Kapalılık

enbu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2010
196
8
68
İstanbul
Ben 41yasındayım evliyim 2bucuk yaşında bir kızım var. Ben kapanmaya karar verdim.. bu kararı vermemdeki en büyük etken Allahtan gelen mesaj ve işaretlerin farkına varmaktı..mesele şu kapanmak icin hic bir hazırlığım yok..ve şuanda maddi olarakda çok rahat değilim..ve bu yaşa kadarda açık olduğum icin açıkcası kapanmak kolay olmayacak..başımı eşarpla değilde şalla örtmek istiyorum.sizden lütfen bu sürece alışabilmem icin öneri ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

saçlarının tek telı bile gözükmesin, ne takarsan tak ama tabii gösterısten de uzak durulması lazım
türbanın amacı o çünkü.

Son düzenleme:
Rabbim hidayet versin ..
maşallah çok sevindim ..
10 tl şal alabilirsiniz ..

tunik pantolon ..
kısa kolların üstüne ince yelek ..
hayırlı ramazanlar ..

19 yasindayim ve icimde gerçekten kapanma istegi var. Kimine gore erken bir yas kimine gore gec bile kaldim .Icindeki istegi ve heyecani anlayabiliyorum. Ancak son cesareti gosteremiyorum. Oyle kapalilar var ki nasil guzel ve isabetli giyiniyor. Kimisi var ki aciklardan farkli yok. Kapansam acaba tasiyabilecek miyim endisesi var icimde. Kalbim resmen ikiye bolundu. Allah hayir etsin sonunu artik :)

öncelikle kapanmaya karar verdiğiniz için sizin adınıza çok sevindim.
hayırlı olsun ve hayırlara vesile olsun inşaallah bu kararınız.
bende kapalı biriyim ve her zaman çok memnun mutlu olarak kapandım.
başlamak işin yarısıdır derler, siz kapanmaya bir başlayın diğer yarısıda zamanla yavaş yavaş tamamlanacaktır elbet.....
size şöyle bir video buldum, galiba işinize yarar:)
ve eşarbın içene genelde bone denilen şey takılır, eşarbın kaymadan daha rahat durması için, ve saçlar dışarıya boneyle çıkmaz kolay kolay....
bonenin ve eşarbın maliyeti az olanlarıda var, ve ilk olarak eşarp yada şal alıcaksanız kaymayan cinsini sorarak almanızda fayda varki kapanmaya daha çabuk adapte olabilin....
sevgiler öpüyorum:)

[video=dailymotion;xxqkig]http://www.dailymotion.com/video/xxqkig_sefamerve-com-sal-ve-esarp-baglama-teknikleri_lifestyle[/video]

BU SENİN ELİinde olan birşey .. .
Rabbim hidayet versin insallah ..
bende senin yasında kapanmıstım ..

Öncelikle hayırlı olsun, inşaAllah devamlı olur tesettürünüz.
Aslında çokta bir şey almanıza gerek yok, gözünüz korkmasın, artık tesettür kıyafetleride eskisi kadar pahalı değil ve tesettür mağazalarıda çok var, fiyatlar konusunda int. sitelerini gezin, hem kıyafetlere bakarsınız hemde fiyatlar hakkında bir fikriniz oluşur.
Genelde şallar 10 tl, tek renk ve her kıyafetinize uyacak şekilde ( vizon, krem, siyah gibi ) bir kaç şal alın, birde ferace yada feraceyi giyemem derseniz bir pardesü alın, içinede ne isterseniz giyin, çok rahat edersiniz. Zamanlada hem hangi giyside rahat ettiğinizi öğrenir, hemde yeni bir gardrop oluşturursunuz.
Tekrar hayırlı olsun

BU SENİN ELİinde olan birşey .. .
Rabbim hidayet versin insallah ..
bende senin yasında kapanmıstım ..

