Ummandayiz biz cnm, arap ulkesinde.
1000-1500 euro iyimi sence? bence o paraya degmez..
ya tamam güzel para iyi para ama cok büyükte bir para degil hadi 3000-5000 bin olsa neyse diyecem..
Cennet gibi Türkiyeyi birakip gitmeye degmez..
bu tecrubelerle sabit ! Almanyada yasiyorum burda dogup büyüdüm..
ve burda herkez 'hayat var, cok para var' saniyor ama cok yanlis..
diplomam oldugu halde 1 senedir evde oturuyorum düsün.. eskisi gibi degil artik
her sene türkiyeden geri dönerken agliyorum, cünkü insan özlüyor herseyi özlüyor ve hep cevremdeki insanlari görüyorum hala 'türkiyeden gelin geliyorlar, veya damat getiriyorlar'
bunlar nasil geliyor ne akla mantikla geliyor diyorum kendime.. 1500 euro nedirki? kanadada kiralari bilmiyorum ama burda en ucuzu 2 oda 500 euro düsün..
türkiyede anneannemin kiracisi 200 TL ye oturuyor 4 odali evde!
Isini kaybedecek kesin dönüs demissin, bence yapma.. inan bana okadar pisman olursunki.. orda gurbette ailen yok, bildigin sevdigin yasadigin cevre yok hic birsey yok..
suan burasi 15 derece ve yagmur yagiyor, türkiye ise yaniyor..
yani bütün bunlara hayat boyunca vaz gecebilecekmisin? senede belki 1-2 kere gidebilceksin memleketine..
ben olsam asla yapmazdim.. ben niye geri dönemiyorum cünkü nisanlim burda evlenince sehir degistirecem okadar.. kaderim buymus kismetim burdaymis diyorum..
ama is yüzünden inan bana koca bir ömür herseyden mahrum kalip bir HIC gibi yasamaktansa, az para kazanirim ama memleketimde herseyden faydalanip dolu dolu yasarim..
belki o biktigin simiti bile, keske o susamlari olsada masaya dökülse yerkende elimle yesem der hale geliyorsun..
cok zor.. cok iyi düsün.. karar senin ama sen suanda CENNETE yasiyorsun haberin yok:)
1500 euro ve daha fazla da olabilirmiş daha kesin değil, konuşacakmış adamla.
almanyanın bitmiş olduğunu bizde biliyoruz zaten canım.
ama kanadada yaşayanlar övüyorlarmış oraları, aldıkları paralarda çok çok geçindiriyormuş onları.
ama biz yine de geniş çaplı bi araştırma yapıp öyle karar vericez.
Türkiye'nin hali de berbat yani, bilmem biliyor musun ama.
gittikçe kötüye gidiyor burda işler.
aldığı para çokmuş gibi birde sigortası yoktu sigortanın yarısını sen öde yarısını biz öderiz deyip de 2-3 ay önce yaptılar.
ödemezsen de asgari ücret + sigorta yaparız dediler.
tabi ki o da mecbur parası azalmasın diye sigortasının yarısını ödemeyi kabul etti.
şimdi ise işler iyice değişiyor, tamamen sigortayı nişanlımın üstüne yıkacaklarmış.
o kadar cazip geliyor ki bize şu anda bu kanada işi bilemezsiniz..
Almanya ölü de canim kanada sanki cokmu iyi sence.. tabiki övecekler
burdaki türklerde hala türkiyeye gittiklerinde burlari överler maksat güzel yasamimiz ' var süsü vermek..
yani bilemicem, türkiyeninde durumu iyi olmiyabilir dogru is konusundan ama eyer nisanlinin düzgün bir meslegi ve isi varsa bence birakmasin..
siz bilirsiniz ama ben olsam yapmazdim ha kanada ha isvicre ha almanya sonucta yurtdisi degilmi, herseyden mahrumiyet degilmi benim icin hepsi ayni..
dolu dolu bir yasamda vazgecmek bu, ömrünü calisarak cürütmek ama hayati yasayamamak benim icin, canin su böregi istese gidip alabilecek bir firin bulabilcekmisin :)
bulamican cünkü yok.. sadece isle bitmiyor olay bence.. ama ben suan ne desem bos yani mantikli gelmeye bilir
insanlar yurtdisina yerlestigi an pismanligi ve üzüntüyü yasiyor, sizde gidersiniz sende bunu anliyacaksin bi süre sonra ama gec olacak
su devirde artik kimseye tavsiye etmiyorum kimseye.. zamaninda babam gelmis annemi getirmis evlenip maksat 'sadece biraz para biriktirip geri dönmek'mis
anaokula baslamadan dönecegiz demisler.. baslamisiz, bitirdiklerinde kesin gidecez demisler ama gitmedik.. hep biraz daha biraz daha diye diye
20 yasima geldim ve evlenecem allahin izniyle seneye.. bak olmuyor iste.. ve babam artik hayattan bikmis durumda hergün söverek yatiyor söverek kalkiyor
insanlardan ortamdan artik bezmis durumda.. dua ediyorum allahim sabir versin diye.. emekliligine az kaldi ve hemen kesin dönüs yapacaklar..
kiz kardesimi alip.., iyi düsün iyi arastir sizin karariniz hakkinizda hayirlisi olsun..
