• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kapanmadan (başörtüsü) evlenemeyiz diyor :(

Bence kurtulmuşsun. Annesine bu kadar düşkün birisiyle, üstelik aynı evde yaşamak... Bir de kapalı birisini istiyordu ise, öyle birisiyle olsaydı. Sizin nasıl birisi olduğunuzu biliyor. Değiştirmeye çalışmak da neyin nesi? O ancak sizin kararınız olabilir.

Bu son zamanlar cok okur oldum, kapatmaya zorlama olaylari.
Kizi acik görüyor, acik seviyor ama evlenince kapanacaksin.
Cok ilginc.
Bide kicini kapatmaya korkuyormus, lafa bak.

umarım her bayan onu oldugu gibi kabul eden bir erkekle beraber olur. Ben olsam daha da çirkinleşebilirdim sen yine iyi dayanmışsın canım. Boşver o değişmez bu yaştan sonra. Eğer bir gün gelir de ben değiştim seni çok özledim derse inanma derim. Umarım hayırlı ve anlayışlı bir eşin olur ileride.

2.5 yıldır ilk ciddi kavgamız ve ''bu iş bitti ilk defa ağzımdan böyle bir şey duyuyorsun, Allah yolunu açık etsin'' dedi.. Dönmez!! bende dönmem içim yavaş yavaş soğuyor zaten...

Tüm yorumları okudum sizler bile açık kapı bırakmamışsınız ''şöyle olursa olur'' gibisinden :))
Bu kadar insan, ailem ve arkadaşlarım yanılıyor olamazlar.. Duygusallığı bırakıp, mantığımla bakıyorum artık böylece daha az üzülmeye çalışıyorum :/

Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar.. uzun zamandır forumu takip ediyorum ama üye olmak bugüne kısmetmiş… kişisel bakım, ilişkiler ve birçok konuda yardım aldım sizlerden, çoğu yorumlardan kendimce ders aldım çoğuna kızdım..

Bugün bende yazmaya karar verdim.. 2.5 yıldır devam eden çok güzel bir ilşkim vardı, hani dersiniz ya ruh eşim diye benim için öyleydi.. her konuda anlaşıyorduk ta ki iş ciddiye dönene kadar… ben 30, o 31 yasında.. emınım gec bıle kalmıssınız dıyorsunuz.. askerliğini gecen sene mayıs ayında bıtırdı, iş bulması hayatını tekrar düzene sokması yılbasını buldu..

1 ay önce konuyu ben açtım o da ‘’evlenmeyı dusundugu tek kişinin ben oldugumu ama bazı sorunlar oldugunu’’ söyledi... Annesi ve kız kardeşiyle beraber yasıyor…Ayrıca annesine çok düşkün tam bir ana kuzusu, o kadar ki ailesi beni bile bilmiyor… konustugumuzda onları bırakamayacagını, ailesının tutucu oldugunu ve benım kapanmam gerektıgını söyledi… Aynı evde oturmaya sıcak baktım, ama kapanmayı düşünmediğimi, düşünürsem de bunu Allah için yapacagımı söyledim.. Bır sonuca varamadık.. 3 gün önce saçma bır konudan tartıstık, ıkımızde hiç olmadıgımız kadar çirkınleştik.. konu bir şekilde evliliğe geldı ben ona ‘’korkak ve sünepe’’ dedim.. o bana ‘’ kıçını örtmekten korktum desene suna’’ dedi.. ve ilişkimiz bitti..

Şu an dediğim hiçbir kelımeden hakaretten pişmanlık duymuyorum, üzgün de değilim sadece çok kızgınım.. Sadece ‘’ acaba alttan alsamıydım? Farklı olurmuydu bazı seyler?’’ diye gel gitler yaşıyorum..

