Kapanmak istiyorum

cagla94

Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2013
71
5
18
19 Yaşındayım ve kapanmak istiyorum. bazı tereddütlerim var. şöyle ki annem ve ablam kapalı değiller.bu kararımı nasıl karşılayacaklarını bilemiyorum.Babam ne der diye çekiniyorum.karşı çıkacak diye korkuyorum çekiniyorum. Ama o kadar istiyorum ki kapanmak...Şuan üniversitede okuyorum bölümüm saç bakımı ve güzellik hizmetleri.. üniversite bitince kuaför salonlarında çalışmayı düşünüyorum daha sonra da kendi salonumu açmak istiyorum.Buradaki tereddütüm ise şimdi kapansam acaba ilerde kuaför salonuna çalışmak için kabul edilir miyim?yani o kadar soru işareti var ki aklımda? iş vermezlerse ? aklım çok karışık. Bir de şu konudan çok rahatsız oluyorum.Neden bütün kapalı kadınları ak partiyi destekliyor zannederler ? ben ve ailem ak partiyi desteklemiyoruz siyasi olaylara girmeyelim lütfen. belki de bu yuzden çekiniyorumdur ailemden. Ben sadece Allah için kapanmak istiyorum.Allah'ın emri olduğu için. bana bir yol gösterir misiniz lütfen bayanlar...

Bencede siyasi olaylara girmiyelim üstelik kapanmayla hangi partiyi desteklediğiniz ne alaka diğer partileri destekleyenler hep açık mı?

işte ben de onu kastediyorum .insanlar neden bu şekilde düşünüyorlar ben de anlayamıyorum.

Allah yar ve yardımcın olsun canım,ailene bi çıtlat bakalım,benim ailemde açık bana karşıda çıkmışlardı ilk önce ama sonra benim kararlı olduğumu görünce peki dediler,ailenin açık olması önemli değil yanlış bildiğimiz birşey var sanıyoruz ki açık olunca aileler kapanmayı kötü sanıyor yok öyle birşey Allahın emrini yerine getirmek istiyorsun ne büyük mutluluk, ailelerin kaygısı tam anlamıyla bilincinde olup olmamamız,özenmekle gerçekten Allah için istemek arasında fark var , aileler de bundan endişe ediyor,siyasi bişi demiycem ama benim anlamadığım ''Buradaki tereddütüm ise şimdi kapansam acaba ilerde kuaför salonuna çalışmak için kabul edilir miyim?'' bu kısım ..kapalı çalışan kuaförler gördüm hatta sırf tesettürlüler için olan kuaför de gördüm ama olmayabilirdide eğer gerçekten allah rızası için yapmayı düşünüyorsan bunlara takılma derim canım

Hem siyasi olaylara girmeyelim demişsin hem görüşünü yazmışsın ilginç olmuş.
Hem cidden kapanmak istiyorsan inancından dolayı kimse sana kapan ya da kapanma diyemez ki burda.

Kapanmayı istiyorsan kimseyi düşünme etrafındaki insanlar ne düşünecekler bunu da düşünme.Senin kararın ve senin hayatın ve ne güzel ki Allah'ın emrini yerine getireceksin.İş konusunda da aklına takma bence sonuçta Allah bir kapıyı kapatır bir kapıyı açar.Yani nasip nerdeyse orada çalışırsın.

evet haklısınız. aslında sizin de bunu yaşayıp ailenizi ikna edişiniz biraz daha cesaretlendirdi beni.Allah'ın izniyle inşallah ben de kapanıcam..

Artık reşitsiniz kararlarınızı kendınız verebilirsiniz bu kararı almanız bile cok güzel.. Siz kararınızın arkasında durdukca bunu basarabilirsiniz

bu sitede kapanma hikayelerimizi yazdığımız bir kısım var dilerseniz okuyun cesaret alırsınız

Allah rizasi icin kendi isteginizle kapaniyorsaniz ne mutlu size..... siz kararli olursaniz ve kendinizden eminseniz ailenizde desteklicektir elbet.... kapali bir cok bayan gordum calisan.... calisirken sizin kapali olmaniz degil el beceriniz onemli....

25 yaşındayım 6 7 aya yakın oldu kapanalı...İnşallah Allah sanada nasip etsin...Biz ablamla hep bir gün kapanırız ama ne zaman diyorduk.Sürekli telefonda dini konular konuşuyorduk sohbetler ediyorduk.Bir gün sabah kalktım ve aniden kapandım.Aradan 3 4 gün geçti ve ablamda kapandı...Yani demem o ki sürekli dini konular oku sohbetler et,düşün mesela kapanmadan öldüğünü.Çok zor geliyor insana...Ayrıca işinide düşünme rızkı veren Allah herşeyi yoluna koyarsın Allahın izniyle.Sen kendini iyice alıştırmaya başla.Ailene söyle ve kararlı olduğunu belirt.İnşallah çok kolay ve kısa zamanda kapanırsın...Allah niyetine göre versin...

