• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

birkediannesi01

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2025
34
1
1
Merhaba kızlar yeni üye oldum konuyu doğru açtım mı onu bile bilemiyorum 🥹
Ben 3 ay önce 9 Haftalık bebeğimin kalbi durduğu için kürtaj olmak zorunda kaldım ve doktorum korunmamam gerektiğini söyledi ve 3 ay sonrasında kimyasal gebelik yaşadım bu arada kan pıhtılaşma testi yaptırdım sonuçlarıma 2 farklı doktor 2 farklı yanıt veriyor bazıları pıhtılaşma var bazıları yok diyor.
Şu an tekrar korunmuyorum doktorlardan biri adetim geciktiğinde hemen kan sulandırıcı iğne kullanmam gerektiğini söylüyor diğeri ise pıhtılaşma yok kullanırsan hamile kalırsan bebeğin yarık dudak-damak olabileceğini söyledi. Artık eşime 3. Doktora gidelim diyemiyorum psikolojik olarakta çok yıprandım. Başına böyle birşey gelen var mı nasıl bir yol izlediniz, yardımcı olabilir misiniz ?

Eklentiler

• IMG_5034.webp
    IMG_5034.webp
    63,8 KB · Görüntüleme: 7
Canım çok geçmiş olsun benimde 677 değerim heterozigot diğeri 4G/5G çıktı.
Takipli doktorum gerek yok düşük dozda dedi devletteki mutlaka kullan dedi hatta 5 gün kullandım sonra perinatolojiye gittim senin bebeğin kalbi bundan dolayı durmadı kullanmana gerek yok bir faydası yok sana zararı da yok ama kullanma dedi.
Dün devlete başka doktora gittim bu değerlerle gerek yok herkesin böyle çıkar normal düşük dozda pıhtılaşma var tamamen doktorun takdirine bağlı yani benimde kafamı çok karıştırdı ama perinatolojiye güvenmek istiyorum kullanmıyorum

Ben sigarada kullanıyorum herkes ona filan bağladı o yüzden bir sorgulama peşindeyim. Şimdi bazı konulardada kullanıldığında kanamaya yol açabildiği tarzda şeylerde yazmışlar bende hiç bilmiyorum ne yapmam gerekiyor. Bu arada hangi ildesin canım doktorun kimdi

Bizim durumumuz çok farklıydı 31. Haftada kalbi durdu bebek büyümüştü. Su toplamıştı vücudu :(
Mardindeyim doktor batmanda

Bence sende perinatoloji takipli git. Her doktor farklı bir şey söylüyor bu doktor bana baya güven verdi ben bu işin uzmanıyım sen merak etme bundan dolayı birşey olmaz dedi ama yarım damak olacağını hiç duymamıştım.

Ben sigarada kullanıyorum herkes ona filan bağladı o yüzden bir sorgulama peşindeyim. Şimdi bazı konulardada kullanıldığında kanamaya yol açabildiği tarzda şeylerde yazmışlar bende hiç bilmiyorum ne yapmam gerekiyor. Bu arada hangi ildesin canım doktorun kimdi

Benim herhangi bir problemim yok.
Annemde gebelikte hipertansiyon olduğu için doktorum oksapar iğne ve coraspin başladı. Bir zararı yok dedi. Hiç sorgulamadım kullanıyorum. İlk gebeliğimde de kullanmıştım.

Hiç sorma o kadar zordu ki resmen bebeğin kalbinin durmasını bekledik 23. Haftada kalbinde parlaklık böbreklerinde genişleme var down olabilir dediler.
Sonra 27 haftada bir gittik tüm organları çok kötü durumdaydı sadece kalbi atıyordu sonlandırma kararı çıktı beklemek istedim 31 E kadar hergün kontroldeydim kalbi durduğunda alacaklardı sonra bir pazar gecesi kalbi durdu pazartesi sezaryene alındım şuan 11 ay geçti ocakta ameliyat oldum acısı ilk günki gibi

Benim herhangi bir problemim yok.
Annemde gebelikte hipertansiyon olduğu için doktorum oksapar iğne ve coraspin başladı. Bir zararı yok dedi. Hiç sorgulamadım kullanıyorum. İlk gebeliğimde de kullanmıştım.
Benim 1. Gebeliktede sürekli kahverengi akıntım vardı normal dediler hep geçiştirdiler. İla kullanmak istiyorum açıkcası eğer kalırsam ama biraz korkuyorum ya ben kararımla zarar verirsem diye 🫥

Bence sende perinatoloji takipli git. Her doktor farklı bir şey söylüyor bu doktor bana baya güven verdi ben bu işin uzmanıyım sen merak etme bundan dolayı birşey olmaz dedi ama yarım damak olacağını hiç duymamıştım.
Yeni evlendim ben burda tanıdığım doktor filanda yok chatgbp sorarak internetten araştırarak bi doktor buldum şimdi gitsemde güvenemiyorum. Devlet hastaneleri zaten hiç bir şekilde ilgilenmiyor gitmek istemiyorum.

