Kan pıhtılaşmasından bebek kaybı yaşayanlar sağlıklı gebek için ne yaptınız yardım

• Konu Sahibi Konu Sahibi gulbu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Çok iyisiniz her satırını dikkatle okudum çok teşekkür ederim vaktinizi ayırıp uzun uzun yazdığınız için umarım olur artık son çıkışa girmek üzereyim.
İstersen arkadaşımın ekstra kullandığı bi kaç takviye vardı onları sorabilirim.

Ben geçtim bu yollardan neler hissettiğimi çok iyi anlıyorum. Senin gibi birisine her zaman vakit ayırırım. Özelden de her zaman yazabilirsin

Çok teşekkür ederim uzun zamandır böyle yardımıma koşan kimseye denk gelmemiştim. Herkes işi gittiğinde cevap bile yazmaya üşeniyor başıma geldi biliyorum.

Takviyeleri öğrenirseniz çok memnun olurum

Burada doğru bilgi veriyorsun, bakın ben hastasıyım bu böyle kullanılır diyorsun.
Yanlış bilgi veriyorsun diyip dalga geçiyorlar…

Ben Allah rızasi için yazarım, yazarım.
Benim tek bir isteğim olur o da dua bana dua er yeter.

Ooo burada binbir mücadele ile anne olan, sorunlar yasayan ve bilgi sahibi nice üye var cevap yazmaz. Bi konulara ilgi bile duymaz.
Ama ben aynı yolları yürüdüğüm için unutmam görmezden gelmem.

Laporoskopi den ne kadar süre sonra hamile kaldınız acaba? Benimde tek tüp Hidroselpenks sebebi ile alındı ne kadar beklemek doğru olur diye kafamda soru işaretleri varda..

Laporoskopi den ne kadar süre sonra hamile kaldınız acaba? Benimde tek tüp Hidroselpenks sebebi ile alındı ne kadar beklemek doğru olur diye kafamda soru işaretleri varda..
5 ay sonra, yalnız benim tüpten başka sorunlarımda vardı doktorum görüp müdahale etti.
Rahim karın zarına yapışıktı ayrıldı,rahmin dışında ön yarafta miyom alınıyor, açık olan tüpümün üstünde kist varmış o alındı, hidroselpenk tüpüm bağlandı.

İyi ki aldırmışsın ben bağlatmıştım sonra neler oldu. Doğumla birlikte alındı.

Başka bi sorun yoksa hamile kalırsın.

Yapışıklık bende de vardı açıp temizlediğini söyledi doktor ve hafif Endometriozis odaklarımın olduğunu söyledi bakalım 6 ay oldu eylüle kadar bekleyeceğim psikolojik sınır sonrası tüp bebek… teşekkür ederim yanıtınız için

Endometriozis yok bende.
Hatta doktorum ameliyatımdan sonra içerisi gayet iyi demişti.
Ben evlendikten bi sene sonra da hamile kaldım hemen düşmüştü hidroselpenksten dolayı. Tabi bilmiyordum.

Baktınız doğal yolla olmuyor vakit kaybetmeyin.

İnşallah doğal yolla gebe kalırsın.

Aa Hidroselpenkse rağmen hamile kaldınız yani .. ben hiç gebe kalamadım maalesef. Vakit kaybetmekte istemiyorum ama aceleci panik gibide davranmak istemiyorum

tesekkür ederim inşallah

Aa Hidroselpenkse rağmen hamile kaldınız yani .. ben hiç gebe kalamadım maalesef. Vakit kaybetmekte istemiyorum ama aceleci panik gibide davranmak istemiyorum

tesekkür ederim inşallah
Rahimde ve farklı bir sorun yoksa hamile kalıyorsun ki, hidroselpenksin devreye girdiği yer;
Rahme enfeksiyonlu su akması.
Embriyo rahme yerleştiğinde enfeksiyonlu su aktığı için embriyo tutunamıyor.

Hidroselpenk çok ilerlememiş tek tüpte, başlar da ise hamile kalınıyor sorun olmuyor, ilerlediğinde sorun oluyor. Çok arkadaşım bu şekilde dogum yaptı. Zamanla ilerliyor… Benim çok ilerlemişti.

Endometriozis farklı bi konu o konu da bilgim yok, doktorunuz size ne desiyse onu uygulayım.
Fsh, e2 vs vs degerinize baktırın, yumurta kalitenize göre hareket edin.

