kandil kutlaması..

breathin

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2011
638
7
0
Ankara
selam.nişanlıyım.bugün kvyi aradım saat 5 gibi kandiliniz mübarek olsun dedim e biraz geç kaldın dedi, kbakmayın bidahakine daha erken ararım dedim inşallah dedi.kpi de aradım kandiliniz mübarek olsun dedim sağol dedi kapattı.bunlar ne biçim insanlar ya kaç aydır nişanlıyız herkes buz kalıbı gibi soğuk ne bi muhabbet ne bi sıcaklık devamlı alttan alta laf yiyorum yani zaten ayda yılda bi görüşüyoruz onda bile laf yiyorum laf sokacakları bi samimiyetimiz bile yok halbuki.

ay bi de kız kardeşi var gelmiş 35 yaşına ben 23 yasımdayım benle asık atıyo arkadaş.15 yaş kız tripleri istiyo ki herkes etrafında pervane olsun bi kocası var maymun etmiş adamı hizmetçi gibi çalıştırıyo zaten.anasına da dayamış sırtını ekmek elden su gölden ne eve alışveriş yapar ne bişey çalışmasına rağmen kıyafetlerini bile ya nişanlım alır ya babası.

kardeşiyle hiç anlaşamıyoruz bugüne kadar toplasan 5 kere yüz yüze geldik onda da otuz kere laf soktu bi allahın günü aramadı bi ihtiyacınız varmı nası gidiyo diye..
neyse olay şu ki nişanlım bu durumu biliyo, yani bana laf soktuğunu falan.daha önce madem böyle seni ille de görüş diye zorlamicam demişyi ama bugün de tutturdu kardeşimi de ara diye.ben de aramıycam dedim çünkü üç kere hediye aldım yolladım doğum gününü kutladım kaç kere halini hatrını sordum, geçenlerde küçük bi ameliyat geçirdi tüm ailem aradı geçmiş olsun dedi ben elimi kırdım bi kere arayıp geçmiş olsun demedi.

o yüzden ben de aramıycam dedim.sonuçta benim de bi kişiliğim var nişanlıma durumu anlattığımda bi iki kere ayrıldığımızı biliyolar o yüzden sana karşı böyleler dedi ama çok saçma değil mi nişanlılık sürecinde insanlar kaç kere ayrılıp barışıyo..

bana neler söyledi ben ne saygısızmışım onu adam yerine koymuyomuşum bilmem ne o benim bütün ailemi aramış falan filan..tamam aradı da benim bütün ailem onu çok seviyo babannem bile onla telefonda on dakka sohbet ediyo.ben insanları aradığımda laf yemekten yoruldum..

herkeste ayrı bi afra tafra sanki ben damadım o gelin arkadaş..bu nedir ya bu insanların derdi ne benle kimseye bişey yaptığım da yok o kadar laf yiyorum gene de kimseye ağzımı açıp tek laf etmiyorum en ufak bişeyde de tavır koysam benden kötüsü olmuyo ölür müsün öldürür müsün.

düşünün ki eşinizin annesinin evine gittiniz.bütün muhabbet şu: meraba hoşgeldin.hoşbulduk.nasılsın.iyiyim sağolun siz nasılsınız.iyiyim.sonra bana bütün ziyaret boyunca aval aval bakan tek kelime etmeyen bi aile.bu nedir ya ben bunları çözemedim napcamı da anlamadım nerde cins var beni bulmazsa olmaz
:50:

yol yakınken geri dön dicem ama yuva yıkmak istemiyorum :)

tatlım bunlar daha nişanlıyken böyleyse evlenince çekeceğin var senin demektir.. emin ol eksiği olmaz fazlası olur.. Allah yardımcın olsun..

Ne yapabilirsin ki yapacağın tek şey sen de onların etrafında pervane olmaktan vazgeç bırak kutlama kandilini. Kandil günü senin kalbini kırmış bu mübarek güne bile saygısı yok. Sen nişanlını seviyorsan o seni koruyabiliyorsa gerisini boşver

Seni istemiyorlar bence. Kendi kıymetini kendin bil bırak gitsin bunlara kendini ezdirme

ya aslında aramızda 3.kişiler yokken biz çok iyiyiz ama şu ailesi çok sinirimi bozuyo.öyle her şeye karışıp etmiyolar da maddi olarak sonuna kadar destek oldular bütün evimin eşyasını aldılar..ama maddiyatla olmuyo ki bu kimse yüzüme bakmıyo sevilmeyi bırak beni kabullendiklerini bile hissetmiyorum.eve gelen komşuya bile daha sıcaklar..ne sevdikleri belli ne sevmedikleri hani öyle doğrudan azarlama falan olsa niyetlerini anlıycam ama alttan alttan gidiyo iş napcamı anlamadım

Nişanlısı konu sahibini koruyamıyor ki?

