• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kapasitem yokmuş...

Aslı da o kapasite olduğunu nereden biliyor? çalışırken gördü mü? ne kadar profesyonel ya da sorunlarla nasıl başa çıktığını biliyor mu? muhtemelen hayır! Aslı arkadaş ortamında biraz girişkense ondan etkilenmiştir.. yoksa arkadaşların dediği gibi Coca Cola'nın ceo'luğunu yapmayacaksınız, altı üstü veliler ve öğrenciler..
di mi ama.. neye dayanarak onu söylüyosun diyorum.. cvp yok..

açıktan ünv okuyorum zaten.. ya mesela en basitinden yarşmalardan kazandığım buzdolabını kullanıyor burosunda.. soranlara eşim işte bi yerden kazanmış işte hediye diyor.. ı padi kullanıyor.. soranlara hediye ya eşim kazandı diyor geçiyor.. sanki çok önemsizmiş gibi... ne bileyim insan takdir edilmeyi bekliyor yani.. motive olur insan eşi onu yücelttiğinde.. mesela istiyorum ki desin bi mektup yazmış ondan kazanmış jüri seçimiyle, veya yazdığı bi sözden desin... ama o öle bi konuşuyo ki.. ne var ki zaten bunu kazanmakta..
Allah Allah kendisi kazansaymış o zaman:KK53:bence öncelikle konuşmanız gereken konu bu.belki de sizin başarılarınızı taktir etmemesinin size kendinizi değersiz hissettirdiğinin farkında değildir.

kreş açmak ticari bir mesele parası olan açar ama..
zaten öğretmen de çalıştırmak durumundasınız, sizin bu konuda diplomanız yok ise..
müdür de okul öncesi eğitimden anlayan kurum idarecisi olabilecek biri olmalı..

kreş sonuçta "sen kasaya geçersin" mantığı ile olmaz zaten..
temizlik yemek güvenlik vs personeli de var..
deneyimli birinden destek şart.. eğer ciddi bir kurum açmayı düşünüyorsanız..
eşiniz bi kıyas yapmış isim vermiş hoş olmamış..
sonuçta eşiniz insan kaynakları müdürü değil şahsi fikrini söylemiş.. gereksiz olmuş..

Benimki de takdirden çok uzak.
Daha doğrusu kendi yaptıkları hep önemli ve büyük, benimkiler ya da başkalarınınki önemsiz ve zaten yapılabilecek şeyler.
Ben de onu takdir etmiyorum bu yüzden. Bir şey olursa da laf sokuyorum. Sen işte ne yapıyorsun ki boş boş gidip geliyorsun diyorum. Evet yanlış ama bana yapılan da yanlış. Böyle geçinip gidiyoruz;)

Cok kırıcı :63: ben olsam esime sende o kapasite olmayabilir ama bende var derdim :KK12: asli da kapasite varmista o niye boyle bi girisimde bulunmamis :KK12:

böyle böyle bende bi aşağılık eziklik oluştu.. :(( o inşaat müh.. ama evlenirken benim lise mezunu olduğumu biliyordu... çok istedi evlenmek.. hiç sorun etmedi...

böyle böyle bende bi aşağılık eziklik oluştu.. :KK43:( o inşaat müh.. ama evlenirken benim lise mezunu olduğumu biliyordu... çok istedi evlenmek.. hiç sorun etmedi...

Tokatlaman lazim bu kocayi canim ama bildigimiz anlamda degil. Girisimci kadinlar icin hibe verecek kurumlar var, olmadi kredi cek. Ona dersini ver. Kimmis ezik bir gorsun beyefendi. Kadinin fendi erkegi yendi hesabi.

kreş açmak ticari bir mesele parası olan açar ama..
zaten öğretmen de çalıştırmak durumundasınız, sizin bu konuda diplomanız yok ise..
müdür de okul öncesi eğitimden anlayan kurum idarecisi olabilecek biri olmalı..

kreş sonuçta "sen kasaya geçersin" mantığı ile olmaz zaten..
temizlik yemek güvenlik vs personeli de var..
deneyimli birinden destek şart.. eğer ciddi bir kurum açmayı düşünüyorsanız..
eşiniz bi kıyas yapmış isim vermiş hoş olmamış..
sonuçta eşiniz insan kaynakları müdürü değil şahsi fikrini söylemiş.. gereksiz olmuş..

bana bi açıklama yapsa.. benim bi bilgim yok bu konuda.. dese ki hani deneyimli biri olması gerekiyor zaten yapacak bişey yok.. dediğiniz gibi kıyaslama yapması üzdü beni.. kapasiten yok demesi.. yoksa gerisi önemli değil.. bi şekilde işler yürür..