Hocam benimde 20. Haftada kontrole kalbi atmadığını öğrendim. Homosistein 17 di sonra metilup diye bir vitamin aldım ve sonra 7 ye düşmüştü ama sonra zaten düştü diye bıraktım. Aklıma geliyor keşke bırakmasaydım homosistein şuan kaç bilmiyorum. Metiyonin fakir diyeti yapanlar var 15 gün sonra transferim var bu hafta homosistein vereceğim. Çok geç kaldım yükselmiş olduğu için bebeğimin kalbi durmuş olabileceği ve şuanda transferim yaklaşmış olması beni korkutmaya başladı. Homosistein yüksek çıkarsa ne yapacağım bilmiyorum. Asprin ve 0.4 okspar ile kaybetmiştim bebeğimi.

Ben doktor değilim, kan pıhtılaşma hastasıyım ve homosisteinim çok yükseliyor. Çok araştırma yaptım ve çok doktor gezip görüp aldım.

Transferin olacağı için normal insan gibi yaklaşılmaz.
Sağlık ocağına git folok asit ve b12 ne baktır.
Hamile iken yüksek doz b12 kullanma perinatoloji doktoru 300-400 lerde tutucaz demişti bana.
Baktın b12 düşük, dil altı fıs fıs formu alıp haftada iki kere kullanacaksın sadece.
O günler folik asit kullanma.
Hamile oldugun icin sana multi vitamin verecekler 3. Aydan sonra.

Homosistein yüksek iken hamile kalmak risk ben bilmedigim için 22 ydi homosisteinim bacaklarıma attı.

17 de çok yuksek bir deger, zaten ref degerinden 1 fazla bile olsa asla istenmiyor çok büyük bir sorun.
Gündüz igne gece coraspin gayet yeterli oluyor.
Metiyoninden fakir diyeti uygulamak zor değil çok zor, hayat boyu kimse bu diyeti uygulayamaz. Uygulaması imkansıza yakın.

B12 ve folik asit ile homosistein düşüyor ise diyet bana çok da pozitif gelmiyor.

Zaten bizim gibi homosistein sorunu olan insanların yılda bir kere baktırması gerekiyor homosisteine.
Doktor bana haftada 3 gün ömür boyu kan sulandırıcı kullan dedi.

Kan sulandırıcı iğneyi hangi doz kullanmıştınız ? Ben de size katılıyorum beslenmeyi düzenli bir şekilde uygulamak zor. Ben ufakta olsa dikkat etmeye çalışıyorum sadece. Homosisteinim yüksekken bacağıma attı demişsiniz tam anlayamadım nasıl bir durum yaşadınız? Benim de kalçamdan bacağıma parmak uçlarıma kadar dolaşan bir ağrı var kramp gibi uyutmuyor bacağımda sanki kan akışı olmuyor gibi. Özellikle gebelik sürecimde bu ağrı durumu arttı. Acaba bunun sebebi homosistein olabilir mi ki bilemedim.

Sizi elbette tanimiyorum ama üslubunuz canimi sikti ve kayıtsız kalamadım acikcasi.

Bu konu basliginda genelde kayıp yasamış ve sorunları olan anneler var bir kere sırf bu yüzden daha dikkatli konuşulması gerektiğini düşünüyorum. Eger bilmiyorsanız, emin degilseniz, BILMIYORUM demeyi en azından dustur edinmek gerekir.

Mesleginizi, bu konuya olan asinaliginizi da bilmiyorum ama savinizi kanitlayamiyorsunuz, tek yaptiginiz laf yetiştirmek ki o da bence çocukça ve gülünc kalıyor.

Ben de bir bilim insaniyim, su anda Isviçre'de bir ilac şirketinde calisiyorum arastirmaci olarak. Kendi kaybımdan sonra ben de cok fazla doktor gezdim gerek Isvicre'de gerek Turkiye'de. O iyi doktorlar Avrupa'ya kaçtı dediginiz doktorları da gordum.

Buraya birkaç makale ve görsel ekliyorum, neden yanlış düşündüğünüzü acıklamaya calisacagim sizin anlamanızı beklemeden, sadece diğer kisilere isik oması acısından.

Gorselin alindigi makalenin linki: https://www.sciencedirect.com/scien...n7DPH-q-ruXXmvv6-OKvzVzOdpoQZHJGxm8FxScP9WZXA

Makalenin ilk paragraflarında şöyle diyor:

Folat (B9 vitamini) ve B12 methionin S-adenosyl methionine (SAM) sentezi icin gereklidir. SAM DNA'daki metuilasyon paternleri icin gereklidir. B12 ve metinin konsantrasyonları dusuk oldugunda, SAM sentezi azalır, DNA metilasyonu azalır. B12 azliginda ayrıca reactive oxygen species (ROS) - reaktif oksijen turleri oluşur ve homosistein de yükselir çünkü görselde göreceğiniz uzere, B12 folik asitin folata dönüştürüldüğü seri reaksiyonlarda bir kofaktor olarak gorev yapar.
Bu nedenle folat ve b12 vitamin eksiklikleri artmış DNA hasarına, değişmiş DNA metilasyon patenine sebep olur ki bu ikisi de kanser icin onemli risk faktörleridir. Artmış homosistein de kardiovaskuler hastalıklar icin onemli bir risk faktörüdür. Bunlar ayrıca gelişimsel ve nörolojik anormalliklere sebep olabilirler.