Daha şimdiden ailesi için bir sürü şey sayıyor kızcagıza...

Vallahi arkadaşım nişanlın beni adam yerine koymuyorsun demiş de,
asıl adam yerine konmayan sensin.

İyi düşün, ölç tart...

Bak ilk mesajımda yazdıgım şeyi evlenecegim zaman babam sormuştu bana...
Çünkü eşimle benim ailem arasında gerçekten sosyokültürel fark var.
Ama ben eşimden emindim. 7 yıllık bir geçmişimiz vardı...
Ki çok şükür bugüne kadar hiç problem yaşamadık...

Ancak senin durumunda nişanlın zaten bu tür durumlarda tavrını apaçık belli etmiş.

Son düzenleme:
Nişanlısı konu sahibini koruyamıyor ki?

Daha şimdiden ailesi için bir sürü şey sayıyor kızcagıza...

Vallahi arkadaşım nişanlın beni adam yerine koymuyorsun demiş de,
asıl adam yerine konmayan sensin.

İyi düşün, ölç tart...

Bak ilk mesajımda yazdıgım şeyi evlenecegim zaman babam sormuştu bana...
Çünkü eşimle benim ailem arasında gerçekten sosyokültürel fark var.
Ama ben eşimden emindim.
Ki çok şükür bugüne kadar hiç problem yaşamadık...

Ancak senin durumunda nişanlın zaten bu tür durumlarda tavrını apaçık belli etmiş.

aynen öyle bana bişey olduğu zaman laf yediğim zaman aman boşver üstünde durma böyle şeylerin diyo ama işin içine kendi ailesi girince ben saygısız oluyorum ben normalde zaten arardım kardeşini ama ben naptım da bana bi geçmiş olsun bile denmiyo insan bunu bi oturup düşünür ay çok bunaldım
:43:

aynen öyle bana bişey olduğu zaman laf yediğim zaman aman boşver üstünde durma böyle şeylerin diyo ama işin içine kendi ailesi girince ben saygısız oluyorum ben normalde zaten arardım kardeşini ama ben naptım da bana bi geçmiş olsun bile denmiyo insan bunu bi oturup düşünür ay çok bunaldım

Sana tavsiyem en başından bu tür durumlarda tavrını belli et.
Olayların üstünü kapatıp sakın evlenmeye kalkma.

Seni istemiyorlar bence. Kendi kıymetini kendin bil bırak gitsin bunlara kendini ezdirme

artık bırakıp gidemem ama kendimi ezdirmemek için napmam gerektiğini bilemiyorum malesef.. bi de öyle patavatsızlar ki dan diye bi laf ediyolar neye uğradığını şaşırıyo insan

nişanlın ailesinin sana karşı bir tavrı olduğunu kabul etmiş:26:
istenmediğin gibi bir izlenim oluştu bende...
yada ayrılıp barıştığınız için nasılsa bu işin sonu yok diye düşünüyor olabilirler...
ailesi seni sevmiyor olabilir ama saymak zorunda,
saymıyorlarsa nişanlın saydıracak başka yolu yok...
nişanlın gevşek davranıyor olabilir...

nişanlın ailesinin sana karşı bir tavrı olduğunu kabul etmiş:26:
istenmediğin gibi bir izlenim oluştu bende...
yada ayrılıp barıştığınız için nasılsa bu işin sonu yok diye düşünüyor olabilirler...
ailesi seni sevmiyor olabilir ama saymak zorunda,
saymıyorlarsa nişanlın saydıracak başka yolu yok...
nişanlın gevşek davranıyor olabilir...

haklısın sanırım..fazla gevşek.onun keyfi yerinde ya gerisi önemli değil.

Nisanlinizla aileler olmasa anlastiginizi söylüyorsunuz fakat aile konusu cok önemli gercekten. En büyük kavgalariniz aileler yüzünden yasanabilir bunu bastan söyleyeyim. Hatta aile problemleri bosanmaya kadar götürebilir ciftleri, ki KK`yi okuyunca bunu kanitlayan hikayelerin oldugunu görüyoruz. O yüzden nisanlilik dönemini uzatin birazcik. Taslarin yerine oturmasi icin. Nisanliniza kesinlikle bunun böyle gitmeyecegini ilerde daha büyük sorunlar yasanabilecegini ifade edin. Eger o sizin yaninizda olmayacaksa bunu bastan söylesin. Ki tamam yaninda olacagim dese de, bir kavgada tamamen degisecektir, bu nedenle nisanlilik dönemini uzun tutun dedim. Esiniz olacak insanin tavrini görebilecek kivama gelmeli iliskiniz. Bir de kavga etmeden sakince nelerden hoslanmadiginizi anlatin bakalim neler degisecek. Sizi sevmek zorunda degiller, siz de onlari sevmek zorunda degilsiniz. Ancak saygiyi korumak gerekir. Mesafe koyacaginizi bastan söyleyin sonradan sasirmasin.