Hiç sorma o kadar zordu ki resmen bebeğin kalbinin durmasını bekledik 23. Haftada kalbinde parlaklık böbreklerinde genişleme var down olabilir dediler.
Sonra 27 haftada bir gittik tüm organları çok kötü durumdaydı sadece kalbi atıyordu sonlandırma kararı çıktı beklemek istedim 31 E kadar hergün kontroldeydim kalbi durduğunda alacaklardı sonra bir pazar gecesi kalbi durdu pazartesi sezaryene alındım şuan 11 ay geçti ocakta ameliyat oldum acısı ilk günki gibi
Çok zor bir durum beklemek düzlemesini umut etmek. ben ilk kürtaj olduğumda baya güçlü durdumda sonradan nasıl oldu anlamadım beni sürekli dibe çekmeye başladı. Kimyasal gebeliği ilk öğrendiğimde bebek için değil ama iyileşeceğim diye çok mutluydum 2 gün sürdü o mutlulukta zaten

Var ama sürekli asistanlar var bildiğim kadarıyla. Devlet hastanesine gittim orasıda aynı tek gidemiyorum eşimde çalışıyor özel tahliller sonuçlar için daha iyi oluyor vakit anlamında telefondan direk sonuç bilgisi alabiliyorum.

Yaşadığınız şehri bilmiyorum ama Üniversitelerde profesörlere ücretli muayene olabiliyorsunuz. Sizin durumunuz özel olduğu için daha ileri bir tetkik ve tedavi süreci için daha iyi olur bence.en azından kan sulandırıcı konusunda görüş almak için değerlendirebilirsiniz

Var ama sürekli asistanlar var bildiğim kadarıyla. Devlet hastanesine gittim orasıda aynı tek gidemiyorum eşimde çalışıyor özel tahliller sonuçlar için daha iyi oluyor vakit anlamında telefondan direk sonuç bilgisi alabiliyorum.

Şimdi baktım adanadaymışsınız çukurova çok iyidir. Kadın doğumda da 1 prof 2 doç ücretli muayene alıyormuş. Muhtemelen özelde gittiğiniz doktorlardan çok daha iyidir.

Yaşadığınız şehri bilmiyorum ama Üniversitelerde profesörlere ücretli muayene olabiliyorsunuz. Sizin durumunuz özel olduğu için daha ileri bir tetkik ve tedavi süreci için daha iyi olur bence.en azından kan sulandırıcı konusunda görüş almak için değerlendirebilirsiniz
Canım gittiğim araştırma hastanesiymiş zaten 🙈 ben gittiğimde bana doktor ‘Kadın doğuma sonuç göstermiyorsunuz hematolojiye gitmeniz gerekiyor.’ dedi ilgilenmedi bile çok soğudum

Şimdi baktım adanadaymışsınız çukurova çok iyidir. Kadın doğumda da 1 prof 2 doç ücretli muayene alıyormuş. Muhtemelen özelde gittiğiniz doktorlardan çok daha iyidir.
Çukurovadayım zaten şehir hastanesine gittim sürekli tahlillerimi bile özelde yaptırmak zorunda kaldım hepsini. Nerden baktınız acaba bende bakayım

Çukurovadayım zaten şehir hastanesine gittim sürekli tahlillerimi bile özelde yaptırmak zorunda kaldım hepsini. Nerden baktınız acaba bende bakayım
Balcalıya baktım ben. Aaa şehir hastanesi de iyidir. Gitseydiniz keşke hematolojiye de.
Yine de şehirde normal uzman muayene etmiştir ve ücretli değil.
Üniversitedeki ücretli muayeneler daha farklı oluyor. Doğrudan profa ulaşabilmek büyük kolaylık.

Balcalıya baktım ben. Aaa şehir hastanesi de iyidir. Gitseydiniz keşke hematolojiye de.

Dahiliye randevu almam gerekiyordu ona gitmem için dahiliyenin yönlendirmesi lazımmış artık hem tahlil hem sonuç sürekli gitmek yorucu geldi bıraktım hatta özelde ki doktorumu bile değiştirdim kliniğe gidiyordum tahlil için sürekli devlet hastanesine yönlendiriyordu. Şimdi özele geçtim doktorum iyi sanırım ama 2 farklı yorum duyunca insan neye güvenip inanacağını bilmiyor. Ama söylediğinize bakıcam bi bilmiyordum çünkü özel muayene olayını.

Back
X