- 21 Nisan 2018
- 8.157
- 30.246
- 548
- 36
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yani mesela bir ölüm oluyor hastalık oluyor insan o an diyor ki herşey boş vs . Ama sonra aynı hemgameye dönüyoruz .Valla cano sağlığınızdan önemli değil hiçbiri. Yönetimle konuşun uygun bulurlarsa, doktor raporuyla 1 yıllık ücretsiz izin alın öyle toparlanıp dönün. Yok derlerse de istifayı koyun. Burdaki ennnnnnnnnnn kariyer sevdalısı üye olarak ben bile istifa olur diyorsam içiniz rahat olsun![]()
Memurlarda 5 yılı doldurunca 1 yıl hak vardı. Onu kullanmıştım ben tüp bebek tedavisi için .İstifa yerine ücretsiz izin hakkınız yok mu? Tam bilmiyorum ama öğretmenlikte 5 yıl dolunca 2 yıllık ücretsiz izin hakkımız var bir sebebe dayandırmaksızın. Belki sizde de vardır. Eğer böyle bir imkan varsa hemen izne ayrılın ve kendinize odaklanın bir süre.
Yani hayat sizin hayatınız. Doğumdan önceki göreviniz aktif bir görevse siz doğum iznindeyken başka birini vermeleri normal. Yer de değiştirmişsiniz, yine uyum sağlayamamışsınız. Hamilelik ve doğum sonrası (emzirme de ayrı bir boyut) hormonlar ani değişimler yaşıyor, kimisi çok etkileniyor kimisi etkilenmiyor ama psikolojinizin bu denli sarsılmasının nedenlerinden biri de olabilir. Normal süreçte 3 ay-1 yıl sürüyor ama tedavi edilmediği takdirde başka depresyonları tetikleyip bambaşka bir sürece de girebiliyorsunuz. Kaldı ki bu süreçte corona da hayatımıza girdi, ekonomik sıkıntılar, gerginlikler hat safhada. İstifa sürecinden önce bir müddet rapor alıp (ki zaten sağlık durumunuz da kötüymüş, ücretsiz izin şansınız da var bu durumda) psikolog desteği alıp kararınızı öyle almanız daha sağlıklı olacaktır. Psikiyatristlere ek olarak psikolog danışmanlığı bazen büyük faydalar sağlayabiliyor. Gideceğiniz uzmanın yanında rahat hissetmeniz çok önemli, biri olmuyorsa diğerine gidin. Yanında rahat olabileceğiniz, işte bu diyeceğiniz bir uzmanı elbet bulacaksınızdır. Hayat sizin hayatınız, kararlar sizin. Ama bizim fikirlerimizdense sizi yüzyüze dinleyecek, işin eğitimini almış bir uzman çok daha faydalı olacaktır.Merhaba arkadaşlar
Gerçekten çok çaresiz bir dönemimdeyim
Başlıktaki durum şuanki içinde olduğum hal
Bulunduğum kurum oldukça sıkıntılı bir yer ve ben ölü doğum izninden döndüğümde resmen planlı bir şekilde bana görev değişikliği yapmışlardı , o dönem zaten psikolojim berbat durumdaydı . Bunun üzerine biz bir şekilde birilerine ulaşıp yeni bir yer ayarlamıştık ilk etapta buna çok mutlu olmuştum fakat yeni başladığım yerde bir anda bana o kadar yüklendiler ki ben o strese dayanamayıp doktora gittim ve sakinleştirici bir ilaç istedim , fakat ilaç öyle bir yan etki yaptı ki bende hastaneye yatırılacak duruma geldim . Çok Özet geçmeye çalışacağım . Bu olayların miladı kasım ayı ve bu rahatsızlık sebebiyle bu kış nasıl geçti anlamadım .
Tabii hal böyle olunca ben kendim o son başladığım birimde duramadım ve evime 1 saat uzaklıkta berbat bir yere adeta kaçmak zorunda kaldım görevlendirmeyle.
Fakat artık tükendim kızlar , yapamıyorum , hayatımın hiçbir döneminde böyle hissetmedim.
Dünyanın sonu değil et istifa lafını duyup harekete geçmek istiyorum belki de .
Yanlış biliyorsunuz .5 yıla kadar 6 ay..5 yıldan sonra toplamında 1 yıldır isteğe bağlı ücretsiz izin hakkı.İstifa yerine ücretsiz izin hakkınız yok mu? Tam bilmiyorum ama öğretmenlikte 5 yıl dolunca 2 yıllık ücretsiz izin hakkımız var bir sebebe dayandırmaksızın. Belki sizde de vardır. Eğer böyle bir imkan varsa hemen izne ayrılın ve kendinize odaklanın bir süre.
