• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KANDIRILAN KADINA MESAJ ATIP GERÇEKLERİ SÖYLEMELİ MİYİM?

candyseker

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2025
82
33
3
26
Arkadaşlar merhaba. Kafama takılan ve yapıp yapmayacağımı bilemediğim bir durum var. Yakın arkadaşım,iş yerinde tanıştığı arkadaşının özel hayatı hakkında baya bilgi sahibi ve bana da anlattı. Ama benim içime dert oldu,ortada kandırılan bir kadın olduğunu düşünüyorum. Tanımadığım bir kadın yardım etmek istiyorum resmen ama ne tepki alırım,başıma dert olur mu diye de düşünmüyor değilim. O yüzden size anlatmak istiyorum. Yakın arkadaşımın iş arkadaşına X diyelim. Bu X,2 yıldır bir kızla sevgili ve kız evlenmek istiyormuş.X de evlenicez şu aralar para biriktiriyorum,ailesel durumlar var demiş sürekli.Kız da bir arkadaşı evlendiğinde vs daha da evlilik hakkında konuşuyormuş.Xin anlatımına göre de çok üsteliyormuş ve hep kavga çıkartıyormuş.Ailesiyle tanıştırmaya götürmüş,kız suspusmuş hiç konuşmamış.Ayrılalım diye mesaj atmış,kız da beddualar okumuş.1 ay önce de ayrılmışlar(kesin bilgi).Neyse bu X,eskilerden kendisine yürüyen ama yüz vermediği bir dr kız varmış,onunla konuşmaya başlamış ve yazın evleneceğini,ocakta da söz yapacaklarını yüzükleri seçtiklerini söylemiş. Ki arkadaşıma da eski kız arkadaşıyla nasıl gidiyor diye sorulduğunda ''aşka inanmıyorum,geçmişte bir kız sevdim o da evlendi başkasıyla,eve girecek toplam maaş iyiyse hayat beraber sakin ilerliyorsa onu seçerim''demiş.Bu X in eski kız arkadaşı da hemşire,kendisi de mimar.''Eh işte işimizdeyiz,eve iyi para girer para önemli o yüzden mantık evliliği yapıcam''demiş.Dr kızla da arkadaşıma ilk anlattığında 1 aydır konuşuyoruz demiş.Fakat ikinci kere anlattığında ise 3 aydır konuştuklarını söylemiş..Dr kız da farklı bir şehirde yaşıyor,ilk gittiği görüşmede hemen yüzük seçmiş. Fakat tamamen yalan olduğu da belli.Arkadaşımla her konuştuğunda dr kızla tanışma süresi artıyor. Arkadaşımla en son konuştuğunda da dr kızı da tamamen maddiyat temelli seçtiğini,hatta eski sevgilisiyle beraberken konuşmaya başladığını da itiraf etmiş. Ben de stajyer dr um. Ve kendi meslek grubumdan birisinin kandırılmasına içim elvermiyor.Sizce ne yapayım? insta hesabına her şeyi yazmalı mıyım? resmen kandırılıyor,başkasını da aldatmış,bu ablayı da aldatır ileride. ne yapsam bilmiyorum. sizce ne yapmalıyım,buna sessiz mi kalmalıyım?