Yani aslında vücut zaten folik asiti aktif form olan folata (5-MeTHF) dönüştürmek icin B12 yi koenzim olarak kullanıyor. Biz neden ikisini birlikte almayalım? Mekanizmalar belli, yaptıgı etki belli.

Turkiye ziyaretimde kendisiyle tanismaktan gurur duydugum harika profesör Sinan beksacin herediter trombofili ve kotu obstetik komplikasyonlar ile ilgili olan makalesini de paylaşıyorum - bilgisayar elimizin altında dediginiz gibi, kapi gibi doktora diplomamız var, İngilizce, almanca, fransizcamiz da var, okuyoruz, buyurun siz de okuyun, iskembeden atmak kolay:

Bir makale daha Sinan hocadan:

Sonuc kismini direkt kopyalıyorum.

In conclusion, MTHFR polymorphisms and impaired “homocysteine/methionine” metabolism disorders are potential risk factors for “placental inflammation and impaired fetal perfusion” going together with obstetrical/perinatal complications. The same mechanisms are also responsible for the “impaired nucleotide and DNA synthesis” and most probably the reason of increased incidence of congenital abnormalities and fetal aneuploidies.

Bu da Sinan hocanin tekrarlayan gebelik kaybı olanlara ve/veya Preeklampsi, HELLP sendromu, IUGR gibi kotu obstetrik hikayesi olanlar icin önerdiği ve hastalarina takip ettirdiği protokol:

We believe that pregnancies with poor obstetrical history concerning repeated miscarriages and obstetrical complications might be screened for MTHFR polymorphisms, and we recommend methionine restricted diet, 100 mg/day salicylic acid, vitamins B1, B2, B3, B6, B9, and B12 daily, and 5 mg folic acid twice a week together with enoxaparine (1 × 2000 Anti-XA IU/0.2 ml/day) for pregnant women with these polymorphisms.

Ne tesaduf ki protokolde tum bu vitaminleri birlikte almayı öneriyor, bakin su bilimin isine!
Keyifli okumalar...

Hematoloji tıpta bir uzmanlık daliymis :))

Kiminle konuştuğunuzu bilmiyorsunuz :) benim biyoteknoloji alanında doktoram var, amerika'da ve isvicre'de yıllarca postdoc yaptım, 20 yi gecik bilimsel makalem var. Su anda isvicrenin en büyük ilac şirketlerinden birinde arastirmaci olarak calisiyorum. Emin olun hematolojiyi de sizin bilemeyeceğiniz bir suru seyi de gayet iyi biliyorum. Literatür tariyorum hem de 3 değişik dilde. Insanlara cevap yazarken aklınızda biraz merhamet olsun, burada herkes kayıp yasamış insanlar...

Size bu sayfada uzun bir cevap da verdim orada neden b12 ve folik asitin birlikte kullanılabileceğini anlattım. Bilmiyorum ne kadarını anladınız, ya da mesnetsiz fikirlerinizi hala ne kadar savunamayıp direnmeye devam edeceksiniz. Bir kanıt gösteremiyorsanız belki susmak en iyisidir. Size makaleler gösterdim, Turkiyedeki bir profesörden de makaleler paylaştım, kendi protkolunu de yazıyor. Siz neye dayanarak bunu söylüyorsunuz, bize kanıt gösterin, daha bilimsel bir çerçevede tartisalim.

Tekrar ediyorum, kafa karistirmayin, bilmiyorsanız bilmiyorum deyin, insanların günahına girmeyin.

