kan pıhtılaşması

kızlar bi konuda deneyimlerinize ihtıyacım var.ben genetik test yaptırdım kromozomlarında falan bi sorun yok çok sukur ama kan pıhtılaşmasına yatkınlık oldugunu ve hamile kaldıgımda 4. yada 5. ayda duşuge neden olabılecegını soylediler.folik asit, b 12, ve aspirin kullanmam gerektiğini ve hamile kaldıgımda kan sulandırıcı ıgne olmam gerektiğini soylediler.bu durumda kalan varmı aynı rahatsızlıkla yüz yüze gelen.bu olay benim hamile kalmama engel olabilirmi.lütfen bılgıleri deneyimlerimizi paylaşalım....:KK46::KK46::KK46:
Hamile kalırsın tabiki canım. Benimde pıhtılaşmada bişeyler çıktığı için clexan denen kan sulandırıcı iğneyi hergün kendi kendime yapıyorum. Folic asit ve B12 vitamininide hergün alıyorum ve 7 haftalık hamileyim çok şükür. Umarım herkesin kucağı dolar.

evet arkadaşım 2. tüp bebek tedavisine başlarken genetik tahlillerde çıktı pıhtılaşma ama o zamanlar mayada yaptırdım tüp bebekleri 4 ünü bana kan sulandırıcı verdiler iğne ama düşük dozda ve transfer sonrası yanında bebek aspirini ama bunların faydası olmadı , şu an 6.tüp denemesinde ( gebeyim ) tüp bebek tedavisine başladığım günden itibaren kan sulandırıcı ve corapsin kullanıyorum her hafta kan sulandırıcı için kan veriyorum ve drum dozunu ayarlıyor 10.000 ile başladım bir hafta 4,000 kullandım şu an 6,000 kullanıyorum 9 ay sürekli kullanacağım ama pıhtılalaşma gebeliğe engel değil dedi drum bide kanı çok sulandırmak ta düşük sebebi olur dedi o yuzden her hafta pazartesi günleri pıhtılaşma için aptt diye bi test yaptırıyorum

tasruk, benim de pıhtılaşma sorunum var ve düşüklerim oldu, gebe kalmada da sorunum var. Son bir tüp tedavisi düşünüyorum. Doz ayarlamasında haftalık olarak hangi testler yapılıyor, doktorun kim?

Hamile kalırsın tabiki canım. Benimde pıhtılaşmada bişeyler çıktığı için clexan denen kan sulandırıcı iğneyi hergün kendi kendime yapıyorum. Folic asit ve B12 vitamininide hergün alıyorum ve 7 haftalık hamileyim çok şükür. Umarım herkesin kucağı dolar.

aaaa doktorun bana soylediği vitaminler sen nasıl gebe kaldın anlatırmısın b12 yide nasıl kullanıyosun ay cvp için cok sagol heycanlandım şimdi

merhaba cnm geçmiş olsun sanada. bende ilk deneme sonrası biyokimyasal düşük aşadım ve eşimin ısrarıyla gidip test yaptırdım.
sonuç aşağıdaki gibi.. dr la aynı şehirde olmadığımdan sonucu kendisine yolladım ve cevapta bir sıkıntı olmadığını ve bir ilaç kullanmama gerek olmadığını söyledi.. başka bir doktora gösterdiğimde ise hamilelik boyunca kan sulandırıcı almam gerektiğini dile getirdi.. benimde böle bir sıkıntım var :KK43:
biraz araştırma ve burdaki arkadaşlardan aldığım bilgilere göre(saolsunlar hepsi) çokta korkulcak bir durum yok gibi...
seninde sıkıntın sanırım benimki gibi...

sonuç:
real-time PCR teknolojisiyle yapılan DNA analizleri pozitif ve negatif kontroller eşliğinde gerçekleştirilmiş ve hastada;
MTHFR C677T geninde heterozigot mutasyon saptanmıştır. Factor II (prothrombin) G20210A ve Factor V Leiden genlerinde mutasyon saptanmamıştır.

sıkıntı aynı canım bende kan pıhtılaşması baslangıcı varmıs ne demekse ama bende gebe kaldıktan sonra igne olmam gerekiyo ve b 12 kullanmam gerekiyo

aaaa doktorun bana soylediği vitaminler sen nasıl gebe kaldın anlatırmısın b12 yide nasıl kullanıyosun ay cvp için cok sagol heycanlandım şimdi
2 aşılama 3 tüp bebek uzun üzüntü acı sıkıntı dolu bir süreçten sonra bebeğin kalp atışını görebildim şükür , umarım sağlıkla hayırlısıyla devam eder.Bu yolda başıma türlü şeyler geldi ama neyse fazla uzatmayayım.

