ne güzel yazmışsınız.içimi anlayan bir siz çıktınız. Tam da benim düşündüklerimi,tereddütlerimi yazmışsınız.beni o kadar rahatlattınız ki.karşıma çıkabilecek sorunları yazmışsınız, uyarmışsınız.ama en önemlisi de tüm bunlara karşı dik durmuşsunuz.sizi çok takdir ettim.inşallah benim babam da bu şekilde karşılar kapanmak isteyişimi.çok teşekkür ederim .geçen sene bu zamanlarda aynı senin gibi kıvranıyordum ben de. Ama çok okudum, önemini çok iyi kavradım örtünmenin. Benim sülalem bu konuda oldukça karışık. şöyle ki; annem babam beş vakit namazını kılan insanlar ama dediğin gibi siyasi açıdan öyle bir önyargı oluştu ki insanlarda, başörtülü= akp li insanların gözünde. O yüzden insan çekiniyor. Siyasi konulardan ötürü tepki alır mıyım diye düşünüyorsun...
Benim ailem tepki göstermedi. Babam her karşı çıkana, üniversite mezunu ve kendi kararlarını verebilecek olgunlukta benim kızım dedi. şu saatten sonra başını geri açmak istese yine değişmez gözümde dedi.
Benim en çok abim destek oldu, maddi manevi her konuda. Bir gün alışveriş yaptık ve sonra sokağa örtünüp çıktım.
Ha bu süreç içinde hiç mi zorlanmadım? çok ağladım, çok aşağılandım. Başımdan örtümü çekenler oldu, nene gibi olmuşsun diyenler oldu... Hele bir aile dostumuz var, çok severdim artık nefret ediyorum kendisinden diyebilirim. Bir yıl oldu hala her görüşünde aç şu başını daralmıyo musun sen eskiden çok güzeldin diyor. Facebook profilinde sürekli "kapalılar şöyledir, böyledir, ahlaksızdır, namussuzdur." temalı paylaşımlarda bulunuyor gözüme sokarcasına. Bıkmadı ve usanmadı.
Ama her tatsızlık yaşadığımda hep dua ettim insanların kalplerine iman ver allahım diye.
Sen de öyle yap. Ama önce örtünmenin ne kadar önemli bir şey olduğunu idrak et.
Bir tarafta allahın rızası varken diğer tarafta aldığın tepkilerin sinek vızıltısı olduğunu aklından çıkarma.
Madem kararlısın, asla vazgeçme.
Allah utandırmasın canım.
ne güzel yazmışsınız.içimi anlayan bir siz çıktınız. Tam da benim düşündüklerimi,tereddütlerimi yazmışsınız.beni o kadar rahatlattınız ki.karşıma çıkabilecek sorunları yazmışsınız, uyarmışsınız.ama en önemlisi de tüm bunlara karşı dik durmuşsunuz.sizi çok takdir ettim.inşallah benim babam da bu şekilde karşılar kapanmak isteyişimi.çok teşekkür ederim .
19 Yaşındayım ve kapanmak istiyorum. bazı tereddütlerim var. şöyle ki annem ve ablam kapalı değiller.bu kararımı nasıl karşılayacaklarını bilemiyorum.Babam ne der diye çekiniyorum.karşı çıkacak diye korkuyorum çekiniyorum. Ama o kadar istiyorum ki kapanmak...Şuan üniversitede okuyorum bölümüm saç bakımı ve güzellik hizmetleri.. üniversite bitince kuaför salonlarında çalışmayı düşünüyorum daha sonra da kendi salonumu açmak istiyorum.Buradaki tereddütüm ise şimdi kapansam acaba ilerde kuaför salonuna çalışmak için kabul edilir miyim?yani o kadar soru işareti var ki aklımda? iş vermezlerse ? aklım çok karışık. Bir de şu konudan çok rahatsız oluyorum.Neden bütün kapalı kadınları ak partiyi destekliyor zannederler ? ben ve ailem ak partiyi desteklemiyoruz siyasi olaylara girmeyelim lütfen. belki de bu yuzden çekiniyorumdur ailemden. Ben sadece Allah için kapanmak istiyorum.Allah'ın emri olduğu için. bana bir yol gösterir misiniz lütfen bayanlar...
yol yakınken vazgeçin.
Her şey gönlünce olur umarım canım. Ama dediğim gibi önce kendini çok iyi hazırlamalısın. Olayın sadece başını örtmek olmadığını, Allahın emrettiğini idrak etmelisin. Örtü değil ayet taşıyacaksın başında.
İnsanız, genç kızız ve bizim de zaaflarımız var. Ben şimdi böyle anlatıyorum ama yeri geldi geri açılmak geldi içimden. Birden çok büyük boşluğa düştüm. Ben eskiden girdiğim her ortamda fark edilen bi kızdım. Ukalalık gibi algılanmasın ama inkar edemeyeceğim saçlarım çok güzeldir mesela. :)
Düzgün şekilde örtününce ister istemez çekiciliğin kalmıyor. Zaten amacı budur örtünmenin. Ben artık makyaj yapmıyorum, sesi dikkat çekecek şekilde topuklu ayakkabı giymiyorum, sanal ortamdaki fotoğraflarımı kaldırdım...
Bir çok fedakarlıkta bulundum yani. Amacım da yalnızca Allahın rızası.