ben kapanalı 2yıla yaklaştı. kendi kararımı kendim verdim ve uni.den eve kapalı geldim. ailem karşı cıkmadı bana ama annem acık oldugu icin annen hala acık sen niye kapandın cumlesini cok duydum. kulaklarmı kapadım ve önemsemedim. bende calışma konusunda nasil acarm sacmı diyodum ama insallah atanırsam bu sorunda cozulecege benziyo. sen kararnı verdiysen ailenle konuş ve ikna et onları gerisi olacagna varıyo zaten.

ailen karşı çıkar mı?
onlara bunu neden istediğini detaylarıyla anlatmam lazım yoksa seni anlayamayabilirler

Eninde sonunda ailene söyleyeceksin.Önemli olan, sen onlar kızsa da kızmasa da yoluna devam edebilecek misin? Sana tavsiyem insanların söylediklerine çok takılma,kapalılıkla ilgili insanlar çok yorum yapar. Sen kendine güven ve başında o örtü yokmuş gibi davran yani bugünlerde ne yapıyorsan onu yapmaya devam et. Sende eğer psikolojik baskı hissediyorsan ne yaparım ne ederim gibi şüphedeysen, birazcık daha düşün derim.

aradığın topik bunlar olabilir mi bilemiyorum ama linkini vereyim
http://www.kadinlarkulubu.com/derdim-var/633544-bide-basi-kapali.html

http://www.kadinlarkulubu.com/geyik-sohbeti/611183-tesettur-uzerine-hersey-buyurun-sohbetimize.html

http://www.kadinlarkulubu.com/kk-vi...2-kapali-arkadaslar-giyim-tarziniz-nasil.html

Geçen sene bu zamanlarda aynı senin gibi kıvranıyordum ben de. Ama çok okudum, önemini çok iyi kavradım örtünmenin. Benim sülalem bu konuda oldukça karışık. Şöyle ki; annem babam beş vakit namazını kılan insanlar ama dediğin gibi siyasi açıdan öyle bir önyargı oluştu ki insanlarda, başörtülü= akp li insanların gözünde. O yüzden insan çekiniyor. Siyasi konulardan ötürü tepki alır mıyım diye düşünüyorsun...

Benim ailem tepki göstermedi. Babam her karşı çıkana, üniversite mezunu ve kendi kararlarını verebilecek olgunlukta benim kızım dedi. Şu saatten sonra başını geri açmak istese yine değişmez gözümde dedi.

Benim en çok abim destek oldu, maddi manevi her konuda. Bir gün alışveriş yaptık ve sonra sokağa örtünüp çıktım.

Ha bu süreç içinde hiç mi zorlanmadım? Çok ağladım, çok aşağılandım. Başımdan örtümü çekenler oldu, nene gibi olmuşsun diyenler oldu... Hele bir aile dostumuz var, çok severdim artık nefret ediyorum kendisinden diyebilirim. Bir yıl oldu hala her görüşünde aç şu başını daralmıyo musun sen eskiden çok güzeldin diyor. Facebook profilinde sürekli "kapalılar şöyledir, böyledir, ahlaksızdır, namussuzdur." temalı paylaşımlarda bulunuyor gözüme sokarcasına. Bıkmadı ve usanmadı.

Ama her tatsızlık yaşadığımda hep dua ettim insanların kalplerine iman ver Allahım diye.
Sen de öyle yap. Ama önce örtünmenin ne kadar önemli bir şey olduğunu idrak et.
Bir tarafta Allahın rızası varken diğer tarafta aldığın tepkilerin sinek vızıltısı olduğunu aklından çıkarma.
Madem kararlısın, asla vazgeçme.

Allah utandırmasın canım.

canım bu kararı çok iyi düşünerek almanı tavsiye ederim,bende senin yaşlarında kapandım,ailemde kapalı olduğu için hiç zorlanmadım,fakat iş arkadaşlarım ve çevrem tarafından çok eleştride bulunuldum,ve daha sonra bazı arkadaşlarımda kapandı ve devam edemediler,çok istemen lazım,iş hayatında bir sorun yaşamazsın bence insanlar böyle şeylere takılmıyor,profosyonel anlamda iş yapan herkese çok saygı duyuluyor,parti konusuna gelirse ,din ve devlet işlerini birbirine asla karıştırmam bu konuda çok laik bir düşünceye sahibim,ülkem için en iyi hizmeti veren partinin iktidar olması gerektiğini düşünüyorum,sabit bir düşünce yapısına sahip değilim, hakkınızda hayırlısı olur umarım,bu konuda sizi destekliyorum,sevgiler.

karar sizin kararınız, kapalı bir ailede olsanız da kapanmama hakkınız var, farklı bir ailede de kapanmayı dileyebilirsiniz. kendi inancınız sizi ne yönde etkiliyor ve neleri yapmayı diliyorsanız sadece ve sadece sizi ilgilendirir. ama kapanırsam iş bulamam yoksa kapanmasam mı gibi bir tereddüte düşüyorsanız, önce kendinizden ve fikirlerinizden emin olun derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…