O zaman saglik kurulu raporu alinMemurlarda 5 yılı doldurunca 1 yıl hak vardı. Onu kullanmıştım ben tüp bebek tedavisi için .
1 yıl evet yanlış yazmışımYanlış biliyorsunuz .5 yıla kadar 6 ay..5 yıldan sonra toplamında 1 yıldır isteğe bağlı ücretsiz izin hakkı.
İş ortamını bilirsiniz . Hele ki kamuda hele ki bulunduğum yerde .dedikodu full . Psikiyatrik sebebe bağlı rapor sunmak hiç iyi hissettirmez banaNeden sağlık nedeniyle kurul raporu almıyorsunuz ki?
doğum sonrası 2 yıl. onun dışında 10 yıl dolunca 1 yılİstifa yerine ücretsiz izin hakkınız yok mu? Tam bilmiyorum ama öğretmenlikte 5 yıl dolunca 2 yıllık ücretsiz izin hakkımız var bir sebebe dayandırmaksızın. Belki sizde de vardır. Eğer böyle bir imkan varsa hemen izne ayrılın ve kendinize odaklanın bir süre.
şu andan daha kötü hissetmezsiniz bence. hayatınız ve ruh haliniz el alem ne der i düşünecek durumda değil bence. psikiyatrik nedenlerden dolayı heyet raporu almak hakkınız çünkü buna ihtiyacınız var. bırakın dedikodu vs düşünmeyi. kuzeniniz yok örneğin artık. başkalarının ne düşündüğünün önemi var mı artıkİş ortamını bilirsiniz . Hele ki kamuda hele ki bulunduğum yerde .dedikodu full . Psikiyatrik sebebe bağlı rapor sunmak hiç iyi hissettirmez bana
Eğer ücretsiz izin hakkınız geldiyse ilk önce onu deneyin bence. Ama maddi durumunuz bir süre idare edebilecek durumdaysa istifa etmek dünyanın sonu değil. İnsanın psikolojik olarak iyi olması iyi hissetmesi de gerçekten çok önemli.Merhaba arkadaşlar
Gerçekten çok çaresiz bir dönemimdeyim
Başlıktaki durum şuanki içinde olduğum hal
Bulunduğum kurum oldukça sıkıntılı bir yer ve ben ölü doğum izninden döndüğümde resmen planlı bir şekilde bana görev değişikliği yapmışlardı , o dönem zaten psikolojim berbat durumdaydı . Bunun üzerine biz bir şekilde birilerine ulaşıp yeni bir yer ayarlamıştık ilk etapta buna çok mutlu olmuştum fakat yeni başladığım yerde bir anda bana o kadar yüklendiler ki ben o strese dayanamayıp doktora gittim ve sakinleştirici bir ilaç istedim , fakat ilaç öyle bir yan etki yaptı ki bende hastaneye yatırılacak duruma geldim . Çok Özet geçmeye çalışacağım . Bu olayların miladı kasım ayı ve bu rahatsızlık sebebiyle bu kış nasıl geçti anlamadım .
Tabii hal böyle olunca ben kendim o son başladığım birimde duramadım ve evime 1 saat uzaklıkta berbat bir yere adeta kaçmak zorunda kaldım görevlendirmeyle.
Fakat artık tükendim kızlar , yapamıyorum , hayatımın hiçbir döneminde böyle hissetmedim.
Dünyanın sonu değil et istifa lafını duyup harekete geçmek istiyorum belki de .
Hem de nasıl önemliymiş , yaşayınca çok daha iyi anladımEğer ücretsiz izin hakkınız geldiyse ilk önce onu deneyin bence. Ama maddi durumunuz bir süre idare edebilecek durumdaysa istifa etmek dünyanın sonu değil. İnsanın psikolojik olarak iyi olması iyi hissetmesi de gerçekten çok önemli.
Yok öyle bir kurum değilPsikolojik nedenle rapor almanızın sorun olacağı bir kurumda mı çalışıyorsunuz? Kurulla konuşsanız başka bir sebepten verseler raporu olmaz mı? Raporlarla bir yıla yakın işe gitmeyen birine şahit olmuştum daha önce o yüzden söylüyorum. Terapi-ilaç tedavisi birlikte götürseniz daha iyi hissedebilirsiniz belki en azından işe başlayabilecek kadar. Maddi durumunuz elveriyorsa biptir edin gitsin tabii. Canınızdan, huzurunuzdan önemli değil.