kapalıydım açıldım, kapanmaya zorluyorlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yine söylüyorum kendim kapalıyım ama bu işler zorla olmaz
Allah için kapanacaksın baban için değil örtü ört gel demek çok saçma
Aman millet ne dermiş senin hesabın Allah ile kendi aranda kimse karışamaz ki
evet babam dindar birisi değil olmadı da hiçbir zaman. tek derdi çevresi konuşacak tek derdi bu onun

onların araları bozuluyordu sürekli. hep böyleler anlaşamıyorlar
mezuniyette zaten arkadaşları aradı durdu çevresi çok konuşur sorarlar açık mı kapalı mı kapanacak mi onlar böyle insanlar
Bende kapalıyım ve açılmayı asla düşünmem. Ama sizin yerinizde olsaydım annemi de alır başka bir şehirde yaşardım sanırım.

Babanada bise diyemiyorum gercekten igrenc Insanlar var etrafta kendi cocuklari yapsa tovbe bise demezler ama baskalarina ekstra arayip boyle soyle derler baban da tipik turk krosu sen once bir sakinles ve bir kafani topla babanla Konus kocaman kizsin is bulunca al annenide git kotu yola dusmedikten sonra Kim ne dedikodunu yapacak ise gir goster o dedikoduculara namus ortuyle zapdedilmiyor namus kafadadir namus ruhdadir Ben ne kapalilar goruyorum ohoo aksesuar olmus o ortu makyajla gusul abdest almis kicta dar Kot sen dogru Dur egri belasini bulur
ben sadece saçımı açmıştım. tek isteğim iş bulup uzaklaşmak ve giderken de bir sorun çıkarmaması

merhabalar
ben 24 yaşında yeni mezun mimarım. lise 3 . sınıfta kendi istemle kapanmıştım. 2 ay önce açılmaya karar verdim. okuduğum şehirden ailenin yanına gelerek babamla konuştum. sinirlenmedi ama istemedi açılırsan tavır koyarım demeye getirdi. ben gidince açıldım. annem bir şey demiyordu.
etrafımız o kadar yobaz ve dedikoducu ki. ben 2 ay söylemedim kimseye sonra babama okulda proje sunarken fotoğtaf attım baktım babam bir şey demedi kızmadı instagrama başka foto attım. akrabalar görsün dedikodu yapacaklarsa benden önce yapsınlar diye.
fotoyu görür görmez bi halam aradı böyle insan içine nasıl çıkacaksın vs vs dedi.
diğeri mesaj atmış, kendini birine beğendirmeye çalışıyorsan iğrenç olmuşsun. babandan aldığın parayı kuaföre mi veriyorsun yazık örtü ayet olduğu için herkes taşıyamaz yazmış ben cevap vermedim.
cevap vermedikçe başka yerlerden yazdı bana.baban seni silsin de aklın başına gelsin dedi. babamla aramın kötü olmasını istiyor

daha önce kapalı olup açılan bir akrabamız babamı aradı. babam da keşke kapanmasaydı insanlar konuşacak benim çevrem var bunu düşünmesi lazımdı demiş. cuma günü mezuniyetim vardı geldi zehir etti en başta morali iyiydi. bana mezuniyette yazıklar olsun rezil ettin dedi. ben hep başarımdan mutlu olsun diye çalıştım mezuniyet günümde bu sözleri duydum insanlar mutluysan ben sadece ağladım.

annemle babamın arası bozuktu 1 aydır annem başka şehirde anneannemlerdeydi babam ya kapanır benimle gelirsin ya annenle gidersin dedi . annem ağlıyordu ben annemde gelsin kapanırım dedim. o izmire gidecek oradan gelecek dedi kadını cezalandırıyor yani.

