Kapalılık

Bence cok güzel bir sey kapanmak ama kapanmaya karar verincede öyle vicutu belli etcek seyler giyinmicek bazilari gibi yada cok gösterisli olmicak dar pantolon gibi seyler cok modern de olmaya calisma cünkü tesettür tarz degil farzdir .. ve kapaninca bir müslüman kadinin giydigi gibi giyinmeye calis ve su bazi elestiri degil ama yapmaman gereken birsey basi baglayanlar yukardan topuz gibi tepede olan o hörük gibi yapma cünkü hz. Muhammed s.a.v bunu yapmayin diyor .. hadislerindede var ztn .. yani bir yabanci seni görünce bu bir müslüman kadindir desin ve elestirebilcek birseyin olmasin örnek alincak sekilde olsun yoksa sevap yapayim derken günaha girersin asiri makyaj giyim kusam süs püs cok olunca ..

Eğer Gercekten kapanma isteği varsa hemen kapan derim..çünkü ben çok pişmanım keşke daha erken kapansaydım daha 19 yaşındasınız ama çok bilinçli düşünceleriniz var ve sizi takdir ediyorum..kesinlikle taşıyabilmek çok önemli..ne yazıkki bazı insanlar sadece örtünmüş olmak için örtünüyorlar..daracık pantolonların üzerine başı kapatmak hiç hoş değil..hakkınızda hayırlısı inş.

Öncelikle hayırlı olsun. ben de yeni kapandım sayılır. İki sene önce ve otuz yasındaydım. Sandığımı gibi olmadı çok rahat alıştım ve benimsedim. Ama hala giyinmekte zorlanıyorum. Dar pantolon giymek istemiyorum. Bol pantolon da üzerine uzun seyle hoş durmuyor. Etek pantolon fena değil sanki.. Mesele yalnız başörtüsü değil ki. Tüm giyim şekli önemli. aslında yapabilsek de etek giysek ve de üzerimize diş kıyafet (manto pardesü ferace gibi) giysek ama işte ben yapamıyorum kendi adıma. inşaaallah geliştirebilirim.
ben hala eşarba geçemedim. Sal kullanıyorum. düz renk ve ipek olanlardan. içine bone tabii ki. Genellikle gömlek giyiyorum. bu gömlekler de düz renk yani desenli değil. frapan renklerden uzak durmaya çalışıyorum. çoğunlukla siyah beyaz mavi lacivert giyerim. sarı kırmızı fusya gibi renkler yoplum içinde uygunsuz bence. Ayrıca leopar desen deri görünümlü kumaşlar ve veya deri seksapelite çağrışımından dolayı uzak durulmalı. Sal bağlarken yakada hiçbir açıklık kalmamalı. bunlar ilk aklıma gelenler. kolay gelsin.

Yazdıklarınız çok güzel..ve bende katılıyorum düşüncelerinize..fakat yolun çok başındayım şimdilik bol pantolon ve üzerine tunik gibi şeyler giyiyorum.pardesü giyemem gibi..başımıda saçımı normal toplayıp bone ve şal takıyorum..Gercekten bazıları çok abartıyorlar..hafif makyaj bazen yapıyorum..

Teşekkür ederim..hepimiz için hayırlı olsun inş..yazdıklarınıza katılıyorum ve bende aynı şeyleri düşünüyorum..aslında bu kapanma isteğim genç kızlığımdan beri vardı hatta derdimki dışarıya kapalı olayım evleneceğim erkeğede böyle dekolteli şeyler giyeyim :) fakat akrabalarım çevrem açık olunca maalesef kapanamadım..bu kararı vermek mayoyla denize bile giren biri için kolay degil..ışte biraz hayatı sorgulamak ve asıl etken annemin rahatsızlığı..neyse gelelim giyime sizinle giyimimiz aynı gibi eşarp pardesü uzun etek bunlar bana çok uzak..ince kumaş pantolonlar çok rahat..eski pantolonlarımıda dar olmamak şartıyla üzerine uzun gömlek giyiyorum..renk ve kumaş konusunda verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim..

Kapalı bir arkadaşım var maşallah açık arkadaşlarımdan 10 kat daha fazla dikkat cekiyordur
Bu söylediğim yanlış anlaşılmasın tabi ki kapalı bayanlar da makyaj yapabilir kendilerine bakıcaklar tabi ki ama mesela benim arkadaşım gözlerde takma kirpikler, amy winehouse gibi eyeliner cekmeler, kıpkırmızı rujlar.. Tırnaklar bir karış absürd renkte ojeler.. Kapanmanın amacı zaten dikkat cekmemek değil midir? Yani önerim şu ki, 50 TLye bile cok güzel tesettür kombinleri yapabilirsiniz, cok güzel şallar var ben de bazen imreniyorum(açığım), tunikler, özellikle uzun eteklerle yapılmış kombinler benim cok hoşuma gidiyor Ancak makyaj abartılmamalı bence.. Allah hakkınızda hayırlısını versin, güzel bir karar vermissiniz..

Son düzenleme:

Amin inşallah hepimiz için hayırlara vesile olsun..sizlerden böyle güzel tepkiler almak beni çok sevindirdi..inanın bu kararı verirken okadar heyacanlıydimki bi hevesle gittim alışverişimi yaptım..ve son ana kadar ne eşime nede başkalarına söyledim..sürpriz oldu :) fakat akrabalarım pek hoş karşılamadılar herkes açık olduğu icin benim uyum sağlamayacağımı düşünüyorlar..birde kapandığıma pişman olacağımı ve tekrar açılırım diye düşünüyorlar..kesinlikle geri dönüş yok dedim onlara..demekki kendime güveniyorumki kapanmaya karar verdim dedim..açıkcası böyle tepkiler alacağımı hiç düşünmemiştim..hevesimi kırmadılar desem yalan olur neyse şalın içine tabiiki bone takıyorum..ya elimden geldiğince uygun giyinmeye çalışıyorum.daha öğreneceğim çok şeyler var hayırlısı bakalım bende sizi öpüyorum :)

tesettüre girme kararını açıklayan
ikinci konu bugün
ramazanın da etkisi vardır sanırım
anlaşılan
KK
hidayete erdi
sanada hayırlı olsun

Hayırlı olsun canım..
Önceki kıyafetlerin de işe yarasın istiyorsan bir iki parça uzun tunik al pantolonlarının üstüne..
Bir de şuanı yazlık uzun eteklerin fiyatı gayet uygun hani şu beli lastikli falan..
Onlarla da şalla güzel kombin olur..
Allah kolaylık versin

Sağolun inş devamlı olur..hiç pişman değilim kapandığıma çünkü o mübarek kandil gecesinde rabbimle kurduğum bağ ve kuvvetle o inanca vardım..giyim olarak birden pardesü ve ferace giyemem..fakat bol pantolon tunik gömlek uzun olmasına dikkat ediyorum..yavaş yavaş gardrobumu oluşturacağım inş.tekrar sağolun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…