Kan pıhtılaşmasından bebek kaybı yaşayanlar sağlıklı gebek için ne yaptınız yardım

• Konu Sahibi Konu Sahibi gulbu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Evet halen doktor araştırmasındayım sizce en doğru kararı hematolog mu verir kadın doğumcu mu ?
belki birileri benim gibi 4 pıhtılaşma sorunu olupta doğum yapana denk gelirim ümidiyle foruma bakmak istedim
Benim iki kürtaj bir kimyasal birde yüksek haftada düşük yaptım ve bi sendrom varmış pıhtılaşma ile ilgili ne yapmam gerekir en son iğne ilaç kullandım ama yinede gelişimi durdu

Benim iki kürtaj bir kimyasal birde yüksek haftada düşük yaptım ve bi sendrom varmış pıhtılaşma ile ilgili ne yapmam gerekir en son iğne ilaç kullandım ama yinede gelişimi durdu
Belli balı kan tahlilleri var onu yaptır , kan pıhtılaşmasına göre doz ayarın olmalı , rahim filmi çektirmediysen rahim filmi çektir , bazı gebelikler bağışıklık sistemi bebeği red etmesiyle de düşebiliyor , ve bazı gebeliklede sağlıksız embriyodan düşüyor

B12 ve b9 birlikte alınabilir, neden alinmasin. Yanlış bir bilgiyle kafa karistirmayin lütfen,
Alamaz git hematoloji doktoru ile konuş.
Tıpta uzmanlık isteyen bir daldır bilginiz var mı bilemiyorum…
Ayrıca elinin altındaki interneti kullanıp araştırırırsan neden alınamadığını anlarsın.

Trombofili panelinde genleri sorunlu bir kişi aynı gün b12 ve folik asit kullanamaz.

Sen milletin kafasını karıştırma.

Merhaba benim pai genimde sorun var bizim gibilerde mi alamaz anlamayadım açıklayabilir misiniz ? Mesela multivitamin alıyorum içinde b12 ve folic var zararlı mı ilk defa duydum

Merhaba benim pai genimde sorun var bizim gibilerde mi alamaz anlamayadım açıklayabilir misiniz ? Mesela multivitamin alıyorum içinde b12 ve folic var zararlı mı ilk defa duydum
pai farklı b12 ve folik asit ilişkisi yok.

Pai’nin yanında eşlik eden farklı gen sorunları varsa, homosistein yüksekliğini b12 ve folik oluşturuyor ise; Doktorun b12 ve folik asit kullan dediyse aynı gün asla alma.

Bu arada pai ve faktör v leiden bakılan 6 gen içinde de en zor 2 gendir.

Hetero ve homo olmaları, tutulum yerleri çok önemli.

İyi bir perinatoloji alanında hizmet veren doktorla ilerle. Bir kaç genin sorunlu ise hematoloji doktoru ile de görüş.

4 defa transfer oldum hiç biri tutmadı kan pıhtılaşmasına bakalım dedim Türkiyede ki doktora gerek yok zayıfsın dedi. Sonra aralıkta hamile kaldım düştü. Yaşadığım ülkede bölümün adını hatırlayamadım şimdi oraya sevk etti orda pai geni sıkıntı çıktı transferden 3 gün önce hem iğne hem aspirin kullanacaksın dedi. Şimdi düşünüyorum acaba o yüzden mi tutmadı hiç.

Buarada acıbadem Maslak 2022 yılında tüplerinde şişme var alacağız dedi ben bir kaç doktora daha gösterdim rahim filmini çeken doktorda yok dedi. Öyle birşey olsa hamile kalma oranı düşermiydi çünkü eğer sıkıntılı olsaydı tüplerim nasıl hamile kaldım peki ??

Evet tüplerin de hidroselpenks varsa embriyo tutunamaz.

