kanadı kırık güvercin buldum acil yardımınıza ihticacım var

gulum3452

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2011
626
1
0
İstanbul
kızlar merdivenlerde kanadı kırık güvercin buldum aldım eve getirdim balkona koydum nolur acil cevap verin neler yapabilirim bu arada balkonda üşürmü?
vetenire götüremem ama kendim ilgilenirim eczaneden alabileceğim bişey varmıdır gidip sorucam napabiliz,veteriner olanlar ,arkadaşı olanlar yada başına gelenler yada fikri olanlar acil yardımımıza ihtiyacı var!
şimdiden ilgilenenlerden ALLAH razı olsun.

hadi kızlar yardım edin fikir napıcamı bilmiyorum hayvan balkonda üşürmü dışarı çıkıcam 2küçük çocuğum var dışarı çıkıp kutu alıcam başka alınması gereken şey varsa söyleyin alım yapım..

siz bişey yapamazsınız veterinere götürebilirseniz iyi olur..
dışarda şümez hava sert değil ama buğday filan varsa yem ve su bırakın yanına..kutuya koyarsanız daha iyi olur..

ekmek ver yesin su ver içsin. kanadını gövdesine sar asılı kalırsa acı çeker sakin ve sıcak bir yere koy aklıma gelenler bunlar

ekmek su verdim ama yemedi eşim iple kanadını sıkmadan bağla dedi denedim ama olmadı bantla yapanlar olmuş ama zarar verir diye yapmadım eczaneden büyük bant alıp bantlasam birde kutuya koysam olrmu bide eve alımmı balkonda mı kalsın çünkü bizden çok korkuyo hep kanat çırpmaya çalışıyo yanına yaklaşınca eve alsam çocuklar rahat vermez canı acırmı kararsız kaldım..

veterinere götürmeden ne yapılabilir bilemedim. kanadı kırık kalır yamuk kaynar uçamaz sanırım

haysevder@gmail.com'a mail atma şansın var mı?

tedavi ettiriyorlar birsürü hayvanı

facebookta da 485.000küsür beğeneni olan ( taklitleri var da ondan yazdım )

Kıyamam :26:
Bundan birkaç ay evvel halam bulmuştu kanadı kırık güvercin.
Ama çok kırık değilmiş gene hareket ettiriyormuş.
Kutuya koydu.
Kırık mısır ve buğday verdi.Bulgur verme.Çünkü bulgur midede şişlik sonrada ölüme neden oluyormuş kuşlarda.
Su da vermelisin.
Halam bu şekilde bir ay felan baktı sonra kendiliğinden iyileşti güvercin.

hava sert değil..balkonda kutuda bişey olmaz..
rüzgar almayan bir köşeye koyun
yakınlarda kuş yemi alabileceğiniz yer varsa alın..

evet bizim kuşta hareket ettiriyo, şimdi gittim eczaneye sordum bilgisi yokmuş kutu aldım kutuya koycam 2.3gündür dolanıyomuş buralarda kanadı kırık gören biri söyledi,kırık mısır verebilirim,bide kanadını bağlamışmı hiç dokunmamışmı çünkü oynatıyo bende dokunmım onagöre çok teşekkürler.
bizim çatıda yuvaları var zaten merdivenden çıkıp evine gelmeye çalışıyodu herhal canımya inşALLAH iyileşir,

Yazik ya. Davranisin cok guzel takdir ettim. Veterinere goturme imkanin yok mu , kanadi kiriksa veterinerin gormesi sart. Ekmek bile yiyorlar, fazla masraflari olmuyor. Beslersin belki.

burdan yapılan tarifle saramazsınız.. tedavi edemezsiniz.. yanlış kaynayabilir kanat.. hava soğuk yağmurlu balkonda üşür.. veterinere götürün.. yada götürebilecek birine verin.. eğer düzgün bir şekilde iyileşmezse bir daha uçamaz.. uçamazsa ölür..

kutuya koyup eve aldım soğuktan kabarmıştı kanadı,eve alınca normale döndü veterinere şuan götüremem ücretini karşılayamam,burda kimsede götürmez 2gündür bu halde sokaklardaymış hayvan kimse alıp bakmamış,
1hafta kadar evde bakarım iyileşme olmazsa ancak ozaman elime para geçince götürürüm,
ama kanadını kımıldatıyo çok büyük sorun yok gibi inşALLAH iyileşir,

Yazik ya. Davranisin cok guzel takdir ettim. Veterinere goturme imkanin yok mu , kanadi kiriksa veterinerin gormesi sart. Ekmek bile yiyorlar, fazla masraflari olmuyor. Beslersin belki.

canım insanlık görevi nedemek,dediğin gibi ne masrafı olacak,ilk önce sarmayı düşünmüştüm kanadını ama burdaki yorumları okuyunca dokunmamaya karar verdim yanlış bişey yaparım diye,

kızlar bişey sorucam yuvası çatı katında bizim çatıda kuşların yuvasınamı koysamki ?hani orda dahamı iyi olurki? bilemedim..

kızlar bişey sorucam yuvası çatı katında bizim çatıda kuşların yuvasınamı koysamki ?hani orda dahamı iyi olurki? bilemedim..

önce kanadının iyileşmesi lazım.. tıbbi olarak desteğe ihtiyacı var.. diğer kuşlar onu tedavi edemez ki! oturduğunuz yere yakın belediyenin veterineri yok mu? orada ücretsiz yada çok cüzi bir rakama tedavi edilebilir.. düğün telaşı içinde olmasam vallahi gelir alırdım senden..

canım benim sen merak etme iyileşmeden salmam ozaman ,ben netten biraz baktım başına gelenler olmuş veterinerler ilgilenmemişler ben yinede denemeyi düşünüyorum,
kimseye vermeyi düşünmüyorum bakmayıp iyileşmeden sokağa salabilirler,elimden geleni yapıcam sonuçta benim karşıma çıktı
benim yardım etmem gerekiyor.

böyle hayvanseverleri görünce nasıl mutlu oluyorum canım veterinere götüremesen bile bi veterinere sor bari ne yapmam lazım diye yardımcı olurlar bence. bu kadar da insanlık ölmedi heralde:26:

böyle hayvanseverleri görünce nasıl mutlu oluyorum canım veterinere götüremesen bile bi veterinere sor bari ne yapmam lazım diye yardımcı olurlar bence. bu kadar da insanlık ölmedi heralde:26:
canim bbir veterinerle gorustum uzaktaymis nete bizim burda yaziyodu adam hep beni bu bolgeden ariyolar diye sitem etti bisey soramadim.sonra yine adres tel arayip danisma vardi oda baya ucreten bahsetti yardim edemeyiz dedi. hayvan barinagina goturun dedi, yarin barinaga birakicam nasip olursa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…