Kandilde Kavga Ettik Küfür Etti

Kayınvalidenizin, sizin fotoğrafınızı paylaşmamasına mı ağladınız gerçekten? Bu kadar mı sevgiye ve ilgiye açsınız? Benim evliliğimin ilk 2 senesinde kayınvalidemin buzdolabında eşim ve kuzeninin bir düğünde dans ederken çekindikleri bir fotoğrafları vardı. 2 sene sonra nerden aklına geldiyse kayınvalidem onu kaldırmış, benim ve eşimin fotoğrafını koymuş. Görünce "aman anne ne gerek vardı, benim bile gözüm alışmış diğer fotoğrafa bak bunu yadırgadım şimdi" deyip gülmüştüm. Demem o ki önemsiz meseleleri bu kadar büyütmeyin, daha önemli bi sorun yaşayınca ne yapacağınızı şaşırırsınız.

Ben her kandil ararım kayınvalidemi. İlk başlarda eşim benim onun ailesini aramamı bekleyip öyle dönüş yapardı benim aileme. Sonra baktım sidik yarışına çeviriyor meseleyi, eşime "Allah aşkına sen benim ailemi arama, gerek yok, zorunda değilsin. Ben, sen benim anne babamı ara diye aramıyorum aileni. Sen arasan da aramasan da devam etcem aramaya. Ama lütfen sen benim ailemi arama" dedim. O günden sonra eşim o sidik yarışını da kaldırdı ortadan. En azından beni sorgulamadan telefon açıyor. Ki ben hala söylüyorum arama benim ailemi gerek yok diye. Eşinizin bu kadar üstüne düşerseniz ailemi ara, ilgilen diye cozutuyorlar adamlar. Ben hep diyorum eşime benim ailemi sevmek zorunda değilsin saygı duy yeter, benim zaten ailemi seviyorum, önemli olan da bu diye.
Siz ailenizi seviyorsanız, eşinizin de bariz bir saygısızlığı yoksa aramış aramamış dert etmeyin. Hatta aramasın hiç gerek yok.

sahalarda görmek istediğimiz hareketler :KK45:

sahalarda görmek istediğimiz hareketler :KK45:

Şu kıyas yok mu kıyas. Senin annen benim babam diye diye ne gereksiz kavgalar çıkıyor evliliklerde. Ben ilk günden itibaren eşime dayatmadım hiç ailemi ara, ilgilen vs diye. Yahu ben arıyorum, 3 tane abim var onlar Allah razı olsun anne babamın ağzının içine bakarlar. Şimdi eşim bu konuda el oğlu, o ailemi sevse ne sevmese ne. Saygısızlığı olmasın yeter benim için. Ki o da hafiften olur gibi olmuştu da haddini bildirmiştim bir daha yapamadı öyle bir hata.

Sıfır beklenti, rahat kafa, oh ne ala memleket :)

Gerçekten bu hayatta eşinizle yüz göz olmazsanız kiminle olursunuz
Yüz göz olmak : Türkçede bir deyim.

Samimiyet, yakınlık ya da sevgi anlamında kullanılmaz.

Bu deyim tam olarak; iki veya daha fazla insanın saygı kriterinin dışına çıkması, yüzyüze bakamayacak hale gelmesi demektir.

Siz yüz-göz olmak deyiminin anlamını bilmiyorsunuz zannımca.

Deyimler çoğunlukla metafor içerirler. Yani içinde mecaz barındırır. Ve kulağa gelen anlamı içermez.
Örneğin;

Burnundan kıl aldırmamak deyiminde anlatılmak istenen; bir kişinin burnumdan kıl aldirmadığı değildir.

Gözü yukseklerde olan kişinin de gözleri reelde olması gerektiği yerdedir.

Bilmiyorum anlatabildim mi....

Yüz göz olmak : Türkçede bir deyim.

Samimiyet, yakınlık ya da sevgi anlamında kullanılmaz.

Bu deyim tam olarak; iki veya daha fazla insanın saygı kriterinin dışına çıkması, yüzyüze bakamayacak hale gelmesi demektir.

Siz yüz-göz olmak deyiminin anlamını bilmiyorsunuz zannımca.

Deyimler çoğunlukla metafor içerirler. Yani içinde mecaz barındırır. Ve kulağa gelen anlamı içermez.
Örneğin;

Burnundan kıl aldırmamak deyiminde anlatılmak istenen; bir kişinin burnumdan kıl aldirmadığı değildir.

Gözü yukseklerde olan kişinin de gözleri reelde olması gerektiği yerdedir.

Bilmiyorum anlatabildim mi....
Bir de kibir diye bir sözcük vardır isterseniz açıklayın

Yine ailesi ve yine kavga...
Görümcelerimle alakalı konuyu bilenler, eşimin annesi de bazı şeyler yapmıştı eskiden de olsa öyle öyle aramız soğuk ama konuşuyoruz ben ararsam konuşur onda da işim var der kısa keser. Bir gün aramışlığı yoktur. Bir gün evladı yerine koymadı dolayısıyla ben de anne yerine koyamadım. Bana kızının kayınvalidesi kızının nişan fotoğrafını asmış bunu anlattı ben o gün ağlamaktan harap olmuştum ne salakmışım. Hem anlatıyor hem aklına gelmiyor o da koysun... Neyse
Benim annem eşime bir gün olsun bir şey demedi eşimle araları benden daha iyi neredeyse annem hep onu savunur tutar.
Bugün annemle zar zor kandilleşti aklımda dedi ama ben demeden kandilleşmedi. Zaten kandilleşecektim diyor bir de. Sonra annesigili aradı bana da saat onda söyledi annemi ara diye. Evet suçluyum aramalıydım elbette ama zoruma gidiyor o telefon kısa kesilip kapanıyor ya... Yine de suçluyum.

