- Konu Sahibi estetisyenn
-
Allah razı olsun çok sevaba girmişsiniz insan artık veterinerlerden de korkuyor acaba hiç ameliyat olmasa kendi kendine düzelir mi çünkü bazen kedilerin filan kemikleri kendi kendine kaynıyor
Umarım durumu iyidir yeni gördüm. Sizi tebrik ediyorum "kasap" veterinerlere aldırmayıp onunla bu kadar ilgilendiğiniz için. Ben de defalarca uçamayan hasta bebek kuş bulup veteriner veteriner dolaştım, bana da hep aynı şeyleri söylerlerdi, bunun masrafıyla uğraşmaya değmezmiş. Hep kendi ellerimle yedirdim içirdim büyüttüm, sonra uçmayı öğrendiler doğaya bıraktım. Malesef yaşayamayanlar da oldu, suçu da "Siz yeni kuş alın" diyen veterinerlere atıyorum. Şimdiye kadar tanıdığım hiçbir veterinere güvenemedim hala da güvenemiyorum. İşlerine gelince ilgileniyorlar, kuş diyince küçümsüyorlar. Umarım şu an durumu iyidir.
arkadaşlar.. uzun zamandır foruma giremedim kusuruma bakmayın... kuşun sağlığı iyi ve yine bakımınla ben ilgileniyorum.. yine araştırmalarım devam etti bu forumdan uzak kaldığım sürece... haysev derneğin sayfasında saksağanın resimlerini ve acı hikayesini duyuru yaptım.. benim ısrarım üzerine kendilerine mail olara resimleri gönderdim, beni leventte bir veterinere yönlendirdiler kuşun kanadına bakıcaklardı hatta sahipleneceklerdi. bayramın 3. günü götürdüm, saksağanın rontgeni cd de kayıtlıydı tüm evraklarınla birlikte kendilerine verdim. cd yi takıcak bir sağlam bilgisayarları dahi yoktu.. muayene etmek dahi istemediler, dedim ben bayram günü kartaldan geliyorum aracım bile yokken bir araç ayarladım buraya geldim ve muyene etmek istemiyorsunuz diye sitemde bulununca gelişi güzel muayene ettiler ve dedilerki kırıklar kaynamış.... arkadaşlar ben veteriner hekim olmamama rağmen kırıkların kaynamadığını gözlerimle bakarak farkedebiliyorum... eeeeee dedim ama uçamaz yamuk kaynamış dediler.. dedim bu kuşu sahiplenecekmisiniz? dediler biz bu kuşla uğraşamayız al götür dediler... o veterinerin bahçesinde büyük iki tane demirden kafes vardı, birinde bir karga bakılıyordu, diğer kafese benim kuşu koydum kapattık kafesi, bakıcı adam yem ve suda verdi.. ordaki yetkillerden evrim adında bir bey hemen çıkartın kuşu ordan ve alın gidin dedi bize... haysev yönetiminden bir bayanda o veterinerdeydi, bana dedi haysev sayfasında resimlerini paylaşıp konu açıcam duyuru yapıcam ve bu kuşu sahiplendiricem sen merak etme dedi... 2 gündür ne sayfada duyurusunu yapıyorlar nede aradığımda telefonlarıma bakıyorlar... farklı numaralardan aradığımda ses gelmiyormuş gibi yapıp telefonu komple kapatıyorlar... bu dernek ve vakıfların amacı belli.... hayvanların sırtından rant sağlamak.. haysev, haçiko... iki dernektende bu ilgisizliği yaşadım... ben bu kuşun uçmasını sağlayamadım, uğraştım çabaladım ama olmadı... şimdi sahiplendirilmesi için uğraşıyorum.. bir hayvan sever benimle diyaloğa geçti, ailesinle görüşecek.. ailesi onay verirse kendisi bakımını üstlenecek.. ben tüm gelişmelerden sizleri bilgilendiricem... ben artık çok yoruldum, umut verip beni ve kuşumu yarı yolda bırakan sorumsuz dernek ve insanlardan... veteriner hekimlere asla güvenmiyorum aslaaaaaaaaaaaa...............................
İsim yapmış derneklerden başka bir şey değil. Sözde ilgi sadece. Benzerlerini ben de yaşadım söze gelince öyle bir hayvanseverler anlatamam. İşe gelince kimse ses çıkarmıyor. Ama sayfalarında şu kediyi şu köpeği kurtardık diye reklam yapmayı da çok iyi biliyorlar. Canlarının istediği hayvanı kurtarıyorlar sadece. Biraz kötülemiş oldum ama benim deneyimlediğim buydu. Yazık küçücük bir kuşu bile sahiplenmemişler. Ne diyeceğimi bilemedim elimden bir şey de gelmiyor. Evimde kedim var ben sahiplenemem ama olur da bir yere gidecek olursanız ya da birine bırakmanız gereken durumlar olursa yoğun olursanız geçici yuva olurum seve seve.
