kalmaya gelecek misafir sadece eşime haber veriyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
şehir dışından bir gece kalmak için gelecek misafir sadece eşime haber veriyor. (eşimin tarafından akraba) burdan başka bir şehire geçecek. beni hala aramadılar sizce normal mi? gerçi virüs zamanı gelmesi hiç normal değil orası da ayrı konu.
Normal değil bence ama senden çekinmişlerdir belki

Bencede evin haniminada haber verilmeli ama sagolsun bizdede ne görümcem nede kv gelecekleri zaman bana degilde esime haber veriyorlar, benim en sona haberim oluyor, 16 yildir bu böyle :KK75:

şehir dışından bir gece kalmak için gelecek misafir sadece eşime haber veriyor. (eşimin tarafından akraba) burdan başka bir şehire geçecek. beni hala aramadılar sizce normal mi? gerçi virüs zamanı gelmesi hiç normal değil orası da ayrı konu.

Kendileri arayıp gelicez mi demiş. Tam olarak böyle bir şey yaşamadım. Ama işte eşimle konuşurken konu istanbulda işleri olmasına geliyor ve eşim davet ediyor vs.
Böyle bir konu olduğu zaman ben benden çekindiklerni düşünüp daha rahat hissetmeleri için kim gelecekse onu arıyorum bekleriz işimiz yok gelin vs konuşuyorum.
ama kimse de şimdiye kadar eşimi arayıp dan diye gelcez demedi saçma.

Ben de mi gariplik var yahu ??

Benim akrabam bana gelecekse beni arar eşimi niye arasın.

Eşimin de gelirse onu arar bu kadar basit.

Sonra da birbirimize sorar evet hayır dönüş yaparız.

Dünyanın en tuhaf şeyi buymuş gibi tepki vermeyi anlamadım ben 😬
Burdaki bu tarz problemleri bende çoğu zaman anlamiyorum cidden

Hayatı niye zorlaştırıyorsunuz
Misafirin başımın üstünde yeri var
Eşimi aramış beni aramış bunlar mühim değil
Aksine çok mutlu olurdum sonuçta insan sevdiği yere gelirmiş demekki gelen misafir eşinize değer veriyor ne mutlu 🌸
Ve inanın kendi akrabam gibi asla ayırmadan
en güzel şekilde ağırlardım
Öyle ağırlardım ki tüm sülaleye övdüre övdüre kendimi anlattırırdım😂😂
Surat asıp otursam elime ne geçecek ki
Hem misafirimi mutlu ederdim hemde kendimi
Hayat paylaştıkça güzel

Hayatı niye zorlaştırıyorsunuz
Misafirin başımın üstünde yeri var
Eşimi aramış beni aramış bunlar mühim değil
Aksine çok mutlu olurdum sonuçta insan sevdiği yere gelirmiş demekki gelen misafir eşinize değer veriyor ne mutlu 🌸
Ve inanın kendi akrabam gibi asla ayırmadan
en güzel şekilde ağırlardım
Öyle ağırlardım ki tüm sülaleye övdüre övdüre kendimi anlattırırdım😂😂
Surat asıp otursam elime ne geçecek ki
Hem misafirimi mutlu ederdim hemde kendimi
Hayat paylaştıkça güzel

Korona döneminde olduğumuzu pas gecerek yazıyorum; Gelecek misafirin eşinizi aramış olması gayet normal. Ayrıca evime gelecek misafiri müsait değilim diye geri çevirmeyi de doğru bulmuyorum, en azından ben ailemden böyle görmedim. Koşullarimi zorlar, ne eşimi ne kendimi mahcup etmem. Ama tabii ben misafiri severim, evin bereketine bereket kattigina inanıyorum. Herkes aynı düşünmek zorunda değil.

Çocuk varsa onu da aramalı mi:)) kendi akrabasını aramış işte. zaten mantıken eşiniz size sorup evet ya da hayır der. Bir de niye sizi arasın. Ya da sadece sizi arasaydı o da olurdu. Ama belki eşiniz daha yakını diye onu aramıştır. Devlet dairesi gibi ordan izin burdan izin mı alınacak. Pandemi dönemi kimse gelmesin zaten ben kabul etmezdim.