Daha önce deseydin vs. Diyip bahane ürettiğimde de bana ya bi... Git dedi. Ben de ona zaman zaman argo kullanıyorum ama başkaları konu olunca değil...

Ne olursa olsun bunu demesi yanlış değil mi bir başka insan için... Arama dedi baştan sonra ben üste çıkmaya çalışınca bunu söyledi.

Ben aramadığın için değil bahane ürettiğin için söyledim diyor.
Sizce bana besbelli annesi için mi küfür etti yoksa benim iste çıkma çabamdan dolayı mı? :KK43:
Aman takma olur öyle diyenlerden misiniz yoksa bundan yola çıkarak bana hiç saygısı olmadığını düşünenlerden mi?

Kv seni niye evladı gibi sevsin ?
Saçma beklentiler içindesiniz
Bir telefon etmek için kırk dereden su getirmek niye ?
Ararsın biter, kısa kessin daha iyi
Saygı karşılıklı bir kavram bir telefonluk hatrı yoksa eşinin çokta bir şey beklemeyeceksin

Kandileşmek ne ya
Bayramlaşmaktan mı türedi
Koçiş gibi birşey herhalde
Bu yeni nesil evlilerden neler duyucaz daha bakalım
Kandillerde birilerini arayak sevap hanesine bonus puan işlendiği zihniyetlere acırım
Kandiller birini aramak için değildir
Ha ararsın, içinden gelir olabilir
Ama niye armadın, ben anneni aradim sen de benimkini ara gibi muahbbetler ne komik

Siz esinize kendi ailenizi ara diye israr ederken kv aramak akliniza gelmemis olamaz. Su bana cok sacma geliyor madem siz kv aramayacaksiniz o zaman esinize de kendi ailenizi aramasi konusunda baski kuramazsiniz. Bu tarz seyler karsiliklidir. Hem adama baski kurun hem de siz aramayin olur mu oyle sey? Kufur konusundada esiniz yanlis yapmis tabiki.

iyide ben nişanlıyım kandilde ararım kısa keseriz hep kv. normalde yuzyuze geldim mi bıcır bıcır konusur :D tlfnda kısa kesiyor.. gerçi yuzyuze durumlrda da genelde oğlu yanımda oluyor aslaa nişanlımsız gitmem :D tlfnda oldugu zamanda hayırlı kandiller bayramlar vs iyiyiz vs vs oldu diyip kapatıyor :D ama hiç kv benmle telefonda kısa konustu yuzume bakmadı elini uzatmadı dert etmedim .. Kendi bilir bunun için de dert yanamam ben aradım mı bitti kısa uzun .. yeter ki saygısı olsun .. sevsin sevmesin ne yapayım yani.. bende ona göre sekıl alırım. bu herkes için geçerli.. bunun için nişanlmla eşimle aramı bozmam.. ve asla nişanşma da demedim annemi aradın mı diye aradı allaha sukur o ayrı ama aramasaydıda niye aramadın demezdım bu onun ayıbı hatta özellkle ben annesini onun yannda arardım .. görevimi yerine getireyim de ben konussun konusmasın gelsin gelmesin elini versin vermesin kendi bilir saygısı oldugu surece no problem ama aksi takdirde bi ima bi laf gelirse de o an cvbımı veririm..

argo konuşmak aranızda normal bi durummuş o yüzden konuyu kv ye bağlamayın zaten yaptığınız bir şeymiş.

ikiniz de aramayın.

kandilleşmek diye bir adet uydurup sonra başkaları o adete uymayınca kavga çıkarmak çok saçma değil mi?

eski konunu okudum. madem görümcelerin seni muhatap almıyolar hepsinin numarasını engelle. onlar yokmuş gibi davran. eşin sorarsa da açıklamasını yaparsın.

kaynananı da hayatının merkezinden çıkar. fotoğrafını asmış asmamış ne önemi var?

Siz esinize kendi ailenizi ara diye israr ederken kv aramak akliniza gelmemis olamaz. Su bana cok sacma geliyor madem siz kv aramayacaksiniz o zaman esinize de kendi ailenizi aramasi konusunda baski kuramazsiniz. Bu tarz seyler karsiliklidir. Hem adama baski kurun hem de siz aramayin olur mu oyle sey? Kufur konusundada esiniz yanlis yapmis tabiki.
Hayır aramayıp baskı kuran o ben ara demedim o bana arayacak mısın diyor annemleri ona göre benimkini arayacak

ikiniz de aramayın.

kandilleşmek diye bir adet uydurup sonra başkaları o adete uymayınca kavga çıkarmak çok saçma değil mi?

eski konunu okudum. madem görümcelerin seni muhatap almıyolar hepsinin numarasını engelle. onlar yokmuş gibi davran. eşin sorarsa da açıklamasını yaparsın.

kaynananı da hayatının merkezinden çıkar. fotoğrafını asmış asmamış ne önemi var?
Eskiden dedim eskiden üzüldüm okur musun yazdığımı

Back
X