Sen şu kuş demiyorum şu "can" için bu kadar uğraştın ya diyecek söz bulamıyorum sen demek istediklerimi biliyorsun..............
Helal olsun...
Şerefsiz heryerde şerefsiz, insan olan heryerde insan bak sen hiçbir şeyin başkanı değilsin ama nasıl uğrştın, oysa o dernek başkanları veterinerler imkanlarına rağmen "o canı" ellerini tersiyle ittiler.... Durum ortada.. Bu arada umarım kuşun güzel haberlerini alırsın...
Çok sevindim bu çabalarınız kısmen de olsa güzel sonuçlanmış, en azından güvenebileceğiniz bir yere gitmiş, gözünüz arkadada kalmayacak dolayısıyla bizim de aklımız kalmayacak.
Bahsettiğiniz dernekler konusunda ben tecrübelerimi paylaşmak istiyorum, eğer yaptığım yanlışsa zaten silerler mesajımı. Sokakta defalarca cins köpek bulup telefon ettim, siz biryerde tutun biz arayacağız dediler hep. Evimde kedim var, kocaman köpekleri evime alamıyorum, bahçem yok elimden bir şey gelmiyor sokakta bağlı mı tutayım. Hiçbirinde geri dönmediler defalarca tekrar telefon ettim barınakları aradım asla telefonlarıma çıkmadılar. İlan bile vermediler sayfalarında, tamamen görmezlikten geldiler. Ayrıyetten birkaç defa da geçici yuva arayan hayvanlar için aradım. Yuva bulamazsa sokağa bırakılacak diyorlar diye kıyamadım, yine aynı şekilde ne maillerime cevap verdiler ne telefonlarıma. Kendimi tanıtan mesajlar attım sürekli. Ama sayfadan takip ettiğimde o hayvanlar hala yuva bulamamıştı. İlanlarda insanlara kızıyorlar kimse yuva olmak istemiyormuş, herkes vicdansızmış, hazır burada yuva olmak isteyen var niye görmezlikten geliyorlar anlamış değilim. Beni beğenmiyorlarsa olumsuz da olsa bir cevap verilebilirdi. Aradığımda 1 defa 2 defa açmazlarsa tamam, 20 defa açmadıklarında ben kasıtlı bir durum ararım. Bir defasında da kedime 2 günlük bakıcı aradım, insanlık hali herkesin ihtiyacı olabilir, yargılamamak lazım. Karşılığında mama da para da teklif ettim. Evinde 25 tane kediyi rahat besleyenler, benim kedimi elinin tersiyle itmekle kalmayıp hakaretler yağdırdılar. Ama herkesten mama ve bağış dilenmeyi biliyorlar. Kimse kusura bakmasın bundan sonra ben bir derneğe de bir gönüllüye de güvenmiyorum. Kendim sokakta yardıma muhtaç hayvanı beslerim, kimseye de internet ortamında reklam yapmam, en azından bağış yaptığım paranın nereye gittiğini bilmiş olurum, gözümün önünde beslenir sokak hayvanlarım.
Arkadaşlar.. saksağanı maltepede oturan bir hayvan sever arkadaş bakımını üstlenmiş, ve benden almıştı. ailesi istemediği için bana geri vermek istiyor... ben yine rahat durmadım bir kaç yere mail gönderdim ve şu saat itibariyle mailime cvp geldi.. kuşu yarın saat 12.00 gibi bize getirebilirsiniz dediler.. yarın kuşu maltepeden alıp, fatih belediyesi yedikule hayvan barınağına götürmem lazım... arbamda yok, ama ben yine bir hal çaresini bulacağım.. size o barınağın linkini kopyalıyorum..
sevgiler...
Fatih Belediyesi Yedikule Hayvan Barınağı
Nedir bu hayvancağızın çektiği =( Alırken ailesinin istemediği belli değil miymiş acaba, kedi köpek olsa anlarım da kuştan niye rahatsız olmuşlar acaba o kadar eve aldıktan sonra. Umarım Yedikule sahiplenir bu yavrucağı artık. Belediye otobüsleri almıyor mu, ben hiç denemedim ama belki küçük bi kutuya delikler kucağınızda götürseniz kimse farketmeden, olur mu bilemedim.
Diğer başlıktan yazmayım tekrardan dedim; bu kadar stres içinde olur öyle karışıklıklar, bu saksağanın takipçisi çok burada, karıştırırmak ya da tanıyamamak normal.
Ne çabuk buldu tekrardankanadı kırık saksağan kuşumun artık bir yuvası var... ALLAH bu hayvan sever dostumuzdan binlerce kez razı olsun....
yuva bulan dostlarımız:))) | Fatih Belediyesi Yedikule Hayvan Barınağı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?