Merak etme annen alisir. Ben de cok ugrasmistim ama simdi alisti artik. Ben 2,5 yasinda ve 6 aylik bebekle gelmistim hem de. Tek basima bakicisiz yardimcisiz her isi kendim yaptim. Annemin ilk torunlariydi hemde. Kucagindan indiremiyordu sevgisinden. Gerci benim esim yabanci uyruklu oldugu icin annemin kafasinda vardi zaten damat birgun geri donmek isterse düsüncesi. Teknoloji sagolsun ne zaman istersek aciyoruz kamerayi.
Yurtdisinda yasamak insana cok sey katiyor. Hele hele yasam kalitesi yuksek olan ulkelerde. Benim yasadigim yerde 4 resmi dil var ve cocuklar hepsini ogrenebiliyor. Yani burada gerekirse ne is olsa yaparim cocuklar iyi egitim alsin diye. Hatta kucuk kizim bu sonbahar yuvaya baslayacak ve ben de ikinci dil kursuna gidicem. Benim zamanimda okumak egitim bu kadar karisik ve masrafli degildi. Yürüyerek gidip gelirdik. Ödevimizi yapardik sonra disarda oynardik. Simdi kuzenlerimin cocuklarindan biliyorum, okul servisi, okuldan sonra etüd, özel ders, hafta sonu dershane, o kurs bu kurs... Gercekten üzülüyorum maddi manevi ne kadar yipratiyor insani.
Benim de esyalarim oldugu gibi duruyor Türkiye'de. Simdi o kadar batiyorki bana fazla esya. Kucuk bir ev, sagolsun meshur İsvec magasazi (IK..) yatak, dolap, kanepe, masa sandalye ve sadece kendimize yetecek kadar kap kacak.
Oralarda tek basima naparim diye dusunme. Hersey kolay, ulasim sistemleri, alisveris magazalari,marketler...dil bilmiyorsan bile anliyorlar yabanci oldugunu ve yardimci oluyorlar.Hem daha coluk cocuk yok bol bol gezersiniz. Bu firsati kacirma derim yillar sonra pisman olursun gitmedin diye. Ayrica Kanada' da oturma izni alirsan ileride cogu ülkeyle vize sorunu yasamazsin.
Çok güzel yazmışsınız, eşiniz yabancıysa zaten bir şekilde anneniz hazırlamıştır kendini de .....
Bir an kendimi annenizin yerine koydum ve içim burkuldu. İnsanın evladını, torununu koklamasına, dokunmasına, öpmesine eş değer midir kamera ? Sadece görürsün ama gene burnunun direği sızlar.
Ben yeğenimi görmeye 1 hafta zor dayanıyorum, burnumda tütüyor böceğim. Kamerada görmek, resmine bakmak hiçte hafifletmiyor özlemimi, o yüzden sanırım gurbet çokk zordur. gidene de, kalana da.
Çok güzel yazmışsınız, eşiniz yabancıysa zaten bir şekilde anneniz hazırlamıştır kendini de .....
Bir an kendimi annenizin yerine koydum ve içim burkuldu. İnsanın evladını, torununu koklamasına, dokunmasına, öpmesine eş değer midir kamera ? Sadece görürsün ama gene burnunun direği sızlar.
Ben yeğenimi görmeye 1 hafta zor dayanıyorum, burnumda tütüyor böceğim. Kamerada görmek, resmine bakmak hiçte hafifletmiyor özlemimi, o yüzden sanırım gurbet çokk zordur. gidene de, kalana da.
inşaat sektöründe çalışcak.. 1000-1500 euro arası alacakmş.. yeme içme barınma herşey onlara aitmiş
Üc ayda bir gidiyoruz görmeye görüsmeye. Özellikle kıs mevsiminde ve cok önceden alinan ucak biletleri cok ucuz. Böyle daha iyi her gun görüsmektense cok özlenmek. Annem kabul etti artik bu cocuklarin egitimi herseyden önemli diye. Siz nerede mutluysaniz benim kabulum diyor.
