kapalıyım, açılmak istiyorum ama çok utanıyorum

Önce neyden utanıyosun onu bi düşün. İçinesıkıntı veren bişeyi yapmak istiyosun farkında mısın. Açılmanın düşüncesi sıkıntı veriyoken, ya sonrası...

Bir şey olmaz ya. Açıl gitsin, madem bunu istiyorsun.
Bir de şöyle bir şey var. insan kendinde bir şey değiştirince sanki sokaktan geçenler bile bunu farkedip dikkat kesilecekler sanıyor galiba. Ben saçımı boyatsam, onda bile sanki herkesin dikkatini çekecek gibi hissederim. Bir de kapalılıktan açılmak hepten öyle hissettirir herhalde. Ama kısa sürede alışırsın.

pişman olursun bence bu sefer geri kapanamazsın açıl kapan açıl kapan olmaz iyi düşünmen lazım bunlar ömürlük kararlar. sosyal çevre(sülale baskısını kastetmiyorum) eş seçimi gelinlik nişanlık bunları da düşünmelisin
Ya bende bunu anlamiyorum insan bir kere sacini orttu diye neden bir omur acilamiyor hersey kapalilarami gunah sacin acik diye herseyi yapmaya ozgursun ama kapaliysan tamam kapali dedigim zaten gunumuzde tesettur pek uygulanmiyor yani tamamen dinimizin gerektirdigi kapalilik pek yok hakkini verenlere asla sozum yok keske olabilsem ama genelimiz bi sal taktimi yani sac ortuldumu bidaha acilamiyor diger tum kiyafet aciklarinki gibi nerdeyse zaten ustunde uzun bi hirka yada tunik hatta bonesiz onden saclar gozukuyor nedir bu baski anlamiyorum biraksinlar acsin sacini belliki istemiyor kafam bu konuda cok karismaya basladi bu arada bende anlattigim turde kapaliyim ortaokulda kapatildim ve suan beni boguyor gercekten hele yazin oluyorum bunaliyorum ama kafamdaki ortu cikmaz cikamaz kafamda deli sorular nedenini ve bu inanilmaz baskiyi anlamiyorum resmen taraf gibiyiz turkiyede her konuda oldugu gibi dedigim tarz kapaliysan belli bir algi var giydigin yaptigin hep elestirilir ne tam tesetturluler seni begenir ne aciklar herkes bi kulp bulur hele kapanip acildiysan öldün cok fena bir haldesin gunahkarsin falan filan kimse demez bu kadar duzeltebilmis kendini diye ama aciksan zaten tamam butun kapalilari elestirme hakki arti herseyi yapma hakkina sahipsin genelleme yapmam bunu kimsenin garipsememesi yuzunden yoksa herkes bunu yapiyor diye bisey tabiki diyemem bu dusuncelerede buyaz kapildim nedeni ise liseye giden kuzenimin gayet kisa sortlar giyip ojeler surme ozgurlugunu ben neden yasayamadim o da yasamasin demiyorum yanlis anlasilmasin ne degisti yani onunda ailesi de muhafazakar gayet kapali falan annem babam mesela benim icin bunlar gunahti beni kapattilar diyelim neden kimse bu konuda o kuzenimi garipsemiyor neden ona normal bla bla cok uzar bu konu acik arkadaslar alinganlik yapmayin lutfen yazdiklarima benim sitemim aslinda aileme belki o yasta kapanmasaydim simdi yada universitede falan kendi istegimle zaten herseyi yasamis icinde biseyler kalmamis biri olarak kapanabilirdim belki daha guzel kapanirdim ama suan icimden gecenler cok farkli siz siz olun cocuklarinizi baskiyla erken yasta kapatmayin.

kapalıyım. Ama açılmak istiyorum. Hiç içimden gelmiyor artık kapalı kalmak. 2 yıl kadar oldu kapanalı. ailem birşey söylemez ama ben çok utanıyorum. anne tarafım çok dinci insanlardan oluşuyor. şimdi açılsam ne tepki alırım bilmiyorum. mutsuzum. Ne yapmalıyım sizce ? Saçımı açarsam sonradan utanıp sıkılmaktan korkuyorumm.
1-2 gün utanır, sonra alışırsın...

Nasıl ki kapanmak bir farklılıksa açılmak da bir farklılık. Açılıyorsunuz diye kimse size dinsiz damgası yapamaz. Kendini nasıl iyi hissediyorsan öyle davran senin hayatın sonuçta. Bugün seni yargılayanlar yarın yanında olmayacaklar sonucta

Kapanırken insanlar için mi kapandınız ki, açarken onların ne düşünceğini önemsiyorsunuz?

Hanımlar,
konu örtü olduğundan otomatikman dini statüye giriyor, yorumlar sertleşmeye başlamış bile.

Dini içerik prosedürünü uyguluyor ve konuyu kapatıyoruz.

Back
X