• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kapasitem yokmuş...

canım çok sıkkın arkadaşlar.. eşimle bundan bi kaç yıl önce kreş açsak nasıl olur falan diye konuşmuştuk.. sonra bi şeyler oldu unutuldu.. bu akşam yine bu konu açıldı.. ne oldu dedim kreş işi.. ne güzel olur açsak falan dedim.. o da benim aklımda da işte o kreşin başında duracak müdür, idareci bulmak zor dedi.. bende dedim ben dururum.. ne olacak yaparız allahın izniyle dedim.. o da bana dedi ki, bak sen öğretmen olursun, çocuklara bakarsın ama müdürlüğü yapamazsın dedi.. benim aklımda müdürlüğü yapabilecek tek kişi var çevremde, o da aslı dedi.. aslı da eşimin ortagının hanımı.. ailece görüşürüz.. birbirimize gider geliriz... ben tabi neden die sordum.. neden o yapabilioda ben yapamıyorum diye... müdürlük yapabilecek kapasite yok sende dedi :KK43: bende de yok dedi.. bende şu an çok ayıp ediyosun ama dedim çıktım odadan.. ağladım kendi odamda.. konuşmuyorum şimdi.. haksız mıyım arkadaşlar... ne demek kapasite yok.. insan eşine böyle der mi? üstelik başka birini örnek göstererek... aklıma geldikce gözümden yaşlar süzülüyor..

Eşin doğru bir şeyi yanlış bir şekilde söylemiş. Ya da doğru bir şey demeyeyim de bir gözlemini yanlış bir şekilde anlatmış. Sadece senin için kurmamış bu cümleyi, benim de öyle bir kapasitem yok demiş. Elbette ben şu an senin eğitim durumunu, iş tecrübeni ve yeteneklerini bilmiyorum ama bir eğitim kurumunda müdürlük yapmak hele de okul öncesi bir kurumda bu işi yürütmek her isteyenin, ben yapabilirim diyenin yapabileceği bir iş değil. Muhasebeden tut ilk yardıma kadar herşeyi biliyor olman gerekiyor. Benim de arkadaşımın kreşi var oradan biliyorum. Yani dediğim gibi eşin sana hakaret etmek istememiş. Öyle olsaydı kendi müdürlük yapardı 'benim de kapasitem yok' demezdi.

canım çok sıkkın arkadaşlar.. eşimle bundan bi kaç yıl önce kreş açsak nasıl olur falan diye konuşmuştuk.. sonra bi şeyler oldu unutuldu.. bu akşam yine bu konu açıldı.. ne oldu dedim kreş işi.. ne güzel olur açsak falan dedim.. o da benim aklımda da işte o kreşin başında duracak müdür, idareci bulmak zor dedi.. bende dedim ben dururum.. ne olacak yaparız allahın izniyle dedim.. o da bana dedi ki, bak sen öğretmen olursun, çocuklara bakarsın ama müdürlüğü yapamazsın dedi.. benim aklımda müdürlüğü yapabilecek tek kişi var çevremde, o da aslı dedi.. aslı da eşimin ortagının hanımı.. ailece görüşürüz.. birbirimize gider geliriz... ben tabi neden die sordum.. neden o yapabilioda ben yapamıyorum diye... müdürlük yapabilecek kapasite yok sende dedi :KK43: bende de yok dedi.. bende şu an çok ayıp ediyosun ama dedim çıktım odadan.. ağladım kendi odamda.. konuşmuyorum şimdi.. haksız mıyım arkadaşlar... ne demek kapasite yok.. insan eşine böyle der mi? üstelik başka birini örnek göstererek... aklıma geldikce gözümden yaşlar süzülüyor..
Sen veya Aslı,bir kreşte müdürlük yapabilecek şekilde diplomanız var mı?
Bu işin eğitimi var,sosyal hizmetlerin şartları var,ruhsatı var.

Bende de yok. Cok yumusagim. Kimseye emir veremem. Kalkar kendim yaparim. 2 cocugum var haamileyim vr calisiyorum. Esim kosturmami gorup eve yardimci al hirpalaniyorsun diyor sirf milelete bir sey diyemem, yapmaz, canim sikilir diye almiyorum. Belki sen de cok yumusak huylu,merhametlisindir diye demistir. Asli da biraz serttir ondan demistir.

