kapanmak istiyorum ama pişman olmaktan korkuyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

sevimlikartanesi

El-Latif,El-Cabbar,El-Mucib-Es-Semi
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2010
1.716
489
148
26 yasindayim bu zamana kadar açık olmakta bir hayır gormedim. Aksine erkeklerin yamyam gibi bakislarindan bıktım usandim. Ramazanda teravihe kapanarak gitmiştim ve kendimi o kadar iyi hissettim ki. Kapanmayi istiyorum ama bir yandan da pişman olmaktan korkuyorum nedense. Lütfen bana bir oneride bulunun. Kapalılar kapanmaya nasıl karar vermişti?

valla ben feyste "seksi türbanlılar" "türbanlı sevenler" gibi cok sayfa gördüm milletin kanı bozuk kapanmak care değil
böyle düşünüyosan kapanma hiç.
kapanmayı gercekten istersen tereddüt etmezsin zaten

Tam anlamiyla hazir degilsiniz demek ki... Yani bikac sebep sizi buna itiyor, albuki inanciniz icin icinizden gelse sorun olmazdi diye düsünüyorum...

Ya ben sırf erkekler bakmasin diye değil tabi nedenlerimden biri de bu ama en önemlisi Allah in emri diye kapanacagim . Ama hala tereddutlerim var.
dini kitaplar okuyun bol bol kapanmanızda etkili olacaktır. bilinçli kapanırsanız bir daha açılmak istemezsiniz :)

Ne okumami önerirsiniz

Bir an koyunu ben mi açtım acaba dedim .
Geçen seneden bu yana benim de dileğim bu ...
Ancak ben de cesaret edemiyorum ... Benimkinin erkeklerle alakası yok ama tamamen inancımla alakalı...
Allah dileyen herkese o cesareti nasip eder inşallah

dinde kapanma diye bir şey yok tamamen erkeklerin kadınları baskı altına almak için uydurduğu bir şey bu ayrıca kapanınca erkekler bakmaz diye bir şey yok aksine daha çok dikkat çekiyorlar senin sebebin yanlış kapanıp pişman olan ama mahalle baskısından geri dönemeyen çok kişi de var.

Ay bu fotografi paylasicaktim ben de

Güzel şeyler teşvik edici şeyler yazacaklar yazsinlar lütfen ne olur moralimi bozmayin.

Butun erkekler gay .Raad ol. (yersen )

Inancim icin kapanmak istiyorum deseydin daha farkli yorumlar gelirdi ama erkekler icin kapanmak istiyorsan elimizden gelen bu.

Son düzenleme:
Merhabalar. Ben tam 1 yıldır kapalıyım. Dini bi koleje gidiyordum lisedeyken. Sınıfımda sadece 2-3 kişi vardı açık. 4 yılım geçti bu okulda. Dini olarak çok bilgim vardı. Ama tesettüre hep uzaktım. Hatta lise1deyken hayatta kapanmam diyordum. Suan kapalıyım:)
Lise sondayken artık maneviyata daha da yaklasmıstım. Ve dusundum universiteye kapalı baslıcam ben herkes beni böyle tanısın dedim. Ve yazın bi kandil gunu kapandım. İlk baslarda cok zorlanmıstım. Ama inanın düsündükce maneviyata yaklastıkca hicbir zorlugu olmuyor. Ortadan kalkıyor. Allah kolaylıgını öyle bir veriyorki. Bu yaz gununde yanmıyormusun yaaa? Diyenler oluyor mesela. Ama sabrı öyle bir veriyoki Allah. Siz isteyin yeter. Butun engeller,butun zorluklar ortadan kalkıyor:)

Ve bunu erkekler bakmasın diye degil,inanc icin,Allahın emri oldugu icin yerine getirin derim ben.
İsteyen ama cesaret edemeyen herkese nasip olur insallah

(Ahzab, 33/59).

" (Nûr, 24/31).

(Nûr, 24/60).

Yukarıdakiler ayetler

Buda hadis :

"Ey Esma! Şüphesiz kadın erginlik çagına ulaşınca, onun şu ve şu yerlerinden başkasının görünmesi uygun değildir." Hz. Peygamber bunu söylerken yüzüne ve avuçlarına işaret etmişti." (Ebu Davûd, Libâs, 31). "Allah Teâlâ ergin kadının namazını başörtüsüz kabul etmez" (İbn Mâce, Tahâre, 132; Tirmizî, Salât, 160; Ahmed b. Hanbel, IV, 151, 218, 259).

ayetlerin hiçbirinde kafanızı örtün yazmaz.başörtülerini kelimesinden kasıt zaten geleneksel olarak takanlardır onlar için söylenir. 1500 yıl önce herkes tek tip giyinmiyordu değil mi? oradaki kasıt herkes başörtüsü taksın değildir. islamda avret yerleri bellidir. gerisi tamamen erkeklerin uydurmasıdır. örtülü kadına saygı duyulmuyor toplumda yer verilmiyor.

hadislere gelince hiçbirisi güvenilir değildir. hz. peygamberden 200 yıl sonra uydurulmuştur çoğu. kafasına göre hadis uydurmuş insanlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…