Kan bağı mı can bağı mı?

ISSIZZ

Guru
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2012
3.799
15.491
408
Merhaba Arkadaşlar..

Öncelikle kısaca kendimden bahsedeyim beni burda tanıyan da var ama tanımayanlar için..
Ben 14 yıllık evliyim . 10 yıl çocuğumuz olmadı ve 4. Tüp bebek de kızım oldu çok şükür şuan 3 yaşında..
Tüp bebek dönemim de kızım la birlikte 2 embriyo daha donduruldu kızım tuttu ve diğer iki embriyo hala dondurulmuş durumda.. bugün merkezi aradık tekrar tedaviye başlamak için ama beni ağlama krizi tuttu.. tekrar o sürece girmek doğurmak ve lohusa ligi yaşamak beni inanılmaz derecede korkutuyor..
İçimden dedimki tutmaz belkide korkma..
Bunu bir gün benim buraya yazacağımı söyleseler asla inanmazdım..
Sonra eşimede dedim bunu ben istemiyorum dedim oda her insanın kardeşi olmalı yazık degilmi bu çocuğa yalnız kaldı dedi.. Bende kan bağı değil can bağının önemli olduğunu düşünen bir insanım.. yeri geliyor komşu arkadaş kardeşten daha kardeş oluyor..
Neyse bir yanım 2. Çocuk istemesede diğer yanım ileride onları imha ettiğim için pişmanlık duyacak ve bu durum beni yıpratacak..
Kime sorsam şunu dedi.. sana yakışıyor mu yıllarca çaba verdin olsun diye şimdi de var olan embriyoyu imha etmek olmaz dedi.. içimdeki ses ikiye bölündü hiç hayatımda bu kadar ikilemde kalmadım ben ne yapacağım şaşırdım.. gece gözüme uyku girmiyor benim için çok önemli bir karar.. ama kararımı veremiyorum.. sizin fikirleriniz önemli benim için teşekkürler..

Maddi durum nasıl,lohusa zamanı yardımcı birini tutabilecekseniz o süreci daha az yıpratıcı geçirirsiniz yok tek kalacaksanız yapamam derseniz yapmayın

Biz 3 kız kardeşiz iyi ki iyi ki varlar Allah başımdan eksik etmesin. Benim fikrim bence de bi çocuk tek kalmamalı yanında sığınabileceği bi liman olmalı ☺️ Komşu da kardeş oluyor tabi ki ama kardeşin yerini hiç bir şey tutamaz. Hayırlı evlat olsunlar birbirlerine sımsıkı sarılsınlar. Hakkınızda hayırlısı olsun 🥰

Merhaba Arkadaşlar..

Öncelikle kısaca kendimden bahsedeyim beni burda tanıyan da var ama tanımayanlar için..
Ben 14 yıllık evliyim . 10 yıl çocuğumuz olmadı ve 4. Tüp bebek de kızım oldu çok şükür şuan 3 yaşında..
Tüp bebek dönemim de kızım la birlikte 2 embriyo daha donduruldu kızım tuttu ve diğer iki embriyo hala dondurulmuş durumda.. bugün merkezi aradık tekrar tedaviye başlamak için ama beni ağlama krizi tuttu.. tekrar o sürece girmek doğurmak ve lohusa ligi yaşamak beni inanılmaz derecede korkutuyor..
Sonra eşimede dedim bunu ben istemiyorum dedim oda her insanın kardeşi olmalı yazık degilmi bu çocuğa yalnız kaldı dedi.. Bende kan bağı değil can bağının önemli olduğunu düşünen bir insanım.. yeri geliyor komşu arkadaş kardeşten daha kardeş oluyor..
Neyse bir yanım 2. Çocuk istemesede diğer yanım ileride onları imha ettiğim için pişmanlık duyacak ve bu durum beni yıpratacak..
Kime sorsam şunu dedi.. sana yakışıyor mu yıllarca çaba verdin olsun diye şimdi de var olan embriyoyu imha etmek olmaz dedi.. içimdeki ses ikiye bölündü hiç hayatımda bu kadar ikilemde kalmadım ben ne yapacağım şaşırdım.. gece gözüme uyku girmiyor benim için çok önemli bir karar.. ama kararımı veremiyorum.. sizin fikirleriniz önemli benim için teşekkürler..
Bu kadar kafaya taktıysanız biraz erteleyin. Yaşınız kaç ? 1 yıl daha bekleyin bence. Kolay değil bebek bakmak. Bende asla istemiyordum amaa süpriz bir şekilde hamile kaldım evet bende çok korkuyorum ama geçmiyor mu geçiyor hepsi bitiyor. Destek alabilirsiniz kızınız büyümüş kreşe gidebilir yükünüz hafifler. Bende sırf kızım yalnız kalmasın diye kabullendim. Sizin kızınız da eminim isteyecektir kardeş. Bu ara çok duyduğum bir söz 1. Çocuğu yaptıysan 2.Yi de yapmalısın diyorlar.

