Kapanmak istiyorum 2

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Evet ben her şeyin usulüne göre olmasını istiyorum.güzellikle halledilsin her şey. babamı seviyorum ama bu şekilde davrandığı için örtünmeme karşı çıktığı için soğutuyo kendinden.ben babam kapanmamı istemiyo diye kapanmıcak değilim.örtümü de açmak istemiyorum.Allah ne emrettiyse onu yapmak istiyorum.Çok dua ediyorum saygı duyması için örtüme. siz de dualarnızı eksik etmeyin sağolun

Ben babamın söylediğini söyledim benim babam ben demokratım benim evimde kapanamaz dedi. başka kişileri ele almadım ben .kimsenin de üstünde böyle bir izlenim yarattığnı düşünmüyorum. böyle bişi düşünerek yazmadım bunu.Kesinlikle sizin de dediğiniz gibi zorla kafa kapatmak son derece yanlışsa, kapanmak isteyen bir kızın kafasını zorla açmaya çalışmak veya kapanmasına engel olmak ta o denli yanlıştır..

Bence hiç korkma çevrendeki insanların ne dediğini umursamamalısın. İş hayatınla da ilgili sorun olacağını düşünmüyorum. Allah büyük bir yolunu bulur bir işte çalışırsın elbet.gerçekten kapanmak istiyosan böyle şeylere takılma. Bunlar şeytanın vesveseleri.Seni vazgeçrmeye çalışıyor.Şeytan kapanmak isteyenlerle çok uğraşırmış.Bunları ben de yaşadım ama hiçbiri de sorun olmadı.İşte sadece babamın karşı çıkması gibi bir sorunum var.ama ben yine vazgeçmiycem. kapanmak çok güzel bir duygu Allah herkese nasip etsin inşallah

Başörtüsü zulmü geride kaldı fakat başörtüsüne zulüm devam ediyor ne yazıkkı ( Dogru bıldıgın yoldan şaşma kardeşim heleki bu Allahın emriyse.babanda zamanla kabullenicektir.onun ıcınde bol bol dua et.böyle zor şartlar altında bile kapanabildiysen Rabbim kat kat mükafatını vericektir emin ol.Rabbim layıkıyla tasımayı nasip etsin hepimizee....

canım çok sağol. inşallah benim ailem de böyle arkamda durur benim.babam çok karşı ama kabul etmesi gerek saygı duymalı başka yolu yok.Dediğin gibi yapıcam bakalım inşallah saygı duyar bana. İnşallah canım.Allah daim etsin kapanmanı inşallah

Ben nişanlığımın da gelinliğimin de kapalı olmasını istiyorum . ama eğer buna babam izin vermezse sevdiğim adama kaçmayı bile düşünüyrum.Bence böyle davranmamalı saygılı olmalı kararlarıma babam. Allah bereketlerinizi üzerimizden eksik etmesin.Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. bebişiniz hayırlı olsun inşallah Allah kucağınıza da almayı nasip etsin.

Amin inşallah dediğiniz gibi olur . Sizler de dualarınızı eksik etmeyin.Ben kararımdan vazgeçmiycem.Allahım büyük . bana doğru bir yol gösterir elbett. Amin . çok teşekkr ederim.

Sakın kaçmak gibi bir düşüncen olmasın,şimdi çok gençsin kafan karışık ama kesinlikle bu düşünceyi kafandan at olurmu..
Yapacağın bu hata ilerideki evlilik hayatını ciddi olarak zora sokabilir,bir sıkıntın olursa sen kaçtın geldin der erkek..

Ay inanmıyorum ya ablamın yaşadıklarınının aynısını yaşamışsın kelimesi kelimesine.Ablamda okuduğu yerde kapalıydı memlekete gelince açıyordu.Babamda bu evde kapanamazsın evlenince ne yaparsan yap diyordu.Bilirim yani nasıl bi durum olduğunu ablamda evlendikden sonra rahat rahat kapandı.Allah yardımcın olsun canım ne güzel kapanmak istemen belki senin baban benim babam kadar inatçı değildir ısrarlarına devam et sürekli dile getir kapanmak istediğini bıktırana kadar ama kızdırmadan sonuçta kendi seçimin sen bir bireysin hemde yetişkin bir birey eğer ben demokratım diyorsa her görüşe saygılı olması gerekir sende bir birey olarak her isteğini yaparsın.vallahi bende anlamıyorum bu işi babamıda yıllardır anlamış değilim onun için yazdıklarım dışında pek bir şey diyemeyeceğim canım inşallah iyi haberler getirirsin

Allah seni bu yolda sabredenlerden eylesin baban ikna olur inşaALLAH.dediğim sahabenin hayatını mutlaka oku

Çok teşekkür ederim canım inşallah iyi haberlerle gelirim buraya yinee.. Allah bana da bu durumda olanlara da sabır versin.

Çok teşekkür ederim, kızım şu an 2 yaşına girmek üzere.
Yalnız sakın ha sakın, baban izin vermedi diye asla kaçma.
Bu da çok büyük bir hata olur, gerekirse diren tartış v.s. isterse nişanına gelmesin ama asla kaçma.
Bu karar hayatında yapabileceğin en büyük hata olabilir.
Evlilik mutlaka aile rızası ile olmalı, sözlendikten sonra çokta karşı gelebileceğini sanmıyorum bir şekilde dediğinizi yaptırırsınız.
Hatta eş adayınız da ben bu kararını destekliyorum ne şekilde istiyorsa öyle giyinmeli diye desteklerse etkili olur diye düşünüyorum.
Ama ne olur kaçma fikrini atın kafanızdan.

