Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Geç hamile kalmana neden olmuyor aslında ama pıhtılasma yüzünden rahim yeterince kanlanamazsa döllenen embriyo tutunamıyor veya tutunsa bile eğer bebeği besleyecek kılcal damarlardan biri tıkanırsa bebek beslenmiyor ve düşüyor. Bu sıkıntılar bazen biz daha hamile oldugumuzu anlamadan oluyor ve bu nedenle hamile kalmayı basarmışsak bile kalamadıgınızı düşünüyoruz, bazen de kimyasal gebelik dedikleri şeyi yasıyoruz yine bu nedenlerden.
Pihtilasna gec hamilelige yol acmaz canim ama corasprin yol acar diyorlar,ben bu sorunu bilmeden ilkinde ikinci ay,ikincisinde ilk ay hamile kalmistim,sindi corasprin kullaniyorun bakalum ne zaman olcak

Coraspinin böyle bir etkisi yok.

canım herkes mi bu sayıyı ayrı ayrı okuycak toplamında mı okuycaz ben katılmak istiyorum ama yarın evde olmıycam ne kadar okuyabilirsem olur mu öyle

kızlar bu gün clexan uygulamayla ilgili bişe öğrendim.iğneyi batırıp ilacın hepsini verdikden sonra pistonu tamamen itince iğne otamatik olarak kendi cıkıyo ve hiç morarma olmuyor.bu gün denedim

benide ekleyin yaş 36 şehir istanbul. 4düşük (6,7,8 ve 6.haftalarda) sorun protein S ve protrombin geninde homozigot mutasyon. hamilelik öncesi folikasit ve coraspirin hamilelikte clean 0,4

tablonun sonunu görmemiştim.hiç çocuğum yok.yeni kürtaj olduğum için beklemedeyim.

Bu iğneleri kendimiz mi yapacağız (Birde sizin kan pıhtılaşma testiniz ne çıkmıştı.Benim sadece mthfr 1298: heterezigot çıktıı, diğerleri normal çıktı...Bebeğinize sağlıkla kavuşmanız dileğiyle :))

Pihtilasna gec hamilelige yol acmaz canim ama corasprin yol acar diyorlar,ben bu sorunu bilmeden ilkinde ikinci ay,ikincisinde ilk ay hamile kalmistim,sindi corasprin kullaniyorun bakalum ne zaman olcak

nasıl yaa coraspirin hamile kalmayı mı geciktiriyoo(????) bunu ilk defa duydum sen nerden duydun ben daha 3 gündür içiyorum coraspirini beni etkilemiş olması imkansız ama eğer böyle bir etkisi varsa kötü yani çünkü bunu hep içecez.Allah ın gücüne gdecek diye korkuyorum ama her ay olmadığında ağlama krizlerine giriyorum hele kaybettikten sonra daha ağır gelmeye başladı şimdi hamilelik nasıl bir his anladım ya daha zoruma gidiyo valla bu ayda olmazsa yapsın aşılama falan gerçi nasipte yoksa o da tutmaz da off neyse bi rahat olmayı beceremiyorum bu arada hayatımda hiç kullanmadığım bişey ama pasiflora diye bitkisel sakinleştirici varmış acaba ondan mı kullansam diyorum bilgisi olan varmı

