kapanma isteği..

ailedostu1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2016
733
685
103
36
Merhabalar,

Öncelikle herkese hayırlı sumalar.Rabbim tüm isteklerimizi dualarımızı kabul etsin inşallah.Benim uzun zamandır kapanma isteğim var. Özellikle tesettür giyimli bayanlar görüğümde okadar hoşuma gidiyor ki.Arkalarından bakakalıyorum. Ama bunu nasıl hayata geçireceğim.Nerden başlamalıyım. Çok istiyorum ama ruhen tam hazır mıyım bilmiyorum.Allaha benim borcum gibi hissediyorum ve sürekli vicdanım rahatsız bu konuda.
Teşekkür ederim

Bence ruhen hazirsiniz ki boyle hissediyorsunuz. Ufak ufak tesettur giyimine dair seyler alarak baslayabilirsiniz. Dizlerde tunikler, sallar biraz daha bol pantolonlar, esarp vs. Icinizde boyle bir hevesiniz varsa Allah nasip eder insallah. Hakkinizda hayirlisi olsun.

Evet konu kapanacak
Sırf kapanmak değil Müslümanlık
Hatta bizdeki gibi bir kapanma da yok yahudi rahibe örtünmesi (sıkmabaş)
Borç olduğunu düşünüyorsanız Türkçe olarak Kuran'ı okuyun anlayarak
Asıl borç odur
Hatta okudukça bir çok şeyin doğru olmadığını göreceksiniz

Arkadaşım bak niye yasak olduğunu anladın mı; basbaya senin bu isteğinden rahatsız olanlar bu forumda; sen anlamazsın bilemezsin, o kadar Arapça ana dili olan İslam alimi de anlamaz; onlar biliyor bir tek.

Sanki sen ben kapanmak istiyorum yazdın diye bir sürü kadın galeyana gelecek; hadi biz de kapanalım diye hop tesettüre girecekler. Onlar tesettür yok deyince proganda değil, var ben inanıyorum deyince propaganda

Benim nazicene gözlemim; namazlarında sebat edenler tesettür de pek zorlanmıyorlar. Kalıcı oluyor.

Sen çevrenden tavsiye al; buralarda vakit kaybetme.

Bence hayat biçimini tartmalısın. Girdiğin ortamları, zorluklarını, kolaylıklarını gözden gecirmelisin.
İş hayatından, tatilde nereye gittiğine kadar. Kapandıktan sonra yapamayıp açılanlar da var cunku. Baştan düşün her seyi.
Düşün taşın, tart. Sonrası zaten kolay.

İşte tam da sizin bu yorumlarınızdan dolayı konu kapanacak.
Lütfen asıl siz propaganda yapmayın.
Konu sahibi "kapanmazsam Müslüman değilimdir" dememişki, sırf kapanmak mı Müslümanlık diyorsunuz.
Resmen ayet inkar ediyorsunuz, lütfen kıyafet öneriniz varsa sunun.. Yoksa yorum yapmayın.
Bilginiz ve fikriniz yoksa bu konuyu pas geçebilirsiniz..

Konu sahibi, bu düşüncelerde iseniz hazırsınız demektir.
Dolabınızı gözden geçirin.
Direkt kap, ferace, pardesü giymekle başlayamam nefsime ağır gelir dersen diz altı tuniklerle başla..
Bol pantolon
Spor şık etekler
Uzun yelekler
Şal-eşarp
Uzun gömlekler
Birbirine uygun renkli parçalar alır başlarsın..
Hayırlı olsun inşallah

Herkesin inanış şekli kendine.
Ister islama inanmam. İster islamda tesettür var diye inanirim. İstersem de ıslami kabul edip tesettüre inanmam.
Kimse oturup burada ahkam kesmesin.
İnanışınıza uymuyor diye saldırmaya gerek yok. Konu sahibi tesettürün olduğu bir şekilde inanıyor bize de saygı duymak kalır.

Bence de ya.
Özgürlük diye haykırırken, bu ne şimdi?
Kapanmayı istemek de bir özgürlük.
Ben hiç propaganda olarak görmedim.

Kalkıp da "kapanmak çok güzel siz de gelsenize" dememiş ki.

Çok ayıp.

Şahsen bir dine mensup değilim ama kapalı kadınların da sürekli böyle itilmesi hoşuma gitmiyor.

Şimdi iki şeyden emin olman gerek.
Tesettürlü bayanlarin arkasindan bakakaliyorum diyosunya bu durum dinen mi hoşuna gidiyo yoksa görsel olarak mi?
Şimdilerde tesettür modasi çikti biliyosun değişik kombinler eşarp bağlama modelleri derken bazilarimiz da buna hevesinden kapanir oldu, tamamen görsellikten ötürü yani.
Bu yüzden iyice kendini ölç tart ona göre icrahate dök derim

Ayrıca kim nasıl kapanırsa öyle kapansın.
Niye herkesi eleştiriyoruz bilmiyorum ki.

Herkesin dini yorumlayış şekli farklı.

Kapalıymış ama makyaj yapıyormuş, dar giyiyormuş falan.

Bunlar da çok boş laf bence.
İsteyen kafasını kapatsın şort giysin kime ne yani.
Din ve vicdan özgürlüğü diye bir şey var.

Herkes birbirine saygı duysun artık, darlandım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…