19 yasindayim ve icimde gerçekten kapanma istegi var. Kimine gore erken bir yas kimine gore gec bile kaldim .Icindeki istegi ve heyecani anlayabiliyorum. Ancak son cesareti gosteremiyorum. Oyle kapalilar var ki nasil guzel ve isabetli giyiniyor. Kimisi var ki aciklardan farkli yok. Kapansam acaba tasiyabilecek miyim endisesi var icimde. Kalbim resmen ikiye bolundu. Allah hayir etsin sonunu artik :)
Bence cok güzel bir sey kapanmak ama kapanmaya karar verincede öyle vicutu belli etcek seyler giyinmicek bazilari gibi yada cok gösterisli olmicak dar pantolon gibi seyler cok modern de olmaya calisma cünkü tesettür tarz degil farzdir .. ve kapaninca bir müslüman kadinin giydigi gibi giyinmeye calis ve su bazi elestiri degil ama yapmaman gereken birsey basi baglayanlar yukardan topuz gibi tepede olan o hörük gibi yapma cünkü hz. Muhammed s.a.v bunu yapmayin diyor .. hadislerindede var ztn .. yani bir yabanci seni görünce bu bir müslüman kadindir desin ve elestirebilcek birseyin olmasin örnek alincak sekilde olsun yoksa sevap yapayim derken günaha girersin asiri makyaj giyim kusam süs püs cok olunca ..
Öncelikle hayırlı olsun. ben de yeni kapandım sayılır. İki sene önce ve otuz yasındaydım. Sandığımı gibi olmadı çok rahat alıştım ve benimsedim. Ama hala giyinmekte zorlanıyorum. Dar pantolon giymek istemiyorum. Bol pantolon da üzerine uzun seyle hoş durmuyor. Etek pantolon fena değil sanki.. Mesele yalnız başörtüsü değil ki. Tüm giyim şekli önemli. aslında yapabilsek de etek giysek ve de üzerimize diş kıyafet (manto pardesü ferace gibi) giysek ama işte ben yapamıyorum kendi adıma. inşaaallah geliştirebilirim.
ben hala eşarba geçemedim. Sal kullanıyorum. düz renk ve ipek olanlardan. içine bone tabii ki. Genellikle gömlek giyiyorum. bu gömlekler de düz renk yani desenli değil. frapan renklerden uzak durmaya çalışıyorum. çoğunlukla siyah beyaz mavi lacivert giyerim. sarı kırmızı fusya gibi renkler yoplum içinde uygunsuz bence. Ayrıca leopar desen deri görünümlü kumaşlar ve veya deri seksapelite çağrışımından dolayı uzak durulmalı. Sal bağlarken yakada hiçbir açıklık kalmamalı. bunlar ilk aklıma gelenler. kolay gelsin.
öncelikle kapanmaya karar verdiğiniz için sizin adınıza çok sevindim.
hayırlı olsun ve hayırlara vesile olsun inşaallah bu kararınız.
bende kapalı biriyim ve her zaman çok memnun mutlu olarak kapandım.
başlamak işin yarısıdır derler, siz kapanmaya bir başlayın diğer yarısıda zamanla yavaş yavaş tamamlanacaktır elbet.....
size şöyle bir video buldum, galiba işinize yarar:)
ve eşarbın içene genelde bone denilen şey takılır, eşarbın kaymadan daha rahat durması için, ve saçlar dışarıya boneyle çıkmaz kolay kolay....
bonenin ve eşarbın maliyeti az olanlarıda var, ve ilk olarak eşarp yada şal alıcaksanız kaymayan cinsini sorarak almanızda fayda varki kapanmaya daha çabuk adapte olabilin....
sevgiler öpüyorum:)
[video=dailymotion;xxqkig]http://www.dailymotion.com/video/xxqkig_sefamerve-com-sal-ve-esarp-baglama-teknikleri_lifestyle[/video]
Ben 41yasındayım evliyim 2bucuk yaşında bir kızım var. Ben kapanmaya karar verdim.. bu kararı vermemdeki en büyük etken Allahtan gelen mesaj ve işaretlerin farkına varmaktı..mesele şu kapanmak icin hic bir hazırlığım yok..ve şuanda maddi olarakda çok rahat değilim..ve bu yaşa kadarda açık olduğum icin açıkcası kapanmak kolay olmayacak..başımı eşarpla değilde şalla örtmek istiyorum.sizden lütfen bu sürece alışabilmem icin öneri ve tavsiyelerinizi bekliyorum.
Öncelikle hayırlı olsun, inşaAllah devamlı olur tesettürünüz.
Aslında çokta bir şey almanıza gerek yok, gözünüz korkmasın, artık tesettür kıyafetleride eskisi kadar pahalı değil ve tesettür mağazalarıda çok var, fiyatlar konusunda int. sitelerini gezin, hem kıyafetlere bakarsınız hemde fiyatlar hakkında bir fikriniz oluşur.
Genelde şallar 10 tl, tek renk ve her kıyafetinize uyacak şekilde ( vizon, krem, siyah gibi ) bir kaç şal alın, birde ferace yada feraceyi giyemem derseniz bir pardesü alın, içinede ne isterseniz giyin, çok rahat edersiniz. Zamanlada hem hangi giyside rahat ettiğinizi öğrenir, hemde yeni bir gardrop oluşturursunuz.
Tekrar hayırlı olsun
tebrik ederim, çok güzel bir karar vermişsiniz..
pek bir tavsiye veremeyeceğim ama kararınızdan ötürü sizi tebrik etmek istedim..
Allah daimi kılsın..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?