Merhaba
Değerli katkılarınız için çok teşekkür ediyorum. Genelde geçmişten günümüze nitelikli yayınları incelerim ben de öncelikli olarak mesleki bir alışkanlık olarak sonrasında deneyimler ve diğer araştırmalar gelir.
İlgili şahsa ben de uluslararası nitelikli makalelerden örnekler sundum ve yanıldığını söyledim verdiği bilgide. Ancak sizi de rahatsız eden o çirkin üslubu görünce yazmayı bıraktım bu başlıkta. Muhtemeldir ki gönderdiğim linklere de bakmadı. Bir de cahil diye saldırdığını görünce gerçekten ne diyeceğimi bilemedim. Bilimsel makaleleri yeterli bulmadı sanırım öneri olarak da elinizin altında internet var bakın diye akıl verdi. Bunları yazmadan önce keşke makalelerin linklerine baksaydı...
Bu sitede çokça deneyimlere şahit oldum. Bazen doktorlar sebebiyle kadınların madur olduğunu da gördüm. Belki burdaki bayana da ehil olmayan bir hematolog denk geldi ve o da onu kutsayıp duruyor. Oysa ki ben Ankarada hematolog ekibi tarafından incelendim. İddiasını kanıtlayan hiçbir şey söylemediler.
Siz tekrardan saygı çerçevesinde konuya çok daha net bir açıklama getirmişsiniz emeklerinize sağlık. Herkes için eminim faydalı olacaktır.
Aynı zamanda sahip olduğunuz hassasiyet ve ince düşünce için de ayrıca teşekkür eriyorum.
Ego savaşına girmeyen herkesin de teşekkür edeceğini düşünüyorum.

Senin kayitsiz kalip kalmaman benim icin hicbir önem teşkil etmemekle birlikte okumadım.

Git kendi bilgin ne ise yaz ciz.

Ben hematoloji doktorumun dediği şekilde yaptım ve homosisteinim 22 den 8.75 indi.
Senin destan yazman benim zerre umrum değil.

B12 ve folik asit aynı gün kullanılmaz.

Sizin gibi cahil cühela insanlar yüzünden bizim gibi yüksek eğitimli insanlar Turkiye'yi terk etti ve ediyor, o Avrupa'ya gitti dediğiniz doktorlar da dahil.

Uslubunuza bakan biraz kafası calisan bir insan zaten ne kadar zirvaladiginizi anlar.

"Geldigimiz noktaya bak, doktor dövüyoruz" diyen sosyal medyaya düşmüş o kadindan ne yazık ki hiç farkiniz yok benim icin.

Ulkem icin cok üzgünüm, sizin zehirlediğiniz ve zehirleme potansiyeliniz olan dilinizin ulastigi umuda muhtac o insanlar icin de.

Güzel arkadaşım her zaman boş teneke tıngırdar, çok ses çıkarır. Tarih boyunca da aslında hep gerçek ilim sahiplerinin uğramadığı badire kalmamıştır. İnan hiç cevap vermeye değmez. Çünkü sıçrar üstünüze....
Gerçekten bilgi sahibi olmak isteyenler için güzel bir katkı sağladınız. Önemli olan bu. Bunun gibilerse dedikleri gibi hem okumazlar hem ne yazarsanız yazın önemsemezler.
Buraya gelip araştırma yapanlar da artık kendilerine göre ya nasiplenirler ya cehaleti çoğaltırlar...
Bence her zaman bir kişi bile olsa katkı sağlanan kişilere odaklanılmalı
Anlayana sivrisinek saz
Anlamayana davul zurna az...

Asıl cahil ve cühela sensin, ülke senin gibiler yüzünden bu halde, ülkem icin senin gibiler adına ben çok üzülüyorum.
İnsanları sen zehirliyorsun.
Senin o sosyal medya maymunu kimse zerre farkın yok.
Hematoloji doktoru benim homosisteinimi ayni gün b12 ve folik asiti kullandırmadan düşürdü.
Seni mi kaale alacağım.

Sen terbiyesiz ve ahlaksız bir insansin yukarıda yazdığım hersey senin yazdıklarının sana iadesi.
Ahlak, terbiye, seviyesiz kadın bile olamayacak bir insansın.
Git nerede sıcaklığını söndürecek isen söndür.
Senin gibiler bu dilden anlar.
Ben yazdıklarımdan bir adım geri gitsem senin saçmalalılarınla değil doktorların dediği sekilde homosisteinim düştüğü için sen zehir dilinle seni çok güzel… cevaplarım merak etme.

Benim arkadaşım var bir kaybı var kan pıhtılaşması sebebinden şuan üçüncü çocuğuna hamile diğer iki gebeliğin de de doktor kan sulandırıcı ilaç vermiş o şekilde sağlıklı ilerlemiş gebeliği geçen gün gittim içiyordu sordum ne ilacı diye kan pıhtılaşması var belli bir aya kadar kullanıyorum doktor veriyo diğer iki gebeliğimide bu şekilde sağlıklı yürüttüm demişti ha birde aspirin iciyor Aspirinde çünkü kanı sulandırıyor bilmiyorum biliyormusunuz ama

`