Bence başarıda en önemlisi moral , kendini gebe kalacak bunu başaracak biri olarak görmen çok önemli.Moralin yüksek olmalı , hatta hamilelik hayalleri kurabilirsin. Ama en zor olanı morali yüksek tutmak ve endişeli olmamak.
İkincisi embriyoloji laboratuvarı iyi olan bir merkez bulmak. İyi bir merkez bulduktan sonra yumurta toplama (opu) gününün sabahı yada bir gün önce yani işlemden kısa süre önce embriyoloğu bulup hediye vermek bence çok önemli. Çünkü tüp bebek başarısında doktorun etkisi %30 ise laboratuvarın etkisi %60 diye düşünüyorum.
Üçüncüsü iyi bir doktor bulmak.
Dördüncüsü denemelere devam etmek , eninde sonunda oluyor çünkü insan üreyebilen bir canlıdır. (Biliyorum denemeye devam etmek hem maddi hemde manevi olarak kolay değil)

Doktorum folidoce diye bir ilaç verdi , bunun içerisinde hem folik asit var hemde B12 vitamini var , hergün bir tane alıyorum.

Umarım herkesin kucağı dolar ve herkes için hayırlısı olur.

merhaba kızlar benımde boyle bır konum var en son konum ..
bende bu dertten muzdarıbım..
mart ayında 10 haftalıkken dusuk yaptım daha dogrusu bebegın gelısımı durmus 7 haftalıkken..
sonra trombofılı panelı testı yaptırdım ve kan pıhtılasması cıktı..
4 ay korundum ve 3 aydır da korunmuyorum..
2 hafta once dr a gıttım durmumu anlattım ılle hamıle kalıncamı ıgne ve aspırıne baslıycam dıye butun sorularımı sordum.
dr.da evet dedi.onun harıcınde b12 folık asıt ve bebek aspırını kullan dedı..
ılk 6 ay dogal yollardan hamıle kal ve yanıma gelmene gerek yok dedı.
ama yok olmadı bu surecte o zmn bı caresıne bakarız dedii
sımdıde yenı adet gordum ılaclarımıda kullanıyorum bakalım..

tasruk, benim de pıhtılaşma sorunum var ve düşüklerim oldu, gebe kalmada da sorunum var. Son bir tüp tedavisi düşünüyorum. Doz ayarlamasında haftalık olarak hangi testler yapılıyor, doktorun kim?
ben ankalife tüp merkezine gidiyorum bende genetiklerde pıhtılaşma çıktı ama bunun sebebide kandaki beyaz hücreler bazı hormanda yüksek badı hormanda çok düşük çıktı buda pıhtılaşma yapıyormuş ve rahme düzgün kan gitmediği için tutunma olmuyormuş benim 6.denemem ve sadece ankalife deki dr buğra buldu ve sorunu çözüp kan düzlince direk tüp bebek yapıldı pıhtılaşma için 15 günde bir faktör kanı veriyorum ve her hafta aptt kanı veriyorum iğne min dozunu sonuçlara göre ayarlıyorlar

Merhaba oncelikle bebisinle sana saglikli bir omur diliyorum.
Bende kasim ayında 2.tup bebek denemem e baslicam kismetse.ama oncesinde herseye bakilsin istiyorum.
Bundan önceki deneme de 5.gun 1.katile embriyolarim tutunmadi.
sen bu tutunmama ile ilgili hangi kan testlerini yaptirdin bilgi alabilir miyim
ben ankalife merkezine gitim kanla ilgili ne testler varsa hepsi yapıldı ve bende pıhtılaşma vardı öncekilerde bu sorunu biliyorduk ama bu merkez ayrıntılı yaptı her şeyi genetikler faktörler lenfosit subset analizin bende ki kan hücrereli eşit olmadığı için pıhtılaşma sebebi buymuş kanı düzelince direk tüp bebeğe geçtik kan sulandırıcıyıda adet olduğum gün başladım iğneye ve corapsine sonucum pozitif allah sizlerede nasip etsin inşallah

2 aşılama 3 tüp bebek uzun üzüntü acı sıkıntı dolu bir süreçten sonra bebeğin kalp atışını görebildim şükür , umarım sağlıkla hayırlısıyla devam eder.Bu yolda başıma türlü şeyler geldi ama neyse fazla uzatmayayım.

