• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kapasitem yokmuş...

Bence baslatmasin aslidannnnn siz acacaksiniz siz para verceniz olduuuuuu yaniii hayir kardesim kabul etme !!!!! Ayrica kadın olmasin mudur erkek olsun alla allaa baslicam bu erkeklereee beee !!!!

Tamam, Aslı'nın kapasitesi senden daha yüksek de, benden ne farkı var? deseydiniz ne olacaktı? Sinirlenseydi densizliğine, düzgün açıklama yapsaydı samimiyetine inanırdık o zaman.

Ben de yapamam idarecilik o kapasite ayri bi olay ya. Buna neden alindin ki

canım çok sıkkın arkadaşlar.. eşimle bundan bi kaç yıl önce kreş açsak nasıl olur falan diye konuşmuştuk.. sonra bi şeyler oldu unutuldu.. bu akşam yine bu konu açıldı.. ne oldu dedim kreş işi.. ne güzel olur açsak falan dedim.. o da benim aklımda da işte o kreşin başında duracak müdür, idareci bulmak zor dedi.. bende dedim ben dururum.. ne olacak yaparız allahın izniyle dedim.. o da bana dedi ki, bak sen öğretmen olursun, çocuklara bakarsın ama müdürlüğü yapamazsın dedi.. benim aklımda müdürlüğü yapabilecek tek kişi var çevremde, o da aslı dedi.. aslı da eşimin ortagının hanımı.. ailece görüşürüz.. birbirimize gider geliriz... ben tabi neden die sordum.. neden o yapabilioda ben yapamıyorum diye... müdürlük yapabilecek kapasite yok sende dedi :KK43: bende de yok dedi.. bende şu an çok ayıp ediyosun ama dedim çıktım odadan.. ağladım kendi odamda.. konuşmuyorum şimdi.. haksız mıyım arkadaşlar... ne demek kapasite yok.. insan eşine böyle der mi? üstelik başka birini örnek göstererek... aklıma geldikce gözümden yaşlar süzülüyor..
canım eşin kendini yanlış ifade etmiş bence. yani yanlış cümleler kullanmış. kapasite yok demek yerine işin daha farklı olduğunu ve idarecilik özellikleri için biraz kararlı bir yapı gerektiğini falan ama senin çok yumuşak biri olduğunu söylemesi daha doğru olurmuş. kaldı ki kendisinin de yapmayacağını söyleyerek aslında IQ kastetmiyor. Keşke isim telafuz etmeseydi;Aslı olarak.
Kaldı ki Aslı denen kişi de eğitim sektöründe tecrübeli değilse müdürlük için zaten uygun olamaz.
Hitabeti ve duruşu güçlü her kişi o zaman sektörel deneyim aranmaksızın yönetici yapılsın. Olmaz ki..

bence eşiniz kötü niyetle söylememiş ancak birini örnek gösterdiği için siz alınmışsınız,haklısınız da
ben de müdürlük yapamam mesela yumuşak yüzlüyüm kimseye emir veremem

canım çok sıkkın arkadaşlar.. eşimle bundan bi kaç yıl önce kreş açsak nasıl olur falan diye konuşmuştuk.. sonra bi şeyler oldu unutuldu.. bu akşam yine bu konu açıldı.. ne oldu dedim kreş işi.. ne güzel olur açsak falan dedim.. o da benim aklımda da işte o kreşin başında duracak müdür, idareci bulmak zor dedi.. bende dedim ben dururum.. ne olacak yaparız allahın izniyle dedim.. o da bana dedi ki, bak sen öğretmen olursun, çocuklara bakarsın ama müdürlüğü yapamazsın dedi.. benim aklımda müdürlüğü yapabilecek tek kişi var çevremde, o da aslı dedi.. aslı da eşimin ortagının hanımı.. ailece görüşürüz.. birbirimize gider geliriz... ben tabi neden die sordum.. neden o yapabilioda ben yapamıyorum diye... müdürlük yapabilecek kapasite yok sende dedi :KK43: bende de yok dedi.. bende şu an çok ayıp ediyosun ama dedim çıktım odadan.. ağladım kendi odamda.. konuşmuyorum şimdi.. haksız mıyım arkadaşlar... ne demek kapasite yok.. insan eşine böyle der mi? üstelik başka birini örnek göstererek... aklıma geldikce gözümden yaşlar süzülüyor..
sizin mezuniyet nedir?

Bence de esinizin kotu niyeti yok sadece patavatsizlik etmiş. Erkekler böyledir düşünmeden lafin nereye gideceğini bilmezler söylerler iste. O Asli dediği kadin belki sert birisidir daha duygusuzdur. Yöneticilik biraz bunu gerektiriyor. Çelik gibi sinirler lazim. Onca insani idare etmek, ödemelerle ilgilenmek, masrafları üstlenmek falan. Zor yani.

aslı kısmını bilmem de, benim eşim de bir ara bana iş kuramazsın demişti. şimdi ona hak veriyorum. evdeki kadına bile iş diyemeyen ben iş yeri yürütemezdim. adam çalıştırmak bir sanat. yumuşak olmayacaksın, teknik düşüneceksin herkes yapamaz..

elin karısı aklına nasıl hemen geliyo ilginç bence kapasite konusuna değil de aslı mevzusuna takıl.

