Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

canım sen nasılsın sancıların devam ediyor mu?

valla cuma acile gittik. sancım çoktu birde karnım toplanıyor gibi oluyordu. dr u aradım acile git nst çekilsin dedi. acildeki drda muayne etti. ultrasouna baktı. poposu aşağıda duruyor. baskı yapıyor oda sancı yapar dedi. erken doğuma neden olur dedi. ayakta çok durma gezme dedi. parol içebilirisn dedi. kanaman gece uyandıracak sancın olmadığı sürece önemli değil dedi gönderdi. yürürken aşağı doğru ağrım oluyor ama idare ediyorum. kerata erken doğmasa diye dua ediyorum valla

canım çok beğendim inşallah hayırlı bir şekilde hepimiz pembe kurdelalı hamişlerden oluruz buarada 80 tane salavat okudum

canım çok beğendim inşallah hayırlı bir şekilde hepimiz pembe kurdelalı hamişlerden oluruz buarada 80 tane salavat okudum

Emine valla cok guzel olmus bende iki hamis arasinda kalmisim:) insallah banada bulasirr

canım sen mart ayı hamişleri topiğinde vardın sanki?
ne oldu durumun hamişmisin sende yoksa :)

yok canım ben mart hamişi olamadım hiç. 1 martta düşük yaptımyanlış hatırlıyorsun. mayısa kadar beklemedeyim.sen de taze hamişmişsin. hayırlı olsun. inşallah herşey gönlünce olur.

merhaba arkadaşlar ben yeni üye oldum diye bilirim bu konu başlığını görünce bana yardımcı olabilecek bu kanu da deneyimli arkadaşlar olabileceğini düşündüm. malesef bende de aynı problem var kan pıhtılaşması (MTHFR:homozigot677TT) test sonucumu aldığımdan beri doktorumla detaylı bir şekilde konuşamadık sadece bunun kan pıhtılaşması olduğunu biliyorum. Ve ben bu testi yaptırmadan önce 4 kez (2 kimyasal, 1tane 8 haftalık ,1tane 11 haftalık) düşük yaptım. Sebebi kan pıhtılaşması imiş. çooook zor zamnlar dı

Benim merak ettiklerim 1.bu durumda ben her hangi bir ilaç kullanmadan normal yollarla sağlıklı bir şekilde hamile kalabilir miyim?? 2.Hamile kaldığımda beni neler bekliyor?? 3.Bu durum normal doğuma engel mi?? 4.Hamile kaldıktan sonra iğne kullanmam gerektiğini söyledi bir doktor bu durum bende veya bebeğimde ters bir etki yapar mı??
Bana yardımcı olursanız ve bu konuda bilgi verirseniz çok sevinirim. Cevap veren arkadaşlara şimdiden çok çook teşekkür ediyorum :)

ellerine sağlık canım cok güzel olmuşşşş

ıgnelerle aran nasıl sorun yok dımı.benım ıgne yapılan yerlerde kasınma oluyor.bu hafta soylemeyı unutmusum

canım bende de oluyor.kaşınıyor hatta deri soyulması da oluyor....

canım bende kasık ağrıması oluyor doktora sordum bu hafta gidince normal onlar dedi.

canım iğnemi ilk günden beri kendim yapıyorum.öncelere hep tek yapardım şimdi eşim deriyi sıkıyor ben yapıyorum bazen hiç acımıyor bazende kist oluyor duraklaya duraklaya vursan da kist oluyor hızlı versen de kist oluyor.artık sıpalarımız için katlanacaz.

bana az daha insilün başlanacaktı gebelik sekerinden süphelendiler ölçtüm aradım doktoru bu ölçümlerin iyi çıkmış gerek yok ama 10 günde bir sabah öğle akşam önce aç sonra yemekten 1 saat sonra,2 saat sonra olarak 3 defa ölçücem 1 ay sonra dahiliyiceyide göstercem..

gebelik sekerı neden oluyor hıc bılmıyorum.henuz o haftamıza gelmedık herhalde arastırmadım cunku.yedıklerıne dıkkat etmen gerektıgını bılıyorum sadece.hersey mınıklerımız ıcın.elıfcım sen ıstanbul da mıydın