Alingan oldugunuzu anladim, bazi yorumlarda soylendigi gibi esiniz sizi buna sevketmis olabilir, olmayabilir de.

Anaokulu idarecisi olmak kimine gore ciddi gelmese de bir insanin kendi acacagi anaokulunun idarecisini dusunurken daha secici olmasi normal.

Diger tavirlari sizi buna sevketmis olabilir yalniz en basitinden boyle bir betimlemeye aglamaniz bende de idareciligin gerektirdigi sert yapiya sahip olmadiginiz izlenimi dogurdu.

Esiniz size merhametiniz konusunda da gonderme yapmis, demek ki Asli sizden daha merhametsiz ona gore. Esinizin karakter gerceklerini yadsiyip en merhametli sen en sert de sen her seyin en fazlasi sen demesi mi gerek o kismi tam anlayamadim gercekten.

Her insanin kapasite olarak,(kapasite dogru sozcuk bu arada kompleks sahibi degilseniz eger) yeterli oldugu ve olmadigi konular vardir. Ben kapasite olarak egitimci olmaya yetersizim mesela, asagilamis mi oldum kendimi?
Hic sert, kirici veya garip bir taraf goremedim ama sanirim insan ve kadin olarak icinde baska bir hemcinsin ismi ve daha kalifiye olmasiyla ilgili herhangi bir cumle esten gelince cildiriyoruz, bu konudan bunu anladim ben.

Tokatlaman lazim bu kocayi canim ama bildigimiz anlamda degil. Girisimci kadinlar icin hibe verecek kurumlar var, olmadi kredi cek. Ona dersini ver. Kimmis ezik bir gorsun beyefendi. Kadinin fendi erkegi yendi hesabi.

evet bi şeyler yapmam lazım.. bu adam insanı hayattan soğutur böyle devam ederse

bana bi açıklama yapsa.. benim bi bilgim yok bu konuda.. dese ki hani deneyimli biri olması gerekiyor zaten yapacak bişey yok.. dediğiniz gibi kıyaslama yapması üzdü beni.. kapasiten yok demesi.. yoksa gerisi önemli değil.. bi şekilde işler yürür..

aslında "kapasitemiz yok" demiş.. müdür olmak illa çok şahane özellikler isteyen bir iş değil tam tersi belki karı-koca biz yufka yürekliyiz demek istemiştir.. karakterimize uyun değil anlamında..
kendisine sorsanız cevap vermiyor mu? açıklama yapsın..
kolay gelsin..

Alingan oldugunuzu anladim, bazi yorumlarda soylendigi gibi esiniz sizi buna sevketmis olabilir, olmayabilir de.

Anaokulu idarecisi olmak kimine gore ciddi gelmese de bir insanin kendi acacagi anaokulunun idarecisini dusunurken daha secici olmasi normal.

Diger tavirlari sizi buna sevketmis olabilir yalniz en basitinden boyle bir betimlemeye aglamaniz bende de idareciligin gerektirdigi sert yapiya sahip olmadiginiz izlenimi dogurdu.

Esiniz size merhametiniz konusunda da gonderme yapmis, demek ki Asli sizden daha merhametsiz ona gore. Esinizin karakter gerceklerini yadsiyip en merhametli sen en sert de sen her seyin en fazlasi sen demesi mi gerek o kismi tam anlayamadim gercekten.

Her insanin kapasite olarak,(kapasite dogru sozcuk bu arada kompleks sahibi degilseniz eger) yeterli oldugu ve olmadigi konular vardir. Ben kapasite olarak egitimci olmaya yetersizim mesela, asagilamis mi oldum kendimi?
Hic sert, kirici veya garip bir yorum goremedim ama sanirim insan ve kadin olarak icinde baska bir hemcinsin ismi ve daha kalifiye olmasiyla ilgili herhangi bir cumle esten gelince cildiriyoruz, bu konudan bunu anladim ben.

ben direk onun ismini verince gitmedim zaten.. sebebini sordum güzellikle... dedim anlat nedenini bişey söyle diye.. sizin burada yazdıklarınızı ne bileyim sen fazla merhametlisin ona göre veya fazla sulu gözsün ondan yapamazsın dese inanın bu kadar alınmazdım..ama neden diyorum.. adam karşımda sırıtıyo kapasiten yok kapasiten yok çünkü takılmış plak gibi.. açıkcası aşağılar gibi bu davranışı zoruma gitti..

