Kanadı kırık saksağan kuşum...

İşte o tavşan ama kuşa nasıl olur ki... Ya lokal anestezi falan yapsalar olmuyor muymuş.. Çok mu cahil konuştum aklıma bu geldi:26:

Eklentiler

• $tavşann.webp
    13,3 KB · Görüntüleme: 80
  • $tavşan3.webp
    11,9 KB · Görüntüleme: 75
  • $tavşan2.webp
    11,5 KB · Görüntüleme: 76
  • $tavşan1.webp
    12,8 KB · Görüntüleme: 72
umarım yaşar kara oğlan.....
malesef hayvan sevgisi çok az bu ülkede....
veterinerler bile bu kadar duyarsızsa diyecek birşey bulamıyorum
yazık.....

ben o kadar çok veteriner dolaştım ki anlatamam sadece muayene ücreti almayı biliyorlar.. tedavi için hiç bir şey yapmadılar bile.. kartal belediyesinin veteriner hekimine götürdüm, adam eline almaya bile korktu ve dediki antibiyotik iğne yapalım ama kuşu sen tut.. ben tutamam göya veterinerlik okumuş ve hayvanların derdine derman olacak... adamın kendine hayrı yok ki hayvanlara olsun...

Şaka mı???:26:

İşte o tavşan ama kuşa nasıl olur ki... Ya lokal anestezi falan yapsalar olmuyor muymuş.. Çok mu cahil konuştum aklıma bu geldi:26:

canım lokal neden yapmadılar bende bilmiyorum.. gerçi aklıma gelipte o an ağlamaktan doktora bile soramadım.. belki bu kuş ya.. sürekli çırpınacağından dolayımı lokal yapmadılar aklım almıyor.. yazık yaaa içim acıdı tavşanın haline.. offffffffff içler acısı.. ama en azından dolaşabilecek.. benim sakasağanın yemesinde, içmesinde ve dolaşmasında hiç bir sorunu yok.. tek sorun sağ kanadın kırık oluşu... kesin bir şey vardır yapılabilecek çaresizlikten artık bunalıma girmek üzereyim.. her an gözüm üzerinde içim çok acıyor ağlamaktan bir hal oldum..

En azından acısı dinse uçamasa bile acı çekmeyecek en azından ama hayvann doğasında var uçmak... Bazıları arabayla çarptığı hayvana bile dönüp bakmazken sen neler yapıyorsun....

En azından acısı dinse uçamasa bile acı çekmeyecek en azından ama hayvann doğasında var uçmak... Bazıları arabayla çarptığı hayvana bile dönüp bakmazken sen neler yapıyorsun....

canım gerçekten de öyle.. uçmak hayvanların doğasında var.. kanadındaki yara iyi olsa bile, hayvanın aklı hep uçmakta.. ben balkona çıkartıyorum hava alsın, açık hava iyidir.. kutu içinde bunalıma girmesin diye.. inan havada uçan kuşları izliyor hep sürekli kuş sesi dinlemekte ve uçan kuşları öyle takip etmekte.. yazıkkkkk hemde çok yazık.... bana dediler ki ! bu yırtıcı ve yabani bir hayvan, sen bunu kutuya hapis edersen bu kuş hemen ölür, ve bende bu yüzden sürekli onunla ilgilenmekteyim.. yiyor, içiyor, etrafı izliyor ve dinliyor... ama hiç ötmüyor.. bende çok gördüm kedi ve köpeği arabasınla ezeni ve arkasına bile bakmadan gideni.. Allah ıslah etsin inşallah.........

Yaa kıyamam zavallı kuş yaa.... Ne kadar doğru başkası görse hayvan ne anlar der ama anlıyor işte........