Evin hanimi olmak çok buyuk bir olay cunku anlayamazsin. 😁
Evin hanimini aramadan kimse gelemez, evin hanimi evde yokken de eve kimse giremez, misafir olamaz.
Evin hanimliği boyle degisik bisey.

bir evin hanimi arkadasim, kendisi evde degilken esinin evde yanliz olmasindan bile rahatsizlik duyuyordu,
adam isten eve erken gelsin, bu da carsida olsun atiyorum, hizlica eve donuyordu :olamaz:

neyse allahtan kendisi durumun anormalligini kabullendi de suan daha iyi durumdaymis diye duydum.

Korona döneminde olduğumuzu pas gecerek yazıyorum; Gelecek misafirin eşinizi aramış olması gayet normal. Ayrıca evime gelecek misafiri müsait değilim diye geri çevirmeyi de doğru bulmuyorum, en azından ben ailemden böyle görmedim. Koşullarimi zorlar, ne eşimi ne kendimi mahcup etmem. Ama tabii ben misafiri severim, evin bereketine bereket kattigina inanıyorum. Herkes aynı düşünmek zorunda değil.
ben de bunu yazacaktim ya ama toparlayamamistim. hani zaten kimse “evettt hadi bugun misafir gelsin” diye beklemiyordur ki, misafir gelecegi belli olunca ona gore ayarlarsin kendini. cok cok farkli bir durum olmadikca misafiri ben de geri cevirmem herhalde, zaten misafiri kabul etmeyecek bir durum varsa es kisisi de bunu bilip ona gore konusur. bazen burayi okudukca ben cok sacma mi dusunuyorum diye ikileme dusuyorum dhkdhdkdhdjdh

bir evin hanimi arkadasim, kendisi evde degilken esinin evde yanliz olmasindan bile rahatsizlik duyuyordu,
adam isten eve erken gelsin, bu da carsida olsun atiyorum, hizlica eve donuyordu :olamaz:

neyse allahtan kendisi durumun anormalligini kabullendi de suan daha iyi durumdaymis diye duydum.

Yok artik. 😁 Aklimdan gecmiyor degildi neredeyse kocalarindan rahatsiz olacaklar diye demek gercekten öylesi de varmiş.
Ne varmiş bu evde bu kadar merak ediyorum. 🙄

HErkes farklı dusunuyor ama ben evin hanımı kadın ise kim olursa olsun kadına hbr verilmesinden yanayım. Erkeklerin aklı havada bazen unutuyorlr bi arkadasımın başına gelmişti bu durum yapan da görumcesiydi o da gmrumcesini arayıp guzel bi dille söylemişti abin unutuyor basımıza geldi bi dahakine bana hbr verir misin diye alınacak bozulacak bir şey yok. Uzaktan geliyormuş muhtemelen sıksık olmayacak ilk defa ve son defa olacak ama bundan sonrakiler için eşinizi tatlılıkla uyarabilirsiniz. Hayatım evin mutfagın durumunu ben biliyorum hem sen böyle seylerle ugrasma bi daha aradıklarında kim olursa olsun topu bana salla bana yönlendir de :) ben eşimle bu durumu konusmustum. Eşim de direk bana yönlndirdi hatta kızkardesı ısrarla yapıyordu en sonunda ben nereden bileyim evde ne var ne yok musaıt durumumuzu ev işleri sehidde onu ara demişti..

Kapıya not; bu ev perilidir, evin kendisi misafir sevmemektedir.. gelene musallat olmaktadır gobi gibi, lütfen eve danışmadan gelmeyiniz :KK53: bence mesuliyet senden kalkmış olur

eşinin akrabasının eşini araması normal. fakat eşinin ona şunu demesi gerekiyordu; ben bir eşime danışıp sana döneyim.
bizde süreç böyle işler. yani olması gereken de bu bana göre..

Manyağğ :D :D

Benim eşim böyle bişey yapsa, ya çekmecede ya da PC sinde, tabletinde görmemi istemediği bişey var herhalde diye düşünürüm. :D

Eve gelecek misafiri tamamen kendine ait gören kadınlar genelde tüm hazırlığı işi gücü tek başına yapıyor. Misafir eve geliyor kadın ağırlıyor, erkek baş köşede oturuyo üstüne hizmet bekliyor oluyor.

Böyle olursa bende bana sormadan bu eve kimse giremez diyebilirim şimdi düşünce 🥴

Eşinizin tarafından muhabbetiniz olan biriyse sizi aramalıydı. Sadece merhabalaştığınız biriyse eşinizi araması normal ama eşinizin bi hanıma soruyım müsaitse dönüş yaparım demesi lazım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X