iyi günler benim sorunum ilk gebeliğimde şiddetli preeklemsi nedeniyle 26 haftalık doğum yaptım.İkinci gebelik öncesi yapılan genetik tahlillerimde mthfr 677 homozigot protein s 49 çıktı. Gebelikten önce coraspin elevit benexol kullandım gebelik oluncada clexan 0.6 lık iğne kullandım.Maalesef 8 haftalıkken kalbi durdu.Tekrar gebelik düşünebilirmiyim nasıl bir tedavi uygulanması gerekiyor. teşekkürler
hocam düsük icin yaptirfigim sent sonucunda asagidaki sonuclar yaziyor..lütfen yorumlarmisiniz ve cözüm nedir..ben almanyadayim o yüzden doktorlari net anlayamiyorum..lütfen yardim edin
Yaptirdigim test sonucunda referan araliklariyla uyumsuz olanlari yaziyorum...
Proteyin s Aktivitäl-( 56-116) ---45
pölsminogen -Aktivitäl(70-110) -- -132
keralitin serum- ( o,66-1,09) ----0,55
hemoglobin-11,4
mcv-(80,6-93;4) ------77,8
mch-(26,2-33,0) ------23,1
faktör v-(70-120) ____141
kagitada sonuc olarak sunlar yiziyor...
protein-s mangel
heterozygote faktör xII
C46T-mutation
PAI-1-4G4G
simdi ben ne yapmaliyim ..hastaligim ne...hamile kalmadan önce neler yapmaliyim...cok sagolun
Merhaba,
2 düşük sonrası (ilki 7 haftalık kalbi durmuştu, 2. kalp atışı gördük 7.ve 8. haftada 9. da durmuştu), sebeplerini incelemek için yapılan tahlillerde. Faktor V Leiden ve MTHFR 677 mutasyonu görüldü ikisi de tek alel.
Folik asit 1*3, 100 mg aspirin 1*1 alıyorum, hamile kaldıktan sonra bu dozlarda değişiklik yapılacağı ve ilaveten iğne kullanmam gerekeceği söylendi.
Kan sulandırıcın dozu neye göre belirlendiği hakkında bilgi rica ediyorum. Ve kan sulandırıcı kullanmak normal doğuma engel midir? Daha öncesinde yaşadığım düşükler kan pıhtılaşmasından dolayı olabilir mi?
Tşk ederim.....
Merhaba,
2 düşük sonrası (ilki 7 haftalık kalbi durmuştu, 2. kalp atışı gördük 7.ve 8. haftada 9. da durmuştu), sebeplerini incelemek için yapılan tahlillerde. Faktor V Leiden ve MTHFR 677 mutasyonu görüldü ikisi de tek alel.
Folik asit 1*3, 100 mg aspirin 1*1 alıyorum, hamile kaldıktan sonra bu dozlarda değişiklik yapılacağı ve ilaveten iğne kullanmam gerekeceği söylendi.
Kan sulandırıcın dozu neye göre belirlendiği hakkında bilgi rica ediyorum. Ve kan sulandırıcı kullanmak normal doğuma engel midir? Daha öncesinde yaşadığım düşükler kan pıhtılaşmasından dolayı olabilir mi?
Tşk ederim.....
