Kalori Sayımı ile Kilo Verme Hikayem

bella_4

Guru
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2008
31
3
288
İstanbul
Herkese merhabalar.Uzun zamandır bekliyordum buraya yazmak için aslında iki sene önce niyetlenmiştim ama yeniden kilo alınca olmadı maalesef.Fakat tekrar başardım daha doğrusu başarıyorum bu nedenle daha fazla ertelemek istemedim :1:
Aslında kendimi bildim bile zayıf biri sayılmazdım ama normal bir çocukluk geçirdim.Sonra istediğim liseyi kazanamadığımı ve o yaz kendimi yemeye verdiğimi hatırlıyorum.Hayatta en imrendiğim insanlar üzülünce yeme içmeden kesilen insanlar oldu çünkü ben üzüldüğüm anda midenm dayanılmaz biçimde kazınıyor ki anlatamam.İki üç sene içerisinde yaklaşık 20 kilo aldım ve 80 kiloya kadar çıktım.lise son sınıfa kadar kilolu olduğumu hiç farketmedim desem yeridir.Kemikli ve iri yapılı biriyim bu nedenle yapımın böyle olduğunu kiloyu taşıyabildiğimi düşünüyordum insanlar da o kilomu göstermediğimi söylüyorlardı.O zamanlar saflık yapmışım şimdi anlıyorum.Yani insan 80 kiloyu nasıl saklayabilir ki olsa olsa 75 göstersin bu da az bir şey mi?
Ne yazık ki kronik bronşitim var bu nedenle nefes problemi yaşadığımdan öyle çok hareketli biri de olmadım.Konudan konuya atlıyorum ama anlatacak o kadar çok şey var ki :40:
Eğer şişmansanız zayıf ya da kilolu tanıdık ya da tanımadık herkes ama herkes kilonuz hakkında yorum yapma ve küçümsemen hakkını bulur kendisinde.Hiç unutmam yaz tatilinde bir pastahanede çalışmaya başlamıştım ve tanımadığım bir kadın gelip bana 'iyi olmuş belki kilo verirsin' deme hakkını bulmuştu.Bir keresinde okul müdürü neredeyse hakaret etmiş bir keresindeyse bir çocuk yakın arkadaşlarıma benim hakkımda bir şey söylemiş onlar da bana bakıp gülmüştü.Bu hareketlerin hepsi tabi genç kız olan beni çok üzdü.Ama en çok üzüldüğü kendimi resimlerde gördüğümde oldu.En yakın arkadaşlarım hep zapzayıftı sadece biri yapılıydı ve o bile incecik duruyordu, ben ise nerdeyse kareye bile sığmayacak gibiydim.Kıyafetlerim, yanaklarım patlayacak gibiydi.Kilo vermem gerektiğini o zaman anladım ama kolay mı kilo vermek yüksek irade lazım.
Sonra aşık oldum hem de deliler gibi.O zaman aklım başıma geldi bir kere genç olacaktım ama bu yaşlarımı şişman biri olarak geçiriyordum değer miydi?Üstelik sevdiğim adamın etrafında o kadar incecik kız varken kendisi bile benden daha zayıfken ben böyle olmamalıydım.
Üstelik kilo meselesi neredeyse psikolojimi bozmuştu, çok sakin biri olan ben diyet zayıflama lafını duyunca çıldırıyor güzel annemin bile kalbini kırıyordum.Hala bile bu lafları duyunca sinirleniyorum ben diyet yapmıyorum diye orası ayrı.
Kimseyi kilo verme sürecime dahil etmedim elimde olsa aileme bile söylemeyecektim o kadar.Çünkü şişmanken herkesin bir fikri olduğu gibi diyet hakkında da fikirleri vardır.Bense sadece benim geçtiğm yollardan geçmiş brileriden fikir almak ve motive olmak istiyordum.Bu nedenle sürekli başarı hikayelerini okudum, başaranların yaşadığı değişimleri görmek için resimlere baktım.
Sonra ben de başladım yolculuğuma yaklaşık 3 ay gibi bir sürede 20 kilo verdim ama her şeyi yedim.Sonra üniversite hayatı yurt hayatı iki senede on kilo aldım ve 70 kilo oldum yine resimlereen korkar oldum, yine eleştirilir oldum.Tekrar kilo vermeye başladım yine aynı yöntem ama bu sefer çok dikkat etmedim o motivasyonum yoktu, mantı yedim pizza yedim çekirdek yedim günde iki dondurma yedim bazen.Sonuçta bu benim hayatım mantı gibi güzel lezzetlerden mahrum kalacak değilim ya :)
İsteyen olursa ne yiyip içtiğimi ayrıntılarıyla anlatırım kızlar şimdilik bana müsade :37:

Merhaba, hikayeni cok begendim. Ayrıca yazım gücün cok kuvvetli, tebrik ederim.