Arkadaşlar merhaba. Kafama takılan ve yapıp yapmayacağımı bilemediğim bir durum var. Yakın arkadaşım,iş yerinde tanıştığı arkadaşının özel hayatı hakkında baya bilgi sahibi ve bana da anlattı. Ama benim içime dert oldu,ortada kandırılan bir kadın olduğunu düşünüyorum. Tanımadığım bir kadın yardım etmek istiyorum resmen ama ne tepki alırım,başıma dert olur mu diye de düşünmüyor değilim. O yüzden size anlatmak istiyorum. Yakın arkadaşımın iş arkadaşına X diyelim. Bu X,2 yıldır bir kızla sevgili ve kız evlenmek istiyormuş.X de evlenicez şu aralar para biriktiriyorum,ailesel durumlar var demiş sürekli.Kız da bir arkadaşı evlendiğinde vs daha da evlilik hakkında konuşuyormuş.Xin anlatımına göre de çok üsteliyormuş ve hep kavga çıkartıyormuş.Ailesiyle tanıştırmaya götürmüş,kız suspusmuş hiç konuşmamış.Ayrılalım diye mesaj atmış,kız da beddualar okumuş.1 ay önce de ayrılmışlar(kesin bilgi).Neyse bu X,eskilerden kendisine yürüyen ama yüz vermediği bir dr kız varmış,onunla konuşmaya başlamış ve yazın evleneceğini,ocakta da söz yapacaklarını yüzükleri seçtiklerini söylemiş. Ki arkadaşıma da eski kız arkadaşıyla nasıl gidiyor diye sorulduğunda ''aşka inanmıyorum,geçmişte bir kız sevdim o da evlendi başkasıyla,eve girecek toplam maaş iyiyse hayat beraber sakin ilerliyorsa onu seçerim''demiş.Bu X in eski kız arkadaşı da hemşire,kendisi de mimar.''Eh işte işimizdeyiz,eve iyi para girer para önemli o yüzden mantık evliliği yapıcam''demiş.Dr kızla da arkadaşıma ilk anlattığında 1 aydır konuşuyoruz demiş.Fakat ikinci kere anlattığında ise 3 aydır konuştuklarını söylemiş..Dr kız da farklı bir şehirde yaşıyor,ilk gittiği görüşmede hemen yüzük seçmiş. Fakat tamamen yalan olduğu da belli.Arkadaşımla her konuştuğunda dr kızla tanışma süresi artıyor. Arkadaşımla en son konuştuğunda da dr kızı da tamamen maddiyat temelli seçtiğini,hatta eski sevgilisiyle beraberken konuşmaya başladığını da itiraf etmiş. Ben de stajyer dr um. Ve kendi meslek grubumdan birisinin kandırılmasına içim elvermiyor.Sizce ne yapayım? insta hesabına her şeyi yazmalı mıyım? resmen kandırılıyor,başkasını da aldatmış,bu ablayı da aldatır ileride. ne yapsam bilmiyorum. sizce ne yapmalıyım,buna sessiz mi kalmalıyım?
Arkadaşınızın iş arkadaşlarının özel hayatını dert edinmeniz de arkadaşınızla o insanları bu denli sohbet konusu yapmanız da çok normal değil. Gerçek hayata dönün, kendi hayatlarınıza odaklanın.

Arkadaşınızın iş arkadaşlarının özel hayatını dert edinmeniz de arkadaşınızla o insanları bu denli sohbet konusu yapmanız da çok normal değil. Gerçek hayata dönün, kendi hayatlarınıza odaklanın.
tamamını okudunuz mu bilmiyorum.özel hayatı umrumda değil,bir kadın kandırılıyor onu dert edindim diyorum.siz olsaydınız bilmek istemez miydiniz?bunu bilip de susmak mı iyi

Yani neyi dert ettiğinizi anladım da ben karışmazdım. Çok uzaktan, asla kanıtlayamayacağınız ve karşı tarafın iyi niyetinizi bence anlayamayacağı bi konumdasınız. O yüzden karışmayın. Doktor kızın aklı başında olduğunu, kör olmadığını dileyin yapıcak bişey yok.

Cidden gercekmisin?
Arkadasin gelip arkadasinin özelini alakasiz sana anlatiyor, sende derdine düsüyorsun.
Bu kadarmi sıkıcı hayatlariniz var?
aksine hayatım çok yoğun.biraz empati yaparak bu derde düştüm.her neyse umarım sizin başınıza gelmez böyle ahkam kestiğinize göre

Yani neyi dert ettiğinizi anladım da ben karışmazdım. Çok uzaktan, asla kanıtlayamayacağınız ve karşı tarafın iyi niyetinizi bence anlayamayacağı bi konumdasınız. O yüzden karışmayın. Doktor kızın aklı başında olduğunu, kör olmadığını dileyin yapıcak bişey yok.
yani umuyorum ki anlar

