• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kapanmadan (başörtüsü) evlenemeyiz diyor :(

Bu kafadaki erkekler kendilerini çok akıllı sanıyorlar.

"Şöyle aklı başında, açık bir kız bulayım çevremden.Biraz gezer tozarım, günümü gün ederim.Evlenme zamanı gelince de bir güzel kapatır, sevgililikten karılığa terfi ettiririm" mantığındalar.

Kusura bakma arkadaşım yaranı deşmek istemem ama bu adam sen açıksın diye senle evlenmediyse, bil ki seni sevgili olarak koluna takıp gezdirmesinin sebebi büyük ihtimalle açık olmandır.Madem adam kapalı kız istiyordu neden kapalı bir sevgili bulmadı, yanına mı yakıştıramadı?Hadi diyelim sen açıktın sana aşık oldu, dile kolay 3 sene vazgeçemedi de kapanmayacağım deyince nasıl döndü, vazgeçti senden?Nasıl bir anda bitti sözde aşk?

Tamam adam sünepedir, ailesinden it gibi korkuyordur da sünepeliğine korkaklığına göre davranaymış da ona göre kız seçeymiş.Hiç ihtimal vermemiş mi ayrılacağınıza?Salak değil ya elbet düşünmüştür o ihtimali, olmazsa ayrılırım fikri vardır kafasında.Ama senden çaldığı seneleri hesaba katmak istememiş o ayrı.3 seneyi şıppadanak silen adam gününü gün etme derdindeki adamdır, ben böyle düşünürüm.

Böyleleri en korkulacak erkek tipinin başında gelir benim için, ama ne yazık ki kendilerini erkenden ele vermiyorlar ki insanlar gerçek yüzlerini görmesin.İş ciddiye binince her şey dökülüyor ortaya zaten.

Böyleleri insanı kapanmaktan soğutur,uzak olsunlar.Allah içinde kapanma isteği olup da kararsızlık yaşayanlarımızın hepsine,ben dahil, hayırlısıyla ve hür irademizle kapanmayı nasip etsin inşallah,Amin.

Seni olduğun gibi kabul etmeyen hiçbir zaman değer vermez hele ki böyle bi konuda baskı olmamalı böyle şeyler içinden gelir , bu şartı koşuyosa zaten bişeyler bitmiş demektir. Banada teklifi gelmişti bnde kabul etmedigimi söyledim bnm adam zorlamaz zaten :)

Aslında kötü bir şey mi istemiş bunu düşünün, belki de vesilenizdir kim bilebilir. İyice düşünüp taşınsaydınız keşke. Hemen birbirinize sırt dönmeseydiniz.

ana kuzusu demişsin kendi kapalılığa kafa takmasa bile annesi öyle bi kız istediği için falan demiştir belki ama iyi demişsin orası ayrı seni annesinin aklındaki gelin moptifine göre şekillendirmek istiyo olabilir

bana daha yeni nişanlandığımzda pantolan ve tüniği yasakladı
ayrıca türbanlı ve pardesülüym...
ama seve seve vedalaştm pant. ve tünklerimden
sadece bayan toplantılarımda giyiyorum onada şükür :34:

Valla sevgilim ve benim harika bir uyumumuz vardır.7 gün 24 saat başbaşa sıkılmayız çok güzel vakit geçiririz.Birbirimizi deli gibi severiz vs vs..

En baştan beri tek kavgamız onun kıskançlığıydı..Karışırdı bana bende hemen gösterirdim dişimi.Hiç ezdirmedim kendimi düşüncelerimi değiştirmedim.Çünkü ben buydum ve istemediğim biri olamazdım olsamda mutlu olamazdım.

Ne zamanki o anladı yaptı hatalarını bende fedakarlık gösterdim.Şuan süt liman herşey ve kavgalarımız bitti.Aman nazarlar değmesin:nazar::nazar:

Ben bir adam için böyle bir tercih asla yapmazdım.Ki bunlar zorlamayla olacak şeyler asla diil.Siz nasıl mutlu olabilirsinizki olmadığınız bir şekle bürünerek.Bence çok doğru bir karar vermişsiniz..

Ayrıca madem o adam bu konuda böyle düşünüyormuş neden baştan kapalı bir bayanla beraber olmamış???Nefret ediyorum bu tarz öküzlerden.Git kafanın dengini bul ne elin kızına baskı yapıyorsun..

