Kapıcı sorunu

RumuzEtamin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2016
137
111
103
Merhaba arkadaşlar, oturduğum apartmanda yönetici yok, doğru düzgün ilgilenen ev sahibi yok( ev sahibi Almanya'da kuzeni bakıyor bu apartmana kendi malı gibi sahiplenmiyor tabiki)
Kapıcımiz eşi ve çocuklarıyla giriş katta oturuyorlar ve apartman giderlerini kafalarina göre hesaplıyorlar makbuz, fiş, fatura sorduğumuzda yok kaybettim gibi bahanelerle geliyorlar Apartmanda daha önce de temizlik sorunu yaşadık çöpler toplanmiyordu 3-4 gün boyunca bir ara karar alıp aidatı kesmek istedik sonra kendilerine çeki düzen verdiler. Bundan 5 ay kadar önce katimdaki çöp kovasına nerdeyse 1 ay boyunca poşet takılmadı ben de sadece durumu ay başına kadar takip ettim aidatı almaya geldiklerinde kendilerine söyledim yine değişmedi,ben de artık temizlik giderlerini düşüreceğimi söyledim zira apartman da temizlenmiyordu haftada bir anca ama parası tıkır tıkır alınıyor. Akşamına kocası sabahına kendisi kapımı asindirdilar 5 lira kestim diye ben de inatlastim fiş makbuz getir neyse onu vereyim dedim, getirmedi.Sen bize ne demek istiyorsun deyip bağırıp üste çıkmaya çalıştılar.
Bu sabah üst katimdaki komşuyla kapıcı karısını benim hakkımda konuşurken yakaladım ve doğal olarak çıkıp kendimi savundum. Üst kattaki de ona akıl veriyor şöyle yap böyle yap diye,bir de ben onun kapısına gürültü olduğu için gitmiştim onu da kapıcının eşine söylüyor. Gittim evet rahatsız olduğum için gittim fakat inanın hiç sert dil kullanmadım biraz daha dikkatli olur musunuz dedim evimde öğrenci falan var diyerek gayet usulle uyardım. İkisi birlik olup bana bağırdılar kapıcının karısı sanki kendine iftira atiyormusum gibi tövbeler etmeler,aman Allahım demeler... Şaşırdım ve sinirlerim tepeme çıktı.
Şimdi bazılarınız farklı düşünebilir diyebilirsiniz 3-5 lira nedir ki yani bence de bişey değil,fakat zoruma giden enayi yerine konmak... Bodrum katta bulunan eşyalarımı kapıcının karısı izinsiz bir şekilde kullandı ben yakaladım izin alsaydın dedim bunları eşimin kardeşi getirdi dedi,apartmanda herkesin bisikleti var yalnız bizimkiler çalındı. Aklıma kötü şey getirip günah almak istemiyorum ama killandim iyice bildiğin bizi yolma modundalar gibime geliyor.
Bugünkü yaşadığım olay da üstüne tuz biber oldu bu zamana kadar olan herşeyin...
Sizin tepkiniz ne olurdu merak ediyorum, yazarsanız sevinirim..
 
Benim tepkim taşınmak olurdu
Apartman değil dağ başı çünkü
 
Öncelikle kapıcı değil apartman görevlisi...
 
Sizde apartman görevlisi i sorunu yok bence

Sizin apartman da sorun var
Kimsenin aklına gelmiyor mu bir yönetici olsun düzen olsun demek

Bu kadar isini yapmayan apartman görevlisini ayrıca niye tutuyorsunuz
 
Bizim aprtmanda görevli yok ama yönetici var.temizligide yönetici yapıyor.cop falan atmak yok sadece temizlik ve giderler.ama geçen sene aidatin 3 katı istendi hep.bi bahanelerle.makbuza da onlar yazılmadı.bi baktım ben bir yıllık aidatı bir ayda verdim kaç ay.ev sahibini aradım neler neler söyledim.apartman sakinleri toplandı.tek şikayet eden kiracı ben misim.ciksin falan dediler bizim için.sonra birden bire bütün giderler azaldı.aidat sabit oldu.demekki haksız değilmişim.bir kez bunu dillendirince duzelttiler.
Madem yönetici yok apartman sakinleri toplanıp konuşup karar almalı. yönetici seçilmedi normali bu.
 
