• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kapaliyken açılmak

Siz açılmaya meyillisiniz sanırım, aksi halde açıl diyen eşi söylediğine pişman ederdiniz zaten. Kendi vücudunuzda sizden başka herkesin söz hakkı var maşallah.
Kirici olmayin acilmaya merakli olsam buraya yazmam sormazdim degil mi iki senedir ne cektigimi nerden bileceksin

Mesela tatile gidiyoruz aciliyorum geliyorum kapaniyorum cok dindar degil esim ondan belki boyle yapiyor
Iyide esine bu konuda neden izin veriyorsun konusmasi icin.
Ister acik ol ister acil kapan ne farkeder kocaman kadinsin giyimine karisma hakkini nasil verirsin.
9 yasinda ki kizim kendisi giyiniyor.

kafa mı buluyosunuz milletle? yok kapalı gibi değilim, yok tatilde açılıyorum. Sakız etmişsiniz kapanmayı zaten, açılın bari eşiniz doğru söylüyor. Siz zaten kapalı değilsiniz o zaman, insan başını örtmekle kapanmış olmuyo çünkü.
Sen yazma yorum be evet yalan mi soyleyeyim cok kapaliyim bilmem ne kandirayim mi insanlari

Mesela tatile gidiyoruz aciliyorum geliyorum kapaniyorum cok dindar degil esim ondan belki boyle yapiyor
Sizin yaptığınızın da dinle pek alakası yok zaten. Toplum, aile baskısı desek daha doğru olur..

Tatile gidince açılabiliyorsaniz, nişanda da açılabilirdiniz.. Siz sadece millet ayıplamasın diye örtünüyorsaniz açılın zaten bi anlamı yok..

Siz ne düşünüyorsunuz ? Önemli olan bu . Şahsen ben kapalı olsam açılmazdım

Iyide esine bu konuda neden izin veriyorsun konusmasi icin.
Ister acik ol ister acil kapan ne farkeder kocaman kadinsin giyimine karisma hakkini nasil verirsin.
9 yasinda ki kizim kendisi giyiniyor.
Ufffff ya bi duzgun yazin ya Allah askina kirmadan pantolon tunik kapaliyim boyle diyorm tam kapali degilim anla

Diyorum tam pardesu giyineyim yok diyor acil eeee her yolu denedim baska ne yapayim bosanayim mi

Ben kimsenin açıklığına kapalılığına laf etmem haddim değil.
Ama müslüman bir erkeğin, eşinin kapanması konusunda gayrimüslimlere parmak ısırtan tavırlarına hastayım.
Ve evet, sırf bu yuzden bile boşanabilirsin. Senin dini inancına ket vuruyor adam, ya valla neler diycem de artık susuyorum

Kirici olmayin acilmaya merakli olsam buraya yazmam sormazdim degil mi iki senedir ne cektigimi nerden bileceksin
Kırıcı mı olmuşum? Ooo konunuzu kapattırın isterseniz, kırıcı yorum görmemişsiniz, birazdan duyacaklarınızla oturup ağlarsınız o zaman.
Siz belli ki Allah için kapalı değilsiniz (tatilde açılmanız, açılıp-kapanma durumlarını başkasının insiyatifine bırakmanız bunu gösteriyor) eşinizin rahatlığıyla, ailenizin, çevrenizin muhafazakarlığı arasında sıkışıp kalmışsınız.
Benim size söylediğim şey ise vücut sizin, inanç sizin kararı kendiniz verin. Kırıcılık neresindeyse artık:işsiz:

kafa mı buluyosunuz milletle? yok kapalı gibi değilim, yok tatilde açılıyorum. Sakız etmişsiniz kapanmayı zaten, açılın bari eşiniz doğru söylüyor. Siz zaten kapalı değilsiniz o zaman, insan başını örtmekle kapanmış olmuyo çünkü.

Nasıl isterse öyle giyinir.

İsterse kendine göre öyle yorumlamıştır.

Hafta sonu kapalı giyinir, hafta içi açık giyinir.

İsterse akşam 5e kadar kapanır,5 ten sonra açılır.

Din ve vicdan özgürlüğü denen bir şey var.

Herkes sizin kafa yapınızla düşünmek zorunda değil.

Bunu bir anlayın ve artık sizin gibi olmayan herkesten nefret etmeyi, ayıplamayı, yargılamayı bırakın.

neden kapanmış olduğunuzu gerçek anlamda idrak etseydiniz eşinizden önce kendinize verecek bir cevabınız olurdu.

sağlam adım atar, çelişkiye düşmediniz.
tabii bu durumda anne için, konu-komşu-akraba için de sorun haline gelmezdi.

tesettürü okuyun, anlayın, öğrenin.

hatta sadece tesettür için değil hayatınızda her ne adım atıyorsanız bunu yapın.
yediğiniz yemeği de araştırın.
okuduğunuz kuranı da anlayın.
tatile gittiğinizde de gittiğiniz yeri tanıyın.
bir haber küpüründe ne demek istiyor diye bakın.

işin bir de şu boyutu var; nasılsa değiştiririm diye evlenip sonra değiştirmeye çalışan eşten de hayır gelmez!

Son düzenleme:
Iyi aksamlar bayanlar ben iki yillik evliyim 7 yildir kapaliyim ama esim devamli acilmami soyluyor ne yapacagimi bilemiyorum anneme soyledim acilirsan hakkimi helal etmem diyor bide ayiplar seni herkes akrabalar ne der diyor kafam cok karisk esimde acil zaten bi basin kapali cunku tam boyle teseturlu giyinen biri degilim cok sukur namazimi orucumu kuranimi elimden geldikce yapiyorum lutfen kirici yorum yapmayin hayirli aksamlar
Burada ne annenin ne eşinin fikri hiç biri de önemli değil, kapanıyorsan Allah için kapancaksın onun bunun için değil , Millet ne der diye değil de Allah ne der diye düşün.

Ufffff ya bi duzgun yazin ya Allah askina kirmadan pantolon tunik kapaliyim boyle diyorm tam kapali degilim anla

: )sen kendini kapali olarak gormuyorsun ki.
Pantalon tunik esarp vs
Sonucta kapalisin iste.benim kuzenlerimde senin tarzinda kapali olanda var tam tesetturlu olanda.
Kendilerinin isteklerine gore kapaliliklarini yasiyorlar.
Ben mesela acigim.cok acik az acik diye adlandirmam kendimi acigim iste.bazen sort giyerim bazen kot.yerine gore agir deekolte bazen hafif.
Eger icinden geliyorsa acilmak acilirsin.
Icinde yoksa allah icin kendin icin kapanmissan bu sekilde devam edersin.
Annen yada esinin soz hakki olmamali diyorum.
Umarim anlatabildim.

Bunu bir anlayın ve artık sizin gibi olmayan herkesten nefret etmeyi, ayıplamayı, yargılamayı bırakın.
Evet din ve vicdan özgürlüğü var ve bu da benim fikrim sizi hiç bağlamaz. Arkadaş konu açmış, ben de fikrimi söyledim size ne?

Tesekkur ederim cok guzel soylediniz iste anlayis bekledim

Keşke bunu evlenmeden önce isteseymis..Neden sürekli kadınlar zor durumda kalıyor anlamıyorum. .

Back
X