ıyykk bnce terketmelisn onu-
gitsn madem öyle birini blsn
ilerde mutsz eder oı seni hazır olmadığın bşeye sürekli zorlayarak
bnn senin içinden gelmesi gerektiğini bilmiyor m acaba :S

Bu kafadaki erkekler kendilerini çok akıllı sanıyorlar.

"Şöyle aklı başında, açık bir kız bulayım çevremden.Biraz gezer tozarım, günümü gün ederim.Evlenme zamanı gelince de bir güzel kapatır, sevgililikten karılığa terfi ettiririm" mantığındalar.

Kusura bakma arkadaşım yaranı deşmek istemem ama bu adam sen açıksın diye senle evlenmediyse, bil ki seni sevgili olarak koluna takıp gezdirmesinin sebebi büyük ihtimalle açık olmandır.Madem adam kapalı kız istiyordu neden kapalı bir sevgili bulmadı, yanına mı yakıştıramadı?Hadi diyelim sen açıktın sana aşık oldu, dile kolay 3 sene vazgeçemedi de kapanmayacağım deyince nasıl döndü, vazgeçti senden?Nasıl bir anda bitti sözde aşk?

Tamam adam sünepedir, ailesinden it gibi korkuyordur da sünepeliğine korkaklığına göre davranaymış da ona göre kız seçeymiş.Hiç ihtimal vermemiş mi ayrılacağınıza?Salak değil ya elbet düşünmüştür o ihtimali, olmazsa ayrılırım fikri vardır kafasında.Ama senden çaldığı seneleri hesaba katmak istememiş o ayrı.3 seneyi şıppadanak silen adam gününü gün etme derdindeki adamdır, ben böyle düşünürüm.

Böyleleri en korkulacak erkek tipinin başında gelir benim için, ama ne yazık ki kendilerini erkenden ele vermiyorlar ki insanlar gerçek yüzlerini görmesin.İş ciddiye binince her şey dökülüyor ortaya zaten.

Böyleleri insanı kapanmaktan soğutur,uzak olsunlar.Allah içinde kapanma isteği olup da kararsızlık yaşayanlarımızın hepsine,ben dahil, hayırlısıyla ve hür irademizle kapanmayı nasip etsin inşallah,Amin.

çok güzel özetlemişsiniz, malesef kötü niyetli davrandı keşke baştan söyleseydi... Amin inş...

Seni olduğun gibi kabul etmeyen hiçbir zaman değer vermez hele ki böyle bi konuda baskı olmamalı böyle şeyler içinden gelir , bu şartı koşuyosa zaten bişeyler bitmiş demektir. Banada teklifi gelmişti bnde kabul etmedigimi söyledim bnm adam zorlamaz zaten :)

olmayacak sanırım 1 ay oldu bitti :/

Aslında kötü bir şey mi istemiş bunu düşünün, belki de vesilenizdir kim bilebilir. İyice düşünüp taşınsaydınız keşke. Hemen birbirinize sırt dönmeseydiniz.

hayır tabiki kötü bir şey istemedi.. Siz tam olarak okumadınız sanırım ilk msjımı.. bana bu konuyu açtıgında medeni şekilde konustuk o öyle olmazsa evlenemeyiz dedi, bende Allah için, içimden geldiği için kapanmak istiyorum dedim. sonuca varamamıştık.. en son başka bir sebepten (abisi yanında diye 2 gün aramamıştı beni) tartıstık... ben ona bıktım senin korkaklığından dedim.. o da bana ''KIÇINI KAPATMAKTAN KORKTUM DESENE SEN ŞUNA'' dedi.. ve bu iş bitmiştir dedi.. kötülük bu mantığa sahip olması..

Valla sevgilim ve benim harika bir uyumumuz vardır.7 gün 24 saat başbaşa sıkılmayız çok güzel vakit geçiririz.Birbirimizi deli gibi severiz vs vs..

En baştan beri tek kavgamız onun kıskançlığıydı..Karışırdı bana bende hemen gösterirdim dişimi.Hiç ezdirmedim kendimi düşüncelerimi değiştirmedim.Çünkü ben buydum ve istemediğim biri olamazdım olsamda mutlu olamazdım.

