- Konu Sahibi estetisyenn
-
umarım yaşar kara oğlan.....
malesef hayvan sevgisi çok az bu ülkede....
veterinerler bile bu kadar duyarsızsa diyecek birşey bulamıyorum
yazık.....
ben o kadar çok veteriner dolaştım ki anlatamam sadece muayene ücreti almayı biliyorlar.. tedavi için hiç bir şey yapmadılar bile.. kartal belediyesinin veteriner hekimine götürdüm, adam eline almaya bile korktu ve dediki antibiyotik iğne yapalım ama kuşu sen tut.. ben tutamamgöya veterinerlik okumuş ve hayvanların derdine derman olacak... adamın kendine hayrı yok ki hayvanlara olsun...
İşte o tavşan ama kuşa nasıl olur ki... Ya lokal anestezi falan yapsalar olmuyor muymuş.. Çok mu cahil konuştum aklıma bu geldi:26:
Şaka mı???:26:
canım lokal neden yapmadılar bende bilmiyorum.. gerçi aklıma gelipte o an ağlamaktan doktora bile soramadım.. belki bu kuş ya.. sürekli çırpınacağından dolayımı lokal yapmadılar aklım almıyor.. yazık yaaa içim acıdı tavşanın haline.. offffffffff içler acısı.. ama en azından dolaşabilecek.. benim sakasağanın yemesinde, içmesinde ve dolaşmasında hiç bir sorunu yok.. tek sorun sağ kanadın kırık oluşu... kesin bir şey vardır yapılabilecek çaresizlikten artık bunalıma girmek üzereyim.. her an gözüm üzerinde içim çok acıyor ağlamaktan bir hal oldum..
En azından acısı dinse uçamasa bile acı çekmeyecek en azından ama hayvann doğasında var uçmak... Bazıları arabayla çarptığı hayvana bile dönüp bakmazken sen neler yapıyorsun....
canım gerçekten de öyle.. uçmak hayvanların doğasında var.. kanadındaki yara iyi olsa bile, hayvanın aklı hep uçmakta.. ben balkona çıkartıyorum hava alsın, açık hava iyidir.. kutu içinde bunalıma girmesin diye.. inan havada uçan kuşları izliyor hep sürekli kuş sesi dinlemekte ve uçan kuşları öyle takip etmekte.. yazıkkkkk hemde çok yazık.... bana dediler ki ! bu yırtıcı ve yabani bir hayvan, sen bunu kutuya hapis edersen bu kuş hemen ölür, ve bende bu yüzden sürekli onunla ilgilenmekteyim.. yiyor, içiyor, etrafı izliyor ve dinliyor... ama hiç ötmüyor.. bende çok gördüm kedi ve köpeği arabasınla ezeni ve arkasına bile bakmadan gideni.. Allah ıslah etsin inşallah.........
Yaa kıyamam zavallı kuş yaa.... Ne kadar doğru başkası görse hayvan ne anlar der ama anlıyor işte........
ben o kadar çok veteriner dolaştım ki anlatamam sadece muayene ücreti almayı biliyorlar.. tedavi için hiç bir şey yapmadılar bile.. kartal belediyesinin veteriner hekimine götürdüm, adam eline almaya bile korktu ve dediki antibiyotik iğne yapalım ama kuşu sen tut.. ben tutamamgöya veterinerlik okumuş ve hayvanların derdine derman olacak... adamın kendine hayrı yok ki hayvanlara olsun...
benim kaynımda veteriner lik bölümünden mezun..
ama şu yavru olayını bile sormadım ona..
çünki biliyorumki ben ondan çok fazla şey biliyorum bu konuda.
ve yine eminim diyeceği şey...'zaten ölür '
2 ,5yıl önce bir kuşum vardı..1 aylığına annemlere gitmiştim(hastaydım)
kuşu götüremedim eşim ben çok iyi bakarım sen hastasın ilgilenemezsin dedi....
kaynımda eşimin yanına gelmişti bir süreliğine..
ve kuşum hastalanmış zehirlenmiş ölmüş(
kaynım sadece seyretmiş...
eşim başka bir adama anlattığında keşke bir yoğurt verseydiniz demiş...
5 yıl boşuna okuduğunu ozaman anladım işte..
ve böyle oşuna veterinerlik okuyanlar hiç az değilmiş demekkki
canım ben İstanbul Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı ile görüştüm, eğer konu sahibinin izni olursa facebook üzerinden duyuralım, listemde veteriner hekim arkadaşlar var onlar yardımcı olur en kötü ihtimal o haliyle acı çekmeden yaşayabileceği bir ortam buluruz dedi..senin cevabını bekliyor..ne diyorsun ???
benim kaynımda veteriner lik bölümünden mezun..
ama şu yavru olayını bile sormadım ona..
