- 18 Ağustos 2020
- 2.202
- 2.077
- 83
- 34
- Konu Sahibi LarkeTanner
-
20 lik diş çekimi de zor derler uzun sürdü mü ? Benimki tam olarak görmek de değil kanadığı düşüncesi de delirtiyo beni ya offfKan verirken bazen bayılıyorum bazen de sadece gözlerim kararıyor soğuk ter dökmeye başlıyorum. O yüzden kan vermeden önce hemşireden özür dileyip durumumu söylüyorumVerdiğim kana baktığım an görüntü kararıyor. Yanımda kafamı tutacak bir yakınımla gidiyorum. Çünkü tutmazlarsa dönüp bakıyorum bitti mi diye ve bayılıyorum
Dişçide de bayıldım maalesef. Gömülü 20’lik diş çektirdim. Kanımı hortumla çekerlerken hep aşırı yukarıya baktım görüş açıma almadım. Ağzımda salya birikiyor, şu makine ağzıma su sıkıyor gibi şeylerle kendimi kandırdım. Ama sonra diş hekimi çektiği dişi bana gösterdi. Üzerinde kan olduğu için bayıldımGünler sonra acaba iyileştim mi diye aynadan ağzımın içine baktım ve yine bayıldım (iyileşmemiş)
İmplant taktırırken de fenalaştım
Yani kendimde kanama yapan işlemleri yaptırabiliyorum. Ama sürecin hepsinde uyanık kalıyor muyum, hayır
Kan olduğunu görmemem lazım. Eğer görmezsem başka yerlere bakıp başka olaylar düşünüp bayılmıyorum bazen. Her zaman işe yaramıyor ne yazık ki.
Diş eti tedavisinde oluyor . Dolgu vs de olmuyor pek ama. İltihaplı diş eti varsa zaten hassas ve kanadığı için kesiyorlar fln kanıyor işte etler maalesefBende de var ama sizinki ileri boyuttaymış. Bu arada ben diş tedavisinde kanama olduğunu bile pek duymadım. Bence kafanızda büyütmeyin, eliniz kanasa daha çok kanar.
Bende de öyle, regl hiç etkilemiyor ama kan vereceğimde kan verme odası basiksa ve sıra bekliyorsam başım dönmeye başlıyor.Bende de var ne yazık ki. Ama regl kanı bende bu etkiyi yaratmıyor. Vücudumun doğalı gibi kabul etmişim onu kandan saymıyorum sanırım hiç etkilemiyor beni.
Nasıl başladığı hakkında da hiç fikrim yok. Travmatik bir olay yaşadığımı hatırlamıyorum. Kendimi “ben kan göremem ayy” gibisinden telkin de etmedim. Ama bir yerden sonra böyle bi durum oluştu.
Çözümü var mıymış diye konuyu takip edeyim
Ya o kadar kanamaz, endişelenmeyin bence. Kan tuttuğu için gözünüzde büyüyordur, bir de görmeyeceksiniz. Doktor uyuşturup tedavi edecek. Siz biraz bekleyeceksiniz tedavinin bitmesini ve görmeyeceksiniz bile. Burada uyumadan, belden aşağısı uyuşuk sezaryen olan kadınları okumuştum, bazıları bebeğin doğduğunu fark etmiyorlarmış bile örneğin. Bu da onun gibi bir şey.Diş eti tedavisinde oluyor . Dolgu vs de olmuyor pek ama. İltihaplı diş eti varsa zaten hassas ve kanadığı için kesiyorlar fln kanıyor işte etler maalesef
Gömülü olanın işlemi 15 dakika kadar sürdü. Diğer 20’lik dişim gömülü değildi 10 saniye sürdü. Süreç boyunca hiç acı falan da hissetmedim. Aslında beni strese sokacak bir durum olmadı hiç. Doktor dişimi gösterene kadar çok iyi gidiyordum20 lik diş çekimi de zor derler uzun sürdü mü ? Benimki tam olarak görmek de değil kanadığı düşüncesi de delirtiyo beni ya offf
Of sıra beklerken cehennem azabı gibi bir şey çekiyorum. Sanki canımı alacaklar yaşadığım stresi anlatamamBende de öyle, regl hiç etkilemiyor ama kan vereceğimde kan verme odası basiksa ve sıra bekliyorsam başım dönmeye başlıyor.