Kötü niyetle dememiş eşiniz hatta kendini de katmış bende de o kapasite yok demiş. Çünkü öğretmenlik ayrı bir şey yönetici olmak idarecilik yapmak çok farklı şeyler herkes yapamaz hem de zaten zor olur yani. Bu işler ha demeyle olmaz ki müdürlük bir okulu hele ki hem idare etmek herşeyiyle hem de öğretmenlik yapmak. Aslı dediği kişi de daha önceden idarecilik yapmış o vasfı olan ya da kişiliğiyle yapabilecek izlenimi veren biri olabilir neden görüşmüyorsunuz fikrini almıyorsunuz. Bence hakaret olarak söylememiş iyi niyetle söylemiş alınmanıza gerek yok.

bu kreşleri falan her isteyen açabiliyor mu,belli bir kaidesi kuralı yok muduro_O

Tamam bu büyük sorumluluk herkes yapamaz ben de kendime güvenemem mesela ama eşiniz biraz patavatsızlık yapmış, örnek vermesi çok kötü. Bu arada benim de kreşim olsun diye bir hayalim var ama çok uzak bir hayal:110:Hepsi meb e bağlı oluyor sanırım dimi, nasıl bir bütçe prosedür var acaba?

Eğer bu işe daha önce Aslı denen hanımla girmeyi düşündüyseniz eşiniz böyle bir kıyas yapabilir ama bu kadının adı birden bire bu işin içine girdiyse iyi niyetli düşünmeye hiç gerek yok kardeşim.

Bu kadınla görüşmeyi kesin ve eşinizin kendisiyle aynı ortamda bulunmasına müsaade etmeyin. Lafım kadına değil ama eşinizin dikkatini çektiği aşikar.

öğretmenlik yaparsın demiş ya tatlım yani ikimizde müdürlük için uygun değiliz demek istemiş takma kafanaaa:KK19:

Bir gün vücudun içinde isyan çıkmış. Aralarında bir toplantı yapıp isyana son vermek için müdür seçmeye karar vermişler.
Beyin hemen kendini tavsiye etmiş, kalp itiraz edip kendini göstermiş, kulak ,göz vs..G.t te kendisinin müdür olmasını istemiş.

Hepsi bununla dalga geçmişler.

- "Sen sıçmaktan başka ne işe yararsın" demişler.G.t tabii buna sinirlenmiş, sonunda beyini müdür seçmişler.
G.t bütün organlara küsmüş ve artık sıçmamaya karar vermiş.

Bir süre sonra vücut iflas etmiş tabii.

Beyin sıçmayı düşünüyor, kalp artık kan yerine bok pompalamaya başlamış vs..
Sonunda dayanayıp g.tü müdür seçmişler.

O gün bu gün bütün g.tler müdür olurmuş.
Ay kusura bakmayin aklima bu fikra geldi.:-)

Aslında bu derece tepki vermeniz ve eşinizi yermeniz-ki topluluk içinde-hiçte hoş değil.

en basitinden bu olayda bile alıngan yapınız ve kendinizi ispat ve ifade edememeniz yöneticilik vasfında olmadığınızı - o kapasitede olmadığınız gösteriyor.Çünkü radikal kararlar keyifli zamanlarda değil kriz zamanlarında alınır ve soğukkanlı olabilirsiniz.Evet bundan önce çok yerde çalışmış olabilirsiniz ancak bunların hiçbiri o işi tamamen içine alan bir sorumluluk gerektiren işler değildi.Hem sizde hemde kendisinde bu kapasiteyi göremediği için o kişinin adını telafuz etti.Başka bir isimde söyleyebilirdi.Bu o kadar önemli değil.Siz olayın geneline bakın.

O kadar alınacak ve uzatılacak bir mesele değil.Ayrıca bazı arkadaşların dediği gibi hayranlık filan yok.Ve öküz altında altında buzağı aramaya hiç gerek yok.

Benim babam da telefonda banka görevlisiyle tartışan anneme kesin sen bir şey demiş-sindir, ondan kavga çıkmıştır dedi. Adam karısını tanıyor tabi..

açıktan ünv okuyorum zaten.. ya mesela en basitinden yarşmalardan kazandığım buzdolabını kullanıyor burosunda.. soranlara eşim işte bi yerden kazanmış işte hediye diyor.. ı padi kullanıyor.. soranlara hediye ya eşim kazandı diyor geçiyor.. sanki çok önemsizmiş gibi... ne bileyim insan takdir edilmeyi bekliyor yani.. motive olur insan eşi onu yücelttiğinde.. mesela istiyorum ki desin bi mektup yazmış ondan kazanmış jüri seçimiyle, veya yazdığı bi sözden desin... ama o öle bi konuşuyo ki.. ne var ki zaten bunu kazanmakta..
bence bu sizin kapasiteniz olmadığı için değil tam tersi eşiniz sizi ezikleyerek kendini yüceltmek istiyor:)erkekler bazen bayanların başarısını görmekten korkuyorlar,kendileri hanımlarından daha becerikli daha üstün olmak zorunda gibi hissediyorlar,bence bununla alakalı biraz
söyleyin bence olmayan kapasitemle bak neler kazandım birde kapasite olsa demekki neler yapacagım diye:)

ben de yapamam demiş. aslı'da müdürlük yapabilecek ne görmüş, ben bunu merak ederdim.

başka biri söylese sizi bu kadar incitmezdi sanırım ama eşiniz olduğu için kırılmışsınız. haklısınız.

ben olsam aslı'da müdürlükle ilgili nasıl bir yetenek gördüğünü sorgulardım.

Back
X