- 16 Ekim 2012
- 32.409
- 95.793
- 598
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben bunlarin dini konu oldugunu dusunmuyorum , evet yorumlarda konu dine gidiyor ama mesela bir kadin konu acip , ailem acik , muhafazakar diiller ama ben kapanmak istiyorum bana baski yapiyorlar kapanmamam icin dese ben yine ayni yorumu yaparim , hayat sizin nasil isterseniz oyle giyiyinin Oyle yasayin derimBaşımı örtmek istiyorum diye bir konu açılsa " dini konular yasak ! diye ara arda mesajlar geliyor.
Ikisi de dini konu oluyor neticede.
Bu yazdıklarınızı katılıyorum ama malesef konu sizin baktığınız noktada kalmıyor. İslam dinine ait ayetler sorgulanıyor mesela yorumlarda, cevap yazıp sildim çünkü yazılarak cevap verilecek konular değil bunlar ve ben burada bu kadar basit şekilde sorgulanıp ortada kalmasından bireysel olarak rahatsız oluyorum. Rahatsız olduğum nokta sorgulanması değil de buranın bunun için doğru yer olmaması. Bu konular açılsın ama yorum yapanlar dini yorum yapmasın aleni şekilde.Ben bunlarin dini konu oldugunu dusunmuyorum , evet yorumlarda konu dine gidiyor ama mesela bir kadin konu acip , ailem acik , muhafazakar diiller ama ben kapanmak istiyorum bana baski yapiyorlar kapanmamam icin dese ben yine ayni yorumu yaparim , hayat sizin nasil isterseniz oyle giyiyinin Oyle yasayin derim
Konu dinle alakali degil , konu sirf kadin oldugu icin insanlara baski yapilmasiyla alakali
Her kadin istedigi gibi giyinip , istedigi gibi yasamali , ne ana babasi ne kocasi karisamaz , hickimse kadina baski yapamaz , yapmamali
Bende konunun dine kayarak kapanmasini istemiyorum , cunku bu basko goren kadinlarin bir sekilde dertlesmeye ve cesarete ihtiyaclari varBu yazdıklarınızı katılıyorum ama malesef konu sizin baktığınız noktada kalmıyor. İslam dinine ait ayetler sorgulanıyor mesela yorumlarda, cevap yazıp sildim çünkü yazılarak cevap verilecek konular değil bunlar ve ben burada bu kadar basit şekilde sorgulanıp ortada kalmasından bireysel olarak rahatsız oluyorum. Rahatsız olduğum nokta sorgulanması değil de buranın bunun için doğru yer olmaması. Bu konular açılsın ama yorum yapanlar dini yorum yapmasın aleni şekilde.
Insanlar hep bisey der sen aldırma Allahim sana ve babangile hidayet versin.Ben yıllar once kapandigimda hayirdir sevgilin mi istiyor da kapandin diye baski yaptilar.Illa bir erkek icin mi olmalı açılmak da kapanmak da buna anlam veremiyorum.Suan elimden geldiğince bol giyiyorum e o sana buyuk gelmis bize ver diye dalga bile geciyorlar.Mini etek de giysen feracede giysen mutlaka seni elestirecekler o yuzden sen ibadetlerini yerine getir ve biran once ise girip ayaklarını yere saglam basmerhabalar
ben 24 yaşında yeni mezun mimarım. lise 3 . sınıfta kendi istemle kapanmıştım. 2 ay önce açılmaya karar verdim. okuduğum şehirden ailenin yanına gelerek babamla konuştum. sinirlenmedi ama istemedi açılırsan tavır koyarım demeye getirdi. ben gidince açıldım. annem bir şey demiyordu.
etrafımız o kadar yobaz ve dedikoducu ki. ben 2 ay söylemedim kimseye sonra babama okulda proje sunarken fotoğtaf attım baktım babam bir şey demedi kızmadı instagrama başka foto attım. akrabalar görsün dedikodu yapacaklarsa benden önce yapsınlar diye.
fotoyu görür görmez bi halam aradı böyle insan içine nasıl çıkacaksın vs vs dedi.
diğeri mesaj atmış, kendini birine beğendirmeye çalışıyorsan iğrenç olmuşsun. babandan aldığın parayı kuaföre mi veriyorsun yazık örtü ayet olduğu için herkes taşıyamaz yazmış ben cevap vermedim.
cevap vermedikçe başka yerlerden yazdı bana.baban seni silsin de aklın başına gelsin dedi. babamla aramın kötü olmasını istiyor
daha önce kapalı olup açılan bir akrabamız babamı aradı. babam da keşke kapanmasaydı insanlar konuşacak benim çevrem var bunu düşünmesi lazımdı demiş. cuma günü mezuniyetim vardı geldi zehir etti en başta morali iyiydi. bana mezuniyette yazıklar olsun rezil ettin dedi. ben hep başarımdan mutlu olsun diye çalıştım mezuniyet günümde bu sözleri duydum insanlar mutluysan ben sadece ağladım.
annemle babamın arası bozuktu 1 aydır annem başka şehirde anneannemlerdeydi babam ya kapanır benimle gelirsin ya annenle gidersin dedi . annem ağlıyordu ben annemde gelsin kapanırım dedim. o izmire gidecek oradan gelecek dedi kadını cezalandırıyor yani.
