kanada da yaşam ????

tabiki farklı fikirler almak için zaten buraya yazdım.. herkesten ALLAH razı olsun

asla ama asla gitmezdim. ben aynı şehirde olacağıma rağmen mesafe uzak diye uzuluyorum.
birde şu var illaki eşinle tatlıda olsa kavgalarınız olacaktır. düşünsene yapayalnızsın bi gideceğin dertleşeceğin kimse yok. oturduğunla kalacaksın. bu çok yıpratacak seni. henuz evlenmemişsin yani aynı çatı altına girmeden insanın huyu belli olmaz derler. hayat bu yarın obur gun ALLAH korusun pişman olduğunda kapıyı çekip çıkamazsın. bunlarıda düşün arkadaşım
hakkında hayırlı olan kararı vermeni diliyorum

yerinde olsam kesinlikle kabul ederdim, en azından orda insan gibi yaşarsın, görmüyor musun buranın suyu çıktı artık, eğitimi sağlığı ekonomisi berbat durumda. en azından çocuklarının geleceği için bile orda yaşamaya değer

ayrıca kuzenim kanadada birkaç sene yaşadı çocuklarını orda doğurdu şimdi türkiyede ama çok pişman orda kalmadığına

sizin düşünceniz ne bilmiyorum ama geniş düşünmelisin..

Türkiye de ikiniz beraber çalışsanız zaten o kadar alırsınız.ailenle beraber olmak mutlu mutsuz her anında yanında olmaları hasta olduklarında hemen yanında olmaan bebeğin olduğunda o güzel duyguyu onlarla paylaşıp beraber yaşaman KANADA ya değmez mi?

orda gideceksin dil öğren yaşadığın yeri öğren işe adapte ol derken en azından 1 yıl geçer..sonra aile özlemi,memleket özlemi,hele bide eşinle kavgan olduğu zaman atlatabileceğin bişey için ağır depresyonlara girmen(çünkü onunla tartıştığın an yanlızlığın,aile özlemin çaresizliğin aklına gelecek en önemlisi EZAN SESİNİ YAĞMUR KOKUNU ÖZLEYECEKSİN) orda alacağın maaş kesinlikle az.yani 1 ay yurt dışında bir sürü arkadaşım olmasına rağmen çok zordu...bana kalırsa değmez GURBET DEMEK ELİN KOLUN BAĞLI DEMEK....

Bilmem.. Senin adına değil de kendim için konuşuyorum..

Ben gitmezdim , gidemezdim ( Değil yurt , şehir dışına bile ).. Ailemi, çocukluğumu, arkadaşlarımı, akrabalarımı, herşeyimi bırakıp gidemezdim..

Gelin olmak yeterince zorken ' Gurbet gelini ' olmak çooook daha zordur eminim..

Aileme çok yakın oturmasam da ( Araçla 35 dk. ) her istediğimde gidebileceğimi bilmek , mutlu hüzünlü her anlarında ulaşabilmek ve rutin iş günlerinde de yurdum insanıyla olmak bile kafi sanki bana.. İçten gelen bir selamla bile mutlu oluyorum... Tek trafiğini sevmediğim canım İstanbul'umdan ayrılmam imkansız gelmiştir bana hep ( ölüm dışında )...

Son düzenleme:
bilmiyorum arkadaşlar sizlerin söyledikleri de çok mantıklı geliyor bana.. ama doğru düzgün bir işi, maaşı olsun sıkıntı çekmeyelim istiyorum hep.. çok kararsız kaldım valla

Siz çalışıyo musunuz ?
Orada çalışabilecek misiniz ?
Herşeyi düşünmek lazım
Diyelimki tartıştınız,kavga ettiniz gidip konuşabileceğin birileri var mı orada,yada dertleşeceğin
Bekar birinin yurtdışına çıkması daha kolay ama evlenip(bilmiyorum ilk kez mi çıkacaksınız) çıkmak tehlikeli bana kalırsa
Sevgilisinden ayrılanlar tanıyorum yurtdışına çıkmamak için
Bu arada Kanada dünyanın en huzurlu en güvenilir ülkelerinden biridir denir
Herkesin kazancı yüksektir bu sebepten yaşam pahalı diye de biliyorum

hayır ben çalışmıyorum, ve çalışmayı da istemiyorum.. hem ev hem iş hayatını bi arada yürütmenin zor olacağını düşünüyorum.. sadece kpss hazırlanıyorum ve memur olursam çalışırım, başkaa türlü bi düşüncem yok çalışmakla ilgili..

Kpss'nin de Kanada'da hükmü olmadığına göre

Aileni ozlemek disinda, esinle iyi anlasirsaniz, cok rahat edersin.
Evliligin ilk zamanlarda ki, ailelerden kaynaklanan sorunlari yasamadan, birbirinize alisirsiniz.
Benimde esim, arap ulkelerinden birinde calisiyordu.
Ben onun yanina geldim evlendikten sonra.
Ulkeye adapte sorunu yasamazsan, evliligi de benimsersen ve en onemlisi, esinle iyi anlasirsaniz, cok mutlu olursun.

iyi anlaşacağımıza inanıyorum , ailemi özlicem tabiki ama kim ailesiyle aynı yerde duruyor kii.. başka bi şehirde yaşasanda yılda 1 kez gelip aileni göreceksin. yurt dışında yaşasan da 1 kere geleceksin.. tek korkum orada geçim sıkıntısı yaşamak.. yoksa giderim her türlü.. ben fazla çevresi olan bi insan değilim. derdim sıkıntım olursa bile insan arayacak birisi de değilim.. annemi ararım, netten görüşür dertleşirim.. insanlarla iletişim halinde bi insan değilim.. çok da zorlanacağımı düşünmüyorum.. önemli olan maddiyat benim için..

madem barınma ve diğer masraflar şirkettenmiş bence kabul edin
en azından refah seviyesi yüksek bir yerde yaşamış olursunuz

madem barınma ve diğer masraflar şirkettenmiş bence kabul edin
en azından refah seviyesi yüksek bir yerde yaşamış olursunuz

evlenene kadardır o işte.. bakalım kira, yiyecek içecek, elektrik, su falan bunlar hakkında bi bilgi almaya çalışıyoruz akrabalarından.. ona göre karar vericez artık

Maddiyat, baska bir ulkede daha fazla sorun oluyor.
Esimin normalde sirketinin villasi var, bizimde kalabilecegimiz ama, kendisi uygun bulmadigindan kalamiyoruz.
Ve 2 odaya 1250 tl kira veriyoruz bizde. Kredi borcumuz vs vardi, anca birikime baslayabildik.
Masrafiniz ne kadar olur, sirket neyo ne kadar karsilar vs vs emin olun derim.
Esimin maasi Turkiyede sartlara gore cok iyi.
Ben bunun icin geldim buralara.

siz nerdesiniz ki canım

Son düzenleme:
Evliliğin ilk dönemlerini herkesten ve her şeyden uzakta geçirmek birbirinizi daha iyi tanımanızı sağlıyor. Bu işi ilişkiniz fırsata dönüştürmeye çalışın.. Karar sizin ama ne karar olursa olsun sizin için en iyisi olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…