Evet sesiz kalmalısın
Sanane
Dıdının dadısının dıdısı
Böyle durumla aman ne iyi kız bana gerçekleri aktardı demeyecek kimse
Arada kalan kötüdür
Sen merak etme 3 5 kaşık beraber tuz yesinler doktorumuz anlar onun ne mal olduğunu
Artık ona kalır seçim
umarım anlar.kandırılmak çok kötü mlsf yaşamayan bilmez

tamamını okudunuz mu bilmiyorum.özel hayatı umrumda değil,bir kadın kandırılıyor onu dert edindim diyorum.siz olsaydınız bilmek istemez miydiniz?bunu bilip de susmak mı iyi
Okudum. Arkadaşınızla buluştuğunuzda, kendi hayatlarınıza dair konuşacak bir konunuz, paylaşacak bir şeyiniz yoksa: hiç tanımadığınız birbirinizin iş arkadaşlarının dedikodusunu yapmak yerine görüşmeyi azaltabilirsiniz.

Boş insan konusu. Niye başkalarının hayatlarını bu kadar ayrıntılı konuşuyorsunuz arkadaşınızla? Konuşacak başka bir şey mi kalmadı? Ne saçma sapan muhabbetler.

Sizi ilgilendiren bir durum yok ortada. Zorla müdahil olmaya çalışmayın.

umarım anlar.kandırılmak çok kötü mlsf yaşamayan bilmez
Normalde bu fıtrata sahip bir adamın kimseyi bulamaması lazım ama maşallah elini sallasa ellisi hemde doktoru mühendisi hemşiresi

Bakın bir kadın istemiyorsa kimse onu kolay kolay kandıramaz ama doğru düzgün insanları görmüyor kızlarımız nerede arızalı bir tip var o kızlarımıza cazip geliyor

Sonra evliliğin içine girdimi hey ho bu böylemiydi diyip boşanıyorlar

İyi de bu kişileri tanımıyorsunuz bile. Gerçek duygularını da bilmiyorsunuz. Dr kızla maddi sebeplerden evleneceği yönünde bir çıkarıma varıyorsunuz kendi kendinize. Dr kız ile ne zamandır görüşüyorlar hatta dr kız diye biri gerçekten var mı, varsa ilişkileri ne onu da bilmiyorsunuz. X kişisi arkadaşınıza da yalan söylüyor olabilir. Hep miş miş miş. Bu kişiler hakkında ne gerçek ne değil bilmiyorsunuz, kaldı ki bunları tanımıyorsunuz bile... Yani bana pek normal gelmediniz.

aksine hayatım çok yoğun.biraz empati yaparak bu derde düştüm.her neyse umarım sizin başınıza gelmez böyle ahkam kestiğinize göre
Kimse ahkâm kesmiyor ama sanırım siz olayı fazlasızyla içselleştirmiş olabilir misiniz?
Biraz empatiden fazlası gibi bu.
Üstelik söz konusu kişilerin hiçbirisi sizin muhatabınız değilken.

Onu da geçtim, bu kişilerden birisi çıkıp, arkadaşınızın veya sizin kendilerini kıskandığınızı,
konudaki erkek şahısta tabiri caizse gözünüz olduğunu söyleyebilirler.

Ne kadar çok erkek mantık ve para evliliği yapıyor bilseniz bu meseleye bu kadar şaşırmazdınız. Dr kız bu evliliğe ve kandırılmaya ? razı bundan emin olun.
Araya girerseniz türlü şeylerle suçlanırsınız ve o kız daha da adama yapışır iyice bir halt sanar. Bırakın insanlar istediğini yapsın.

Tanımadığınız insanlarla ilgili bu kadar detayı aklınızda nasıl tuttunuz ben ona şaşırdım. Arkadaşının arkadaşının bilmemnesi. Hiçbirini tanımıyorsunuz yani. Bakalım çocuk arkadaşınıza doğru mu anlatıyor o bile belli değil. Karışmayın sizlik bir şey yok

Ben böyle bir durumda hiç karışmazdım. Ne vasıfla, hangi gerekçeyle karışacağım. Hiç tanımadığım insanlar. Bana ne. Ayrıca Dr hanım da gözünü açsın kandırılmasın. Kandırılırsa da tecrübe olur, bir musibet bin nasihat misali.

Siz de başkalarının hayatını dinleyip dinleyip yükselmeyin. Hiç sağlıklı değil.

Back
X