Ne zamanki o anladı yaptı hatalarını bende fedakarlık gösterdim.Şuan süt liman herşey ve kavgalarımız bitti.Aman nazarlar değmesin:nazar::nazar:

Ben bir adam için böyle bir tercih asla yapmazdım.Ki bunlar zorlamayla olacak şeyler asla diil.Siz nasıl mutlu olabilirsinizki olmadığınız bir şekle bürünerek.Bence çok doğru bir karar vermişsiniz..

Ayrıca madem o adam bu konuda böyle düşünüyormuş neden baştan kapalı bir bayanla beraber olmamış???Nefret ediyorum bu tarz öküzlerden.Git kafanın dengini bul ne elin kızına baskı yapıyorsun..

fedakarlık karşılıklı olunca anlamlı oluyor sizde ki gibi... Bizde öyle bir durum söz konusu değildi malesef... çizgileri o çekmişti...
Nazar değmesin inş. mutluluklar dilerim :)

kesinlikle kötü bişey değil hatta ilerde bu isteğin doğru olduğunu anlayacaktır arkadaş...öyle düşünüyorum...şimdi nefse zor gelebilir ama ileride....:44:

Allah rızası için kapanmak çok güzel birşey ama sırf birileri istedi diye kapanmak yanlış bence.. ilerde sıkıldığınızda ne yapacaksanız, tekarda açılamazsınız .. bence nişanlınızla oturun konuşun sizi olduğu gibi kabul etmeli..ilerde inşallah belki bir istek gelir ve kapanırsınız ..

ee biancaa erkekler o kadar çok istiyor ki malesef ''evet''tamam'' dediğin sürece mutluluk var.aile baskısı olabilir onunda üzerine gitmemek lazım. bardagın dolu tarafından bak.boş tarafından bakarsan bu iş yürümez. seni seviyormu,sana deger veriyormu,sen evlendiginde mutlu olabilirmisin.eger sorularımın cevabı evet ise,hiç düşünme kapan. çünkü inan sevgi fedakarlık istiyor. bir seylerden vazgeçmek gerekiyor.yaptıgı sey çok yanlış.bende olsam senın yerınde boyle bır seyı kabul etmem,ama ucunda sevgi varsa belki basım öne egilir...

bianca hem çok farklı hemde çok benzer bir sorun yaşamışız. benim sevdiğimde örtümü çıkarmamı istedi....

Bu düşünceyi anlamıyorum ben .
Madem kapalı biriyle evlenmek istiyorsun , o zaman kapalı birini bul ilk baştan.
Ayrıca bir insan kapanmayı seçecekse de kendi isteğiyle , Allah rızası için seçmeli, başkasının zoruyla kapanmanın hiç bir mantığı yok.

yahu bi bayan evlenince zaten bi kocasına açık olacak bu neyin davasıdır anlamıyorum
madem ööle kapalı biriyle görüşeymiş de onu alaymış
benimkide bazen söler evlenince seni çarşafa sokacam diye bende ee nolacak bu seferde gözlerimi herkes görecek(gözlerim güzeldir :) )
hee o zaman onada bi peçe buluruz diyo :1: yani demek istediğim kıskandıklarından olabiliyo bu tip şeyler ama onunla oturup iyce bi konuşmanız lazım detaylıca

Benim yengemde acikti, abimle tanistiktan sonra evlenmeden once kendisi kapandi..Yengemin kapanmasi bizim aile yapimiz icin onemli..Simdi evleneli 2 yil oldular, cokta mutlular.Yengeme bazen sorarim pismanmisin diye.Hayir sansliyim der..Eslerin birbirini aldatip durdugu, degerlerin eskisi gibi kiymetlenmedigi bi dunyada yasiyoruz artik..Yengem bize geldiginde ona gore davranir, saygi itibariyle uyum gostermeye calisir durur.Hepimizde cok sevdik kavradik. Bence iki insan birbirlerini seviyorsa fedakarlik yapmali. Yengemin abimin istegiyle kapanmis olmasi bu onun Allah icin kapanmadigini gostermez.Cunki evlendikten sonra islami degerlerin farkina kendisi varmis benimsemis zaten.
Sahsi fikrime gelincede bana acil, sacil diyen biri yerine kapan diyeni tercih ederim..(Acil sacil diyen yok demeyin, kuzenimin kocasi evlendikten sonra minietek giymesini cokca istemis).

Back
X