eşyaları taşıyacaktık arabaya dedim annem ağlıyor onunla gideyim gelirim. gidersen gelemezsin dedi. eve çıktım annem ağlıyor kardeşime siz gidin ben gelmiyorum dedim. babam aradı kesin kararın mi dedi annem gelmezse gelmem dedim allah belanızı versin getir dedi. dün geldik. babannemlrr alt katta oturyor oraya indim iner inmez örtü ört gel dedi eve çıktım ve inmedim. iş bulup başka şehre gidicem gidene kadar da dılsrıya çıkmıcam.

o kadar yobaz bir çevredeyim ki normalde babam bunları önemsemezdi lafta en güzel günde bana bela okudu rezil ettin dedi sanki naptım ben. o kadar kararırdı ki içim anlatamam.
Dünyanın en büyük Jürisi :: Elalem ::

dindar ile yobaz farklı şeyler. allah korkusu için değil insanlar ne der diye ört diyen birisi yobazdır. ben insanlara benimle aynı düşünceyi paylaşmıyorlar diye yobaz demedim
Benim bu forumda ve toplumda gördüğüm kadarıyla daha çok muhafazakar, artık oda ne demekse, fikirleri olan insanlara, o şekilde düşünmeyen insanlar tarafından yobaz deniyor. Siz o anlamda kullanmadıysanız problem yok.

merhabalar
ben 24 yaşında yeni mezun mimarım. lise 3 . sınıfta kendi istemle kapanmıştım. 2 ay önce açılmaya karar verdim. okuduğum şehirden ailenin yanına gelerek babamla konuştum. sinirlenmedi ama istemedi açılırsan tavır koyarım demeye getirdi. ben gidince açıldım. annem bir şey demiyordu.
etrafımız o kadar yobaz ve dedikoducu ki. ben 2 ay söylemedim kimseye sonra babama okulda proje sunarken fotoğtaf attım baktım babam bir şey demedi kızmadı instagrama başka foto attım. akrabalar görsün dedikodu yapacaklarsa benden önce yapsınlar diye.
fotoyu görür görmez bi halam aradı böyle insan içine nasıl çıkacaksın vs vs dedi.
diğeri mesaj atmış, kendini birine beğendirmeye çalışıyorsan iğrenç olmuşsun. babandan aldığın parayı kuaföre mi veriyorsun yazık örtü ayet olduğu için herkes taşıyamaz yazmış ben cevap vermedim.
cevap vermedikçe başka yerlerden yazdı bana.baban seni silsin de aklın başına gelsin dedi. babamla aramın kötü olmasını istiyor

daha önce kapalı olup açılan bir akrabamız babamı aradı. babam da keşke kapanmasaydı insanlar konuşacak benim çevrem var bunu düşünmesi lazımdı demiş. cuma günü mezuniyetim vardı geldi zehir etti en başta morali iyiydi. bana mezuniyette yazıklar olsun rezil ettin dedi. ben hep başarımdan mutlu olsun diye çalıştım mezuniyet günümde bu sözleri duydum insanlar mutluysan ben sadece ağladım.

annemle babamın arası bozuktu 1 aydır annem başka şehirde anneannemlerdeydi babam ya kapanır benimle gelirsin ya annenle gidersin dedi . annem ağlıyordu ben annemde gelsin kapanırım dedim. o izmire gidecek oradan gelecek dedi kadını cezalandırıyor yani.

eşyaları taşıyacaktık arabaya dedim annem ağlıyor onunla gideyim gelirim. gidersen gelemezsin dedi. eve çıktım annem ağlıyor kardeşime siz gidin ben gelmiyorum dedim. babam aradı kesin kararın mi dedi annem gelmezse gelmem dedim allah belanızı versin getir dedi. dün geldik. babannemlrr alt katta oturyor oraya indim iner inmez örtü ört gel dedi eve çıktım ve inmedim. iş bulup başka şehre gidicem gidene kadar da dılsrıya çıkmıcam.

o kadar yobaz bir çevredeyim ki normalde babam bunları önemsemezdi lafta en güzel günde bana bela okudu rezil ettin dedi sanki naptım ben. o kadar kararırdı ki içim anlatamam.
Senin yerinde olsam asla kapanmam. Bu ne yahu. Iyice rezil bir ülke olduk.

