- 18 Ağustos 2020
- 2.202
- 2.077
- 83
- 34
- Konu Sahibi LarkeTanner
-
Gerçekten çok feci bir durum biras fazla gelse başım dönmeye başlıyor.Kan fobisi olan insanların nasıl regl olduklarını hep merak etmişimdir.
Öyle ama hissediliyor ya aktığı o çok fenaDiş operasyonunda kanı görmüyorsunuz zaten merak etmeyin. Kan verirken de başka yere bakın yani
Benim vardı kardesim bisikletten düşmüş tuzünde kan vardi bayildim onu birakip bana bakmışlar. Sonra dogumda gecti sezeryan oldum aklima bile gelmediBenim kan fobim var arkadaşlar. Mesela regl kanamam bile normalden azıcık fazla gibi olsun korku basıyor fenalık geçiriyorum. Serum taktırmak, kan vermek vs eylemler acıyacak diye değil kandan dolayı beni deli gibi korkutuyor. Tahlil yaptırmaya gidemiyorum kan tuttuğu için. Şimdi dişçiye gideceğim diş etimde iltihap var iltihaplı diş temizlenirken çok kanıyor o kan beni deli gibi korkutuyor. Ne yapıcam ben ? Aranızda kan fobisi olan var mı ?
Eşinizinki çok fenaymış.benimki biraz korku mecbur kalınca kan da veriyorum.ama iğne olmaktan aşırı korkuyorum.Eşimde de var kan fobisi. Kan veremez, kan veren birinin yanında duramaz fenalaşıyor. Çok mecbur kalırsa kan veriyor ama çok zorlanıyor kötüleniyor. Diş eti tedavisi de oldu çok kanaması oldu kendini tutmuştu siz hiç mi dayanamıyorsunuz?
Tam çözümü nedir bilmiyorum terapi iyi gelebilir eşim tedaviye yanaşmıyor maalesef.
Diş eti tedavisine dayanabildi mi eşiniz ? Tedaviden sonra da mı oldu kanamasıEşimde de var kan fobisi. Kan veremez, kan veren birinin yanında duramaz fenalaşıyor. Çok mecbur kalırsa kan veriyor ama çok zorlanıyor kötüleniyor. Diş eti tedavisi de oldu çok kanaması oldu kendini tutmuştu siz hiç mi dayanamıyorsunuz?
Tam çözümü nedir bilmiyorum terapi iyi gelebilir eşim tedaviye yanaşmıyor maalesef.
Evet kötü maalesef. İğne korkusu da var sizde ki gibi. Küçükken travmatik bir olay yaşayıp böyle olmuş sizinde mi böyle bir tecrübeniz var?Eşinizinki çok fenaymış.benimki biraz korku mecbur kalınca kan da veriyorum.ama iğne olmaktan aşırı korkuyorum.
Tedavi sırasında çok kanaması oldu, tedaviden sonra da oldu ama az oldu. Dayandı ama çok zorlandı bayılacak gibi oldu kendine gelmesi uzun sürdü. Tedavi yaptırmaya mecburdu dayandı o yüzden.Diş eti tedavisine dayanabildi mi eşiniz ? Tedaviden sonra da mı oldu kanaması
İstanbuldaysa doktor ismi verebilirmisiniz özelden memnun kaldıysanız eğerTedavi sırasında çok kanaması oldu, tedaviden sonra da oldu ama az oldu. Dayandı ama çok zorlandı bayılacak gibi oldu kendine gelmesi uzun sürdü. Tedavi yaptırmaya mecburdu dayandı o yüzden.
İnsan mecbur olunca herşeyi yapıyor siz de dayanırsınız merak etmeyin. Biraz anlayışlı bir doktor bulun kendinize durumu anlatın. Tedaviyi sizin ruhsal durumunuza göre yavaşlatıp durdurabilir. Eşim 2 sefer gitmişti tek seferde dayanamadı.
Maalesef başka şehirdeyiz. Tedavinizi bir an önce yaptırın ertelemeyin bence. Yapabildiğinizi gördükçe üstesinden gelirsiniz belki biraz olsun iyi gelir size. Bu durumu birebir yaşayan biri ile evli olmasam ne kadar zor bir durum olduğunu anlamazdım. Şimdiden geçmiş olsun.İstanbuldaysa doktor ismi verebilirmisiniz özelden memnun kaldıysanız eğer
Hayır hatırladığım bir olay yok.sadece iğneden değil aslında aşırı hızdan,yüksekten korkarım ben.Evet kötü maalesef. İğne korkusu da var sizde ki gibi. Küçükken travmatik bir olay yaşayıp böyle olmuş sizinde mi böyle bir tecrübeniz var?
Peki kendinizde kanama yapan işlemleri yaptırabiliyor musunuz ? Kan vermek gibi?Bende de var ne yazık ki. Ama regl kanı bende bu etkiyi yaratmıyor. Vücudumun doğalı gibi kabul etmişim onu kandan saymıyorum sanırım hiç etkilemiyor beni.
Nasıl başladığı hakkında da hiç fikrim yok. Travmatik bir olay yaşadığımı hatırlamıyorum. Kendimi “ben kan göremem ayy” gibisinden telkin de etmedim. Ama bir yerden sonra böyle bi durum oluştu.
Çözümü var mıymış diye konuyu takip edeyim
Kan verirken bazen bayılıyorum bazen de sadece gözlerim kararıyor soğuk ter dökmeye başlıyorum. O yüzden kan vermeden önce hemşireden özür dileyip durumumu söylüyorumPeki kendinizde kanama yapan işlemleri yaptırabiliyor musunuz ? Kan vermek gibi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?