Biri var biri yok nasıl diyor ilginç, tüplerinde hidroselpenks var ise raporunda da yazar filmde de gözûkür. Benim tek tüpüm hidroselpenks’ti embriyo tutunamıyordu. Ameliyat oldum 2 cocugumu da dogal yolla gebe kalarak doğurdum.

Zayıf olmakla ne alakası var bende zayıftım ama 4 genim sorunluydu…

Hangı bölüme gitiğini bileceksin, pai geninin heterozigot mu, homozigot mu olduğu, eşlik eden farklı gen sorunları var mı?

İyi bir merkez de tekrar rahim filmi çektir ve doktorlara yorumlat.
Tüpkerinde şişme olunca içindeki sıvı enfeksiyonlu hale gelip rahme akar ve bu sebepten embriyo tutunamaz.
Maslak Acıbadem hastanesinde hiç bir doktor boş değildir hepsi alanının en iyi hekimleri arasında doktorlardır, onların yorumları bu şekilde ise bu konuyu yabana atma.

Para odaklı olunca merkez diyor işte acıbadem Maslak.

İsviçrede doktorum yönlendirdi herşeyi de bilip beynimi bulandırmak istemiyorum aslında Türkçe karşılığı aklıma gelmedi. Ama genlere bakan merkez işte.

Rahim filmimi istanbylun en iyi yerinde çektirdim cevat bayrak çekti . O yok demişti ama bakarsanız Bülent tıraş iyi doktor ama tüplerini alacaz dedi :) diğer prof Semra kahraman ise problem asla yok dedi yani ben hasta olarak kendi kendimin doktoru olmaya çalışıyorum

Alanında en iyi doktorlarda hiç bir embriyom blast aşamasına gelmedi :) nedeni ise 54 kg birine 300 gonal 300 meriefert çoktu Memorial’a hepsi blast oldu mesela

Bülent Tıraş mı aman aman.
Semra hanıma bişey diyemem.
Tüplerinde sorun yok ise neden tutunamıyor acaba embriyo…

Peki embriyo kaçıncı güne kadar gidiyor ve transfer yapılıyor.

Birde şöyle bi konu var.
Bir kadın hamile kaldığında kanı pıhtılaşır ki bebek tutunsun. Bu her kadın için geçerlidir.
Fakat bizlerde pıhtılaşma zaten olduğu için sorun burada başlıyor.
Kanımız normal olsa sorun yok o gerektigi kadar pıhtılaşacak.
Ama bizde pıhtılaşma çok fazla…
Tamam bunu kan sulandırıcı ve coraspin ile önlüyorlar ama tutulun yerleri var. Mesela benim bacağıma pıhtı attı. (Allah o kadar sırasına koymuşdu ki neyse o konuya hic girmeyeyim benim hikayem cok uzun ve zordu.)

Ama tutulum bebeğe kan giden ana damarlarda olursa ona bişey yapamıyorlar. Çentik oluşuyor.
Etrafında herkes duymuştur mutlaka, hamile kalıyor ama hemen düşüyor, 3 aydan ileri gitmiyor, 5 aydan ileri gitmiyor. Pıhtı bebeği besleyen ana damarlarda olursa bebek beslenemiyor gerekli kan gitmiyor ve gebelik oluşmuyor.

Burda bir üye vardı. Kadının iki bacağına boydan boya pıhtı atmıştı, ama bebeği besleyen ana damarlarda sorun olmadığı için bebeğini doğurdu ailesine verdiler kadın hastane de yatıyordu.

Normal gebelik hiç oluşmadı mı? Sperm ve yumurta da sorun yok dimi?

Normal gebelik 2017 aralıkta oldu sonra daha olmadı 2025 Aralık ayında doğal oldu yani 2 defa transfer 4 defa hiç tutmadı

Normal gebelik 2017 aralıkta oldu sonra daha olmadı 2025 Aralık ayında doğal oldu yani 2 defa transfer 4 defa hiç tutmadı
Yerinde olsam tekrar bir rahim filmi mutlaka çektiririm.