Bu dine inanan bazı insanlar ya neye inandığını bilmiyor yada gerçekten inanmıyor. Bu dini seçtiysen kurallarını otomatik olarak kabul etmiş oluyorsun. Yani sen yapmayı istemişsin yok istememişsin önemi yok. Emir var ayet var, yapacaksın. İstesende istemesende. Bakın "başörtüsü takmakla Mülsüman olunmaz, kalbin temiz olsun yeter" gibi düşüncelere sahipseniz bu dini anlamamışsınız demektir. Bir Mülsüman en kötü ihtimalle "Allah emretmiş yapmak zorundayım ama nefsime ağır geliyor" diyebilir ki bu şekliyle de günahkar olur zaten. Dinde zorlama yoktur ayeti gayri müslimler içindir. Mülsüman olmayan biri Mülsüman olmaya zorlanmaz. Ama Mülsüman olana zorlama vardır. Yani emirlere uymayı zaten bu dine girerek kabul etmiştir. Ayrıca Mülsüman birinin başka bir Mülsümanın hatasını gördüğünde uyarması emredilmiştir. Yani bunlar Allah ile senin aranda olmuyor. Uyarmak, rencide etmek demiyorum zaten İslam ahlakı uyarmanın en güzelini Peygamber efendimizle(sav) göstermiştir, her Müslümanın görevidir. Uyarmadığında uyarmayanda sorumludur. Çevrenin verdiği tepkilere gelince çevre yani insanlar hep ama hep konuşur. Aynı şeyi normalde açık olup çevresi genelde o şekil olup birden kapanan insanlarda çok fazla duyuyor, annesi babası tavır koyuyor var öyle arkadaşlarım. "İşte gençliğini böyle heba edeceksin, yazık yazık, bari çok kapanma vs" Şunu da ekleyeyim insanlar bu hayattaki her şeyi kabullenmek zorunda değil. Sizinle aynı düşünmüyor diye kimse yobaz olmuyor.
Ben artık dine inanmıyorum ama eğer gerçekten Kuran okuyorsanız ayette "baş" kelimesi geçmediğini görebilirsiniz. Örtülerinizi yakalarınızın üstüne indirin der. Yani göğüslerin kapanması istenir saçların değil. Sıcak bir memleket ve insanlar başlarının üstüne örtü atıyor doğal olarak. O topraklarsa yaşamayanların yaptığı tamamen arap taklitçiliğidir. Ama dinde zorlama konusundaki görüşlerinize sonuna kadar katılıyorum. İnanıyorsanız mesulsünüz. Bu noktadan hareketle size şunu sormak istiyorum. İslama inanıyorsunuz ve Kuranda erkeğin 4e kadar evlenebileceği, cariyelerden ise istediği kadar alabileceği söyleniyor. Eşiniz dese ki ben 3 hanım daha almak istiyorum. Tepkiniz ne olurdu? Ya da eşiniz size dese ki "serkeşlik etmenden endişe ediyorum". Etmiş dahi değilsiniz tıpkı ayetteki gibi. Sizi dövmesine izin verir miydiniz?

Kendini kötü hissetme. İş bulup Bursanın dışına çıkmaya bak. Sen utanılacak birşey yapmıyorsun. Baban seninle gurur duymalı. İyi bir bölüm okumuşsun. Mezuniyet gününün zehir olmasına üzüldüm ama babanı değiştiremezsin. Kendi doğrularının arkasında dur. Benim özellikle anne tarafım çok tutucu annem onlardan etkilenip kızlarını kapatmak istedi. Oysaki açık bile giyinmiyorduk. Sadece başımız açıktı ve kısa kollu giyiniyorduk. Bayramlarda bir araya gelince anne tarafım ablamla beni eleştirirler ve anneme baskı yaparlardı. Bu yüzden anne tarafıma çok soğuğum. Annem de onlardan aldığı gazla bize baskı yapardı ama yıllarca süren bu baskılara boyun eğmedik ve hiçbir zaman kapanmadık. Annem de bizi böyle kabul etti. İnsanlar istediği için kapanmalı eşi ya da ailesi istiyor diye değil.

