kapanmak istiyorum ama pişman olmaktan korkuyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kapanmanın zorluğu bulunduğunuz çevreye ve insanların tepkisine göre değişiklik gösterecektir, çevrenizdeki insanlar olumsuz şeyler söylese de siz sizin gibi birçok kardeşiniz olduğunu bilip geri adım atmayın. ben kapandığımda 15 yaşına yeni girmiştim imam hatipli olmam ön ayak olmuştu buna ve kapanmaya bikaç gün içinde karar verdim denebilir. kapanmanın bi zorluğu yok aslında rabbim biz bayanların yaradılışına bunu verdiği için sanırım.mesaj atabilirsiniz bana tereddütte olduğunuz konuların hepsine yardımcı olmaya çalışırım. :)

canım benim ALLAH cc bu hayırlı düşünceni icraate geçirsin inşALLAH

biz inananlar biliyoruz ki ALLAH emredittiyse vardır bir hikmeti

seni ve teraddütlerini anlıyorum
nefse ağır gelen bir durum
ancak varya tesettürden aldığın o mutluluk bambaşka birşey

inşALLAH bilinçli örtünmeyi nasip etsin ALLAH cc
tesettür demek çok şey demek

bu 2 kitabı tavsiye edebilirim

emin ol herşey çok daha güzel olacak
inanarak ve sindirerek kapan olur mu

“Mümin kadınlara da şöyle: Gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. Ziynet yerlerini açmasınlar. Bunlardan kendiliğinden görünen kısmı müstesnadır.

Başörtülerini yakalarının üstüne koysunlar. Ziynet yerlerini kendi kocalarından, babalarından, kocalarının babalarından, oğullarından, kocalarının oğullarından, kendi erkek kardeşlerinden, kendi kardeşlerinin oğullarından, kız kardeşlerinin oğullarından, kendi kadınlarından, kölelerinden, erkeklik duygusu kalmayan hizmetçilerden veya henüz kadınların gizli yerlerine muttali olmayan çocuklardan başkasına göstermesinler.

Gizleyecekleri ziynetleri bilinsin diye ayaklarını da vurmasınlar. Ey müminler! Hepiniz Allah’a tövbe edin. Böylece korktuğunuzdan emin” umduğunuza nail olasınız” (en-Nûr, 24/31).

niye kapansın konu sahibi mutsuz olacağı bir şey yapsın??

Resmen türban propogandası yapılıyor forumda şikayetçiyim!!!!

Nur 31.Ayet: Mü’min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. (Yüz ve el gibi) görünen kısımlar müstesna, zînet (yer)lerini göstermesinler. Başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar. Zinetlerini, kocalarından, yahut babalarından, yahut kocalarının babalarından, yahut oğullarından, yahut üvey oğullarından, yahut erkek kardeşlerinden, yahut erkek kardeşlerinin oğullarından, yahut kız kardeşlerinin oğullarından, yahut müslüman kadınlardan, yahut sahip oldukları kölelerden, yahut erkekliği kalmamış hizmetçilerden, yahut da henüz kadınların mahrem yerlerine vakıf olmayan erkek çocuklardan başkalarına göstermesinler. Gizledikleri zinetler bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey mü’minler, hep birlikte tövbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz!

Son mesajımı nerenle okudunuz acaba?
başörtüleri kelimesinden kasıtı anlattım ayeti kafanıza göre yorumlamayınız!

ayetlerin hiçbirinde kafanızı örtün yazmaz.başörtülerini kelimesinden kasıt zaten geleneksel olarak takanlardır onlar için söylenir. 1500 yıl önce herkes tek tip giyinmiyordu değil mi? oradaki kasıt herkes başörtüsü taksın değildir. islamda avret yerleri bellidir. gerisi tamamen erkeklerin uydurmasıdır. örtülü kadına saygı duyulmuyor toplumda yer verilmiyor.

rabbım hakkıyla tetseture gırmeyı nasıp etsn inşallah tesettüre gırıp örnek olunmayı nasıp etsn devır bozuk islamı farzları yerıne getıren kurtulur. kapanma aklıma geldyse hemen kapan aksı takdrde seytan sağdan yaklaşıp kandrmaya calısıyr cok iyi bilirm. tesettüre gırıp pışman olan yoktr küçük imthanlar olur sabredeceksn ben cok tepkı gördm ama ailem yanımda oldu hep

Konu dini tartışmaya dönmesin başörtüsünü kabul etmiyor olabilirsiniz ama Kur'anda yok demeyin.
Bu cümleleri zamanında kim uydurmuşsa güzel uydurmuş ki herkes bunların arkasına sığınıyor.
İnsanların kafasını bulandırmadan önce çok köklü bir araştırma yapmanız lazım.
Üstelik tesettür sadece İslama özgü de değil musevilikte ve hristiyanlıkta da var.
Bunu erkek uydurması olarak görmeniz ne kadar tuaf .

Hadislerin hiçbiri güvenilir değildir demek büyük bir yanlış çünkü İslamın kaynagı Kuran hadis ve fıkıhtır.
Sahih hadisler hadis ilimcisi bir çok alim vardır sizin yaptıgınz kaldırıp hepsini çöpe atmaktır.

Burda zorla kapan diyen bi yorum gördünüz mü? Kapananlar nasıl karar vermiş diye sormuş ve yanıtlar genelde bunun üzerine. Propoganda yok burda. Yanlışınızı göstermek adına bi ayetle yanıt verdim hepsi bu. Konuyu tartışma yerine cevirmeye gerek yok. İyi günler size

Ya ben sırf erkekler bakmasin diye değil tabi nedenlerimden biri de bu ama en önemlisi Allah in emri diye kapanacagim . Ama hala tereddutlerim var.

Ne okumami önerirsiniz
tesettür risalesi var hanımlar rehberı var özelden msj yaz önerıde bulunacam cok etkılenmıstm ben hayatm tamamen degıstı elhamdulıllah

Bana çok uzak bir konu ama yorum yapmak istedim erkekler icin kapanacaksaniz hiç kapatmayin bence. Tabi gerisi zamanla olacak iş tam hazir olana kadar bekleyin derim

insanın doğasına uygun olmayan bir şeyi zorla dayatmak ne kadar anlamsız yok şeytan yaklaşırmış şeytan değil insan iradesi zorluyor ama dinde olmayan şeyleri sırf dinde var demek iin dayatıyorsunuz yazık yani..

kim uydurmuşsa güzel uydurmuş olurmu?
islamın tek kaynağı kuran'dır. kuran'dan başka kaynak aramak şirktir.

benim bir yanlışım yok aksine sizin çok yanlışınız var.
zorla kapan demektir bu yapılanlar.

Canım sen konuyu yanlış anlamışsın mutsuz değil ki konu sahibi tam tersi tesettürle kendini daha rahat ve mutlu hissettiğini yazmış.
Propaganda yaptıgımız falan yok yardımcı olmaya çalışıyoruz sakin ol.

Allah in emri oldugu icin kapan canim erkekler bakmasin diye degil..
Nefsine yenilen erkekler bi kadinin topugundan bile etkilenirmis ..

türbanlı kadınlar şu sıralar çok ilgi çekiyor facebook'ta bile sayfalar açarlarmış resim filan paylaşırlarmış türbanlı birkaç tanıdığımın başına geldi çok sıkıntılar çektiler..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…