Erkek kafası işte, Düz düşünür düz konuşur :KK51:

Erkeklerin fitrati bizimkinden çok farklı, tamamen sonuç odaklılar. O esnada kafa mi kiriyor kalp mi pek gormezler. Sizinle iş konuşurken de eşi olduğunuzu unutmustur büyük ihtimalle. Beyin bedava :KK53:

Bir diğer ihtimal (yarismalardan ödül kazandığınızı söylediğiniz için) eşiniz zekanizin farkında ve erkek egosuyla sizi bu şekilde yani gormezden gelerek alt etmeye çalışıyor olabilir.

Aslı bahane, sıkmayın canınızı.

Asli 10 aylik miymis yani senden ustunlugu neymiş
Valla arkadasim.çok haklisin. Ben is kurucam bilmem kimin esinide mudur yapicam. Senin esin fazla yabancıfilm izliyo galiba. Buralarda yok ole bise. Bana gelmez şahsen. Üzme sen kendini. Asliylada arana mesafe koy derim. Ne alaka simdi birden o cikti ortaya

Esinizin oyununa geliyorsunuz..

Sizin ne oldugunuzun gayet farkinda ve bununla gurur duymak yerine eziklenmeyi tercih ediyor.. Bu psikolojisini de sizi baskasiyla kiyaslayip " o senden daha iyi" mesaji vererek hafifletmeye calismis..

Sonuç olarak siz bu oyuna gelmissiniz.. Bence kim olduğunuzu ne olduğunuzu baskasinin söylemesine gerek yok siz unutmayın yeter.. Ve sizi aksine inandirmasina izin vermeyin..

İdarecilik işi için biraz yufka yurekli olmayan, sert mizaçlı, bürokratik kafalar gerekiyor. Biraz asi, biraz asabi bi kafa.
Siz yapamazsınız derken bunları kastetmiş eşiniz bence. Ama başka bir örnek kadın vermesi kabaca olmuş.

ne demek asli . ona ne elin karisindan. asli ne ara calismak istiyorum dedide bu adam asli diyo. ayrica herşeyin bir üslubu seni kirmasina gerek yoktu

Sizi bariz başka bir kadınla kıyaslamış. Aranızda kesinlikle sevgi eksikliği olduğunu düşünüyorum. Yoksa seven bir adam tutup da karısının her şeyine kulp bulmaz. 'Sen araba kullanamazsın' vs vs sonu 'yapamazsın' la biten cümleler kurmaz. Aksine onun şevkini kırmak istemez. Birinde lider vasfı olup olmadığını görmek için onun gerçekten her hareketini takip etmek gerekir. Çünkü bu da diğer özellikler gibi doğuştan gelir ve kısa bir vakit diliminde 3. şahıslar tarafından fark edilmez. Ben de eşinizde Aslı'ya hayranlık sezdim. Hayranlık olmasa da canınızı yakmak istiyor, diğer yaptıkları gibi. Bence kendinizi harap etmenin mantığı yok, sonuçta çocuklarla zamanı müdür değil siz geçireceksiniz.
Kapasite kelimesine de takıldım, 'Sana uygun değil, bana da' dese anlarım yine. :KK12:

Bana eşiniz olaya gerçekçi bakmış ve doğru söylemiş, sadece kelime seçememiş gibi geldi. Gidip buna ağlamanız bile bende müdürlük gibi bir işin size çok ağır geleceği izlenimini uyandırdı açıkçası. Konuşmak hatta tartışmak varken gidip ağlamak aşırı hassaslık bana göre. İş hayatı serttir. Hele ki müdürlük gibi işler. Herkese göre değil.

Aslı'dan bahsetmesini kişisel olarak algılamanıza, kıskanmanıza gerek yok. Eşiniz liderlik anlamında onu örnek vermiştir. Abartmak yersiz.

Back
X