salavat adetliyken okunur diye biliyorum.Arkadaşlar duaya başlamışsınız katılmak istiyorum ama regl oldum gibi de olmadım gibide bende anlayamadım ne olduğunu .Regli dersek buna duaları okuyabilirmiyim acaba.
iğnenin dozajını ayarlamak için aPTT diye bir değer var ona bakıp karar veriyorlar dr kar. böyle bir değere bakıldı mı? seninki tüp bebek olduğu için sanki onu dinlesen daha iyi olur gibi hissettim. inşallah hayırlısı olur. bebeğin sağ sağlim doğar.Selam kızlar,
Ben de forumda bu grubu görünce tecrübeli arkadaşlardan bilgi almak istedim. Şu anda 12 haftalık hamileyim. Bundan önce bir tane 5,5 haftada düşüğüm oldu. Tüp bebekti, ikincisi de tüp bebek.
İlkinin düşük nedeni bilinmiyor. Buna rağmen ikinci denemede transferle birlikte doktorum clexane 0.4 lük başlamıştı. 10. Haftada ilaca devam edip etmyeceğimi görmek için genetik test istedi.
Sonucunda faktör v leiden heterozigot ve faktör xiii v34L gen bölgesi için homozigot mutant çıktı.
Benim iki doktorum var, biri tüp bebek doktorum biri de kendi kadın doğum doktorum. Tüp bebek doktorum ilacın dozunu 0.6 ya çıkarmamı söyledi. Kendi doktorum beni bir hematoloğa yönlendirdi, hematolog da dozu artırmanın bilinen bir yararı olmadığını söyleyerek arttırma 0.4 yap dedi hamilelik sonuna kadar.. Hatta doğum sonrası da 6 hafta devam etmemi önerdi.
Kimi dinleyeyim bilemiyorum. Bu zamana kadar hiç sıkıntım olmadı, böyle birşeyin olduğunu da bilmiyordum. Açıkcası yüzde yüz bu genetik bozukluğun düşüğe neden olacağını da düşünmüyorum ama riski arttırdığı kesin.
Çok endişeliiyim, 12 haftaya geldikten, bebeği karnımda gördükten, minicik kalbini ellerini gördükten sonra yime kötü birşeyler yaşayabileceğimi düşünmel beni üzüyor. Kendimi daha çok stres yapıyorum düşüne düşüne..
Fikir verebilecek olan var mı?
evet sonuç pozitifse hemen iğneye başlamak lazım, bazıları şüpheli ilişkiden sonra başlıyor iğneye daha ortada hamilelik yokken, ben de gebelik düşündüğüm ayki ilk adet günüme başlıyorum. bende de iki mthfr değeri heterozigot. ben 7 hafta bir kalp durması, 15 haftada bir kalp durması, iğne kullanırken 4 haftada kanamayla düşük yaşadım. sonuncuda progesteron değerim çok düşük olduğu için düşük oldu, dr sağlıklı değildir olsa progesteron değerin düşük olmazdı dedi.çok teşekkür ederim canım cevabın için:) senin için de çok üzüldün gerçekten çok zor bir durum istediğin bebeğini kaybetmekçok iyi bilirim inş senin de Allah gönlüne göre verir :) ben bu ay aşılama oldum yarın 11. gün ve doktora gidip test yaptıracagım umarım olumlu sonuç alırım :18: yani eğer sonuç pozitifse benim hemen iğnelere başlamam mı gerekiyor ?? bu arada eğer sizi üzmezsem düşükleriniz kaçıncı haftalarda oldu??
Kızlar genetik sonucum çıktı. Bebekte kromozom anomalisi varmış. Yaşaması mümkün değilmiş zaten. Önce üzüldüm. Sonra da sağlıklı olsaydı ve pıhtılaşmadan kaybetmiş olsaydım dozaj yeterli gelmedi deseydi daha çok üzülecektim dedim. O yüzden bunada şükrettim. Allahın sevgili kuluymuşuz ki sağlıklı olmayacaktı ve yaşamadı. Nedeni nedir tekraralarmı bilemiyoruz. İlk kaybımızın nedeni araştırılmadığı için odamı kromozomal nedenle oldu yada pıhtılaşmadanmı oldu bilmiyoruz. Sadece hayırlısını diliyoruz ve Allaha sığınıyoruz.
Şimdi ben ve eşim kan vericez ve bizim kromozomlarımıza bakılacak. İnşallah hayırlı sonuçlar çıkar, inşallah çözümü olan bir şey çıkar. Allahım derdide dermanıda veren sensin. Yardım et yarabbim.
Bu arada bebeğin cinsiyeti erkekmiş:)))Beni en çok etkileyen bu oldu. Oğlum diye düşündüm gözlerim doldu.
geçmiş olsun canım tesadüftür bence üzülme demekki iğne iyi gelmedi diye bişey sözkonusu değil peki senin kaçıncı düşüğün ve kaçıncı haftalarda oluyor.kan pıhtılaşma faktörlerine bakıldımı...benmde 2 düşüğüm var mhtfr 677 heterezigot kan tahlilinde kromozomlar normal.belkide bende kromozomal bozukluktan düşürmüşümdür işte tamm bişeyyok bilemiyoruzki karanlıkta savaşmak gibi
Kizlar gunaydin aramiza yeni katilan arkadaslarimiz var onlara da sabir diliyorum bisey sormam lazim surekli cok fazla tualetim varmis gibi geliyo ve sanki kasiklarima bir tas baglamislar gibi agir geliyo bana suzdede boyle oluyo mu normal mi acaba ?