eşyaları taşıyacaktık arabaya dedim annem ağlıyor onunla gideyim gelirim. gidersen gelemezsin dedi. eve çıktım annem ağlıyor kardeşime siz gidin ben gelmiyorum dedim. babam aradı kesin kararın mi dedi annem gelmezse gelmem dedim allah belanızı versin getir dedi. dün geldik. babannemlrr alt katta oturyor oraya indim iner inmez örtü ört gel dedi eve çıktım ve inmedim. iş bulup başka şehre gidicem gidene kadar da dılsrıya çıkmıcam.
o kadar yobaz bir çevredeyim ki normalde babam bunları önemsemezdi lafta en güzel günde bana bela okudu rezil ettin dedi sanki naptım ben. o kadar kararırdı ki içim anlatamam.
sadece saçımı açmıştım şu an mesela dışarı açık çıksam olay çıkartır babam iş bulana kadar evden çıkmayacağımBen insan icinde gayet rahatim , ulkenin yarisi kapali degil akrabalariniz farkinda mi bunun?
Sanki kicinizi mi acip cikiyorsunuz insan icine?
Ay cildiriyorum ya , nasil istiyorsaniz oyle giyinin , baskalarinin yonlendirmesiyle degil , kendiniz icin yasayin
tek derdimiz burada konu açılması mi burada konu din değil anlayamamışsınız siz dahaBaşımı örtmek istiyorum diye bir konu açılsa " dini konular yasak ! diye ara arda mesajlar geliyor.
eminim benim için de acaba bir erkek mi istedi diyorlardır. iş bulur bulmaz gidicem zaten böyle durursam beni istemiyormuşInsanlar hep bisey der sen aldırma Allahim sana ve babangile hidayet versin.Ben yıllar once kapandigimda hayirdir sevgilin mi istiyor da kapandin diye baski yaptilar.Illa bir erkek icin mi olmalı açılmak da kapanmak da buna anlam veremiyorum.Suan elimden geldiğince bol giyiyorum e o sana buyuk gelmis bize ver diye dalga bile geciyorlar.Mini etek de giysen feracede giysen mutlaka seni elestirecekler o yuzden sen ibadetlerini yerine getir ve biran once ise girip ayaklarını yere saglam bas
ahh ahh bana ahlaksız diyen böyle insan içine nasıl çıkacaksın diyen halamın kapalı kızının onlara uygun olmayan fotoları vardı ama sorsan o kapalı ve ahlaklı ben nasıl çıkıcam insan içine ne yaptıysam artık hepsi pislik leş sadece konuşuyorlar babam da onları benden daha çok önemsiyorBabanız milletten etkileniyor.
Herkes keşke kendi hayatına baksa.
İçlerine baksan kirden, pislikten şok olursun.
Başkalarının hayatı hakkında atıp tutarken nasıl kendi eğrilerini unutabilirler?
Bozacaksınız, öyle böyle değil çok pis bozacaksınız.
Kalabalık içinde sizi eleştirenleri en hassas yerinden vurup utandıracaksınız.
Anca kapanır leş ağızları.
konuşmuyoruz şu an zaten annemle de konuşmuyor denk gelmiyoruz bile evdeBabani bu saatten sonra degistiremezsin ama o istemedi diye tekrar kapanacak degilsin. Ac kapa ac kapa ,oyun degil ki bu.
Konusma isini minimuma indir bir sure. Sadece gozlemle.
etrafımda dini gerçekten yaşayan birileri yok sorsan dindarlar ama tek yaptıkları şey boş boş durup insanların arkasından konuşmak. babam da insanlar ne der derdinde gözü görmüyor hiçbir şeyiCok yazik gercekten. Sizin acilmaniz veya kapanmaniz kimseyi ilgilendirmez. Bu siz ve Allah arasinda birsey. Sana niye acildin diye baski yapanlarin kacta kaci acaba dini butun insanlar? Insanlar hic kendilerine bakmiyorlar. Bizim ailede de ablam once kapaliydi, sonra acildi simdi yaklasik 10 yildir yine kapali. Niye kapandin acildin diye hic agzimizi acmadik. Ben olsam baska sehre giderim calismaya. Akraba yilan demisler bosuna dememisler.
ben dururum onlara hadlerini bildiririm ama babam seni böyle reddiyorum istemiyorum diyor. en iyisi buradan gitmek olacak sanırımDilediğiniz gibi yaşayın, yobazlara da ağzının payını verin. Suçlu gibi kalmayın karşılarında. Zaten öyle de kötüsünüz onlara göre, böyle de. Bari karşılarında dik ve kararlı durun. Onlar apışsın.
Onlar goruntude dindar, artik moda bu, bu ulkedeahh ahh bana ahlaksız diyen böyle insan içine nasıl çıkacaksın diyen halamın kapalı kızının onlara uygun olmayan fotoları vardı ama sorsan o kapalı ve ahlaklı ben nasıl çıkıcam insan içine ne yaptıysam artık hepsi pislik leş sadece konuşuyorlar babam da onları benden daha çok önemsiyor
Başımı örtmek istiyorum diye bir konu açılsa " dini konular yasak ! diye ara arda mesajlar geliyor.
İnsallah kisa surede is bulur ayrilirsiniz evden , annenizi de yaniniza alin , mutlu mesut yasayinsadece saçımı açmıştım şu an mesela dışarı açık çıksam olay çıkartır babam iş bulana kadar evden çıkmayacağım