Facebooku açınca mini elbiseli, saçları maşalı fotoğraflar koymuş arkadaşlarımı görünce yeri geldi içim burkuldu.
Ama şimdi öyle sindirdim ki içime tesettürümü, onlarla benim aramda Allah katında fark var ve mükafatını göreceğim diye teskin ediyorum kendimi.
Bu cümlelerim için açık arkadaşlar lütfen alınmasın. Ben de bir sene öncesine kadar açıktım. Bu konuda da en ufak bir karşıtlığım falan yok. Ama takdir edersiniz ki Allah rızası için çekiciliğinden, kadınsılığından taviz verip örtünen bir genç kızın diğerlerinden farkı illaki vardır.
mini etek giyen maşa yapan kadın kötü kadın mı? belki kapalı birinden çok daha iyi bir kalbi var ve Allah onu seviyor nerden biliceksiniz siz bunu?
mini etek giyen maşa yapan kadın kötü kadın mı? belki kapalı birinden çok daha iyi bir kalbi var ve Allah onu seviyor nerden biliceksiniz siz bunu?
Ben liseye geçmeden önce annem "kızım dinimizde buluğ çağına giren kızların kapanması uygundur ama yinede sen bilirsin biz sana baskı yapmıyoruz. senin tercihin" dedi ve hiç baskı yapmadı, bir daha söylemedi ama ben gün sayıyordum. sitemizde düğünler olurdu gözüm hep gelen kapalı kızlardaydı ayy ne güzel eşarplarıyla kıyafetleri uyumlu ne güzel yakışıyor diyordum. o yaz doğum günümden 2 gün sonra dışarı gezmeye çıktık ben eşarp gördüm "hani bana eşarp alacaktınız. ben kapancam" dedim ooo çok sevindiler. aileni karşına al ve konuş bence anlayışla karşılayacaklar. ayrıca iş konusunda bu sana avantaj bile olur çünkü bazı kapalı kadınlar bir yerde kapalı görünce daha çok rahat hissediyorlar. parti meselesinide boşver ya gönlünden geçeni desteklersin kim ne diyebilirki
bence bu konu tesettürle ilgili kısma taşınsın, çünkü çok iyi niyetle açılmış bir konu,aynı hassasiyet ile verilen cevaplar yinede bazı insanları nedense mutsuz ediyor ,Kapalı açık tartışmasına döndürülme çabasında olanlar olduğunu düşünüyorumkız orda uzun uzun yazmış şeytan arada yokluyor açık arkadaşlarımın fotolarını görünce falan ama ahirette müfakat olacağını düşünüp rahatlıyorum,açık arkadaşlar yanlış anlamasın diyor,diğeri çıkıyor açık belki daha bilmem ne diyor sanki değil diyen olmuş gibi,çağla bu senin hayatın senin kararın, kuranda bize emir edilen birşey he hazırsan zorluklarına da hazır olmalıısın değilsen beklemelisin,cesareti insanlarda değil yüreğinde aramalısın burda her yerde bi çoğumuz sana cesaret vericez ama tersi düşünen yargılayan, dışlayanlarda olacak o zaman napacaksın ayy evet vazgeçiyim mi diyeceksin? gönlüne güzel bir sevda düşmüş ardını bırakma inşallah,he başını kapatınca da tamam olmuyor bunu da biliyorsundur umarım,,konu başta senin kararlı olduğun ama aileye söylemekte çekindiğin üzerine kuruluydu gelinen noktada kapansam mı kapanmasam mı ya dönmüş gibi! buna da ne biz ne başkası sadice sen karar verebilirsin ,iş konusu demişsin Allah bir kapı açar yine söylüyorum bunu .. mesleğin çok güzel bir meslek her yerde ekmek bulursun örtünle alakalı sıkıntı çıkmaz he olmadı kendin bir yer açarsın, kapalısıda gelir açığıda ,,merak etme kapalı insanlarda saçlarına boya vs yaptırıyor,kendileri için ,eşleri için ama yaptırıyor, öncelikle neden kapandığını bilmelisin oku çağla yaz tatilindeyiz bol bol oku araştır kitaplar al , hatta bana verilen tavsiyeyi vereyim önce namazla başla bu sürece .. neyse yorumları görünce gerçekten üzüldüm,konu inşallah taşınır
Konuyu okurken kızımı hayal ettim.
19 yaşında gelip bana kapanmaya karar verdim dese ne yapardm.?
Büyük bir panik yaşardım önce,üniversitede bir tarikata falan mı girdi,veya cemaatten bir erkek arkadaşı mı var diye.
Yıllardır üniversitedeyim ve burdaki çocukların % 50 den fazlası cemaatler için çalışıyor,bunu gördüğüm için neyin ne olduğunu az çok anlayabiliyorum sanırım..
Böyle bir durum varsa kızımı o okuldan bile alabilirim.
Eğer ki kendiliğinden,sırf Allah inancı için kapanacağına inanırsam da en büyük destekçisi ben olurum.
Sizin ailenizinde belki bu tarz çekinceleri olabilir,kendi rızanız olduğuna inandırırsanız destek olacaklarından eminim.
ne erkek arkadaşım var ne de cemaatle ilgim.Sizin de dediğiniz gibi bunlar olabiliyor.ama ben sadece Allah'a olan borcumu yerine getirmek istiyorum.Ailemin destek olmasını çok istiyorum umarım dedğiniz gibi olur . teşekkür ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?