Insallah hayirli olan olur ancak universite okuyorum tabi bu bir engel degil bir suru arkadasim kapali. Dusundugum tek sey iş bulmamda zorluk cikmasi. Maalesef turbanli bayan tercih eden yok denecek kadar az.

[/FONT]QUOTE=esraab;35910159]Insallah hayirli olan olur ancak universite okuyorum tabi bu bir engel degil bir suru arkadasim kapali. Dusundugum tek sey iş bulmamda zorluk cikmasi. Maalesef turbanli bayan tercih eden yok denecek kadar az.[/QUOTE]
eskiden çok azdı..
Şimdi kapalıları da görüyoruz. .
Rabbim emeklerinizi boşa çıkarmasın..

tebrik ederim, çok güzel bir karar vermişsiniz..
pek bir tavsiye veremeyeceğim ama kararınızdan ötürü sizi tebrik etmek istedim..

Allah daimi kılsın..

RAbbim daimi kilsin insallah

Insallah hayirli olan olur ancak universite okuyorum tabi bu bir engel degil bir suru arkadasim kapali. Dusundugum tek sey iş bulmamda zorluk cikmasi. Maalesef turbanli bayan tercih eden yok denecek kadar az.
​ o eskiden di canım,artık kamuda bile başörtülü çalışılıyor.

Canım, ilk alışabilmek için şal kullanman çok iyi olacaktır bencede şal kullanmalısın....

Rabbim kolaylik versin.havalarin cok sicakladigi gunlerde daha da kolaylik versin.şal ortebilirsiniz ama şal takmak iyi baglamak su anda sizin icin cok rahat olamayabilir.boynunuz saciniz gorunebilir.eliniz alisik degil daha.basinizdaki ortuyu benimseyene kadar esarp daha kolay olur.icine mutlaka bone.esarbi kaydirmaz saci gostermez.uzerinize uzun yani diz altinda minimum kap,ya da tunik alabilirsiniz.ic gostermeyen astarsiz keten uzun ceketler cok rahat oluyor.bu yaz basi ben bir tane aldim.dizimin hemen altinda,krem keten,onden boylu boyunca fermuarli ferace gibi.nasil rahat anlatamam.
Altiniza lutfen son zamanlarda herkesin uzerinde olan o dapdaracik igrenc pantolonlarda giymeyin.tesetture tatmamen aykiri.Allah hidayet versin onlara da.
Allah yardimciniz olsun

Hayırlı olsun ilk basta. Eger Rabbim size bu Hidayete ermeyi nasip ettiyse emin olun her ısınız rast gidecektir. Yalnız sadece bunu guzel olmak degil de emir ve farz olduğu icin yapın ki bu isin büyüsü üzerinizde kalsın. Beb ilkokul 7 de kapandım. Ailem izin vermemişti dinlemedim. Kalbime dogmustu. Cok zorlandığım zamanlar oldu ama iyi ki diyorum hep iyi ki kapandım. Rabbim beni sevabına layık gördü. Sizi de cok tebrik ederim. Zamanla kıyafetleriniz olacak sallarınız olacak hic merak etmeyin. Simdi sadece bu huzuru yasayın bence :)

Ben 19 yaşında kapandım. Yurtdışında yaşadığım için çok tepki görüyor insan. Ama Allahü teâlâ okadar kolaylık verdiki anlatamam. Birtanesini bile görmüyorum, görsemde kale bile almıyorum. Sen yeterki iste, okadar kolay geliyirki insana ve içini mutluluk ve huzur kaplıyor. Senin adına çok sevindim

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Rabbim hidayet versin ..
maşallah çok sevindim ..
10 tl şal alabilirsiniz ..

tunik pantolon ..
kısa kolların üstüne ince yelek ..
hayırlı ramazanlar ..

Sevinmenize teşekkür ederim..bir kaç parça giyim aldım..iki tanede şal aldım..zamanla dahada alırım inş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…