Kanadı kırık saksağan kuşum...

güzel kalpli arkadaşım duyarlı davranışın için çok teşekkür ederim.. Allah hepinizden razı olsun.. foruma yeni girdim ve bıraktığın numarayı yeni gördüm p.tesi ilk işim bu numarayı aramak olacak.. bu gün bir kuşçuya gittim, veteriner hekimlerin yapamadığını belki bir kuşçu sayesinde başarırım diye, durumu anlattım belki kırık kanadı çıtalar sayesinde sabitlersek kemikler kaynar diye ama; oda ben bir şey yapamam dedi.. bende kanadını fazla zorlamak istemiyorum canı eminim çok yanıyordur birde benim yanlış davranışımla daha kötü acı çekmesin diye dokunamıyorum.. kırık kanadını kuyruğuna doğru sabitleyerek bantladım en azından kanadı yerde ve ayaklarını altında değil, o şekilde daha çok zorlanıyordu.. her gün ona yumurta haşlıyorum, özel mama aldım, suyunu ve ona yaptığımız kutudan yuvayı muntazam temizliyorum.. ben istiyorum tedavi olsun ve uçsun, inşllh mevlamın izni ile uçacak hala umutluyum.. bu konuda beni yalnız bırakmadığınız için hepinize sonsuz teşekkürler ediyor ve kocaman öpüyorum sevgiler

Böyle giderse uçamasa bile tosun gibi olacak... Şaka bir yana umarım bir yolu vardır yaa zavallı hayvanın canı nasl acıyordur kimbilir...

Böyle giderse uçamasa bile tosun gibi olacak... Şaka bir yana umarım bir yolu vardır yaa zavallı hayvanın canı nasl acıyordur kimbilir...

canım valla hiç gülesim yokken bana kahkaha attırdın.. gerçekten kilo almaya başladı.. bu gidişle kanadı iyi olsa bile, beni bırakıp bir yere gitmeyecek ben büyük şehir belediyesinin veterinerliğini hatta beyaz masayıda aradım ama nafile.. kimse ilgilenmiyor.. biz nasıl bir memlekette yaşıyoruz vallahi anlamış değilim sanki bize yapılan bir şaka....

Son düzenleme:
Bu kadar ilgiyi okuyunca benim de gülesi geldi tosuna Ya bazen sokakta hayvanlara araba çarpınca kırılan kemikler kendi kaynar ya acaba senin de dediğin gibi zarar vermeden sabitlesen kaynar mı ki kendi kendine:26::44:

allah yardımcın olsun canım...
sahipsiz bir cana bakmak çok zor değilmi..
bnimde yaşatmya çalıştığım bir yavru kedim var. daha en fazla 1haftalık gözlri bile kapalı...
hayvan sevmk demek ihtiyacı olan bir hayvanı sevebilmekmiş meğer.....
seni canı gönülden kutluyorum
bu arada kuş çok tatlı:))
ama sonraki resimler içimi burktu(

Bu kadar ilgiyi okuyunca benim de gülesi geldi tosuna Ya bazen sokakta hayvanlara araba çarpınca kırılan kemikler kendi kaynar ya acaba senin de dediğin gibi zarar vermeden sabitlesen kaynar mı ki kendi kendine:26::44:

canım; benim son çare olarak aklıma gelen kırık kemikleri denk getirerek çıtalar vasıtasınla sabitlemek ve öylece bir kaç hafta bırakmak.. Allahın işi belki tutar diyorum bilemiyorum ama.. aslında artık ne yapacağımıda bilemiyorum, şaşırdım kaldım.. elimde kanadı kırık bir saksağan önce veteriner, fakülte dolaştırdım, şimdi ise evin içinde balkon, oda dolaştırıyorum.. arada bahçeye çıkartıyorum kutudan çıkarttığım zaman hoplaya hoplaya kaçıyor ve bu yüzden kutudan çıkaramıyorum.. öyle yaramaz ki arada bir bakıyorum kutunun üzerine çıkmış etrafına bakınıyor.. sevimli çirkin bir kuş işte.. evimin maskotu oldu bu çirkin

Başka çare yoksa eğer...... Belki sabitledikten sonra kuşlar için varsa ağrı kesici verebilirsiniz eğer canı acırsa bu süreçte hafifletir biraz...

canım Allah sendende razı olsun.. hayvanları sevmeyen insanları hiç sevmezmiş.. yardıma muhtaç bir hayvana cani gönülden bakmak, bence en büyük ibadettir.. peygamber efendimiz bile namaz kılarken namazlığının üzerinde uyumuş bir kediyi görünce uyandırmaya kıyamamış ve sırtını sıvazlayarak hiç bir zaman sırtın yere gelmesin demiştir.. peygamberimiz kediyi uyandırmaya kıyamazken, bizim memleketimizde hayvanları katlediyorlar yada yardıma muhtaç hayvanların bakımını ve tedavisini üstlenmiyorlar.. canım bende seni kutlamak istiyorum Allah seninde gönlünün muradını versin ne mutlu hayvan sevgisi olan insanlara.. canım ben kuşun öncesi ve sonrası resimlerini yükledim.. öncesi resimler ilk bulduğumda çektiğim resimler.. sonrası resimler ameliyat girdiğinde tüylerini yolmuşlar, başında kabuk tutmuş bir yarası vardı onu yolmuşlar.. anlayacağın ameliyattan çıktığında kuş bu haldeydi, tabiki staj gören onca veteriner var onlara deneme tahtası oldu kuşum.. Allah ıslah etsin, zalimlerden tüm canlıları korusun mevlam inşllh...