Merak etme annen alisir. Ben de cok ugrasmistim ama simdi alisti artik. Ben 2,5 yasinda ve 6 aylik bebekle gelmistim hem de. Tek basima bakicisiz yardimcisiz her isi kendim yaptim. Annemin ilk torunlariydi hemde. Kucagindan indiremiyordu sevgisinden. Gerci benim esim yabanci uyruklu oldugu icin annemin kafasinda vardi zaten damat birgun geri donmek isterse düsüncesi. Teknoloji sagolsun ne zaman istersek aciyoruz kamerayi.
Yurtdisinda yasamak insana cok sey katiyor. Hele hele yasam kalitesi yuksek olan ulkelerde. Benim yasadigim yerde 4 resmi dil var ve cocuklar hepsini ogrenebiliyor. Yani burada gerekirse ne is olsa yaparim cocuklar iyi egitim alsin diye. Hatta kucuk kizim bu sonbahar yuvaya baslayacak ve ben de ikinci dil kursuna gidicem. Benim zamanimda okumak egitim bu kadar karisik ve masrafli degildi. Yürüyerek gidip gelirdik. Ödevimizi yapardik sonra disarda oynardik. Simdi kuzenlerimin cocuklarindan biliyorum, okul servisi, okuldan sonra etüd, özel ders, hafta sonu dershane, o kurs bu kurs... Gercekten üzülüyorum maddi manevi ne kadar yipratiyor insani.
Benim de esyalarim oldugu gibi duruyor Türkiye'de. Simdi o kadar batiyorki bana fazla esya. Kucuk bir ev, sagolsun meshur İsvec magasazi (IK..) yatak, dolap, kanepe, masa sandalye ve sadece kendimize yetecek kadar kap kacak.
Oralarda tek basima naparim diye dusunme. Hersey kolay, ulasim sistemleri, alisveris magazalari,marketler...dil bilmiyorsan bile anliyorlar yabanci oldugunu ve yardimci oluyorlar.Hem daha coluk cocuk yok bol bol gezersiniz. Bu firsati kacirma derim yillar sonra pisman olursun gitmedin diye. Ayrica Kanada' da oturma izni alirsan ileride cogu ülkeyle vize sorunu yasamazsin.
Nisanlinizin buldugu is bana pek saglam gozukmedi. Ucret belli degil, 1000 ile 1500 arasinda %50 fark var. Ayrica euro Avrupa para birimi, Canada'da Canada dolari gecer, hesabi buna gore yapmak lazim. Canada'da calisma izni olan biri Amerika'da da calisabilir diye bir kanun yok, her ulkenin calisma izni kendine aittir. cok da aceleye getirmisler, kendilerine ucuz kole aramadiklarindan emin olmak lazim. Sirketi bir arastirin herseyden once, yurtdisinda yasamak gecinmek oyle cok kolay degil. Sonra hayalkirikligi olmasin. Bunlar disinda iyi isi ve geliri olan biri icin Canada yasamak icin guzel bir ulke, Vancouver sehri'nde yasayan ve oven cok Turk var. Mezun.com da canada ile ilgili forumlarda cok bilgi edinebilirsiniz. Hem yasam giderleri, hem de kiralar hakkinda.
ben de bu bekar kızların evliliği tozpembe görmelerine şaşırıyorum yav nasıl beceriyorsunuz bunu anlatsanıza ben bekarken hiç de öyle tozpembe görmüyordum.
evleneceksiniz kandada 'da bol kazanç,az çalışma çok rahat bir hayat,size orada el bebek gül bebek bakacak eşiniz.hiç kavganız falan olmayacak.oooh peri masalı...
arkadaşım sen iyi misin?azıcık bir maaş farkı için sanki trilyonlar vadediliyormuşçasına bilmediğin etmediğin bir yere hiç bir tanıdığının olmadığı bir yere nasıl gideceksin?yarın bir tartışma da eşine "ben gidiyorum"diyemediğin için eşinin kafana vurmayacağını nereden belli?
güveniyorum demişsin aç topikleri oku nice güvenenlerin başına neler geldi.yanında ailen olmayacak,bir işin olmayacak,ağlasan su verecek biri olmayacak bir tek adama güvenip ben gidiyorumb diyorsun.buna da cahil cesareti derler.bence sen eşinin kazancını değil de oraya gidince eşim bana sırt dönerse,evliliğimiz şu an belki aklıma bile gelmeyen bir problem olursa ben ne yaparım diye düşün.asıl evlenince ailene ihtiyaç duyacaksın buna emin ol.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?