Ooo ben o zaman kime neyi tavsiye etmişim. :)
Ben o siteyi 3 haftadır takip ediyorum çok hoşuma gitti. Ben eylülün başında başladığımda diyetisyensiz olmaz diye düşünerek ilk diyetisyene gittim. Ama diyetisyenin listesini uygulayamadım, çünkü 1 günlük liste içinde ya şunu ya bunu yiyeceksin diye çeşitlendirme yapmamıştı 2 gün sonra hep aynı şeyden fena sıkıldım. Sonrasında kendim az kalorili light ürünler yiyerek verdim biraz da kilo. Bahsi geçen siteye üye olduğumda 66 buçuk kiloydum ve ilk günler ne yediğimi yazarken farkettiğim şey şuydu: Az kalorili diye azar azar ama ne kadar çok şey tüketiyormuşum. Aldığım kalori 1700 ü buluyormuş meğerse. Sonrasında kendime 1100-1200 kaloriyi sınır belirledim, daha fazlasını almamaya çalışıyorum. Öğretmenim, okulla ev arasında yürüyerek (çok hızlı değil) yaklaşık 1 saat 15 dk fark var, evde acil işim yoksa şu aralar çıkışta eve yürümeyi tercih ediyorum. Yolumun üzerinde alışveriş merkezi de var, bir de oraya girdim mi eve dönmem 2 saati buluyor. Bu da 2 saat yürüyüş demek, tramvayla gelip gitsem dahi tramvay durağına gelişte ve dönüşte 15 er dakikalık mesafe var. O da kalori yakmamı sağlıyor haliyle. :)