çünki biliyorumki ben ondan çok fazla şey biliyorum bu konuda.
ve yine eminim diyeceği şey...'zaten ölür '
2 ,5yıl önce bir kuşum vardı..1 aylığına annemlere gitmiştim(hastaydım)
kuşu götüremedim eşim ben çok iyi bakarım sen hastasın ilgilenemezsin dedi....
kaynımda eşimin yanına gelmişti bir süreliğine..
ve kuşum hastalanmış zehirlenmiş ölmüş(
kaynım sadece seyretmiş...
eşim başka bir adama anlattığında keşke bir yoğurt verseydiniz demiş...
5 yıl boşuna okuduğunu ozaman anladım işte..
ve böyle oşuna veterinerlik okuyanlar hiç az değilmiş demekkki
içinde hayvan sevgisi, merhamet olmayan insanlar bence veteriner olmamalı, ha şimdi diyebilirsiniz insan sevgisi olmayan da doktor olmasın mı? ikisi çok başka şeyler..insanın sayısız duygusu,düşüncesi vardır; tanımadan bilemezsiniz ama hayvanların sayılı duyguları vardır onu tanımanız gerekmez, acı çekiyorsa nedeni,nasılı sorgulanmaz..(insan acı çekiyorsa doktor da bunun nedenini nasılını sorgulamadan tedavi etmeli tabiki )
bir köpek gidip bir çocuğu ısırsa bile kendinde değil sahibindedir suç, sahibi ne derse onu yapar, iyiyi kötüyü doğruyu yanlış ayırt edemezki bu derece saf,temizdirler aslında ve sadece sevgi beklerler, yani ona karşı bir önyargı beslemek ne kadar yanlışsa, merhametsizce davranmak da o kdr yanlıştır..(hele ki sokakta yaşayan zaten sahip çıkanları olmayan canlara) "amaan hayvan işte kurtaramayız ölürse ölsün" diyorsan sen neden varsın ?
canım hülya hanıma mail attım kuşun resimlerini de gönderdim..o da listesindeki veterinerlere göndermiş..cevap bekliyoruz şu aşamada..nasıl şimdi kuşun? sana da çok büyük geçmiş olsun..konuyu dağıtmak istemiyorum ama şikayet edilecek göğsün ve karnın mı var yoksa sen mi mükemmeliyetçisin? yine de çok büyük bir gönlün var, canın kıymetini biliyorsun, alçakgönüllüsün, kuş konuşmayı becerse binlerce tşk ederdi sana, onun yerine ben edeyim...bu temiz yüreğini ona açtığın için binlerce kez teşekkürler
Arkadaşlar 1 hafta önce bahçemde yaralı ve sağ kanadı kırık bir yavru saksağan kuşu buldum.. sanırım bir hayvanın saldırısına uğramış .. dolaşmadığım veteriner, aramadığım vakıf kalmadı.. veteriner hekimler bu kuşa yapacak hiç bir şey yok, kanadı asla düzelmez, yaşayabildiği kadar böyle yaşasın dediler.. hatta çevremde bir çok insan bu kuş için kendini bu kadar heba edip ağlamana ve masraf etmene gerek var mı? dediler.. ben yılmadım araştırmalarıma devam ettim ve en sonunda salı sabahı saksağan kuşumu alıp Istanbul üniversitesi veteriner fakültesi avcılar kampüsüne götürdüm.. benim kara oğlumu veteriner hekimler muayene ettiler, rontgeni çekildi ve kanadının iki yerinde iki ayrı kemiğin kırık olduğu tesbit edildi.. benim yavru kara oğlum perşembe günü sabah 9.00 da fakültede ameliyata alınacak.. yavru kuşun kırık kanadına pin takılıcak.. arkadaşlar bu kuş için inanın 1 haftadır çok emek ve uğraş veriyorum.. ettiğim bunca masraf helali hoş olsun.. istediğim sizlerden bolca dua.. Allahımın izniyle inşllh ameliyatı başarılı geçer ve benim kara oğlum sağlığına kavuşur.. artık bir kutunun içinde kanadı kırık bir halde değilde, diğer kuşlar gibi gökyüzünde ahenkle dans ederek uçar.. lütfen... sizlerden bolca dua bekliyorum.. bizi yalnız bırakmayın.. sevgiler
canım ya büyük sevap ne güzel uğraşmışsın... Allah yardımcısı olsun; dualarımız onunla da olsun; sana da kolay gelsin canım sevgiler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?