Ben zayıflama sürecinde neler yediğini ve spor yapıp yapmadığını merak ediyorum. Ve 70 kiloydum dedin. Sonra verebildin mi tekrar?

Teşekkür ederim güzel sözlerin için canım :1:
En son yurtta gelsin pizzalar hamburgerler eh yurt yemekleri de malum yağ içinde yüzüyor ya da yenmiyor iki sene de 70 kilo oldum.Yeniden etrafımdan şişmanladığım oldukça nazik (!) bir biçimde belirtilmeye başlayıp kendimi tekrar resimlerde beğenmemeye başlayınca kilo vermem gerektiğini fark ettim.İnsan zayıf daha doğrusu normal olmanın tadını alınca da bırakamıyor doğrusu :) boyum 168. 3 ayda 8 kilo vrerek 62ye indim.
Tekrar kilo vermeye karar verdim fakat bu sefer biraz daha rahattım bu nedenle daha yavaş kilo verdim.Her istediğimi yedim.Meyve yemeyi çok seviyorum fakat sebze yemekleriyle pek aram yok.Bu vakitten sonra damak zevkimi değiştiremeyeceğime göre durumu kabullenip buna göre bi yol çizmeliyim dedim kendime.Bu nedenle benim için en iyi yöntemin kalori sayımı olduğuna karar verdim.
Kahvaltı benim en sevdiğim öğün, iyi bir kahvaltı yapmayınca moralim bozuluyor kendimi kötü hissediyorum.Bu nedenle kahvaltıda reçelden yağlı peynirime tereyağından zeytinime her şeyi yiyorum ama beyaz ekmek hariç.3 tane kepekli ya da tahıllı ekmeği hafifçe kızartıp yiyorum.Yanında domates salatalık bolca.Beyaz ekmeğin dilimi 90 kalori yemeye değer mi?Benim için hayır.
Zaten diyetimin büyük kısmını bu görüş oluşturuyor.Bir şey yiyeceğim zaman önce kalorisine bakıyorum değer mi?Cevabım evetse gönül rahatlğıyla yiyorum.Mesela dondurmadan asla vazgeçemem iki top dondurma ya da malum dondurmaların miniklerinden yiyorum.Aklımda kalacağına midemde kalsın:) Yemekten iki kaşık az yerim olur biter.Eğer doymadıysam ikinci tabağı almadan önce bir bardak su içerim.Eğer yine doymadıysam hafif bir yemekse bir kaşık daha alırım fazla kalorili ise bir kase çorba içerim.Dışarıdaysam mesela hafif yemeklerden yemeye çalışırım tabi ne kadar hafif olabilirse.Tavuğu çok sevdiğimden genelde tavuklu bir şeyler yerim.Mesela tavuk drürüm söyledim hem de kaşarlı ki bayılırım.Önce bir bardak su içerim ki yemeğe saldırmayayım sonra yemeğimi yerim yarısına geldiğimde doydum mu? Doydum.Neden gerisini yiyerek fazla kalori alayım.Ailemden doymayan biri varsa ona veririm,yiyen olmazsa paket yaptırır ertesi gün yerim.Ziyanı sevmiyorum :) Tatlı mı var evde alırım iki kaşık tadına vara vara yvaşça yerim bu şekilde şişmanken yangından mal kaçırır gibi yediğim tatlılardaan daha fazla zevk alarak:1:
Porsiyonlarımı yarıya indirdim kızartmadan uzak durmaya çalıştım ama yediğim zamanlarda oldu o zaman ertesi gün az yiyerek ya da yürüyüş yaparak dengeliyorum.Yürüyüş demişken yaptığım tek spor bu.Daha önce spor salonuna yazıldım ama sadece üç kere gittim iştahım daha çok açıldı üstelik zaten spor yapıyorum diye.Yürüyüşü ise spor olarak görmüyorum bir zevk benim için.Takıyorum kulağıma kulaklığımı, hatta dışarı çıkmazsam o gün evde volta atıyorum müzikle beraber.Önce ailem tuhaf buluyordu zamanla onlarda alıştılar.Yarım saat ya da bir saat yürümek metobolizmayı da hızlandırdığından kilo vermeme yardımcı oluyor.
Çok konuştum eğer bir soru olursa cevap vermekten mutluluk duyarım :1:

Back
X