Kapanmak istiyorum fikir verin..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sevabını günahını ölçmüyoruz canım, herkes istediğini giymekte özgür , ama bu Doğru olduğunu göstermez. Ben sokakta bikiniyle de gezebilirim kimse karışamaz benim hayatım, ama ben yaptım diye doğru demek değil bu. Herkes özgür tabiki, isteyen istediğini giysin ama tesettürün amacı bu değil. Sen bilirsin tabiki nasıl giyineceğini

dikkat edeceğimiz düşünüyorum,fakat bazı yorumlar var ki acaba mı dedirtti. Tayt kosarken,sporda giyerdim,deri tayt akşam cikacagimda zaten şimdi giymem evde giyerim diye düşünüyorum.

kime göre neye göre doğru?
siz şimdi sokağa sarı bluzla çıksanız benim doğru bulmama hakkım var mı yani?

yok yani sonra erkeklere kızmayın şort giydi diye kızları darp ettiklerinde
çünkü mantık olarak zerre farkı yok

siz istediğinizi giyme hakkına sahipsiniz, bunu sizin için de sonuna kadar savunurum
ama bir başkasının kıyafeti için "doğru olmaz" dediğiniz anda başkasının özgürlüğünü taciz etmiş olursunuz
tesettür veya her ne için olursa olsun buna karşı çıkarım

ayiptan ziyade,benim yüzümden tesettüre laf gelmesinden cekinmemdir. Sacmalamisim.Gunes gozlugunu annem sevmiyormus yeni anladım.

aynen,sigarayı evde icecem. Araba kullanırken zorlanırlar takarım belki.

arkadaşım tesettüre laf gelmesin diye bişey yok, sen on numara tesettürlü olsan da laf edecek olan yine ediyor
"cehenneme girmemek için yaz günü çektikleri işkenceye bak zavallıların"
bu lafı işiten bir kadın biliyorum
ne topuzu ne bilmemnesi vardı ama bak laf eden yine ediyor
Allah kendi dinini kendi koruyacağının sözünü veriyor zaten o görev kimsenin değil

kapanacaksan kimmmmseye sormadan kapan (ben öyle yaptım, tavsiye ederim)
çünkü bu memlekette herkes kendinden olmayana düşman
hadi eyvallah bikaç gün buralarda olmam herhalde

Ama ben kişi üzerinden konuşmuyorum, tesettür kavramı üzerinden konuşuyorum, kişiye desem haklısınız özgürlüğüne karışmış olurum, genel olarak tesettür kavramına yönelik bahsediyorum ben. Tesettür de Ki asıl amaca uygun davranılmıyor diyorum yoksa Ayşe Fatma değil benim derdim. Ama tartışalım derseniz de bu konuda tartışmaya girecek yetkili biri değilim tabiki , gerçekten tesettüre uyan ve bilen insanlar tartışmalı

yine insanların ne giydiğine karışıyorsunuz, değişen bir şey yok
tesettürün nasıl olması gerektiğini de ancak kuralı koyan belirler

Allah aşkına hangi konuda neyin kuralına uyuluyor da
bu kadınlardan süper tutarlılık bekleniyor
herkes kendi giyimini istediği gibi şekil versin, diğerlerini rica ediyorum rahat bıraksın

Durum gerçekten vahimmis,ben sadece su al,şunu giy,sigara konusunu kafama takmistim ona fikir almak nerelere çektiniz. Kim nasıl giyinirse giyinir,bu beni ilgilendirmez, ben hakkıyla nasıl kapanirimi sordum fikir verdiniz sağolun,niyetim ortalığı karıştırmak degildi.

Kimler ne yazmış sayfalarca bilmiyorum ama 27 yıl sonra, 4 senedir kapanmış birisi olarak elbette kapanmayı öneriyorum. Fakat kendini yavaş yavaş hazırlayabilirsin. Örneğin ilk etapta tunik giymeye başlamıştım. Çalıştığım okulda 60 yaşındaki iş arkadaşımın önlüğümü çıkarıp hırkamı giydiğim sırada, oturduğu yerden "Hocam sen de kilo almışsın" demesinden sonra karar vermiştim tunik giymeye. Daha sonra da kendimi tamamen hazır hissettiğim bir gün eşarpçıya girip taktım bir eşarp başıma. Başlarda çok zorlanacaksın, herkesin sana baktığını, senin yeni kapandığını sokaktaki herkesin bildiğini düşünüyorsun ama sonrasında alışıp gidiyorsun. Hayırlı olur inşallahh

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…