Yaa kıyamam zavallı kuş yaa.... Ne kadar doğru başkası görse hayvan ne anlar der ama anlıyor işte........

canım evet çok zavallı... birde kuş beyinli derler kuşları aşağılayarak, onlardaki akıl bazı insanlarımızda yok vallahi.. benim bir muhabbet kuşum var, adı aşkım.. dudağımdan öpücük almak veya yediğim bir şeyi ağzımdan almak için uzanamadığı zaman resmen hopluyor çok akıllılar.. bu kanadı kırık kuşum da uçan kuşları izliyor.. kim bilir o an aklından geçen, uçmak isteyip uçamaması... kendimi yedim bitirdim artık...

canım ben İstanbul Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı ile görüştüm, eğer konu sahibinin izni olursa facebook üzerinden duyuralım, listemde veteriner hekim arkadaşlar var onlar yardımcı olur en kötü ihtimal o haliyle acı çekmeden yaşayabileceği bir ortam buluruz dedi..senin cevabını bekliyor..ne diyorsun ???

benim kaynımda veteriner lik bölümünden mezun..
ama şu yavru olayını bile sormadım ona..
çünki biliyorumki ben ondan çok fazla şey biliyorum bu konuda.
ve yine eminim diyeceği şey...'zaten ölür '
2 ,5yıl önce bir kuşum vardı..1 aylığına annemlere gitmiştim(hastaydım)
kuşu götüremedim eşim ben çok iyi bakarım sen hastasın ilgilenemezsin dedi....
kaynımda eşimin yanına gelmişti bir süreliğine..
ve kuşum hastalanmış zehirlenmiş ölmüş(
kaynım sadece seyretmiş...
eşim başka bir adama anlattığında keşke bir yoğurt verseydiniz demiş...
5 yıl boşuna okuduğunu ozaman anladım işte..
ve böyle oşuna veterinerlik okuyanlar hiç az değilmiş demekkki

Son düzenleme:

içinde hayvan sevgisi, merhamet olmayan insanlar bence veteriner olmamalı, ha şimdi diyebilirsiniz insan sevgisi olmayan da doktor olmasın mı? ikisi çok başka şeyler..insanın sayısız duygusu,düşüncesi vardır; tanımadan bilemezsiniz ama hayvanların sayılı duyguları vardır onu tanımanız gerekmez, acı çekiyorsa nedeni,nasılı sorgulanmaz..(insan acı çekiyorsa doktor da bunun nedenini nasılını sorgulamadan tedavi etmeli tabiki )
bir köpek gidip bir çocuğu ısırsa bile kendinde değil sahibindedir suç, sahibi ne derse onu yapar, iyiyi kötüyü doğruyu yanlış ayırt edemezki bu derece saf,temizdirler aslında ve sadece sevgi beklerler, yani ona karşı bir önyargı beslemek ne kadar yanlışsa, merhametsizce davranmak da o kdr yanlıştır..(hele ki sokakta yaşayan zaten sahip çıkanları olmayan canlara) "amaan hayvan işte kurtaramayız ölürse ölsün" diyorsan sen neden varsın ?

canım dün ve bugün çok canlandı sadece kanadı kırık saksağan kuşumun.. hem iki gündür sabahları onun ötmesinle uyanıyorum.. yemesi ve içmesinde hiç bir sıkıntı yok sadece kanadı kırık.. ben istiyorum kanadı tedavi görsün ve uçsun.. bununla ilgili neler yapılabilir bir sayfanızda paylaşım yaparsanız belki fikir edinmiş oluruz.. sen duyurunu yap canım gerekirse kendi cinsi kuşlarla bir arada olur ve yaşar.. evde bakımı inan çok zor, apartman dairesinde oturuyorum balkonlarım fransız balkon ve çok küçük.. sürekli kutunun üzerine çıkıyor etrafı seyrediyor ve sonra tekrar kutunun içine giriyor.. bakımına ve temizliğine ne kadar özen göstersemde çok koku yapıyor.. senden cvp bekliyor olucam canım.. duyarlı davranışın için çok teşekkür ederim allah razı olsun... istersen özelden sana numaramı verim uygun görürsen ararsın.. yada sen bana gönder ben seni arayayım.. sevgiler

Son düzenleme:

canım vallahi söyleyecek tek söz bulamıyorum... her okuyan mesleğini tam olarak icra ediyor olsaydı keşke... ama çoğu insan sadece okumakla yetinmiş o kadar... kuşun için çok üzüldüm.. hayvanlar çok zavallı ve bir o kadar sevgiye muhtaç melekler... bizler insan olarak o canlılara elimizden geleni yapmak zorundayız..