Esinizi yanlis anlamayin. Gecen sene is kurdum ve bende hayretle kendimde mudur veya patron veya yönetici her neyse o vasif olmadigini gördüm. Herkes yapamaz o isi. Tecrubemle biraz otoriter ve vicdansiz olmak gerektigini anladim. Ama tabi kiyaslamasa iyiymis.

enişte aslının kapasitesini hangi ara ölçmüş diye sorasım geldi:KK57:

Isteyen herkes kreş açıp öğretmenlik ve müdürlük yapabiliyor mu?

Kapasite değil de böyle mevkiler için liderlik karakteri baskın insanların daha uygun oldugunu düşünüyorum.Eşiniz de demek istedigini diyememiş gibi.Direkt böyle söylemek yerine Aslı diye isim vermesi hoş olmamış.

Niye asli. Baska biri degil de. Bence kapasite medelesini degil de asli meselesini dusunun.

Aslında amacı sizi aşağılamak olmamış ama kullandığı kelimeler ve örnekleme biraz ona dönüşmüş..bence sende o yapı yok demek istedi kapasite çıktı ağzından..çünkü müdürlük yapmak biraz da yapıyla alakalı her insan yapamaz mesela ben hayatta yapamam bunu farkındayımdır..eşiniz demiş zaten bende yapamam diye..muhtemelen bahsettiği aslı daha dişli daha tuttuğunu koparan ya da insanlara söz geçirebilecek, liderlik vasıfları yüksek biri..siz daha ılımlı emretmekten pek haz etmeyen, daha duygusal olabilirsiniz zaten demiş öğretmen olursun diye aslında dediği şey kötü bir şey değil..

fikrini doğru şekilde söyleyememiş. sizin karakterinizin, özelliklerinizin müdür olabilmek için uygun olmadığını belirtmek istemiş ama yanlış bir kelime kullanmış, hoş olmamış.

Herkez müdürlük yapamaz bence de. Eşniz sadece yanlış kelime kullanmış gibi görünüyor, ama siz tanıyorsunuz onu öyle demek istememiş olabilir.
Ayrıca kreş açıp orada öğretmen olarak kalmak çok absürt. Sahibi sizseniz başkaları öğretmen olur, niye onca yorulacaksınız. Kreşte çalışıyordum bende eskiden

Yorumlari okumadim ama esiniz bende de yokdemis. Ben de anasinifi ogretmrniyim. Evet mudurluk yapmak ohretmenlikten bambaska bisey. Huyunuzu suyunuzu bilmem ama herkes mudur olamaz olmamali da. Benim mudurum cok iyi bir insan cok iyi anlasiriz genc disarda da gorusuruz ama gelgelelim velilere karsi cok yanlislari var defalarca soyluyoruz. Hak veriyor yeri geldiginde bana geliyor ben daha net daha otoriter daha olaylara farkli bakabilen biriyim. Mudur se cok duygusal haklisin ben bunu niye dusunemesim diyor. Beni uyarin diyor. Ben mesela ogretmenlik icin yanlis insanim o da mudurluk icin yanlis insan kac defa demistir bana ben mudurlugu birakamayacagima gore gel seni m. Yardimcisi yapalim diye ama ben idari islere karismak istemem. Daha az ucrete daha fazla calisiyorsun tatil gidiyor vs. Esiniz de mizacinizdan dolayi oyle soylemistir ama tabi soylemek var soylemek var. Bana da esim pat doye kapasite yok sende dese cok bozulurdum o konuda hak veriyorum. Tabi birde arkadaslarin dedigi gibi gercekten asli hayranligi mi var mizac dan dolayi mi dedi. Acaba ortaklik filan dusundugu icin onlari da dahil etmek adina demis olabilir mi

Valla kreşi biz açıp müdürlüğünü Aslı Hanım yapacaksa bu işi ne yaparım ne yaptırırım derdim.
Hatta gelsin onur üyesi olsun ne dersin derdim. Bir daha da çok sık görüşmezdim Aslı Hanımlarla.
Çünkü erkeklerin bu gizli hayranlıkları, başkasının karısını süper göstermeleri sinirimi bozuyor.

Bence Aslıyı karıştırmayın arkadaşlar yaa..Hayranlık falan.. Bunu anlayamayız tek bir sözle!
Çevresine baktığında Aslıyı daha kapsamlı ve uygun görüyordur, çevrede uygun başka kimse yok belki de.
Hayranlık olayına arkadaş karar vermeli ki benim dediğim yönde düşünerek..

Yöneticilik dışarıdan bakıldığı gibi kolay bir şey değildir. Eşiniz bunu kastederek söylemiştir.
Kendinizi boşuna üzüyorsunuz, herkes her işi yapamaz.

Back
X