Kapanmak istiyorum fikir verin..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sigara ile başörtüsü ne alaka yahu?
Laf söyleyen utansın

Sigaradan nefret ederim ama yok kadına yakışmaz yok örtülüye yakışmaz herkes kendisine baksın
Zaten kadina hicbiseyi yakistiramayan bir topluma donusuyoruz iyice.
Konu sahibi bu isin de sonu yok o kadar her konuda ayari kaciran bir topluma donusuyoruz ki ancak kara carsafa girmeniz lazim ki laf duymayasiniz ona da pece takmak kosuluyla. Yani herkes kendi disinda ki herkesei yargilama hakkina sahip kendince illa biseyden oturu laf duyarsiniz

Bu kararında net isen ve baki kalabileceğine inanıyorsan kapan, yoksa kapandıktan sonra aman yapamadım deyip açılanlar var. İnan çok kötü bir durum...

Güneş gözlüğü aksesuardan çok ihtiyaçtır, bugün kapalı da olsam açık da olsa güneş gözlüğü takma zorunluluğum var.
He bahsettiğin şey başında gezdirmek ise kapalılarda bana göre itici duran, göze batan bir detay...
Takmayacağın zaman çıkarır kutusuna koyar çantana atarsın bu kadar basit...

Altına streç tayt giyip üzerine bir gömlek ve başı kapalı olanlar da inanılmaz iticiler...

Tam hakkıyla kapanmak istiyorsan çok fazla ince detay var...
Topuzun çok abartılı büyük olmamalı, altına dar streç tayt giyiyorsan tuniğin diz kapağının altında olmalı, çok abartılı makyajdan kaçınmalısın...
Bunlardan çok, senin yapabilmen daha önemli...

Yoksa aksesuar amaçlı farklı sebeplerle kapananlar zaten detayları umursamıyor kafalarına göre takılıyorlar. Ben onlara kapalı demiyorum, kendilerince bir moda stili oluşturmuşlar gidiyorlar...

Güneş göZlüğü kapalılara çok yakışıyor ama dediğiniz gibi anneniZden dolayı öyle düşünüyor olabilirsiniz. Sigaraya gelince belki bu vesileyle onu da bırakırsınız :)

Güneş gözlüğü sadece süs için değil sağlık için takılması gerekiyor. Başörtüsüyle herhangi bir alakası yok yani. Ayıp bir şey degil başörtülü insanın gözlük takması

lütfen erteleme çok güzel bir kararr

Aynen zaten bu tip yerlerde hep öyle oluyor. Ben bazı kapalılara hayran hayran bakıyorum o ladar güzel uyumlu makyajlı çantası ayakkabısı her şey takım.. daha mı dikkat çekiyor ne?

Bu kapanma mevzusu cok zor. Geri açilmamak icin Cok iyi dusunup karar vermeniz gerek. Ben kapali biriyim. Disariya cikarken, araba kullanirken gozluklerimi takiyorum tabi sonucta bi moda aksesuari olmadan once bi gunes koruyucusu yani. Ama sigarayi biraktim kapandigim icin degil. Hamile kaldiktan sonra birakmistim ben. Ama hala iciyo olsaydim ve vazgecemiyo olsaydim evde olmayi beklerdim. Kapali kadinlar inançlari geregi kapanirlar. Sigara da mekruh oldugu icin insanlar yadirgiyo hem kapali hem sigara iciyio diorlar.

isteyen istediği gibi giyinsin yahu
niye kapalı olunca taytı dert oluyo?
Allah mısınız da sevabını günahını ölçmeye kalkıyorsunuz hanımlar hayırdır?

konu sahibi, niyetinizin iyiliğinden şüphem yok bu konuyu açarken
ama hiçbir kadının nasıl giyineceğine karışılmaması gerektiği düşüncesindeyim
burası alo fetva hattı değil ki, tesettür şöyle böyle olur diye hüküm verilebilsin?

ben zevk için kafasını örten de tanıdım, öyle yakışıyor diye
kime ne yahu? kime neee?
ben şimdi sokakta uzun kollu tşirt giymiş ama başında örtü olmayan biri görsem
"aaa bak hiç tutarlı değil, bu kadar kapalı giyinmiş başında örtü olması lazımdı" diye mi düşünmem gerekiyor?
her namaz kılıp sakal bırakmayan erkeği de çıkçıklayalım kınayalım o vakit

Yok canım onu anlatmaya çalıştım ben aslında, eskisi kadar zor değil sanki. Gerçi ben daha bu yola girebilmiş değilim henüz ama bu bulunduğum ilde çok kolay olacağını düşünmeye başladım, hem imkan ve kıyafet çok, hemde kızlar çeşit çeşit giyiniyorlar kimsede hem eleştirmiyor hemde yadırgamıyor, o yüzden de bende yapabilirmişim geliyor, umarım yanılmam. Ama er yada geç düşünüyordum zaten, hayırlısı bakalım.

ben yakistiryorum ama takmayacam sanırım. Sigara konusu sorun işte.

Rabbim hakkıyla tesettüre girenlerden eylesin.
Daim eylesin..

Ben artık birçok kızın adeta sosyal çevre yapmak, kendini göstermek için baş kapadığını sanıyorum.
Çünkü mantık, kadının suslerini ve güzelliğini göstermemesi. Şimdi net söyleyeyim, standart bi kot Pantalon üstüne t-shirt gitmiş bi kız mı daha göze geliyor, yoksa rengarenk uçuş uçuş giyinmiş topuklu ayakkabı üstüne dar Pantalon full makyajlı bi başı kapalı kız mi? Nice başı acik insanlar var ki, onlardan çok daha idrakinda olayın. Tesettüru bir metre kare kumaş parçasına indirgediler. Oysa davranışla, halle hareketle bir bütündür tesettür.

Biz de genciz, nefsimiz var. Ama ben ortuluyken sadece Ayşe Fatma değilim. Bunun idrakinda olmak lazım. Polemik değil amacım asla, ama zırt pırt dudak büzdugu resmini selfie çekip sosyal medyada genele yayımlayan kızlar hakkında da cahildir, aklı kesmedi gibi iyi niyetli düşünemiyorum.

bende öyle rol model yok annem var kapalı ama tam değil çevremde böyle hah işte bu diyeceğim bir örnek yok. Geneli açık.

yanlış anladınız eleştirmek haddime değil,Allah in emirlerine göre kapanmak istediğimden sordum.

tam anlatmak istediğim buydu,öyle kızlar gibi dusundurtmemek tesettüre laf getirmemek için ne yapmam lazım diye sormak istemiştim.

Konu Sahibesi , onlarca dini forum var. Burası yeri mi? Simdiden başlamış, yok tayt giyenler yok kocaman topuz yapanlar yok makyaj yapmanlar.Pardon da size ne!

Dini konu bu yüzden yasak işte.
bu form daha samimi geldiği için sordum ve evet her yerden araştırıyorum.

benim de asıl amacım hakkıyla kapanmak ti,umarım başarım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…