Bence başarıda en önemlisi moral , kendini gebe kalacak bunu başaracak biri olarak görmen çok önemli.Moralin yüksek olmalı , hatta hamilelik hayalleri kurabilirsin. Ama en zor olanı morali yüksek tutmak ve endişeli olmamak.
İkincisi embriyoloji laboratuvarı iyi olan bir merkez bulmak. İyi bir merkez bulduktan sonra yumurta toplama (opu) gününün sabahı yada bir gün önce yani işlemden kısa süre önce embriyoloğu bulup hediye vermek bence çok önemli. Çünkü tüp bebek başarısında doktorun etkisi %30 ise laboratuvarın etkisi %60 diye düşünüyorum.
Üçüncüsü iyi bir doktor bulmak.
Dördüncüsü denemelere devam etmek , eninde sonunda oluyor çünkü insan üreyebilen bir canlıdır. (Biliyorum denemeye devam etmek hem maddi hemde manevi olarak kolay değil)

Doktorum folidoce diye bir ilaç verdi , bunun içerisinde hem folik asit var hemde B12 vitamini var , hergün bir tane alıyorum.

Umarım herkesin kucağı dolar ve herkes için hayırlısı olur.

cvp için cok sagol canım çok sanslısın hepimiz birsuru sey yasıyoruz ama inş sonu guzel olur

Bana acil cevap verebilir misiniz
iki gün önce hamile olduğumu öğrendim beta hcg 131 çıktı
iki gündür evden testler yapıyorum artış var mı diye ama düşüşe geçti resimdeki gibi
kan testi verdim bugün yeniden saat üç buçuk gibi çıkacak
Kan pıhtılaşması için kan vermiştim Bugün sabah öğrendim değerlerim aşağıdaki gibi

FAKTÖR II NORMAL
904.530 FAKTÖR V LEİDEN NORMAL
MTHFR (A1298C) NORMAL
MTHFR (C677T) HOMOZİGOT

şimdi bende kan pıhtılaşması var herhalde çünkü homozigot çıkmış
sorum şu şuandaki bebeğimi kurtarma şansımız var mı yani düşüşe geçtiği için iğne kullansak bile artık sağlıklı olma ihtimali var mı
Ya da biz bir sonraki bebeğimiz için mi önlem alarak başlamalıyız

Eklentiler

• PhotoGrid_1432891190568.webp
    PhotoGrid_1432891190568.webp
    24,4 KB · Görüntüleme: 162
Betahcg duşuşe geçtiyse yapcak bişeyn yok benm de bebeğim duştu duşuk onleyici iğne vurundm fayda etmedi kan pıhtılaşması varmış bende de o yüzden duşmuş olabilir dedi doktor

Betahcg duşuşe geçtiyse yapcak bişeyn yok benm de bebeğim duştu duşuk onleyici iğne vurundm fayda etmedi kan pıhtılaşması varmış bende de o yüzden duşmuş olabilir dedi doktor
evde yaptığım testlerde düştüğünü gördüm kanda da baktırdım ama üçbuçukta çıkacak testleri attım bakabilir misin kurtulma şansı olabilir mi

Evde idrar testimi yaptın o mu duştu ne kadarlık hamilesin kanaman var mı

Evde idrar testimi yaptın o mu duştu ne kadarlık hamilesin kanaman var mı
sat 1 mayıstı günüme bir iki gün var daha evdeki idrar testlerinde düşüş olduğunu farkettim 4 haftalık oluyor işte iki gün önce öğrendim hamile olduğumu Kanamam lekem hiçbir şeyim yok

İdrar testine aldanma kandaki değerlerine bak onda duşme varsa ozaman kork canm benm ilk haftalarda idrarda bile çıkmamıştı kana baktrdm öyle oğrendm hamile oldğumu tabi duşukle sonuçlandı ama kan pıhtılaşmasından bende kana baktrdm betahcg duşuşteydi

Merhaba arkadaşlar factor V heterozigot mthr 1298 heterozigot mthr 678 heterozigot doktor claxene 0,4 doz düşük mü çok evhamlıyım

Back
X