Kalp atışı

benkeyfimvekahyasi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2017
4.035
8.528
158
Kızlar biz kan pıhtılaşması olan annelerin ortak sorunu sürekli kaybetme korkusu. Sürekli kalbi durdu mu korkusu malesef. Evde bebeğin kalp atışını dinlemek için doppler kullanan var mı?
Ben sürekli doktordayım. Bazen haftanın 5 günü gidiyorum en ufak bir şeyde. Aklımdaki tek düşünce kalbi durdu mu?

Ultrasonda kalp atışını dinleyene kadar nefesimi tutuyorum.
Evet birçok kişiye normal gelmeyebilir ama bizim genel durumumuz bu.
Hareketlerini tam olarak hissedip tekmeleri yiyene kadar da böyle devam edecek sanırım.

Ev tipi doppler alıp kullanan varsa yorumlarını merak ediyorum işe yarıyor mu alsam iyi mi ederim yoksa daha mı fazla takıntı haline gelir?

Evde kullanabileceğimiz şekilde bi alet olduğunu bilmiyordum sizden duydum. Aslında bende ara sıra keşke evde kendim dinleyebilsem diyorum. Bende de kan pıhtılaşma sorunu var ve cleaxane kullanıyorum her gün. Allah'ın izniyle bişey olmaz ben 10. Haftadayım sen 16 ya ulaşmışsın sanırım maşallah. Çok düşünmek de iyi değil hani sakınan göze çöp batar derler ya o hesap. Bende endişeleniyorum kontrollerİm ayda 1 ve zaman geçmiyor 18 inde gideceğim. Sürekli sürekli de dr a gidemem. Evde kendi kendime olumlu şeyler düşünerek rahatlatıyorum.

Var evet çok önceden alacaktım eşim psikolojin için iyi olmayabilir dedi.
Ben hiç ayda bir olan kontrole gidemedim haftada en az 1-2 kez mutlaka doktoru görüyorum. Bence o da benden bıktı çok imalı bakıyor artık odaya girince.
İkinci bir doktora gidiyorum mesela 20 sinden sonra gel diyor ben 20 sinde gelirim diyorum lütfen acele etme 25 inde gel deyip net tarih veriyor artık

Ben kullanmistim ve asiri memnun kalmistim. Bende kan pihtilasmasi yoktu ancak pimpiriklik vardi.
Kalp atislarini duymazsan bile (o pozisyonu bulmak bazen zor oluyor), kirmastigini duyuyorsun. Yani amniyotik sivi'nin icinde oynadigini duyuyorsun. Böyle su sesleri geliyor. Ben bazen gecenin 3'ünde acip rahatliyordum.

Bide burda bircok bebislerini kaybedenlerin hikayesini okudugumda daha da pimpirikleniyordum. Bende 16-17 haftada kullanmaya baslamistim, hatta ilerde tekmelerini hisetmedigimde hemen aciyordum. Yani cidden tavsiye ederim.

Umarim bebisini sag salim kucagina alirsin canim. Fazla stress yapmamayi calis. Simdi diyorum bosuna pimpiriklenmisim.

Bizim doktorda öyle ya galiba sinir oluyorlar erkenden gelince. Bir ay sonra gel dedi ben 2 hafta sonra gittim rahatsızlanmıştım ishal filan. 2 hafta sonra gitmem bile pek hoşuna gitmedi bide özel hastane.

Gerçekten mi? Çok iyi o zaman. Aslında stres yaparak bebeği de etkilemek istemiyorum o yüzden sürekli düşünmek yerine doktora gidip baktırıp rahatlamak daha iyi oluyor. Ama evde böyle bir şey olsa sıfır stres olur hemen açıp dinlerim diyorum. Peki doktoruna sordun mu zararı var mı acaba? Doktorlar kullandıkları doppler cihazını çok uzun açmıyorlar zararlı diye. Bu da zararlı olur mu acaba

Evli veya hamile değili ama bence daha çok takıntı olabilir dua edin ilaçlarınızı alın sonrası tevekkül Allah hayırla sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin şöyle düşünün kalp atışını duysanız da duymasanız da müdahale edebileceğiniz bi durum değil ki bu, vademiz var ki yaşıyoruz yoksa Allah korusun hepimiz rahatsızlığımız varsa ve ilaç kullanıyor tedavi görüyorsak bile bu dünyada zamanımız dolduysa başka bi şekilde de vefat edebiliriz içinizi ferah tutun doktor aspirini yeterli görmüş demek ki şimdilik bakın, stres yapmamaya çalışın bol temiz hava alın güzel olacak inşallah

Evet sordum ve zarari yoktu. Zaten ben saatlerce dinlemiyordum. Haftada 2-3 sefer 5-10 dakika dinliyordum. Ama sanki bebek hisediyordu cünkü ne zaman kalp atisini yakaladigimda, hiz ile kactigini duyuyordum zaten hamileligin ilerledikce daha az kullanmaya basliyorsun cünkü tekmeleri hisediyorsun.

Cok harika cihazdi benim icin. Hatta özelikle 16-17 haftaya kadar beklemistim cünkü ondan önce iyi sonuc alinmiyordu diye duymustum. Yani atiyorum 10. Haftada daha zor oluyormus kalp atisini bulmak.

Ben arkadaşa katılıyorum bu kadar çok takmanın faydası olmadığı gibi zararı olur. Sen içini ferah tut. Emin ol bu dünyada yiyecek ekmeğimiz varsa yaşıyoruz. İçin rahat olduğu sürece bebekte mutlu ve rahat okur huzurlu olur. Birde birşey olacaksa önüne geçemeyiz bazı şeyler yaşanacaksa yaşanacak. Tabiki evlat bu hiçbirşeye benzemez benimde içimde bi can var hissetmiyorum ne oldu ne bitti ne durumda bilmiyorum ama Allah'a sığınıyorum lütfen sende ona sığın inşallah sağlıkla kucağımıza alırız. Mesela bak benimde kafama şu takılıyor bazı kişiler hem aspirin hem iğne kullanıyor ama benim dr sadece iğne dedi. Demekki bi bildiği var bide aynı işi görüyor ikiside sen ilacını kullan gerisini Allah'a bırak.

Ben pihtilasma yüzünden kayıp yaşadım . Şimdi clexane kullanıyorum, çok tedirginim malesef.
Ben de sürekli kendimi kontrol ediyorum. Belirtiler devam ediyor mu, göğüs hassasiyeti var mi diye.
Bebeğimin kalbi durduğunda göğüslerim de fos diye inmişti çünkü.

Takıntı haline gelmiş geleceği kadar canım....

5 gün sürekli ultrason zararlı doktor söylemiyor mu bunu sana? Neden bu kontrol çabası. Allaha bıraksan? Hamileliğin tadını çıkarsan? Pıhtılaşma için iğne vurmuyor musun zaten hergün?

Allah esirgesin inşallah tekrar yaşanmaz. Bende de takıntı oldu o sürekli göğüslerimi kontrol ediyorum. Burda bi yerde okumuştum kalbi durduğunda hamilelik belirtileri de bitiyormuş

Teşekkür ederim inşallah ama bazı şeyleri aramızdan yaşayanlar var kalbi durmuş bebeği 2 hafta farketmeden karnında taşımak çok üzücü oluyor mesela. O yüzden ister istemez düşünüyoruz sürekli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…