Kan sulandırıcı aspirin ve iğneye ne zaman başladınız

daglarr

Rabbi hebli minessalihin
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2009
423
0
116
Samsun
Merhaba arkadaşlar. Ben de kan pıhtılaşması var. Daha önceki tedavilerimde iğnelere başlamadan önce çocuk aspirini ve iğnelere başladıktan sonra kan sulandırıcı iğne kullanmıştım. Yumurta toplamadan 2-3 gün önce kesip transferden sonra yine devam etmiştim. bu seferki tedaviyi memorialda olucam ama doktorum yumurta toplamaya kadar kesinlikle aspirin ve kan sulandırıcı iğne kullanma dedi. Hiç anlamadım. Pıhtılaşma problemi olanalar siz ne zaman başladınız iğneye?

ben de pıhtılaşma sorunu var mı bilmiyorum.yani herhangi bir test yapılmadı.
ama doktorum bu tedavimde tedabir amaçlı aspirinin yanında kan sulandırıcı iğne verdi.
transfer günümde başladım iğnelere 10 tane test gününe kadar he gün 1 tane kendim yapıyorum.

ben coraspin kullanıyorum canım hala(6+5)
transferden sonra başladım iğne olarakta prognexy

Teşekkürler arkadaşlar. Anladığım kadarıyla transferden sonra başlanıyo.

benim ki aşılama ama farkedermi bilmiyorum , coraspine adetimle beraber başladım , hamile olduğumu öğrenince kan sulandırıcı iğneye geçtim.

bende de kan pıhtılaşması var.tedavim ertelendi.eğer başlasa idim ilaçları almaya başladığım gibi pıhtılaşma iğnesine başlıyacaktım hamile kalsaydım da doğuma kadar ve de takibinde 3 ay daha olacaktım.belki benimkisi çok daha vahim.ben de Memorialde tedavi görecektim.onlar ertelediler.şu an 6 aylık bir tedavideyim.pıhtılaşma ile ilgili ilaç kullanıyorum.6 ay sonrasında izin çıkarsa tedaviye başlıyacağım.senin öyle bir sorunun yok ki gerek görmemişler.inşallah ta olmasın.kimsenin olmasın.hayırlı tedaviler.

Geçmiş olsun canım. Tam olarak anlamadım pıhtılaşma yüzünden mi ertelendi tedavin? Şu anda hangi ilacı kullanıyorsun? Memorialda ilk tedavin mi? Çok soru sordum galiba...

Merhaba arkadaşlar. Ben de kan pıhtılaşması var. Daha önceki tedavilerimde iğnelere başlamadan önce çocuk aspirini ve iğnelere başladıktan sonra kan sulandırıcı iğne kullanmıştım. Yumurta toplamadan 2-3 gün önce kesip transferden sonra yine devam etmiştim. bu seferki tedaviyi memorialda olucam ama doktorum yumurta toplamaya kadar kesinlikle aspirin ve kan sulandırıcı iğne kullanma dedi. Hiç anlamadım. Pıhtılaşma problemi olanalar siz ne zaman başladınız iğneye?

canım aynı durum benim başıma geldi. umut tüp bebekte kesinlikle kullanmayacaksın dediler. eski merkezimde de hemen coraspin transfer sonrası kan sulandırıcı iğne demişlerdi. ben bunu söyleyince biz de eskiden öyle yapıyorduk ama yumurta toplama esnasında çok ciddi sorunlar yaşadığımız hastalar oldu kesnlikle yasak dediler. aspirin ve kan sulandırıcı iğneyi ya transfer günü ya da bir sonraki gün kullandık.

bendede pıhtılaşma bozukluğu var. coraspine adetin ilk günü başladım kan sulandırıcı iğneyede transferden sonraki gün...clexane 0.4...tam 36 hafta hergün iğne yaptım ama coraspin 28.haftada bıraktım...şimdi kuzularım kucağımda 7 aylık...darısı başına inşallah..iğneni düzenli yap..rahat ol...

canım aynı durum benim başıma geldi. umut tüp bebekte kesinlikle kullanmayacaksın dediler. eski merkezimde de hemen coraspin transfer sonrası kan sulandırıcı iğne demişlerdi. ben bunu söyleyince biz de eskiden öyle yapıyorduk ama yumurta toplama esnasında çok ciddi sorunlar yaşadığımız hastalar oldu kesnlikle yasak dediler. aspirin ve kan sulandırıcı iğneyi ya transfer günü ya da bir sonraki gün kullandık.

Çok teşekkür ediyorum canım. Doktorumu dinlesem iyi olacak galiba...

bendede pıhtılaşma bozukluğu var. coraspine adetin ilk günü başladım kan sulandırıcı iğneyede transferden sonraki gün...clexane 0.4...tam 36 hafta hergün iğne yaptım ama coraspin 28.haftada bıraktım...şimdi kuzularım kucağımda 7 aylık...darısı başına inşallah..iğneni düzenli yap..rahat ol...

