- 19 Ağustos 2014
- 392
- 235
- 73
- Konu Sahibi sevimlikartanesi
-
ayetlerin hiçbirinde kafanızı örtün yazmaz.başörtülerini kelimesinden kasıt zaten geleneksel olarak takanlardır onlar için söylenir. 1500 yıl önce herkes tek tip giyinmiyordu değil mi? oradaki kasıt herkes başörtüsü taksın değildir. islamda avret yerleri bellidir. gerisi tamamen erkeklerin uydurmasıdır. örtülü kadına saygı duyulmuyor toplumda yer verilmiyor.
hadislere gelince hiçbirisi güvenilir değildir. hz. peygamberden 200 yıl sonra uydurulmuştur çoğu. kafasına göre hadis uydurmuş insanlar.
Nur 31.Ayet: Mü’min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. (Yüz ve el gibi) görünen kısımlar müstesna, zînet (yer)lerini göstermesinler. Başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar. Zinetlerini, kocalarından, yahut babalarından, yahut kocalarının babalarından, yahut oğullarından, yahut üvey oğullarından, yahut erkek kardeşlerinden, yahut erkek kardeşlerinin oğullarından, yahut kız kardeşlerinin oğullarından, yahut müslüman kadınlardan, yahut sahip oldukları kölelerden, yahut erkekliği kalmamış hizmetçilerden, yahut da henüz kadınların mahrem yerlerine vakıf olmayan erkek çocuklardan başkalarına göstermesinler. Gizledikleri zinetler bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey mü’minler, hep birlikte tövbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz!dinde kapanma diye bir şey yok tamamen erkeklerin kadınları baskı altına almak için uydurduğu bir şey bu ayrıca kapanınca erkekler bakmaz diye bir şey yok aksine daha çok dikkat çekiyorlar senin sebebin yanlış kapanıp pişman olan ama mahalle baskısından geri dönemeyen çok kişi de var.
“Mümin kadınlara da şöyle: Gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. Ziynet yerlerini açmasınlar. Bunlardan kendiliğinden görünen kısmı müstesnadır.
Başörtülerini yakalarının üstüne koysunlar. Ziynet yerlerini kendi kocalarından, babalarından, kocalarının babalarından, oğullarından, kocalarının oğullarından, kendi erkek kardeşlerinden, kendi kardeşlerinin oğullarından, kız kardeşlerinin oğullarından, kendi kadınlarından, kölelerinden, erkeklik duygusu kalmayan hizmetçilerden veya henüz kadınların gizli yerlerine muttali olmayan çocuklardan başkasına göstermesinler.
Gizleyecekleri ziynetleri bilinsin diye ayaklarını da vurmasınlar. Ey müminler! Hepiniz Allah’a tövbe edin. Böylece korktuğunuzdan emin” umduğunuza nail olasınız” (en-Nûr, 24/31).
rabbım hakkıyla tetseture gırmeyı nasıp etsn inşallah tesettüre gırıp örnek olunmayı nasıp etsn devır bozuk islamı farzları yerıne getıren kurtulur. kapanma aklıma geldyse hemen kapan aksı takdrde seytan sağdan yaklaşıp kandrmaya calısıyr cok iyi bilirm. tesettüre gırıp pışman olan yoktr küçük imthanlar olur sabredeceksn ben cok tepkı gördm ama ailem yanımda oldu hep26 yasindayim bu zamana kadar açık olmakta bir hayır gormedim. Aksine erkeklerin yamyam gibi bakislarindan bıktım usandim. Ramazanda teravihe kapanarak gitmiştim ve kendimi o kadar iyi hissettim ki. Kapanmayi istiyorum ama bir yandan da pişman olmaktan korkuyorum nedense. Lütfen bana bir oneride bulunun. Kapalılar kapanmaya nasıl karar vermişti?
ayetlerin hiçbirinde kafanızı örtün yazmaz.başörtülerini kelimesinden kasıt zaten geleneksel olarak takanlardır onlar için söylenir. 1500 yıl önce herkes tek tip giyinmiyordu değil mi? oradaki kasıt herkes başörtüsü taksın değildir. islamda avret yerleri bellidir. gerisi tamamen erkeklerin uydurmasıdır. örtülü kadına saygı duyulmuyor toplumda yer verilmiyor.
hadislere gelince hiçbirisi güvenilir değildir. hz. peygamberden 200 yıl sonra uydurulmuştur çoğu. kafasına göre hadis uydurmuş insanlar.
niye kapansın konu sahibi mutsuz olacağı bir şey yapsın??
Resmen türban propogandası yapılıyor forumda şikayetçiyim!!!!
Kapanmak mutsuz olunacak birsey mi?niye kapansın konu sahibi mutsuz olacağı bir şey yapsın??
tesettür risalesi var hanımlar rehberı var özelden msj yaz önerıde bulunacam cok etkılenmıstm ben hayatm tamamen degıstı elhamdulıllahYa ben sırf erkekler bakmasin diye değil tabi nedenlerimden biri de bu ama en önemlisi Allah in emri diye kapanacagim . Ama hala tereddutlerim var.
Ne okumami önerirsiniz
Konu dini tartışmaya dönmesin başörtüsünü kabul etmiyor olabilirsiniz ama Kur'anda yok demeyin.
Bu cümleleri zamanında kim uydurmuşsa güzel uydurmuş ki herkes bunların arkasına sığınıyor.
İnsanların kafasını bulandırmadan önce çok köklü bir araştırma yapmanız lazım.
Üstelik tesettür sadece İslama özgü de değil musevilikte ve hristiyanlıkta da var.
Bunu erkek uydurması olarak görmeniz ne kadar tuaf .
Hadislerin hiçbiri güvenilir değildir demek büyük bir yanlış çünkü İslamın kaynagı Kuran hadis ve fıkıhtır.
Sahih hadisler hadis ilimcisi bir çok alim vardır sizin yaptıgınz kaldırıp hepsini çöpe atmaktır.
Burda zorla kapan diyen bi yorum gördünüz mü? Kapananlar nasıl karar vermiş diye sormuş ve yanıtlar genelde bunun üzerine. Propoganda yok burda. Yanlışınızı göstermek adına bi ayetle yanıt verdim hepsi bu. Konuyu tartışma yerine cevirmeye gerek yok. İyi günler size
niye kapansın konu sahibi mutsuz olacağı bir şey yapsın??
türbanlılarda oyle ortama resm bırakmsnlr bencetürbanlı kadınlar şu sıralar çok ilgi çekiyor facebook'ta bile sayfalar açarlarmış resim filan paylaşırlarmış türbanlı birkaç tanıdığımın başına geldi çok sıkıntılar çektiler..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?