• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kalori Arkadaşım

kızlar ben rahatsızım erken çıkıyorum, evde girebilirsem yazarım. yoksa yarın görüşmek üzere. buarada aydacım ben daha listeye alınmadım nasılsa, bugün kocişle akşam kahvaltı yapıcaz. bugünkü kalorimi görseniz :KK57: kalırsınız. neyse yarın başlarım artık dikkat etmeye :KK51:

btacım boşver böyle insanları, madem salağa yatıyor sende salak bi insana nasıl davranılırsa öyle davran. ben embesile anlatır gibi anlatıyorum, heceleye heceleye vurgu yapa yapa. benimkiler topladı biraz o yüzden :KK45:

Canımlarrr .. :KK37: Bu hafta yogunum biraz giremiyorum lola_bunny lola_bunny Hoşgeldin Sen de :)

Kızlar size bişeyden bahsedeceğim şimdi biraz akıl alayım. 66,2 Dim ya, dün sabah tuvalate cıktım, gun ıcınde ve aksam Abartılı bişey de yemedm, Bu sabah 67,2 çıktım. Bağırsaklarım dolu hissediyorum. Ama bu sabah ölçülerimi aldım pazar sabahına gore de ortalama 1 cm incelmişim . Ne biçim insanım ben ya. Bu neden böle oluyo. Kilom fazla çıktı ama ölçüm az. :KK64:

Canımlarrr .. :KK37: Bu hafta yogunum biraz giremiyorum lola_bunny lola_bunny Hoşgeldin Sen de :)

Kızlar size bişeyden bahsedeceğim şimdi biraz akıl alayım. 66,2 Dim ya, dün sabah tuvalate cıktım, gun ıcınde ve aksam Abartılı bişey de yemedm, Bu sabah 67,2 çıktım. Bağırsaklarım dolu hissediyorum. Ama bu sabah ölçülerimi aldım pazar sabahına gore de ortalama 1 cm incelmişim . Ne biçim insanım ben ya. Bu neden böle oluyo. Kilom fazla çıktı ama ölçüm az. :KK64:

ödem olabülüüü en doğrusu ölçülerdir

He bi de kayısılı form cayı aldım içinde sinameki var. Günde 2 tane içsem bişey olur mu ?

He bi de kayısılı form cayı aldım içinde sinameki var. Günde 2 tane içsem bişey olur mu ?
Günde 2 kere kesinlikle içme, sinameki bağırsakları tembelleştiren bir bitki.
Çok darlandığın vakitlerde iç.
Bi süreden sonra ona bağımlı oluyorsun ve o çaysız tuvalete çıkamıyorsun.
Ben neler çektim ondan kurtulabilmek için.
Hoş hala arada içiyorum da neyse, tadı da güzel namussuzun :KK70:

ben diyecektim sen demissin :KK9: 34bta nin bu konu ile ilgili bilgisi olmaması beni bir hayliyle şaşırttı.:KK70::KK70::KK70:

Günaydınn canlarr

hani geçen hafta hava şartlarında dolayı iptal olan misafirlerim bu hafta sonu gelmeye karar vermişler :mad::mad:

ama c.tesi benim doğum günümdü yaaaa:mad::mad::mad::mad:

ben diyecektim sen demissin :KK9: 34bta nin bu konu ile ilgili bilgisi olmaması beni bir hayliyle şaşırttı.:KK70::KK70::KK70:

bitki çaylarını genelleyerek bir yorumda bulundum :KK70::KK70:

yaa kızlar bende yeşil çayın regl de olumsuz etkilerinin olduğunu duydum ama bilimsel bir çalışma değildi var mı bilgisi olan

hoşbulduuukkk ve günaydın herkese

buarada ağlamak istiyorum sabah resmen 54,5 çıktım. insan 2 günde 1 kilo alamaz dimi? almamalı yaaaaa:mad:

