canım benim ya Allah hakkında hayırlı olanı versin
ne kadar içten yazmışsın
Sen bu niyette olduktan sonra Rabbim sana da ferahlık kapısı açacaktır eminim
gecenin ardından güneş doğar sabret
benim tavsiyem babana çok dua et, doğru yola gelsin diye
baban sonuçta, candır o, dua et ki yanlış şeyler yapıp ziyana uğramasın
Allah yardımcın olsun inşallah
ne mutlu sana aile baskısıyla kapanıp ailenin görmediği yerlerde açılanı çok duydukta seninki daha zor allah yardımcın olsun..babanın bu kadar sert olmasının sebebi ne ailesinde hiç kapalı biri yokmu
İçinden gelmediği halde kızını zorla, baskıyla kapatan babalar da; senin anlattığın gibi babalar da bana göre çocuğuna zulmediyor. İlk verdiğim örnekte o kızlar ilk fırsatta öyle bir açılıyor ki... Çünkü içlerinde hep yaşayamadıkları şeylere olan özlem var. Diğer örnek için de aynı şey geçerli. İnsan ailesinden soğur bile bunun için.
Ben kapanalı 1.5 yıl oluyor. Ve benim babam 5 vakit namazını camide kılan, elinden Kuran'ı düşürmeyen bir adam. Ve emin ol şu sıkıntıyı ben de çektim. Çok şükür benimki senin baban gibi kapanamazsın, istemiyorum falan demedi. Ama aferin benim kızıma da demedi, hala da demiyor. Mesela bazen evde saçlarımı açık görünce saçların da pek güzel uzadı, kapatmasa mıydın acaba diyor kendi çapında espri yapıyor. Ama şakası dahi hoş değil. Üzülmüyor değilim.
Mülakatım vardı geçenlerde. Başörtüsüyle çalışmak dahi serbest olduğu halde benim mülakata girerken saçlarımı açmamı istedi. Açtım dedim ama açmadım. Yalan söyletiyor bak zorla...
Akrabalar, komşular sürekli laf atma hatta başımdan örtümü çekme hakkını kendilerinde buluyor ama babam bir gün çıkıp karşılarına karışamazsınız benim kızımın kılığına kıyafetine demedi. Tepki vermiyor ama işte bazen de vermemesi üzüyor insanı.
Amann... Söylenecek çok şey var da işte... Allah sabır versin canım benim. Çok zor ama... Ailen destek olsa bile insanın canını sıkan o kadar çok sebep oluyor ki. Sana engel olmasının, annenin de başını açtırmasının hesabını nasıl verecek acaba...
Kesinlikle o kadar doğru ki yazdıkların.. Neden böyleler anlamıyorum..Gerçekten dediğin gibi insan soğuyor ailesinden.Gelinliğimi nişanlığımı kapalı istiyorum dedim anneme,Hoca mısın hafız mısın 1 kere evleniceksin diyor. ne kadar yanlış bir düşünce.İnsanın morali o kadar bozuluyor ki.sen de yaşamışsın bilirsin. Nasıl atlatıcam bunu bilmiyorum.Kapanma isteğim hiçbir an olsun azalmadı daha da artıyo..ne yapıcam hiç bilmiyorum. Teşekkürler paylaştıkların için canım.Allah hepimize kolaylık sabır versin inşallah
Canim suan Rabbim bilir ne kadar cok sevap kazaniyorsun bu zorlu sinavdan gecerek..
Benimde bir sene olacak kapanali fakat ailemden kesinlikle hic kotu tepki almadim..
Zaten muhafazakar bir aile yapisina sahibiz..
Sana nasil yardim edebilirim inan bilmiyorum..
Bu tarz konularla ilgili seneler once kitaplarda okuyordum..
Ama hayat romanlarda ki gibi olmuyor iste..
Senin icin ve babanin anlayisi icin dua edecegim..
İnsaAllah sonuc guzel olur..
Belki babam baskasinin zoru ile kapandigini dusunup kiziyordur..
Babanin karsisina gecip 'baba ben hala senin kizinim.. sadece tesetturluyum.. ve ben seni cok seviyorum.. sende beni her halimle sevmeni dilerim' gibi birazda duygularinla konussan acaba anlar mi seni?
Allah yardimcin olsun..
Seni gonulden tebrik ediyorum..
kalbinizin sesi ile doğru şeyler yapmak yönündeki o arzunuz Allah ın o kadar hoşuna gidiyordur ki tüm kilitli kapıları dahi açacaktır emin olun. rabbim herşeyi görüyor sizin niyetinizi ve mücadelenizi DE, bu da emin olun sizi mevki olarak yükseltecektir. Allah ın emri anne babanın emrindeN üstün olduğu için bu konuda geç kalmadan kalbinizin sesini dinleyin . çünkü zaman çokk hızlı geçiyor ve her geçen gün hesabımız kabarıyor. ALLAH SİZDEN VE GÜZEL YÜREĞİNİZDEN RAZI OLSUN İNŞ.
Babanıza konuyu tekrar açarsanız eğer tatlıca söyleyin , sakin bir anda konuşun.
Bu sizin hür iradenizle vermiş olduğunuz bi karar , karşı çıkması çok yanlış sonçta aklı başında , reşit yaşta bi insansınız.
İnşllh bu kez olumlu yanıt alıp bu güzel isteğinizi gerçekleştirirsiniz..
Gelinlik konusunda ise nasıl istiyorsanız öyle gelin olun..
Çünkü insan ömründe bir kez giyiyor gelinliği ,hayaliniz nasılsa öyle gelin olun..
Sonra içinizde yara olarak kalmasın..Günümüzde bir çok tesettürlü gelinlik giyen var ve onlar ne hafız ne de hoca..
Hem ayrıca güzel bi seçim olduktan sonra çok hoş duruyor tesettür gelinlik..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?