Eskiden de kapıcı deniyordu yani seneler önce ekmeğimize tut tasiyacagimiz eşyaya kadar getiriyordu sagolsun Mehmet Amca kulakları çınlasın.
Soyle ki ister yönetim olsun ister olmasin insanın özünde yoksa bir vicdan inan her yer ipsiz sapsız niteliksiz.
Soyle ki itle uğraşırken niye yurdundan olacaksın,
Eşyalarını gerekirse evine çıkaracaksın balkonda duracak ( örneğin tabi ) başlamaları vs sen gerekli tüm tedbirlerunu alacaksin ona rağmen hala devam ediyorsa yaptırımlar yapacaksın tabi ki ilk yaptirimini 5 lira kesmekle yapmışsın neden yuuh bes lira için ay bak şuna diyelim haklısın günümüzde 1 lira bile kolay kazanılmıyor.
Yönetici diyorsun kapixi diyorsun sadece apartman sanırım ki burası toplantı karar defteri vs vs hersey gerekli ki vermesen bile olur aidat geri donuk makbuzun yok? Karar defteri nerde? Makbuz yoksa zaten burda yasallik bir durum yok.
Ben olsam ne yapardım cok yipranirsim ama yıpratıcı pürüz çıkartıp hakkımı arardım tabi,ama asla taşınmazdim niye biri için yerimden olayım.
Onlar kendine cekiduzen vermiyorlarsa sen verdir
 
Offf bu ne böyle. Zorunluluğunuz yoksa taşının. Bir tek sizin mücadelenizle çözülecek iş değil. Diğer oturanlar memnun demek ki. Onlar da şikayetçi olsa karar alırdınız ama bu şekilde yapacak bir şey yok.
 
Yönetici niye temizliyor? Para karşılığı mı?
 
Öncelikle kapıcı değil apartman görevlisi...

Aklıma şunu getirdiniz:
:))

Esasen hususi aşağılama-ezme vurgusu ile kullanılmadığı sürece, aynı mesleğin eski isimleri sadece.
Tabi apartman görevlisi demek daha kibar, daha şık duruyor.

Konu için verebileceğim tavsiye, eğer anlattığınız gibiyse ortam, uğraşmayıp taşınmanız.
 
ben olsam direkt taşınırdım çünkü anlayışsız insanla uğraşmak çok zor bu tarz şeylerle kendinizi strese sokacağınıza taşının imkanınız varsa anlattığınıza göre bir kaç şey olmuş taraflar birbirine dolu olduğu için sorun hiç bitmeyecektir. demek istediğinizi çok iyi anlıyorum önemli olan para değil enayi yerine konulunca insan kötü hissediyor. benimde üst kat komşumla sorunum var kendilerini kibarca uyarmamıza rağmen inadına daha fazlasını yapıyorlar ve bizde karar verdik en iyisi taşınmak diye çünkü bu tarz insanlar laftan anlamaz ne söylesen boş. bugün kibarca uyarırsın yarın aynı sakinlikte olmayabilirsin Allah korusun ters bir hareket cevap gelir insanoğlu korkuyor işte bir şey olur başım belaya girer diye.
 
Çok haklısınız. Tabi ki fiş fatura makbuza göre ödeme yapılır, o ne öyle kafalarına göre. Siz onlara iftira atmıyorsunuz ki, istediklere para için fatura göstermek onların sorumluluğu. Babanızın oğlu değil sonuçta neden ağızlarından çıkan lafa inanasınız. Ülke komple dingonun ahırına döndüğü için sizin apartman da küçük bir türkiye simülasyonu olmuş. Taşınabiliyorsanız taşının, böyle edepsizlerle hesap sorunca tövbe haşa allah muhabbeti yapanlarla anlaşılmaz.
 
Sizde apartman görevlisi i sorunu yok bence

Sizin apartman da sorun var
Kimsenin aklına gelmiyor mu bir yönetici olsun düzen olsun demek

Bu kadar isini yapmayan apartman görevlisini ayrıca niye tutuyorsunuz
dediğim gibi daha önce de sorun yaşadık fakat kendilerine çekidüzen vermiştiler,ayrıca evet gerçekten apartmanda söz birliği yok,herkes bana ne diyor ama kendileri bir durumdan şikayetçi olunca herkes kendine destek arıyor. Açıkçası bunu gördüğüm için ben de tek başıma söylüyorum,napayım
 
Ev sahibimisiniz
 
yani bu zamanda taşınıp kend,mi de maddi manevi ypratmak istemiyorum,ben de baze inada düşüp de ben niye taşınıyorum falan diye düşünüyorum ama karşılaştığım olay çok absürd komşunun da kalkıp onunla bir olarak gazlaması... hayır bir de o komşu apartmana yeni gelmiş neyin ne oldugunu da bilmiyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…