Sizler dışarıdan baktıgınızda nasıl görüyorsunuz? Aynı sorunu yasamış, sonunda orta yolu bulmuş olan varmı? Şimdiden tskr ederim…

Merhaba zor bi durum gerçekten böyle 2 arada 1 derede durumlrına Allah kimseyi düşürmesin.
Dediğiniz çok dogru kapanırsanız Allah için kapanmalısınız bu nişanlınız ya da kocanız bile olsa kimsenin basksıyla olmamalı insanın içinde olması gereken bir mevzu..
Hiç alttan alsamıydm gibi şeyler düşünmeyin zaten büyük fedakarlıga evet demişsiniz en azından sıcak bakmıssınız kayınvalide ile aynı evde kalmak :50:bunu herkes kabul etmez ..
Bence geri adım falan atmayn eger sizi gercekten sevmişse zaten acık ya da kapalılık farketmez ki .. acık olabilirsiniz ama makul giyinirsiniz ..

Dediği laf çok terbiyesiz " kıçını örtmekten korktum desene suna’" ... Yenilir yutulur değil ..Ben sözlüme bir kere sormuştum kapanmamı istermisin o senin bileceğin iş asla baskı kurmam sana demişti .
Acıkta olsan kapalıda olsan her halinle sevdim zaten vs bu gibi sözler .. üstelik onunda annesi kapalı namazında niyazında bir insan.Baş kapamakla din yasanmıyor insann içinde olcak ..

:20:

söylediği şey gerçekten ağır.
evlenince annesiyle ve kardeşiyle yaşıcakmışsınız anladığım kadarıyla. bu zaten çok zor bi durum.
siz onu annesiyle kardeşiyle kabul etmişsiniz.o da sizi olduğunuz gibi kabul etmeli.öyle sevmeliydi.
bence hiç üzülmeyin.yol yakınken bitmiş.sizi siz olduğnz için seven biriyle mutlu olursunuz inş.

hem ana kuzusu, hem aynı evde yaşayacaksın, hem de sana saygısı yok ki dini açıdan müdahale ediyor :19:

biancaa acik kapi olsa illaki birseyler söylerdik, ama bu yaptiklari cok terbiyesiz.
Bir kere dinimizde bile zorlama yoktur, kimse kimseyi zorlayamaz kapanmasi icin.
Annesi ve kizkardesi kapali diye senide mecbur ediyor kapanmana. Bu büyük haksizlik.
Ayni evde yasayacaksiniz birde, aman ya Rabbim öleyim daha iyi.
Yok canim inan mantikli bir yanini göremedim. Yani mutsuz olmak istiyorsan git evlen ama akilli düsünüyorsan kendine daha iyilerini, sana yakisacak birisini bul.
Söyle cagdas, modern ve ileri görüslü olsu, kadinlarin dilinden anlayan ve baskisiz biri olsun, Insallah!!!
Ömrün boyunca rahat ve huzurlu yasayacagin, kimsenin baskisi altinda olmadan Insallah.
Bak senin icin dua bile ettim.:34:

Bu tiplerde nerde açık,aklı selim kızlar var onları buluyorlar kapatmayı,baskıyı marifet sanıyorlar sahte dindar ve örümcek kafalı kadına bakış açısı yanlışda ondan salla gitsin

canım yetişmeler farklı aileler farklı olabilir kapalı biri açık sevmiş açık kapalı sevmil olabilir ama herşeyin bir yolu yordamı vardır benide ünv okurken bir cami hocası çocuk istemişti küçük bi ilçedeydik isterse bursaya eskişehire tayin çıkartırım demiş bukadar kapalı kız varken beni nerden bulmuş dedim :26:
ama gönül bu herkez herkezi sevebilir ama seninki yıllarca çık sonra e benim ailem kapalı kapanırmısın ne güzel inançlısında bukıızn yılları umutları onun önemi yok canım bugün saygı göstermeyen ailesine laf geçiremeyen ilerde de düzelmez heleki buzaman da aile yakının da geçinmek zorken sen yanlarına bide görümcede evde
Rabbim korumuş seni boşver gelen herzaman hayır getirir de ve sen bol bol dualar etki doğru kişi karşına çıksın vakitsiz çiçek açmazmış vaktinde ve hayırlısı olsun :16:

Konuya gösterdiğiniz ilgi ve yorumlarınız için çok teşekkür ederim...