canım çok doğru söylemişsin sana yürekten katılıyorum.. bir çok insan meslek okuyor ve o mesleğini tam anlamıyla icra eden kişi sayısı belkide parmakla sayılıyor.. benim bu foruma ilk giriş sebebim bir estetik ameliyat sonucu yaşadığım olumsuzluklardı. ben iki ayrı doktora 5 kere meme estetiği bir kere karın germe ameliyatı oldum ve ikinci doktora düzelttirme oldum.. sonuç hüsran... benim ilk ameliyatımı yapan doktor ameliyat öncesi çok vaatte bulundu ve iki kere aynı ameliyatı yapıp sonuç kötü olunca murat 124 ten mersedec olurmu dedi.. diğer doktorda 3 kere aynı ameliyatı yaptı ve ilk doktorumun başarısızlığını öne sürerek ben mükemmel yaparım dedi.. her yaptığı ameliyat başarısız olunca bu sefer bana dokun bozuk demeye başladı.. ben bu ameliyatlarıma servet ödedim.. bu forumda bulunmamın amacı ise tekrar ameliyat olmak istediğim ve forumda ameliyat olmuş başarılı ve başarısız kişilerle diyaloğa geçmek ve iyi doktoru bulmamdı.. benim anlatmak istediğim her veteriner veteriner değilse, her doktorda doktor değil... ben bu kuş için 10 günde 300 tl para harcadım platin takıcaz dediler ben platinleri bulmak için istanbulu alt üst ettim ve ameliyatta narkoz verilince solunumu durdu diye yavruyu geri uyandırmışlar.. platinlerde elimde patladı ve ben hasta hayvanların tedavisinde kullanın diye hastaneye bağışladım.. aramadığım dolaşmadığım vakıf, koruma dernekleri, beyaz masa, veteriner ve belediye kalmadı.. yavru halen daha kanadı kırık benim korumamda.. lokal uyuşturma yapılabilirdi veya çıtalarla sarabilirlerdi ne bileyim o kadar bilsem zaten kendim uzman estetisyen olmaz veteriner hekim olurdum...

canım hülya hanıma mail attım kuşun resimlerini de gönderdim..o da listesindeki veterinerlere göndermiş..cevap bekliyoruz şu aşamada..nasıl şimdi kuşun? sana da çok büyük geçmiş olsun..konuyu dağıtmak istemiyorum ama şikayet edilecek göğsün ve karnın mı var yoksa sen mi mükemmeliyetçisin? yine de çok büyük bir gönlün var, canın kıymetini biliyorsun, alçakgönüllüsün, kuş konuşmayı becerse binlerce tşk ederdi sana, onun yerine ben edeyim...bu temiz yüreğini ona açtığın için binlerce kez teşekkürler

canım kuşumun sağlık durumu iyi, yeme ve içmesinde sorun yok ama tek sorun kırık kanadı... ben senden haber bekliyor olacağım.. inan apartman dairesinde oturduğum için bakımınla alakalı zorluklar yaşıyorum yawru kuşum tedavi görüp uçsa süper olacak özgürlüğünü oda yaşayacak... şayet hiç düzelmeyecekse artık bir yere vermek zorundayım.. bu konuyla ilgilenmen beni onure etti Allah razı olsun hepinizden... canım okudukların doğru, 5 kere estetik ameliyat oldum ve sonuç hüsran... bu ameliyatları yapanda iki ayrı doktor.. hayat bazen yaşayan nefes alan her canlıya gülmeyebiliyor.. Allahıma her zaman dualarımda dileğim, yaşadığımız sürece bizleri hayırlı insanlarla karşılaştırması ve olacaksa bir şeyin hayırlısıysa olsun diye yalvarmamdır.. kanadı kırık kuşumun azda olsa şansı var en azından benim karşıma çıktı, ben onu bulmasaydım sokak hayvanları tarafından çoktan yenmiş olacaktı.. canım senin güzel haberlerini bekliyor çok teşekkür ediyorum sevgiler

canım ya büyük sevap ne güzel uğraşmışsın... Allah yardımcısı olsun; dualarımız onunla da olsun; sana da kolay gelsin canım sevgiler

Allah razı olsun çok sevaba girmişsiniz insan artık veterinerlerden de korkuyor acaba hiç ameliyat olmasa kendi kendine düzelir mi çünkü bazen kedilerin filan kemikleri kendi kendine kaynıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…