Nisanlinizla aileler olmasa anlastiginizi söylüyorsunuz fakat aile konusu cok önemli gercekten. En büyük kavgalariniz aileler yüzünden yasanabilir bunu bastan söyleyeyim. Hatta aile problemleri bosanmaya kadar götürebilir ciftleri, ki KK`yi okuyunca bunu kanitlayan hikayelerin oldugunu görüyoruz. O yüzden nisanlilik dönemini uzatin birazcik. Taslarin yerine oturmasi icin. Nisanliniza kesinlikle bunun böyle gitmeyecegini ilerde daha büyük sorunlar yasanabilecegini ifade edin. Eger o sizin yaninizda olmayacaksa bunu bastan söylesin. Ki tamam yaninda olacagim dese de, bir kavgada tamamen degisecektir, bu nedenle nisanlilik dönemini uzun tutun dedim. Esiniz olacak insanin tavrini görebilecek kivama gelmeli iliskiniz. Bir de kavga etmeden sakince nelerden hoslanmadiginizi anlatin bakalim neler degisecek. Sizi sevmek zorunda degiller, siz de onlari sevmek zorunda degilsiniz. Ancak saygiyi korumak gerekir. Mesafe koyacaginizi bastan söyleyin sonradan sasirmasin.

yanımda olcanı sanmıyorum ne kadar rahatsız olduğumu anlatıyorum olan biteni bin defa anlatmama rağmen noldu ki rahatsızsın diyo :(

Saat 5te aramışsın geç kaldığını söylemiş :53:
Bir sonraki kandilde sabah 5te ara bari :ssz:
Kandilin saati mi olur ayol tövbe tövbee :19:
Kadın bir bahane bulmaya çalışıyor seni bezdirmek için :36:
Sen de resmi takıl.Ablasının doğumgünlerinde hediye alma arama bile.
Kıymet bilene kıymet verilir.
Nişanlının tavrı da hoş değil :41:
Vurduymaz geldi bana...Seni koruyup kollaması gerekir.
Bu tip konularda annesine söylesin tutsun çenesini.
Sahip olsun laflarına.
Buarada SAKIN AYNI EVDE OTURMA.
Hatta yakın bile oturma böyle bir aileye

aklın varsa ayrıl sonu gelmeyecek omur boyu ağlamaktansa 3-5 gun aglar unutursun ıplerı elıne alamıyorsan nısanlın senı alttan alttan haksız buluyorsa 1 dk bıle dusunme cok pısman olursun cok ama gerı getıremezsın hıcbırseyı

ailesinin bu tavrına rağmen size 'boşver' diyip aynısını siz yapınca suçlu olarak sizi görüyorsa; ben olsam en gıcık tavrımla ''amaaaan boşver üstünde durma böyle şeylerin'' derim.
saygı bekleyen saygı göstermeyi bilmeli :20:

Ben aramayı unutmuşum akşam 19.00 gibi kayınvalidem aradı kandilimi tebrik etti :6:
Hepimiz insanız ya kurulmuş robot değiliz ya,aramış da geç aramış ,kandil kaçta bitiyormuş sorsaydın bizde bilseydik?
Saçmasapan hesaplar.

ailesinin bu tavrına rağmen size 'boşver' diyip aynısını siz yapınca suçlu olarak sizi görüyorsa; ben olsam en gıcık tavrımla ''amaaaan boşver üstünde durma böyle şeylerin'' derim.
saygı bekleyen saygı göstermeyi bilmeli :20:

işte o zaman da sanki anasına babasına sövmüşüm gibi tepki veriyo..
ben herşeyi büyütüyo abartıyo oluyorum benim başıma gelen her şey ona göre lüzumsuz, abartı, konuşulmaya bile değmez..

ama peşini bırakmıcam beni böyle ezip geçmesine izin vermicem ben surat yapmıorum büyütmüyorum böyle değersiz oluyorum işte burnundan fitil fitil getirdiğim zamanlar benden iyisi yoktu demek öyle olmak lazımmş

Back
X