Yeşil Çayın Zararları
Her şeyde olduğu gibi bitkisel çaylar içinde “azı karar, çoğu zarar” kuralı geçerli. Yani çok yeşil çay içmek sağlığınızı çok daha iyi yapmaz. Kararında içerek (günde 2-3 bardak) faydalarından maksimum şekilde yararlanabilirsiniz ancak aşırıya kaçarsanız faydaları yerini yan etkilere bırakabilir. Bu sadece yeşil çay için değil tüm diğer bitki çayları için geçerli.
Sindirim: Aşırı yeşil çay içmek ilk olumsuz etkilerini sindirim sisteminde gösterebilir. Karın ağrısı, mide yanması, reflü ağrılarının artması ve kabızlık gibi sorunlar yaşayabilirsiniz. Bazı kişilerde fazla yeşil çayın şiddetli ishal yaptığı bilinmektedir. Ayrıca demir mineralinin vücut tarafından emilimini engelleyebilir. Bu nedenle demir eksikliği anemisi tedavisi görenlere yeşil çay içmeleri önerilmez.

Psikolojik Etkisi: Düzenli olarak günde 5 bardak veya daha fazla yeşil çay içerseniz bir süre sonra psikolojiniz olumsuz yönde etkilenecektir. Fazla kafein nedeniyle kaygı ve stres artar, olaylara verdiğiniz tepkiler gereğinden fazla sert olabilir. Bu rahatsızlık, stres ve sinirlilik hali yeşil çayı kestiğinizde ortadan kalkar.

Aşırı Dozda Kafein: Eğer uzun süredir günde 5-6 bardaktan fazla yeşil çay içiyorsanız aşırı kafein tüketimi nedeniyle düzenli baş ağrısı, çarpıntı, baş dönmesi, kulak çınlaması, titreme, zihin karışıklığı gibi sorunlar yaşamanız oldukça normal. Hatta 1 gün içerisinde, kg başına 10-14 g kafein almak ölümcül sonuçlara yol açabilir.

Fazla Yeşil Çayın Diğer Zararları
Kanama: Yeşil çay kanama riskini arttırabilir ve eğer bir kanama bozukluğunuz varsa yeşil çay içmemelisiniz. Ayrıca adet döneminde kanamayı arttırabileceği için yeşil çay içilmesi önerilmez.

Diyabet: Yeşil çaydaki kafein kan şekeri değerlerinde dalgalanmalara yol açabilir. Diyabet hastasıysanız ve yeşil çay içiyorsanız kan şekeri seviyesini daha dikkatli takip etmelisiniz.

Yüksek Kan Basıncı: Yine kafein nedeniyle kan basıncı (tansiyon) yükselebilir, çarpıntıya veya kalp atışlarında düzensizliğe yol açabilir.

Kemikler: Fazla yeşil çay içmek veya yeşil çay hapı kullanmak idrarla birlikte vücuttan atılan kalsiyum miktarını arttırabilir. Bu, özellikle osteoporoz gibi kemik yapısını zayıflatan hastalıklarda olumsuzluklara neden olabilir. Kemik yoğunluğunun azalmasına yol açan veya aldığınız kalsiyum miktarını yakından takip etmenize neden olan bir hastalığınız varsa yeşil çay içmeye başlamadan önce doktorunuza danışmalısınız.

Glokom: Yeşil çay içmek göz içindeki basıncı arttırıp glokom belirtilerinin şiddetlenmesine neden olabilir.

Gebelik ve Emzirme: Kafein nedeniyle gebelik ve emzirme döneminde yeşil çay tüketimi önerilmemektedir.

- See more at: http://www.bitkicaylarininfaydalari.com/yesil-cayin-zararlari/#sthash.ZdFJBWPf.dpuf

ne gibi bir şey olmasından çekiniyorsun ama bitki çayları günde max 2 fincandan fazlasının zararlı olduğunu duymuştum

Günaydın kızlarrr:KK15:

Tembelleşme gibi etkisinden soz edıyordum işte siz de öle demşsiniz. Onu içtigimden beri içim daha yumusak onu hıssedıyorum ama. Zamanında çok içtim ben bunu. Hatta sinamekiyi tek demleyip içerdim cahillik işte. :KK43: kaç yıldır içmiyordum şimdi de dedim zaten öyle de böyle de yapamıyorum bari çay içiyim de en azından hap falan deği yani , çay.. Bilemiyorum ne yapalıyım.. Sen nası kurtuldun Rose ?

Back
X