cnm ben ankaralıyım ve bu 6. doktorum hepsini bırakma nedenimi açıklayayım sorun bende değil yani :) ilki suzan türk tıp merkezinde imkaanları kısıtlı diye ve çok komik fakirin tavuğu tek tek yumurtlar diyerek o ayki tek yumurtamla dalga geçmişti gülermisin ağlarmısın sen karar ver.2.si lina kadın sağlığı dr şükran çakmak gittiklerim arasında en kötüsüydü adetli iken muayene etmek istedi yüz ifadesi ve iğrenerek bizim işimizde zor demesi beni bitirdi nasıl doğum yaptırıyo şaştım koşarak ayrıldım sonra 3.sü aydan biri çok inanarak başladım gebeliğimi takip etti kaybedince hiç bi test yapmadı ben kendi çabamla sorunu öğrendikten sonra gittim iğneye gerek yok sendemi bu salgına yaklandın diye çıkıştı onuda bıraktım.4. atatürk hast filiz avşar sağolsun ilgilendi ama çok yoğun devlet hastanesi tabi her istediğinde arayamazsın gidemezsin isteklerime cvp bulamayacağım için testi ona yaptırdım ama devamı için 5.olarak başkentte filiz yanıka başladım o da sağolsun muayene ücretini simir testi falan aldıktan sonra bak gebe kalırsan takip edemeyebilirim doğumuna giremeyebilirim söz vermeyim gibi abuk bi cümle kurunca onada güle güle dedim zaten güven vermemişti çok şükür şimdi kızılayda sevtap hamdemire salı günü başladım karşılaması ve sabırla beni dinlemesi hoşuma gitti istediğimde tel den arıyorum bi arkadaşımdada bizdeki problem var o tavsiye etti şimdi o doğum yaptı ve 3 aylık maşallah çok tatlı bi bebeği var inşallah Rabbim bizlerede nasip eder .ben sevtap hanıma başlamasaydım ya lütfü önderoğluna yada özgür derene başlayacaktım bu doktorlarda çok tavsiye ediliyor

canım ben zonguldak tayım ama doktorum ankara da hrs hastanesinde esra ayşin tonguç iki kürtajım var bunları bolu daki doktorum yaptı ikincisinden sonra perdeyi öğrendik ve daha iyi bi dr bulmamız gerektiğine karar verdik uzun araştırmalar sonucu hrs hastanesinde karar kıldık randevuyu tarık aksu dan aldık ama hsg filmini esra hoca çekti eşimde bende onuda çok beğendik ondan devam ettik sonra perde ameliyatımı oldum ameliyattan sonra esra hoca önlem olarak trombofiliye de bakabiliriz dedi ve kan pıhtılaşması da olduğunu öğrenmiş olduk daha hamilelik takibi olmadı ama şimdilik memnunum bide benim şansım beni anlaması açısından söylüyorum esra hoca da da kan pıhtılaşması varmış o da 3 kez düşük yapmış dördüncüde kucağına alabilmiş bebeğini halden anlar gibi geliyo önce Allah a sonra onlara emanetiz

gunaydın kızlar.esım saglık ocagına ılac yazdırmaya gıttı bugun.oradakı doktor appt sanırım hanı su kan sulanmıs mı dıye yapılan testler var ya ondan bahsetmıs.belkı ıgneye gerek kalmamıstır demıs.aranızda yaptıran oldu mu?benım doktorum hıc boyle bırseyden bahsetmıyor.ıgnelerım 0.3 luk ve gunde 2 kere.progestanım da 200 luk gunde 2 kere.esım 34 haftadan sonra ılacı kesıp bebek dunyaya gelecek demıs adam cok sasırmıs cok erken demıs.bu fukur ayrılıkları benı korkutuyor.bır yandan da soyle bısey var bu doktor benım hangı genlerımde mutasyon oldugunu dahı bılmeden konusuyor.ama yıne de appt yle ılgılı aklımda soru ısaretı kaldı

Kizlar gunaydin hepinize aksam yasin , tebareke,amme ve meryem surelerini okudum hepimize tek tek dua ettim isimlerinzle rabbim kabul etsin insallh dualarimizi. olanlara saglikla kucagina almayi olmayanlarada en yakin zamanda hamile kalmayi nasip eder insallah !!!

