Kandilde Kavga Ettik Küfür Etti

Eşinizin annesi size nasıl davranırsa davransın eşiniz annem hatalı demez.Erkekler için anne baba kırmızı çizgidir.Belki sizden habersiz annesine söyleniyordur.Ama sizin yanınızda yapmaz bunu.Eşimle ilk zamanlar ben de sorunlar yaşıyordum.Eşim ne yapayım anamı babamı değiştiremem onları oldukları gibi kabul et.Onlarsız olmaz dedi.Haklıydı ben de atamam ailemi.Atsak bir yanımız yarım kalır hakları var çok.Siz küçük olarak saygınızı koruyun.Bir gelin olarak davranışlarınıza dikkat edin.O zaman eşinizin size söyleyecek birşeyi kalmaz.Bir telefon çok zor bir şey değil.Sevmek zorunda değilsiniz.Bence insan eşinin hatırına bazı şeylere katlanabilir.

Eşinizin annesi size nasıl davranırsa davransın eşiniz annem hatalı demez.Erkekler için anne baba kırmızı çizgidir.Belki sizden habersiz annesine söyleniyordur.Ama sizin yanınızda yapmaz bunu.Eşimle ilk zamanlar ben de sorunlar yaşıyordum.Eşim ne yapayım anamı babamı değiştiremem onları oldukları gibi kabul et.Onlarsız olmaz dedi.Haklıydı ben de atamam ailemi.Atsak bir yanımız yarım kalır hakları var çok.Siz küçük olarak saygınızı koruyun.Bir gelin olarak davranışlarınıza dikkat edin.O zaman eşinizin size söyleyecek birşeyi kalmaz.Bir telefon çok zor bir şey değil.Sevmek zorunda değilsiniz.Bence insan eşinin hatırına bazı şeylere katlanabilir.
Annesinin hatalarını görüyor söylüyor da ama sakince konuşursan... Bilmiyorum benim içimde artık o aileye karşı bir set oluştu anlatsam roman olur yaptıkları ben arasam onlar bozuyor onlar iyi olsa ben bozuyorum

Mesela kadın takıları vermedim her ay para yollamayı kabul etmedim diye benden soğudu

Gerçekten bu hayatta eşinizle yüz göz olmazsanız kiminle olursunuz
gerçekten bu hayatta hem en yakın hem en mesafeli olunması gereken insan eştir.
saygı eşiği geçilince bir işe yaramıyor samimiyet.
siz de o arasın diye ona laf etmişsiniz sonuçta.

bir de burdaki her kadının kendi annesi damadı ile bal börek, erkek anneleri hep kötü.
kimse anasına tabi kondurmaz emin olun eşiniz de sizin annenizden birşeyler duyuyordur.

gerçekten bu hayatta hem en yakın hem en mesafeli olunması gereken insan eştir.
saygı eşiği geçilince bir işe yaramıyor samimiyet.
siz de o arasın diye ona laf etmişsiniz sonuçta.

bir de burdaki her kadının kendi annesi damadı ile bal börek, erkek anneleri hep kötü.
kimse anasına tabi kondurmaz emin olun eşiniz de sizin annenizden birşeyler duyuyordur.
Hayır eşim kendi söylüyor ben annemle anlaşamam mesela o toz kondurmas annem de ona aynı o şekilde damatlar kıymetli olur bence sebebi bu genelde damatlar sevilir

Annesinin hatalarını görüyor söylüyor da ama sakince konuşursan... Bilmiyorum benim içimde artık o aileye karşı bir set oluştu anlatsam roman olur yaptıkları ben arasam onlar bozuyor onlar iyi olsa ben bozuyorum
Eşinizle aranızda inatlaşma var galiba.Ara ara olur böyle şeyler.Ben de çok haksızlık yaşadım ama unuttum.Onlar ters davrandıkça hiçbirşey olmamış gibi umursamamış gibi davrandım.Eşime de söylemedim şunu yaptılar bunu yaptılar diye.Eşime şikayet ettiğimde ben onları senden iyi tanıyorum boşuna anlatıyorsun diyordu.Yani zaten biliyorum ama napayım diyordu.Ama sonra öğrendim eşime ne zaman benden dert yansalar eşim susturmuş onları uygun bir dille.Onlar size ters davrandıklarında siz daha samimi davranın hiçbirşey olmamış gibi.Onlar aynı şekilde devam ederlerse eşiniz benim karım doğru davranıyor diyerek size daha yakın olur.Ailesi de bakar oğulları uzaklaşıyor kendilerini düzeltirler.Hiçbir erkek annesi babası hakkında kötü söz söyleyen bir eş istemez.