Arkadaşlar duaya başlamışsınız katılmak istiyorum ama regl oldum gibi de olmadım gibide bende anlayamadım ne olduğunu .Regli dersek buna duaları okuyabilirmiyim acaba.

hoşgeldin benimde mthfr 677 heterezigot çoğu doktor bu faktörün önemliolmadığını söyleselerde hamilelikle beraber kan pıhtılaşmasına eğilim zaten arttığı için önlem amaçlı bu iğneleri veriyorlar...olumlu sonuç alan çok var zaten bence sorun kandan kaynaklı ise çözüm oluyor bebeğe zararı yok...ama bebekte kromozom bozukluğu varsa o zaten yaşamayacağı için iğne çözüm olmuyor..bende 2 düşük yaptım çok ağladım hala ağlıyorum her gün her an aklımda..ama bu iğneler ile çok olumlu sonuç alan var..bakalım hamile kalırsam bende başlayacağım önümüzdeki aylarda..sende üzme kendini iğneye başlamak için geç kalma benm doktor adet gecikmesiolmadan ilişkiden 9 gün sonra kan testi yapacağız pozitifse başlayacağız dedi umarım sende olumlu sonuçlar alırsın:))

Selam kızlar,
Ben de forumda bu grubu görünce tecrübeli arkadaşlardan bilgi almak istedim. Şu anda 12 haftalık hamileyim. Bundan önce bir tane 5,5 haftada düşüğüm oldu. Tüp bebekti, ikincisi de tüp bebek.
İlkinin düşük nedeni bilinmiyor. Buna rağmen ikinci denemede transferle birlikte doktorum clexane 0.4 lük başlamıştı. 10. Haftada ilaca devam edip etmyeceğimi görmek için genetik test istedi.
Sonucunda faktör v leiden heterozigot ve faktör xiii v34L gen bölgesi için homozigot mutant çıktı.

Benim iki doktorum var, biri tüp bebek doktorum biri de kendi kadın doğum doktorum. Tüp bebek doktorum ilacın dozunu 0.6 ya çıkarmamı söyledi. Kendi doktorum beni bir hematoloğa yönlendirdi, hematolog da dozu artırmanın bilinen bir yararı olmadığını söyleyerek arttırma 0.4 yap dedi hamilelik sonuna kadar.. Hatta doğum sonrası da 6 hafta devam etmemi önerdi.

Kimi dinleyeyim bilemiyorum. Bu zamana kadar hiç sıkıntım olmadı, böyle birşeyin olduğunu da bilmiyordum. Açıkcası yüzde yüz bu genetik bozukluğun düşüğe neden olacağını da düşünmüyorum ama riski arttırdığı kesin.

Çok endişeliiyim, 12 haftaya geldikten, bebeği karnımda gördükten, minicik kalbini ellerini gördükten sonra yime kötü birşeyler yaşayabileceğimi düşünmel beni üzüyor. Kendimi daha çok stres yapıyorum düşüne düşüne..
Fikir verebilecek olan var mı?

çok teşekkür ederim canım cevabın için:) senin için de çok üzüldün gerçekten çok zor bir durum istediğin bebeğini kaybetmek çok iyi bilirim inş senin de Allah gönlüne göre verir :) ben bu ay aşılama oldum yarın 11. gün ve doktora gidip test yaptıracagım umarım olumlu sonuç alırım :18: yani eğer sonuç pozitifse benim hemen iğnelere başlamam mı gerekiyor ?? bu arada eğer sizi üzmezsem düşükleriniz kaçıncı haftalarda oldu??

evet canım benim doktorum pozitifi görünce başlayaacağız kalp atışını beklemeyeceğiz dedi çünkü benm düşüklerim erken oluyordu böyle daha garanti oluyormuş...benim ilki 7.hafta 2.ise 7 olması gerekirken kese 5.haftada kaldı büyümedi ve kanamam oldu..Umarım sen olumlu sonuç alırsın sonuçtan haberdar edersn kendine iyi bak

bu arada normal doğum yapabiliyormuşuz ama genelde riskligebelikler yaşadığımız için sezaryn öneriyor doktorlar ama o gidişaya bağlı sanırım...umarım bu gebeliğinde sorun yaşamazsın çok zor şeyler bunlar birdaha yaşamayız umarım.