Yumurta ve sperm kalitesinde sorun yok ise a d c e folik asit b12 (30 yaş üzerinde isem bunlara ek dhea hormonu kullandırılıyor) kullanarak yumurtalarımı güçlendiririm.

Pai genin dışında başka genlerin sorunlu mu?

Peki gebeliklerin kaçıncı ay sonlandı?

Sorun yok hepsini alıyorum vitaminlerin . İlk haftalar biri 9 hafta diğeri 5 hafta

Problemim yaş belki de tiroidler tsh genelde yükseliyor özellikle tüp bebek ilaçları çok yükseltiyor ilaç kullansamda.

Problemim yaş belki de tiroidler tsh genelde yükseliyor özellikle tüp bebek ilaçları çok yükseltiyor ilaç kullansamda.
Yaşınız 40 ve üzerimi?
42 yasinda cocugu olan uye dolu platform.

Burdan hayatıma dahil olan sevdiğim bir arkadaşım var.

Aret Kamere gitti nasıl moralini bozuyordu. Transfer olumsuz oldu ve yumurtaları da iyi değildi.

Temiz beslendi, tavuk asla yemedi, hareket yoksa hayatına hareket kattı ki hareketli bir insan, vitaminler dışında, kan değerlerinin optimum seviyede olması gerekiyor yumurta kalitesi için düzenli kullandı, farklı takviyeler vs, canım doktorum Emre Karatekelioğluna gönderdim, Emre bey bu süreçte devamli kontrol etti yumurtanın istedigi gibi olmadigi ay islem yapmadi ama o ay en sonunda geldi ve kaliteli yumurta ile iyi kalite embriyo transferi ile hamileliği elde etti. Şu an bebek 6 ayı geçti.

Pai genin heterozigot ise sorun değil hamile kalıp dogum yapan kadinlar cok fazla. Dedigim gibi tutulum bebegi besleyen ana damarda degilsi sorun olmuyor.

Bakın benim 4 genim sorunlu ve birbirini tetikliyor ve bu sorundan haberdar değildim hamile kaldim dogurdum ve gündüz kan sulandırıcı iğne, gece coraspin içtim. İç organ iflasım, inme, kalp krizi riskim çok yüksekti, sonlara doğru tek bacağımda acayip sislik oldu ama bacak ana damarda sorun olmadığı için doktorlar sık dişini ilaç dozunu arttırmayalım dedi.

Bence yumurta kaliteni arttır içimden bi his olacak bu sefer diyo

Çiğ kabak çekirdeği, bol sıvı, temiz beslenme gerekli vitamin mineral takviyeleri yanlız bir detay var şimdi yumurta kalitesi icin vitamin kullanırsın ama 2 ay kullanıp bırakman gerekiyor devamli kesinlikle kullanılmaz.
Ben 2. Tüp bebek denemem de 2 ay ( dozlarını bildiğim icin kimini hergun, kimini hafta da bir, kimini 15 gün kullanıp bıraktım) vitamin kullandım, cig kabak cekirdegi ve kuruyemişler, doktorumun onayi ile testere disli aslan pencesi kullandim ( bu otun nasil kullanilmasi gerektigini ve ne ile pespese kullanmamam gerektiğini biliyorum aman kimse bilmeden kullanmasin). Doktorum 2 ay kullandırdı 1 hafta ara verdikten sonra tedaviye basladik 9 yumurtamin 6 sı 5. Gune gitti. Sonuc kan pihtilasma sorunundan dolayı olumsuz oldu ama daha sonrasında iki cocuguma da dogal yolla gebe kaldım.

Moral olsun diye yazdim sana neden olmasin. Mücadeleni sonuna kadar bırakma.
İnşallah güzel haberlerini verirsin bize.

Çok iyisiniz her satırını dikkatle okudum çok teşekkür ederim vaktinizi ayırıp uzun uzun yazdığınız için umarım olur artık son çıkışa girmek üzereyim.

`