Üç yılda Dört kez düşük yaşadım. yapılan testlere göre kan pıhtılaşmam var (Factör VLeiden.FactörVR2, Mthfr A1298C,Factör XIII heterzigot)rahim kontrolü yapıldı sonuç normal. eşim ve benim kromozomlarımız normal.Bebeklerim gelişemiyor. 5 , 11, 7, 8. haftalarda düşüklerim var. üçünde kürtaj oldum. sonuncuda olmadım. son iki gebelikte coraspirini ve clexan 0.4 kullanmama rağmen düştü. son düşüğüm 4 nisan 2011.umudum kalmadı. ne yapmalıyım. izleyeceğim yol nedir. beni aydınlatırmısınız
1 senelik evliyim. İlk hamileliğim kalp atışını duyduktan sonra 9. haftada kesenin dağılması nedeniyle sonlandırıldı.doktorum tekrar gebelik deneyebileceğimi söyledi. 4-5 ay sonra 2. bi doktora gittim ve yaptırdığı testlerin sonunda Faktör V leiden ve Mtfhr 677 heterozigot olduğumu aynı zamanda da 4 haftalık hamile olduğumu öğrendim. Doktor coraspin tedavisine başladı ama hamile kalmamın iyi olmadığını hamilelikten 2 ay önce coraspine başlamam gerektiğini söyledi. 8. haftada 2. gittiğim doktora ulaşamadığım için ilk doktora kontrole gittim ve kesenin boş olduğunu gördük. Gebeliğim hemen sonlandırıldı. Bebekte yapılan test sonucu mol gebelik olabileceği şüphesi ile kontrol altındayım. Şimdi 2 doktor ve 2ayrı yorum ile karşıkarşıyayım. 1. doktorum heterozigot mutasyonun bunlara yol açmayacağını sorunumun mol olduğunu, 2. doktorum ikise pıhtılaşma sorunu nedeniyle bunları yaşadığımı söylüyor. Fakat her ikisinin de ortak kanısı tekrar gebelik denenmesi gerektiği. Böyle bir durumda Tüp bebek yönteminde olumlu sonuç elde edilebilirmi , yoksa ben bu durumları tüp bebek tedavisinde de yaşarmıyım ?
[/RIGHT
merhabalar Aytun hocam. ben 6 yıllık evliyim ve bir düşüğüm var. eşimin spermogram sonucunda ileri hızlı görünmüyor ve uzun süredir doğal yolla çocuk sahibi olamıyoruz. tüp bebek yaptırmaya karar verdik ve ben öncesinde bazı testler yaptırdım. MTHFR A1298C de homozigot mutasyon saptandı. şuan bir doktor tavsiyesi üzerine günde birer tane olmak üzere bebe asprin,folbiol,zinco,benexsol ve elevit pronatal tablet kullanıyorum. ben önümüzdeki ay tüp bebeği düşünüyordum fakat doktorum enaz 2 ay bu ilaçları kullanıp sonra denememi önerdi. sizin bu konudaki önerileriniz nelerdir? doğru yoldamıyım? teşekkürler...
ben 29 yaşındayım 2 düşük yaşadım 1. Si aşılama yoluyla oldu. Kese oluştu bebek oluşmadı 9. Haftada düşük yaptım. 2. Gebeliğim kendiliğinden oldu kanda tesbit ettik 606 ya kadar yükseldi. Sonrasında düşük yaptım. Bu arada 1 tüp bebek denemem birde dondurulmuş embriyo denemem oldu. Onlar negatif sonuçlandı. Benim size sorum kanda pıhtılaşma için test yaptırdık sonuçlarımı aşağıda paylaşıyorum. Cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum. şimdiden teşekkürler.
Antı kardıyopın ıgm negatif (3,5)
antıtrombın ııı 84
antı kardıyopın ıgg negatif (2,7)
lupus antıkoagulan screen pozitif
proteın c aktıvıtesı 72
proteın s aktıvıtesı 67
Merhaba bu değerlerinizle kayıplarınız hakkında yorum yapmak eksik olur. Eğer pıhtılaşma sorunundan şüphe duyuluyor ise trombofili paneli bakılması daha doğrudur. Ayrıca eşinizin ve sizin genetik testleriniz istenebilir. Benim size önerim bunları da yaptırmanız. Ayrıca gebelik döneminde düşük doz aspirin kullanmanızdır. Sevgiler.
cevabınız için teşekkürler
evlilik süremiz 8 yıl. benim ve eşimin genetik testlerimizde sorun çıkmadı. benim bu test sonuçlarımı yorumlarsanız sevinirim. teşekkürler.
cevabınız için teşekkürler
evlilik süremiz 8 yıl. benim ve eşimin genetik testlerimizde sorun çıkmadı. benim bu test sonuçlarımı yorumlarsanız sevinirim. teşekkürler.
Hocam iyi günler tüp bebek tedavisindeyim ilk denemem negatif ikinci başlamadan önce genetik test istediler lütfen sonuçlarımı değerlendirebilirmisiniz
faktör V leiden homozigot normal
faktör II g20210a homozigot normal
MTHFR c677t homozigot normal
MTHFR a1298c heterozigot
şu tabloya göre bende kan ile ilgili bir sorun varmıdır ? cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.iyi çalışmalar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?