Babanız milletten etkileniyor.
Herkes keşke kendi hayatına baksa.
İçlerine baksan kirden, pislikten şok olursun.

Başkalarının hayatı hakkında atıp tutarken nasıl kendi eğrilerini unutabilirler?

Bozacaksınız, öyle böyle değil çok pis bozacaksınız.
Kalabalık içinde sizi eleştirenleri en hassas yerinden vurup utandıracaksınız.
Anca kapanır leş ağızları.

Kendini kötü hissetme. İş bulup Bursanın dışına çıkmaya bak. Sen utanılacak birşey yapmıyorsun. Baban seninle gurur duymalı. İyi bir bölüm okumuşsun. Mezuniyet gününün zehir olmasına üzüldüm ama babanı değiştiremezsin. Kendi doğrularının arkasında dur. Benim özellikle anne tarafım çok tutucu annem onlardan etkilenip kızlarını kapatmak istedi. Oysaki açık bile giyinmiyorduk. Sadece başımız açıktı ve kısa kollu giyiniyorduk. Bayramlarda bir araya gelince anne tarafım ablamla beni eleştirirler ve anneme baskı yaparlardı. Bu yüzden anne tarafıma çok soğuğum. Annem de onlardan aldığı gazla bize baskı yapardı ama yıllarca süren bu baskılara boyun eğmedik ve hiçbir zaman kapanmadık. Annem de bizi böyle kabul etti. İnsanlar istediği için kapanmalı eşi ya da ailesi istiyor diye değil.
işte babamın tek derdi ınsanlar senş böyle istemiyorum reddediyorum kapanmazsan dedi

akrabalar böyle insan içine nasıl çıkacak demişler ben ne yapmışım ki. o kadar içim kararık ki beni dinden de soğutuyorlar böyle
Ben insan icinde gayet rahatim , ulkenin yarisi kapali degil akrabalariniz farkinda mi bunun?
Sanki kicinizi mi acip cikiyorsunuz insan icine?
Ay cildiriyorum ya , nasil istiyorsaniz oyle giyinin , baskalarinin yonlendirmesiyle degil , kendiniz icin yasayin

Ben artık dine inanmıyorum ama eğer gerçekten Kuran okuyorsanız ayette "baş" kelimesi geçmediğini görebilirsiniz. Örtülerinizi yakalarınızın üstüne indirin der. Yani göğüslerin kapanması istenir saçların değil. Sıcak bir memleket ve insanlar başlarının üstüne örtü atıyor doğal olarak. O topraklarsa yaşamayanların yaptığı tamamen arap taklitçiliğidir. Ama dinde zorlama konusundaki görüşlerinize sonuna kadar katılıyorum. İnanıyorsanız mesulsünüz. Bu noktadan hareketle size şunu sormak istiyorum. İslama inanıyorsunuz ve Kuranda erkeğin 4e kadar evlenebileceği, cariyelerden ise istediği kadar alabileceği söyleniyor. Eşiniz dese ki ben 3 hanım daha almak istiyorum. Tepkiniz ne olurdu? Ya da eşiniz size dese ki "serkeşlik etmenden endişe ediyorum". Etmiş dahi değilsiniz tıpkı ayetteki gibi. Sizi dövmesine izin verir miydiniz?
Dün konu sahibi ile benzer bir konu açmıştım.Anlaşılamadığını düşündüğüm için konunun kapanmasını istedim. aynı düşüncelere sahibim sizinle ama bu kadar açık yazamadım maalesef. 👍🏼

Başımı örtmek istiyorum diye bir konu açılsa " dini konular yasak ! diye ara arda mesajlar geliyor.

Ikisi de dini konu oluyor neticede.

O kadar yobazligin icindeymissiniz ki sacini acmakla cok iyi yapmissin, bunlarla arana mesafe koymana vesile olmus iste, sukret bunun icin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X