Son düzenleme:
canım aklıma bide şu geldi..
geçenlerde bu sitedede paylaşılmıştı..
eskişehirde bir hayvan sever
tavşanına protez gibi bişey taktırmiştı..
acaba kendisiyle iletişeme geçenilirmisin belki bir yardımı dokunur....
haberlerde ararsan bulursun belki ben link bulamadım
bulursam eklerim...

Başka çare yoksa eğer...... Belki sabitledikten sonra kuşlar için varsa ağrı kesici verebilirsiniz eğer canı acırsa bu süreçte hafifletir biraz...

baticonla pansuman yapıyorum yaralarına.. iki kere antibiyotik iğne yaptırdım.. ağrı kesici falan hiç önermedi veteriner hekimler.. ben yine araştırıyorum, sizlerde bilgi edinir ve benimle paylaşırsanız çok sevinirim.. yeterki iyi olsun tek isteğim budur...

ne güzel ya onlarında bir can taşıdığını ve hiçbir canlının hayatının diğerinden değersiz olmadığı bilen sizin gibi hayavan dostu bilinçli insanlara bu ülkenin ihtiyacı var dilerim ameliyatı çok güzel geçer ve özgürce gökyüzünü fetheder Allah ikinizinde yardımcısı olsunn dualarm sizlerle : )

canım ben ıstanbul üniversitesi veterinerlik fakültesine götürdüm kaç kere.. bana kanadına platin ( pin ) takıcaz dediler.. istanbulu alt üst ettim bir yerde buldum o platini.. ameliyat günü verdiler gittim ameliyata aldılar ve yarım saat sonra kuşu çıkardılar ameliyat olmamış tüyleri yoluk ve perişan bir durumda.. sordum neden ameliyat olmadı? dediler narkoz verdik solunumu durdu, bizde geri uyandırdık.. yani narkozu verdiklerinde ameliyata devam etseler kuşun solunumu durduğundan nefes almayarak ölecekmiş.. doktorlar biz bu ameliyatı yapamayız dediler.. ya masada kalacak, yada kanadı kırık yaşayabildiği kadar yaşayacak dediler.. bana onca masraf ettirdiler platin aldım, onuda hastaneye bağışladım.. yardıma muhtaç hayvanların ihtiyacına yarasın diye... protez nasıl ve ne gibi bir yarar sağlar kuşa bilemiyorum uçmasını sağlarsa ben dünyanın öbür ucuna gitmeye razıyım..

Son düzenleme:
umarım yaşar kara oğlan.....
malesef hayvan sevgisi çok az bu ülkede....
veterinerler bile bu kadar duyarsızsa diyecek birşey bulamıyorum
yazık.....

allah razı olsun canım...
daha ne yapacaksın ki...
protez olmasa başka bi fikir verirmi acaba diye gelmişti aklıma ondan söyledim:26:

canım güzel dileklerin için çok teşekkür ederim.. fakat ameliyata girdiği gün narkoz verdiklerinde solunumu durunca geri uyandırmışlar.. ameliyata o an devam etseydik kuşu kaybedecektik dediler.. benimde nasıl kendimi paraladığımı ve ağladığımı gördükleri için ameliyatı hemen sonlandırmışlar.. şimdi nasıl kanadını düzeltirim derdine düştüm.. ameliyatla olmayacaksa bu kırığı tedavi etmek.. sürekli düşünüyorum, illa başka bir yolu muhakkak vardır...

Arka İki Ayağı Felçli Olan Tavşana Ortez Takıldı
Eskişehir'deki bir ortopedi firması, arka iki ayağı felçli olan tavşana ortez taktı.

Eskişehir'deki bir ortopedi firması, arka iki ayağı felçli olan tavşana ortez taktı.

Çapa Ortopedi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Çapa, dünyada bir ilke imza attı. Yüksekten düşmesi sonucu 1 aydır felçli olarak yaşayan tavşan Lokum'a ortez takan Niyazi Çapa, düzenlediği basın toplantısında, "Lokum'un başından bir kaza geçiyor ve iki arka ayağı felç oluyor. Bizi buldular ve derhal ona yürüteç yaptık. Lokum dünyada ilk defa ortez takılan tavşan. Türkiye'de sadece Eskişehir'de evcil hayvanlara protez, ortez yapılan atölyede cihazı takıldı" dedi.

Lokum'un sahibi Meltem Öcal ise, "Artık yapacak bir şey yok diye düşünürken burası bir umut olarak karşıma çıktı" diye konuştu.

Çapa tarafından evcil hayvanlara yapılan protezin bir umut kapısı olduğunu belirten Öcal, "Bunlar yurtdışında çok pahalı sistemler, çoğu kişi bunu karşılayamadığı için hayvanları uyutma yolunu tercih ediyor" dedi. - ESKİŞEHİR

Konu bu resimleri be eklemiştim ama bu adam Eskişehirde galiba:26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…