Kızlar genetik sonucum çıktı. Bebekte kromozom anomalisi varmış. Yaşaması mümkün değilmiş zaten. Önce üzüldüm. Sonra da sağlıklı olsaydı ve pıhtılaşmadan kaybetmiş olsaydım dozaj yeterli gelmedi deseydi daha çok üzülecektim dedim. O yüzden bunada şükrettim. Allahın sevgili kuluymuşuz ki sağlıklı olmayacaktı ve yaşamadı. Nedeni nedir tekraralarmı bilemiyoruz. İlk kaybımızın nedeni araştırılmadığı için odamı kromozomal nedenle oldu yada pıhtılaşmadanmı oldu bilmiyoruz. Sadece hayırlısını diliyoruz ve Allaha sığınıyoruz.
Şimdi ben ve eşim kan vericez ve bizim kromozomlarımıza bakılacak. İnşallah hayırlı sonuçlar çıkar, inşallah çözümü olan bir şey çıkar. Allahım derdide dermanıda veren sensin. Yardım et yarabbim.
Bu arada bebeğin cinsiyeti erkekmiş:)))Beni en çok etkileyen bu oldu. Oğlum diye düşündüm gözlerim doldu.

geçmiş olsun canım tesadüftür bence üzülme demekki iğne iyi gelmedi diye bişey sözkonusu değil peki senin kaçıncı düşüğün ve kaçıncı haftalarda oluyor.kan pıhtılaşma faktörlerine bakıldımı...benmde 2 düşüğüm var mhtfr 677 heterezigot kan tahlilinde kromozomlar normal.belkide bende kromozomal bozukluktan düşürmüşümdür işte tamm bişeyyok bilemiyoruzki karanlıkta savaşmak gibi

canım hatırlarsan ben sana söylemiştim benim de aynısı oldu. biz de kan verdik çok şükür temiz çıktı. inşallah sizinkide temizdir.

inş teşekkürler güzel dileğin için sonuç ne olursa olsun yazarım buradan. yani hiç kalp atışını duyamadın bebeklerinin . bende duyamadım ve aşılamamı yaptırdığım doktor bebeğin kalp atışını duyunca bu iğnelere başlanması gerektiğini söyledi. Bende dedim ki ben hiç bir gebeliğimde bebeklerimin kalp sesini duyamadım ki?? eğer (yani inşşş) bu aşılama ile gebe kalırsam ya bebeğimin kalp atışını duyana kadar diğerleri gibi kaybedersem acaba başka bir doktora mı gitsem??

350 tane Rabbiyessir okudum..kusura bakmayın arkadaşlar dün duaya katkıda bulunamadım...2 gündür çok hastayım...ama bugün sabah uyandım kendimi daha iyi hissettiğimi fark ettim...ve hemen duaya basladım...İnsallah aksama kadar daha cok okumak nasip olur....

Benim ikinci kürtajım. İkiside 9 haftalıkken oldu. İlkini ikili tarama için 13. hafta kontrole gittiğimde öğrenmiştim. 1 ay içimde ölüymüş yani. Kan tahlilerimdede mthfr 1298 ve 677 heterezigot çıktı. Homosistein , proteinc, s normal. Bu sefer clexane 0,4 kullandım. 8+5 günlükken kalbi durdu. ilki incelemeye gitmediği için nedenini bilmiyoruz, belki o sağlamdı ve pıhtılaşmadan kaybettim. Ama bu pıhtılaşmadan değil, kromozomal bi durum, nedenini bilmek bile rahatlatıyo, pıhtılaşmadan sağlıklı bebeğimi kaybetseydim daha çok üzülürdüm....

canım hatırlarsan ben sana söylemiştim benim de aynısı oldu. biz de kan verdik çok şükür temiz çıktı. inşallah sizinkide temizdir.

İnşallah canım, buna çok ihtiyacım var, umarım tekrarlamayacak tesadüfi bir durumdur, ,inşallah bizim sonuçlarımız temiz çıkar....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…