Selam kızlar,
Ben de forumda bu grubu görünce tecrübeli arkadaşlardan bilgi almak istedim. Şu anda 12 haftalık hamileyim. Bundan önce bir tane 5,5 haftada düşüğüm oldu. Tüp bebekti, ikincisi de tüp bebek.
İlkinin düşük nedeni bilinmiyor. Buna rağmen ikinci denemede transferle birlikte doktorum clexane 0.4 lük başlamıştı. 10. Haftada ilaca devam edip etmyeceğimi görmek için genetik test istedi.
Sonucunda faktör v leiden heterozigot ve faktör xiii v34L gen bölgesi için homozigot mutant çıktı.
Benim iki doktorum var, biri tüp bebek doktorum biri de kendi kadın doğum doktorum. Tüp bebek doktorum ilacın dozunu 0.6 ya çıkarmamı söyledi. Kendi doktorum beni bir hematoloğa yönlendirdi, hematolog da dozu artırmanın bilinen bir yararı olmadığını söyleyerek arttırma 0.4 yap dedi hamilelik sonuna kadar.. Hatta doğum sonrası da 6 hafta devam etmemi önerdi.
Kimi dinleyeyim bilemiyorum. Bu zamana kadar hiç sıkıntım olmadı, böyle birşeyin olduğunu da bilmiyordum. Açıkcası yüzde yüz bu genetik bozukluğun düşüğe neden olacağını da düşünmüyorum ama riski arttırdığı kesin.
Çok endişeliiyim, 12 haftaya geldikten, bebeği karnımda gördükten, minicik kalbini ellerini gördükten sonra yime kötü birşeyler yaşayabileceğimi düşünmel beni üzüyor. Kendimi daha çok stres yapıyorum düşüne düşüne..
Fikir verebilecek olan var mı?
gözün aydın vildancım. gözün aydın diyorum çünkü aslında mutlu olunacak bir durum ne kadar üzülsek de. tolga hoca mı baktı sonuca. o önceden demişmiydi anomali çıkar diye? en azından iğne işe yaramadı diye düşünmeyeceksin. sağlıklı olsaydı iğne işe yarayacaktı bence. sağlıksız olanı vücut kabul etmiyor, bir şekilde atıyor. ben de kanamayla düşürdüm biliyorsun. doğanın dengesi. çok şükür rabbime sağlıksız olanları alıyor, cennetine gönderiyor, bizlere şefaatçi olması için. yatıp kalkıp şükretmemiz lazım. Allahın adaleti büyük. kromozom kanı verecek olmanız çok iyi n azından sizden mi kaynaklanıyor, pıhtılaşmadan mı netleşir durum ve gerekiyorsa tüp bebek yapılır.çok geçmiş olsun canım. fazla yıpratma kendini tamam mı?
Arkadaşlar duaya başlamışsınız katılmak istiyorum ama regl oldum gibi de olmadım gibide bende anlayamadım ne olduğunu .Regli dersek buna duaları okuyabilirmiyim acaba.
Tolga Hoca telefonda söyledi. Nasıl moral verdi anlatamam, merak etme Vildan anne olacaksın dedi, ben yanındayım dedi, ya kendin en kötü ihtimal tüp bebekle başarıcaz dedi sağolsun. 1 ayın dolmasını bekliyorum, muayene edecek tahliller isteyecek hayırlısı bakalım...
Dediğin gibi bende çok şükrediyorum canım. Hayırlısı böyleymiş, sağlıklı değilmiş yapacak bişey yok, bol bol dua ediyorum, tövbe ediyorum...Sağol desteğin için:)
Bu arada salavattan toplam 400 okudum canım eklermisin. Allah kabul etsin, birbirimize ettiğimiz bua dualarla yavrumuza kavuşacağız inşallah. Hepiniz sağolun.
canım rabbim herşeyin en güzelini bilir. üzüldüm ama kader. inşallah bir dahakine sağlıklı bebişler verir rabbim.Kızlar genetik sonucum çıktı. Bebekte kromozom anomalisi varmış. Yaşaması mümkün değilmiş zaten. Önce üzüldüm. Sonra da sağlıklı olsaydı ve pıhtılaşmadan kaybetmiş olsaydım dozaj yeterli gelmedi deseydi daha çok üzülecektim dedim. O yüzden bunada şükrettim. Allahın sevgili kuluymuşuz ki sağlıklı olmayacaktı ve yaşamadı. Nedeni nedir tekraralarmı bilemiyoruz. İlk kaybımızın nedeni araştırılmadığı için odamı kromozomal nedenle oldu yada pıhtılaşmadanmı oldu bilmiyoruz. Sadece hayırlısını diliyoruz ve Allaha sığınıyoruz.
Şimdi ben ve eşim kan vericez ve bizim kromozomlarımıza bakılacak. İnşallah hayırlı sonuçlar çıkar, inşallah çözümü olan bir şey çıkar. Allahım derdide dermanıda veren sensin. Yardım et yarabbim.
Bu arada bebeğin cinsiyeti erkekmiş:)))Beni en çok etkileyen bu oldu. Oğlum diye düşündüm gözlerim doldu.
canım rabbim herşeyin en güzelini bilir. üzüldüm ama kader. inşallah bir dahakine sağlıklı bebişler verir rabbim.
Sağol şenaycım hayırlısı Allahın takdiri canım. İnşallah tekrarlamaz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?