Bana olan oldu sen yine de ara dese neyse ama hep zıtlaşıyor biz 5 dk beraber olmadan yapamayan ama birbirini yiyen bir çiftiz ancak yoruldum artık hem de çok
Bigün bi tak der birinize 5dk falan dinlemez oturup konuşun derim ben

Gerçekten bu hayatta eşinizle yüz göz olmazsanız kiminle olursunuz
Ya insanın hayatındaki en önemli kişi eşidir, en büyük özeni ihtimamı ona göstermesi gerekir. İşyerindeki dıdısının dıdısı insanla ilişkinizi düzgün tutmak için nasıl dilinize kement atıyorsanız eşinize daha da fazlasını yapmanız lazım. Samimi içten olmak yüz göz olmak değil. Bakkala küfredip sinirinizi çıkartmazsınız değil mi. Peki niye eşinize yapıyorsunuz o sizin stres tıpunuz mu.
Ayrıca adam sizin annenizi aradıysa siz de bi zahmet onunkini arayacaksınız evet mazeret üretmeniz sinir bozucu. Ben eşimin annesini aramam ama onun da benim annemi aramasını beklemem. Herşey karşılıklı

Ailesi için değil siz bahane bulduğunuz için laf etmiş
Ayrıca bugünün kandil olduğu zaten belliydi akşam 10 da eşiniz soyleyincemi öğrendiniz sanki ve neden birinin söylemesini bekliyorsunuz ki onu anlamadım kendiniz vakitluce arasaydınız işte
Yine ayrıca gecinemediginiz aranızın soğuk olduğu bir insanla telefonda uzun uzun konuşunca ne kazancınız olacak ?

Adam sana kufur etmis sen ondanmi etti bundanmi etti diyosun. Ne fark ederki laf agizdan cikmis zaten.

Yine ailesi ve yine kavga...
Görümcelerimle alakalı konuyu bilenler, eşimin annesi de bazı şeyler yapmıştı eskiden de olsa öyle öyle aramız soğuk ama konuşuyoruz ben ararsam konuşur onda da işim var der kısa keser. Bir gün aramışlığı yoktur. Bir gün evladı yerine koymadı dolayısıyla ben de anne yerine koyamadım. Bana kızının kayınvalidesi kızının nişan fotoğrafını asmış bunu anlattı ben o gün ağlamaktan harap olmuştum ne salakmışım. Hem anlatıyor hem aklına gelmiyor o da koysun... Neyse
Benim annem eşime bir gün olsun bir şey demedi eşimle araları benden daha iyi neredeyse annem hep onu savunur tutar.
Bugün annemle zar zor kandilleşti aklımda dedi ama ben demeden kandilleşmedi. Zaten kandilleşecektim diyor bir de. Sonra annesigili aradı bana da saat onda söyledi annemi ara diye. Evet suçluyum aramalıydım elbette ama zoruma gidiyor o telefon kısa kesilip kapanıyor ya... Yine de suçluyum.

Daha önce deseydin vs. Diyip bahane ürettiğimde de bana ya bi... Git dedi. Ben de ona zaman zaman argo kullanıyorum ama başkaları konu olunca değil...

Ne olursa olsun bunu demesi yanlış değil mi bir başka insan için... Arama dedi baştan sonra ben üste çıkmaya çalışınca bunu söyledi.

Ben aramadığın için değil bahane ürettiğin için söyledim diyor.
Sizce bana besbelli annesi için mi küfür etti yoksa benim iste çıkma çabamdan dolayı mı? :KK43:
Aman takma olur öyle diyenlerden misiniz yoksa bundan yola çıkarak bana hiç saygısı olmadığını düşünenlerden mi?
Yaşlar kaç ya? Aramak istemiyorsanız aramayın ne olur yani. O benim ailemi arasın ben onun ailesini arayayım kandilleşelim diyorsunuz da mübarek günü bile kendinize kavga bahanesi ediyorsunuz. Ağzı bozuk adam kandilin önemini ne bilsin sende aynı şekilde öyle. Hâlâ başkası için beni kırıyor edaları. Yok ya... sen olmuşsun başkası. Kendinize çeki düzen verin. İçinizden geliyorsa kandillerde Allah rızası için bir mesaj yollarsınız, yoksa da yok. Bu ne ya inat konusu olmuş herşey. Benim ailem şöyle senin ailen böyle meselesi olduğu sürece arada aile bağı olmaz.