Bir kere benim 20 lik değil normal dişimi çektiler ama kırık dişti bir ucu kalmıştı dışarıda sadece nasıl uğraştılar sanıyorum 2 saat sürdü çekim işlemi perişan olmuştum . 2 kez uyuşturucu yapmışlardıGömülü olanın işlemi 15 dakika kadar sürdü. Diğer 20’lik dişim gömülü değildi 10 saniye sürdü. Süreç boyunca hiç acı falan da hissetmedim. Aslında beni strese sokacak bir durum olmadı hiç. Doktor dişimi gösterene kadar çok iyi gidiyordum
Of sıra beklerken cehennem azabı gibi bir şey çekiyorum. Sanki canımı alacaklar yaşadığım stresi anlatamam
Ay bi kere hiç unutmuyorum kan verdim ama sağ salim verdim yani kendimle gurur duyuyorum. Tam çıkıcam kan aldıkları odadan hemşire demez mi “ay sizden bi tüp daha alıcakmışız”Olmaz dedim aldınız zaten Sonra yine oturttular artık korkudan mı bilmiyorum kanım içime kaçtı resmen tüpe dolmadı sonra da bayılmışım. Küp şeker verdiler kendime geleyim diye. Bi köşede at gibi küp şeker yiyip hayatı sorguladım
Bir keresinde çok kanamıştı. Gözümü bir açtım doktorun eldivenleri üstümdeki önlük pamuklar fln hep kan o an gittimYa o kadar kanamaz, endişelenmeyin bence. Kan tuttuğu için gözünüzde büyüyordur, bir de görmeyeceksiniz. Doktor uyuşturup tedavi edecek. Siz biraz bekleyeceksiniz tedavinin bitmesini ve görmeyeceksiniz bile. Burada uyumadan, belden aşağısı uyuşuk sezaryen olan kadınları okumuştum, bazıları bebeğin doğduğunu fark etmiyorlarmış bile örneğin. Bu da onun gibi bir şey.
Kan benim, damar benim deseydinizGömülü olanın işlemi 15 dakika kadar sürdü. Diğer 20’lik dişim gömülü değildi 10 saniye sürdü. Süreç boyunca hiç acı falan da hissetmedim. Aslında beni strese sokacak bir durum olmadı hiç. Doktor dişimi gösterene kadar çok iyi gidiyordum
Of sıra beklerken cehennem azabı gibi bir şey çekiyorum. Sanki canımı alacaklar yaşadığım stresi anlatamam
Ay bi kere hiç unutmuyorum kan verdim ama sağ salim verdim yani kendimle gurur duyuyorum. Tam çıkıcam kan aldıkları odadan hemşire demez mi “ay sizden bi tüp daha alıcakmışız”Olmaz dedim aldınız zaten Sonra yine oturttular artık korkudan mı bilmiyorum kanım içime kaçtı resmen tüpe dolmadı sonra da bayılmışım. Küp şeker verdiler kendime geleyim diye. Bi köşede at gibi küp şeker yiyip hayatı sorguladım
İstanbuldaysanız hekim ismi rica edebilir miyimBen ağrı kesici iğne ile ölüyordum ciddi ciddi saatlerce hastahanede kaldım 12 senedir hiç iğne yaptırmadım + kalça kemiğim iltihapli imiş onun acısı da birleşince hiç kabul etmedim
Çocukken kan alırken damarımı bulamamışlar buda bu yüzden sorunlu idi fakat yıllar önce zehirlendim ve kendim gitmeye mecburdum
Serumda o tedavide asıldı. Şu an tedavileri ya ağır ilaç ya serum ile çözüyorum
Dis hekimim çok iyi. Tuhaf bir şekilde dis tedavilerinin tamamında ufacık sorunum yok. Eli hafif bir doktor bulun kolay geçer inşallah
İstanbuldaysanız hekim ismi rica edebilir miyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?