Kan testi yaptırdık.. Lütfen cevap yazın arkadaşlar

KUPAKIZI44

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2007
94
0
merhaba arkadaşlar. Mart ayında inşallah evleneceğim. Bunun için de zorunlu olan Talasemi testi yaptırdık. Nişanlımınki normal çıktı ama ben taşıyıcıymışım. Moralim çok bozuk. Yani taşıyıcılık hakkında tam olarak bilgim yok aklıma takılıyor. Socunum 3.10 çıktı, doktor sınırda olduğununu söyledi, taşıyıcısın dedi. Bir bilgisi olan var mı bu konuda lütfen varsa beni de bilgilendirin. Çok ihtiyacım var.
 
merhaba ,
ben talasemi hastası değil ama şöyle biliyorum ;

eşinde yok sadece sen minör taşıyıcı isen çocuğunda %50 taşıyıcı olabilir.hastası değil taşıyıcısı sadece. yani eşinde taşıyıcı olsaydı o zaman majör bile olabilirdi çocuk.

Ayrıca Çok korkulucak bişey değil , çoğu insan minör ve yine yaşamı boyunca bunu farketmiyor bile.

sevgiler
 
arkadaslar bndede beta alfa talasemi tasıyıcısı ve orak hucre anemisi tasıyıcısı cıktı valla canım cok sıkıldı nısanlımda bişi yok ama normal o hepsi bende toplanmıs:KK43: napıcam bilemedim
 
arkadaşlar orak hücre anemisi hakkında bilgisi olan varmı?bu hastağın geçme ihtimali yokmu?nelere dikkat edilmeli nasıl beslenmeli:KK43:(((((((:-)59:
 
talasemi taşıyıcısı olmakta kötü bir durum yoktur. yeter ki eşiniz de taşıyıcı olmasın. yoksa çocuğunuz hasta doğar. ama ikinizden yalnızca biri taşıyıcı ise korkmayın :KK71:
 
Son düzenleme:
bu testin sınırı 3.3 zaten. senin 3.10 ise çok sınırdasın, korkmanı gerektirecek birşey yok rahat ol arkadaşım.
 
sadece çocuklarının da taşıyıcı olma ihtimali var için rahat olsun :) istersen doktora da sor için rahatlar. mutluluklar :KK71:
 
X