Yine ailesi ve yine kavga...
Görümcelerimle alakalı konuyu bilenler, eşimin annesi de bazı şeyler yapmıştı eskiden de olsa öyle öyle aramız soğuk ama konuşuyoruz ben ararsam konuşur onda da işim var der kısa keser. Bir gün aramışlığı yoktur. Bir gün evladı yerine koymadı dolayısıyla ben de anne yerine koyamadım. Bana kızının kayınvalidesi kızının nişan fotoğrafını asmış bunu anlattı ben o gün ağlamaktan harap olmuştum ne salakmışım. Hem anlatıyor hem aklına gelmiyor o da koysun... Neyse

bunun için ağlamışsanız her konuda sorun sizdedir. net.
ne var altı üstü arayıp 2 dk kandil kutlayacaksınız.
kısa kesmesi herşeyden güzel ben hiç sevmem uzun konuşmaları.

Bana kızının kayınvalidesi kızının nişan fotoğrafını asmış bunu anlattı ben o gün ağlamaktan harap olmuştum ne salakmışım.

Kayınvalidenizin, sizin fotoğrafınızı paylaşmamasına mı ağladınız gerçekten? Bu kadar mı sevgiye ve ilgiye açsınız? Benim evliliğimin ilk 2 senesinde kayınvalidemin buzdolabında eşim ve kuzeninin bir düğünde dans ederken çekindikleri bir fotoğrafları vardı. 2 sene sonra nerden aklına geldiyse kayınvalidem onu kaldırmış, benim ve eşimin fotoğrafını koymuş. Görünce "aman anne ne gerek vardı, benim bile gözüm alışmış diğer fotoğrafa bak bunu yadırgadım şimdi" deyip gülmüştüm. Demem o ki önemsiz meseleleri bu kadar büyütmeyin, daha önemli bi sorun yaşayınca ne yapacağınızı şaşırırsınız.

Bugün annemle zar zor kandilleşti aklımda dedi ama ben demeden kandilleşmedi.

Ben her kandil ararım kayınvalidemi. İlk başlarda eşim benim onun ailesini aramamı bekleyip öyle dönüş yapardı benim aileme. Sonra baktım sidik yarışına çeviriyor meseleyi, eşime "Allah aşkına sen benim ailemi arama, gerek yok, zorunda değilsin. Ben, sen benim anne babamı ara diye aramıyorum aileni. Sen arasan da aramasan da devam etcem aramaya. Ama lütfen sen benim ailemi arama" dedim. O günden sonra eşim o sidik yarışını da kaldırdı ortadan. En azından beni sorgulamadan telefon açıyor. Ki ben hala söylüyorum arama benim ailemi gerek yok diye. Eşinizin bu kadar üstüne düşerseniz ailemi ara, ilgilen diye cozutuyorlar adamlar. Ben hep diyorum eşime benim ailemi sevmek zorunda değilsin saygı duy yeter, benim zaten ailemi seviyorum, önemli olan da bu diye.
Siz ailenizi seviyorsanız, eşinizin de bariz bir saygısızlığı yoksa aramış aramamış dert etmeyin. Hatta aramasın hiç gerek yok.

Ya insanın hayatındaki en önemli kişi eşidir, en büyük özeni ihtimamı ona göstermesi gerekir. İşyerindeki dıdısının dıdısı insanla ilişkinizi düzgün tutmak için nasıl dilinize kement atıyorsanız eşinize daha da fazlasını yapmanız lazım. Samimi içten olmak yüz göz olmak değil. Bakkala küfredip sinirinizi çıkartmazsınız değil mi. Peki niye eşinize yapıyorsunuz o sizin stres tıpunuz mu.
Ayrıca adam sizin annenizi aradıysa siz de bi zahmet onunkini arayacaksınız evet mazeret üretmeniz sinir bozucu. Ben eşimin annesini aramam ama onun da benim annemi aramasını beklemem. Herşey karşılıklı
Tam tersini yapan o ama

Back
X