Daha evlenmeden beni bu kadar üzen ve daraltan bir ilişki, aynı evde ailelerin araya girmesiyle kaosa dönerdi sanırım.. Ne zaman özlesem geleceği, bulunacağım ev ortamını düşünüp teselli ediyorum kendimi.. Mutsuz bir evlilik yapıp senelerce sıkıntı çekmektense, bekar kalıp bir kaç ay üzülmek en mantıklısı galiba..

İyi dilekte bulunan ve dua eden arkadaşlardan da Allah razı olsun :)

Son düzenleme:
canım benim zorla kapanmak olur mu hiç ya şeriat ülkesimi Türkiye? kapanıcaksan kendi rızanla olmalı... sakın ola kendinden taviz verme hç bi konuda.bugun kapanmanı isteyen adam yarın baska bisey ister belli olmaz...Bence seviyorsan tabiki ilişkine devam et ancak zorla hiçbşeyi kabullenme sende herşeyden once bir bireysin bunu anlamalı karsı taraf.:19:

Konuya gösterdiğiniz ilgi ve yorumlarınız için çok teşekkür ederim...

Daha evlenmeden beni bu kadar üzen ve daraltan bir ilişki, aynı evde ailelerin araya girmesiyle kaosa dönerdi sanırım.. Ne zaman özlesem geleceği, bulunacağım ev ortamını düşünüp teselli ediyorum kendimi.. Mutsuz bir evlilik yapıp senelerce sıkıntı çekmektense, bekar kalıp bir kaç ay üzülmek en mantıklısı galiba..

İyi dilekte bulunan ve dua eden arkadaşlardan da Allah razı olsun :)

arkadaşım ben de açıktım hala da açığım evlendiğim zaman istediği için zorla kapandım ama kesinlikle kendim değildim ve taviz tavizi doğuruyor. ben de ailesi ile karşı dairede oturmayı kabul ettim. o da ana kuzusuydu. ama bir yere kadar. olmadı boşandım ve hiç pişman değilim. ana kuzusu ise ve seni olduğun gibi kabul etmiyorsa yol ver gitsin.sakın onun için kapanma ve ailesiyle oturmayı da kabul etme çok acı çekersin. bir dost tavsiyesi bil. sevgiler

uzun zamandır girememiştim foruma, tskr ederim yorumlarınız için...

5 gün sonra 1 ay olacak biteli.. biraz hafifledi üzüntüm ama zaman zaman çok daralıyorum.. İnşallah bir gün bu konuya döner ve '' iyi ki bitmiş'' yazarım...

insallah akli basinda, daha makul biriyle , daha makul sartlarda mutlulugu yakalarsin.. seni baskalastiracak iliskilerden kacmakla iyi yapmissin hayatim, tebrikler !:31:

aynı evde anne ve kız kardesle yasamak zaten vazgecmeyi dusundururdu insana annesine duskun adamla zaten evlenilmez off hep anne hep anne cocuk gibi dusunemiyorum bile..en buyuk sorunda kapanmadan evlenmeyecegini soylemesi demekki sevmiyorki boyle bir kosul getiriyor onunuze o istiyor diye kapanıcaksın hep birlikte oturacaksınız birde ana kuzusu vallahi cekilmezdi :)

Son düzenleme:
bu devirde aynı evde (mecbur kalınmadıkça) eşin ailesiyle yaşamak imkansız, imkansız ötesi. üstüne üstlük fazlaca ailesine düşkünmüş. bir de değiştirmeye çalışması... Ben de tebrik ediyorum; doğru karar.

sizin için hayırlısı olsun annesiyle yaşamak sizin ve annesinin tavrına göre değişirdide sizi kapanmaya zorlaması sıkıntı doğurmuş ikiniz içinde hayırlısı ne ise o olsun

Back
X