Bir süre daha dondurulmuş olarak duramıyor mu?
Biraz zamana ihtiyacınız var belki, kızınız da küçük, ileride pişman olabilirim dediğiniz için.
Ayrıca zor anne oldunuz diye kaç çocuk yapacağınıza karar veremeyecek misiniz ne alaka saçma bir fikir.
Şu an hazır değilsiniz gayette geçerli bir neden kimseye açıklama yapmak zorunda değilsiniz.

Yaşımdan dolayı çok sıkıntı yapıyorum 39 yaşındayım..
Eşim çocuklara destek vereceğine söz verdi. Gece bile bakacağım dedi. İlk çocukta gece hep ben baktım çalıştığı için uyumak zorundayım diyordu.. ama artık evde işlerini evden yürütüyor..çocuklara destek olacağım diyor. Kızım kreşe gidiyor evet..

Bir de bu konularda çok uçlara gitmemekte fayda var, yok kimse kardeşsiz kalmamalı, kan bağı can bağı , çok iddialı laflarla gerek yok.
Bir sebebe dayandırmak zorunda değilsiniz,şu dönem hazır değilsiniz, belki bir sene sonra hazır olabilirsiniz, belki hiç istemeyebilirsiniz , kimsenin sizi suçlu hissettirmesine izin vermeyin lütfen.

Merhaba Arkadaşlar..

Öncelikle Allah evladınızı size ve eşinize bağışlasın. Tekrar çocuk yapma imkanınız varken yapın. İstemiyorsanız zaten kimse zorla yaptıramaz istemediğiniz bir şeyi yapmayın eşinizle ortak karar verin sizin hayatınız

Bu tamamen annenin de kararı olmalı. Herkesin bir kardeşi olmalı diye çocuk yapılmaz. Tekrar bir çocuk büyütmek istersin o zaman yapmalısın. Her kardeş iyi anlaşacak diye bir kural yok. Ne Miras yüzünden görüşmeyen kardeşler de var. Önemli olan anne babanın tekrar çocuk istemesi.
Eşiniz bencilce bir ısrarda.
Siz kendinizi tekrar bir bebek büyütmeye hazır hissediyorsanız, ileride pişman olacaksanız ileride yapın.
Benim oğlum 8 yaşında tek çocuk. Gayet halinden memnun ben de halimden memnunum. Herhangi bir sorun gibi görmüyorum. Her tek çocuk yapayalnız kör karanlık odalarda ağlamıyor neticede🙃

Bu kadar kafaya taktıysanız biraz erteleyin. Yaşınız kaç ? 1 yıl daha bekleyin bence. Kolay değil bebek bakmak. Bende asla istemiyordum amaa süpriz bir şekilde hamile kaldım evet bende çok korkuyorum ama geçmiyor mu geçiyor hepsi bitiyor. Destek alabilirsiniz kızınız büyümüş kreşe gidebilir yükünüz hafifler. Bende sırf kızım yalnız kalmasın diye kabullendim. Sizin kızınız da eminim isteyecektir kardeş. Bu ara çok duyduğum bir söz 1. Çocuğu yaptıysan 2.Yi de yapmalısın diyorlar.
Daha öncede açmıştı konuyu ordn hatırlıyorum Eylül yada Ekim ayına kadar embriyoları napicana karar vermesi gerek demiş tip merkezi yoksa imha edilecekmis onun için kararsiz kaldığını yazmıştı

Merhaba Arkadaşlar..

Ben de bir daha dogurmak istemem.vallahi kabusum. Neymiş bu boyle. Bıdı bıdı edenler de ben geceleri uykusuz kaldıgımda poposunda pireler ucacak insanlar. Siz kararı sadece kendi isteyip istemediğinize göre verin

Daha öncede açmıştı konuyu ordn hatırlıyorum Eylül yada Ekim ayına kadar embriyoları napicana karar vermesi gerek demiş tip merkezi yoksa imha edilecekmis onun için kararsiz kaldığını yazmıştı
Siz diyince baktım evet öyleymiş.