Çok teşekkür ederim canım. Maşallah yavrularına, Allah bağışlasın. Sana çok imrendim. Ben de ikiz annesi olmayı öyle çok istiyorum ki... Rabbim hayırlısıyla bana da nasip eder inşallah ikiz annesi olmayı....

konu eski ama yeni konu açmak istemedim kızlar banada bi cevap verin lütfen ekimde tüp bebek tedavisne başlıycaz doktorum bir ay önceden clexane0.4 lük iğne başlattı.şimdi burdan anladığım kadarıyla herkes iğnelere transferden sonra başlamış ama ben coraspin kullanmıyorum.sadece iğne .mthfr1298 hetorozigot çıktı.yumurta toplamada problem oluyosa tedaviye başladığımda doktora danışıp bıraksammı acaba.belki doktorum yumurta toplamadan önce kesicektir iğneyi yada benim gibi iğneyi bırakmadan yumurtaları toplanan varmı

Son düzenleme:
merhaba normalde transferden sonra kullanılıyor ama bazen tedaviye başlamadan önceki 1 ay kan sulandırıcı ve aspirin kullandırıyorlar vucuttaki kan akışı normale dönsün diğe adet olup tedaviye başlayınca iğneleri kesiyorlar transferden sonra tekrar kullanmaya başlıyorsun
ben 4 kere tüp bebek yaptırdım ilk ikisinde pıhtılaşma problemimi bilmiyordum 2. tüp bebek denemem pozitifti bebeğim gelişmedi daha öncede düşüklerim olduğu için genetik testler yaptırdık ve mhftrc homozigot çıktı 3.tüp tevavimde 0.2lik claxan kullandım 4. tüp tedavimde fraxheparin 0.4 lük kullandım ikisindede negatifti ama ekimde 5. ye başka bir merkezde başlayacaktık ama dr um eylülde adet olunca ekime kadar 1 ay fraxheparin 0.4 lük ve coraspirin kullan dedi bende kullanacaktım ama allahıma şükürler olsun ki hamile olduğumu öğrendim şimdi 9 haftalık oldum ve öğrendiğim ilk günden beride fraxheparin 0. 4 lük kullanıyorum inşallah sağlıklı bir şekilde bebeğime kavuştuğum günleride görürüm
sende dr una güven ve iğneni kullanmaya başla ve inşallah bebeğine kavuşursun...

merhaba normalde transferden sonra kullanılıyor ama bazen tedaviye başlamadan önceki 1 ay kan sulandırıcı ve aspirin kullandırıyorlar vucuttaki kan akışı normale dönsün diğe adet olup tedaviye başlayınca iğneleri kesiyorlar transferden sonra tekrar kullanmaya başlıyorsun
ben 4 kere tüp bebek yaptırdım ilk ikisinde pıhtılaşma problemimi bilmiyordum 2. tüp bebek denemem pozitifti bebeğim gelişmedi daha öncede düşüklerim olduğu için genetik testler yaptırdık ve mhftrc homozigot çıktı 3.tüp tevavimde 0.2lik claxan kullandım 4. tüp tedavimde fraxheparin 0.4 lük kullandım ikisindede negatifti ama ekimde 5. ye başka bir merkezde başlayacaktık ama dr um eylülde adet olunca ekime kadar 1 ay fraxheparin 0.4 lük ve coraspirin kullan dedi bende kullanacaktım ama allahıma şükürler olsun ki hamile olduğumu öğrendim şimdi 9 haftalık oldum ve öğrendiğim ilk günden beride fraxheparin 0. 4 lük kullanıyorum inşallah sağlıklı bir şekilde bebeğime kavuştuğum günleride görürüm
sende dr una güven ve iğneni kullanmaya başla ve inşallah bebeğine kavuşursun...

cevap için çok teşekkürler.bugün başladık iğnelere ve doktorum kesmedi clexane i hatta günde 2 kere vurmaya başlıycam yumurta toplama dönemindede kesmiycekmiş her doktorun tedavi şekli farklı herhalde.doktoruma güveniyorum aslında ama genel olarak korkuyorum allah bu süreci yaşayan herkesin yardımcısı olsun senin bebeğinde hayırlı olsun sağlıkla gelsin.cevap için tekrar teşekkür ederim.

Coook eski bir baslik ama bende de pihtilasma egilimi var tüp bebege baslicaktik bu adetimle ama adet olmadim hamileymisim. Kendiliginden oldu adetime 3 gun var test yapmis oldum dr.a bikav gun sonra gideyim henuz kese görulmez dedim ama ignelere baslamaya gec minkalmis oluruym

Back
X