Rıza ile olmalı tabii ki ama benim nişanlığım vs kapalı olsun istiyorum.hep öyle hayal ettim ben . bakalım inşallah dediğimizi yaptırabiliriz.kesinlikle hayır dıyıp çekilirse öyle yaparım yani o en son çarem.. tabii ki ben de her şey usulüne göre olsun isterim ailem yanımda olsun hep. ama beni zorlarsa da yapıcak bişi yok .. İnşallah böyle bişeye gerek kalmaz da babam kendi rızasıyla kabullenir durumu .. çok teşekkür ederim

Allah dilediğe kalbe yumuşaklık verir ve inş. babanızın kalbide sizin kararınıza ve rabbimizin emirlerine karşı yumuşarda fikirlerinize daha fazla karşı çıkmaz. yer gök dua üzerinedir. namazlarınızda duayı eksik etmeyin iyi geceler

İnşallah amin. çok teşekkür ederim iyi geceler

öncelikle babanızın bu konuda baskı yapmasını desteklemiyorum ancak ben de kapanmayı doğru bulmuyorum.din bu değil bence.önemli olan senin iç güzelliğin.kapalıyken belki kendini tacizlerden koruduğunu düşünebilirsin ama tam tersi türban fantezisi falan yapan sapıklar var bana inanmıyorsan bak internetten.

benim annem de kapalıydı , 35 yaşında falan açıldı düşün,çok sağlık sorunu yaşadı bu yüzden. bi kere başını rahat hareket ettiremiyorsun,annemde boyun fıtığı eklem sıvı eksikliği vs boyunda olabilecek bütün sağlık sorunları var.kapalı olduğu zamanlar migren sorunu baş ağrısı had safhadaydı,özellikle yazın ayılıp bayılıyordu ancak açıldığından beri en fazla baş ağrıları oluyor.

ayrıca yaklaşık 5 yıldır araba kullanıyorum babam da 20 senedir falan kullanıyor yaşadığımız tecrübeler şu şekilde,türbanlı yayalar ve sürücüler ciddi anlamda kaza geçirme riski taşıyor,biz artık alıştığımız için dikkatli kullanıyoruz,çevrelerini net bir şekilde göremediği için yola atlayabiliyorlar, ve ya şerit değiştirebiliyorlar,bana inanmıyorsan floryada arabayla bir tur atman yeterli,orada çoğu bayan şöför kapalı ve jipli,jip gibi büyük arabaları tehlikeli kullanıyorlar acemi kapalı bayanlar.inan ben baban gibi katı demokrat kapalı bayanları sevmeyen biri değilim ailemin çoğu kapalı insanlarken söylüyorum sana bunu,tamamen senin iyiliğin için çünkü bu öyle bir yol ki bir kere kapansan bir daha açılmazsın bu yüzden gelecek bütün iyi kötü eleştirileri ciddiye alman lazım.

bunun dışında bu konuda aklıma gelen herşeyi söylemek istiyorum sana.

mesela biliyorsun d vitamini güneş yoluyla alınıyor ve kapalı bayanlarda genelde d vitamini eksikliği var. üstelik yazın yüzemeyeceksin de bunu düşün? ben çok üzülüyorum eşleri dilediğince yüzerken kendi haşemayla yüzmeye çalışıp zorlanan ve ya kıyafetiyle kenarda duran bayanları görünce.

bir süre eskişehirde kapanıp bursada açılarak belki aradaki farkı anlayabilirsin ben uzun süre böyle devam etmeni tavsiye ediyorum emin olana kadar. tekrar söylüyorum bunun geri dönüşü yok bu yüzden ilgili doktorlarla da görüşmeni öneririm sağlık açısından

sizin zihniyetinize göre yaşantınıza göre kapanmak böyle algılanabilir.din bu değil sözünüz çok yanlış.bilmeden fetva vermeyin.Allah kadınlara kapanın diyor,yani farz.kendinizi haram bakışlardan koruyun diyor.
denizde yüzmek farz değil...
lütfen böyle kapanmak gibi güzel düşünen kardeşlerimize yanlış tavsiyeler vermeyin.iyice öğren ki dinini öyle tavsiyede bulun

başımızda türbanmı var yoksa at gözlüğümü türbanlılar kafasını çeviremiyomuşta kaza geçirme riski artıyomuş at gözlüğü olsa etrafımızı göremeyiz bu kadarda olmaz

senin annende o hastalıkların olası varmış benim annemde kapalı yıllardır ama ne boyun fıtığı var nede migreni

yazında çok rahat haşemayla yüzüyorum öyle kenarda beklemiyorum haşemalılara üzülmene gerek yok bence

türbanı karalamanın kibar şekli olsa gerek bu

Son düzenleme:
bende senin okuduğun bölümden mezunum :) sınıftaki arkadaşlarımdanda kapalılar vardı. şöyle bi rahatlık oldu onlar için staj veya çalışan arkadaşlarım iş yerlerinde başlarını açtılar. zaten güzellik salonlarına erkekler girmiyo rahatlardı o yönden.babana bunu örnek verebilirsin mesela

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…