Eşim çocuklara destek vereceğine söz verdi. Gece bile bakacağım dedi. İlk çocukta gece hep ben baktım çalıştığı için uyumak zorundayım diyordu.. ama artık evde işlerini evden yürütüyor..çocuklara destek olacağım diyor. Kızım kreşe gidiyor evet..
5 yıl dolunca kesin imha mı oluyor embriyolar. Süreyi Uzatma şansı var yazıyor internette o konuda görüşmediniz mi ?

Merhaba Arkadaşlar..

Kızım 1 buçuk yaşında, ikinci çocuk için cesaretim yok. Kızımın ileride yalnız kalmasınıda istemiyorum. Hiçbi arkadaş, kuzen insanın kendi kardeşinin yerini tutmaz bunuda biliyorum. Bende sizin gibiyim.

imha edilmesi şart mı? Durma şansı varsa, ileride isterseniz yaparsınız. Ama istemiyorsanız yapmayın. İlla herkesin kardeşi olmak zorunda değil. Başlıktaki sorunuza istinaden, can bağı mı kan bağı mı, kesinlikle can bağı. Kardeşler arasında da can bağı olabilir o zaman ideal oluyor ama can bağı yoksa kan bağı hiçbir işe yaramaz. Benim iki ablam var, görüşmüyoruz. Amcamın kızı tek çocuk, onunla biz abla kardeş gibiyiz.

Artik devir sizin doneminiz yada bizim donemimiz(92dogumluyum bekarim) degil. Ve olmayacak. Evli olan abimim ben umrunda degilim mesela herkesin kendi ailesi olacak. Kardesiyle bakalm ayni sehirde yasayabilecek mi kiziniz? Teknolojiyle birlikte insanlar yalnizlasti bencillesti.
Esiniz bugun size soz verdi ama yarin o sozleri tutacaginda bir garanti goruyor musunuz?

Çocuğum 4 aylık. Hala ben anne olmamalıydım, anne olmak ne zormuş, insanlar bunu bir kere yaşayıp 2.kez nasıl gönüllü olarak çocuk yapıyorlar diye gün boyu düşünüyorum.

Birinci cocuk yalnız kalmasın diye çocuk yapmak çok saçma geliyor bana, sanki ikinci çocuk oyuncakmış gibi.

Ayrıca ikinci çocuğun ihtiyaçlarını karşılarken birinci çocuğun imkanlarından hiçbir kısıtlama yapmayacak kadar rahat bir maddi durum varsa ve bakacagını düşünüyorsa isterse 10 çocuk yapılır. Maddi imkanlar belliyse o çok sevilen birinci çocuğa verilebilecek her şey yarıya düşecek. Çocuğun gideceği okulu belirler bu mesela. Hatta üniversiteye giderken çocuğun nasıl geçineceğini bile belirler. Birinci çocuğa iyilik yapıyorum derken hayat kalitesini düşürüyor cogu insan.

Benim 3 kardeşim var, seviyorum da kardeşlerimi. Ama olmasalar da aramazdım sanırım.

Kimsenin lafıyla çocuk yapılmaz kocanın lafıyla da çocuk yapılmaz anne karar vermeli bence doğurmaya. Sen hazır değilsen sana bunları yaşatmaya kimsenin hakkı yok. Ben o kadar beylik lafları saçma buluyorum yok kandır candır yok insan yalnız kalmamalı. Benim kardeşim bu hayatta benim ve ailemizin başına gelen en kötü şey. Ama benim bana can olan arkadaşlarım var hiç de yalnız değilim. Eşim var. Kardeşimin (kardeş demek istemiyorum) de yüzünü şeytan görsün. Kardeş ile yakın olunacak diye bir şey yok. Ben o büyük lafları eden kocaya da çok inanmam vallahi zamanı gelince ama benim işim var biliyorsun odaklanmam lazım olur devirir totoyu uyur. Sen ruh gibi gece gündüz çocuk bak
Sen ne zaman hazırsan ne zaman istersen o zaman olmalı. Hele çevrenin ne söylediğinin hiçbir önemi yok.

Kardeşlik mevzusu hep canciğer bir şeymiş gibi anlatılıyor da madem öyleyse bu birbirini boğazlayan, para için birbirine düşman olan, nefret saçan insanlar kim? Belki yanına yoldaşı olur belki de hayattaki en büyük imtihanı bunu bilemezsiniz. Kardeşim iyi ki var diyenlerin yanında yalnız olmayı tercih edecek de bir ton insan var. Yine her zamanki gibi fazla romantize edilen şeylerden biri.

Back
X