iyi bakalım canım başla bakalım iğneye. madem tolga hocaya gitmeyi düşünüyorsun biliyorsun zaten tedavisini o göre önceden başlaman iyi olacaktır. inşallah ilk seferde de hamile kalırsan iyi de olur, canım seninle mutasyonlarımız aynı. bence diyete başla. aslında dr da duymadan başlanmıyor bir türlü biliyorum. ben de burcudan diyet listesini almıştım önceden başlayım diye, ama tolga hocadan direk duyana kadar bir türlü başlayamamıştım. ama tavsiyem başlamaya çalış diyete. biliyorsun değil mi diyeti nasıl yapacağını?
pıhtılaşma geç hamileliğe neden olmuyor canım. bazı arkadaşlar aspirin geç hamileliğe neden olur demiş ama ben öyle bir şey duymadım, ama folbiol kullanımının hamileliği kolaylaştırdığını duydum. ben kendimi anlatıyım. ben kızıma ilk seferinde hamile kaldım, 5 yıl sonra düşündüğümde 3. ay kaldım, kürtajdan sonra ilk ay kaldım, son hamileliğimi de ilk ay kaldım. burdan ben buna inanmıyorum.pıhtılaşma etkilemez canım. ama bazıları kolay kalır, bazıları kolay kalmaz.
canım herkes mi bu sayıyı ayrı ayrı okuycak toplamında mı okuycaz ben katılmak istiyorum ama yarın evde olmıycam ne kadar okuyabilirsem olur mu öyle
kim ne kadar okursa okuyacak topluycaz, toplamda o miktar olacak.
iğneyi kendimiz yapıyoruz, zaten hergün tıp merkezine gitmek zor olur. zaten iğnenin ucu çok ince ve kişilerin kendisinin yapabilmesi için tasarlanmış. kolay oluyor merak etme, zamanla alışılıyor. burda çok kişi kendi yapıyor, benim eşim yapıyor. korkma, bu işin en kolay yanı iğne...
ben 4 haftalıkken yaptırdım. iğnenin dozu iyi, devam edecez demişti.
hamilelikte de ara sıra aPTT değerine bakılıyor, bu kanın pıhtılaşma zamanını gösteriyor, buna göre iğnenin dozajı ayarlanıyor.

ağzına sağlık canım. Allah kabul etsin.

rengarenk

canım apt pt testleri kanın pıhtılaşma oranını gösteriyor bir nevi doktorlar test sonucuna bakarak da iğnenin dozu hakkında yorum yapabiliyor....

selvi
canım inşallah hamileler arasına bu ay katılırsın ve oluşturduğun gebelik takvimi gün sayarak devam eder.

"ya selam" okumak isteyen birkaç arkadaş oldu. ben duyarsam ezanı başlatacam. başka duyan da olursa aşağıda yazdığım duayı okusun başlayalım. biterse dualarım, ya da isteyen olursa bu kez de o dualayabilir.ama ikindiden once bitirmeye çalışalım diyorum yine. o yüzden buralarda olursanız ve kaç okuduğunuzu bildiririseniz iyi olur.
Cuma günü,Cuma ezanı okunurken “Euzübi’llahimine’ş-şeytani’r-racim,Bismillahirrahmanirrahim.Selamün kavlen minRabbi’n-Rahim” okuyup,ardından 17161 kere “Ya Selam”ismi şerifinizikredenin,dileği en kısa zamanda kabul olur.

bir de cumaları 100 kez "ya Allah" demek de iyi olurmuş. isteyen okuyabilir.

Son düzenleme:

bana hıc yapılmadı canım bu test.sana ne sıklıkta yapıldı

bana hıc yapılmadı canım bu test.sana ne sıklıkta yapıldı

ayda bir ya da iki ayda bir yapılıyormuş diye duymuştum burdan. bucu2 söylemişti sanırım. sanırım 15 günde de yapıldı demişti. duruma göre değişiyor, mutasyona göre değişiyor sanırım.

Son düzenleme:

Canim corasprinin bole bir etkisi olduguna bende inanmiyorum yukarda arkadas yazinca sordum, bende yedi aydir iciyorum, canim sen sakin ol sen.benim gecen aylardaki halim gibisin suan, psikolagada gittim ama hersey senin elinde, ben kafaya takmaktan heray aglamaktan, bin tane sey denemekten, stresimden kimyasal gebelik yasadim, doktorum once kafani topla gel dedi, bende asilama yapim dioyorum ama oda kesin degil, o yuzden tek yol rahat olmakk

Pasifloranin surubunu ben iciyorum rahatlamak icin hicbir etkisi yok ama sen once kendi doktorunada sor tabiki canim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…